Περί αδυνατίσματος - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 58 of 58
    Member
    Και ο χρόνος περνάει και τίποτα δεν αλλάζει.

Ο δακτύλιος δεν βοηθησε σε τίποτα. Από τη μέρα που τον έβαλα πήρα 18 κιλά όσες αναπροσαρμογές και αλλαγές γιατρού κι αν έκανα.
    Σαραντάρισα και ανακάλυψα πως έχω υποθυροειδισμό και έφτασα πλέον στο πρώτον στάδιο διαβήτη μετά την αντίσταση ινσουλίνης.

Κι εγώ εδώ μες τα 100 τόσα κιλά μου, ούτε να ζυγιστώ δεν τολμώ.
    Η προσωπική μου ζωή ένα χάλι, ο Σύντροφος μου 4+ χρόνια τώρα περιμένει να χάσω κιλά και ανέχεται το σώμα μου, αλλά πλέον από μακρυά και δεν τον αδικώ.
    Τα παιδιά μου φοβούνται και ζουν μες την ανασφάλεια πως θα με χάσουν.
    Αρχισαν αρθρίτιδες και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Δοκίμασα νευρογλωσσικό προγραμματισμό, ψυχανάλυση, πήρα Prozac να βγω απ την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, και τα κιλά συνεχίζουν να είναι εκεί να με κυβερνούν.

Μόνο στη σκέψη τους παθαίνω ταχυκαρδίες.

Θεωρίες σωρό τίποτα δεν κάνω πράξη και δεν ξέρω γιατί.
    Αν συνεχίσω έτσι θα πεθάνω και το ξέρω, αλλά γιατί δεν μοιάζει να με νοιάζει?

Senior Member
    Originally posted by Oriana35
    Δοκίμασα νευρογλωσσικό προγραμματισμό, ψυχανάλυση, πήρα Prozac να βγω απ την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, και τα κιλά συνεχίζουν να είναι εκεί να με κυβερνούν.

Μόνο στη σκέψη τους παθαίνω ταχυκαρδίες.

Θεωρίες σωρό τίποτα δεν κάνω πράξη και δεν ξέρω γιατί.
    Αν συνεχίσω έτσι θα πεθάνω και το ξέρω, αλλά γιατί δεν μοιάζει να με νοιάζει?
    Οριάννα λυπάμαι που δεν έχεις βρει ακόμα λύση στο πρόβλημα σου, και δεν ξέρω τι μπορεί να σε ανακουφίσει ή να σε παρηγορήσει. Ήθελα μόνο να σου πω μερικά tips για τις κρίσεις πανικού. Να σταματήσεις να τις πολεμάς και να τις δέχεσαι όταν έρχονται.. δεν πρόκειτε να πεθάνεις από αυτό
    γιατί ποτέ κανείς δεν πέθανε από κρίσεις πανικού. Κρατούν γύρω στην μισή ώρα και μετά φεύγουν...
    να αναπνέεις από την μύτη και να τις.. υποδέχεσαι..
    "γεια σου πανικέ.. καλωσήρθες! δεν σε φοβάμαι γιατί σε ξέρω..
    κάθεσαι λίγο και μετά φεύγεις.."

δεν μπορείς να ασχοληθείς με το ζήτημα του βάρους αν δεν δεχτείς βοήθεια από κάποιον ειδικό θεραπευτή πρώτα.
    σε συμβουλεύω να βρεις ένα καινούργιο γιατρό, έμπειρο στις αγχώδης διαταραχές, που να μην είναι απλά και μόνο ..συνταγογράφος.. μπορεί να μη σου ταίριαξε εσένα το prozac και να θες κάτι άλλο για να σε βοηθήσει τουλάχιστον στα συμπτώματα.

όταν βρεις λίγη γαλήνη να πας να βρεις και πάλι τον παχυσαρκογιατρό για να κάνεις μια καινούργια αρχή με το δακτύλιο.

και κάτι ακόμα: δεν είσαι μόνη! συμβαίνει σε πολύ κόσμο!

Senior Member
    Oriana σίγουρα δεν είσαι μόνη, και εγώ 40άρισα και μυαλό δεν έβαλα, και πονάει η μέση μου και τα γονατά μου από το βάρος και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Μην απελπίζεσαι να σκέφτεσαι τα παιδάκια σου και πόσο ανάγκη σε έχουν. Εγώ αυτά σκέφτομαι και θέλω να προσπαθήσω ξανά και ξανά μέχρι να ξυπνήσω.... Βοήθα τον ευατό σου, μην τον εγκαταλείπεις.... Σίγουρα μπορείς.

Senior Member
    Originally posted by NikosD.

Ένα βήμα για την "θεραπεία" είναι το παρακάτω:

Δεν θα ανέβει η αυτοεκτίμηση μου εάν χάσω κιλά, αλλά θα χάσω κιλά επειδή έχω αυτοεκτίμηση.

Οχι ότι το πρώτο σκέλος είναι λάθος σαν σκέψη. Απλώς δεν είναι θεραπευτικό, λειτουργικό και ρεαλιστικό.... αν περιμένουμε εν μέσω χαμηλής αυτοεκτίμησης να χάσουμε 10,20,30 κιλά, δύσκολα τα πραγματα...
    Πολυ ωραια σκεψη, προταση, προτροπη:starhit:

Senior Member
    οντως ωραιο κλικ, καλα εκανες κ ξεθαψες το θεμα να το δουν κ αλλοι.
    ολο το αρθρο ειναι τελειο αλλα κυριως τα σχολια του αντμιν στο τελος.
    ειναι ακριβως αυτο που συμβαινει, απειρες διαιτες, τροποι σωστου αδυνατισματος,
    ολα στα ποδια μας.
    αλλα...νοτ ιναφ.

Senior Member
    καταθεση ψυχης ειναι τα μυνηματα των κοριτσιων... τι να γινονται αραγε?

οσο για εμας τους γονεις...... τελικα ποσο φταινει οι γονεις? ποιοι ειναι οι καλυτεροι γονεις? υπαρχουν παιδια που δεν κατηγορουν τους γονεις για την διαπαιδαγωγηση τους? τι ειναι σωστο και τι δεν ειναι? υπαρχουν γονεις που διαβαζοντας αυτα και παρομοια προβληματιζονται και παραδειγματιζονται? και τελικα ποιο ειναι το σωστο? υπαρχει?

αποριες γονιου.....

Senior Member
    Originally posted by click
    Originally posted by NikosD.

Ένα βήμα για την "θεραπεία" είναι το παρακάτω:

Δεν θα ανέβει η αυτοεκτίμηση μου εάν χάσω κιλά, αλλά θα χάσω κιλά επειδή έχω αυτοεκτίμηση.

Οχι ότι το πρώτο σκέλος είναι λάθος σαν σκέψη. Απλώς δεν είναι θεραπευτικό, λειτουργικό και ρεαλιστικό.... αν περιμένουμε εν μέσω χαμηλής αυτοεκτίμησης να χάσουμε 10,20,30 κιλά, δύσκολα τα πραγματα...
    Πολυ ωραια σκεψη, προταση, προτροπη:starhit:
    Aν περιμενω ομως να ανεβει η αυτοεκτιμηση για να χασω κιλα την εβαψα!Χανοντας κιλα ανεβαινει κ η αυτοεκτιμηση γιατι τα καταφερνω!

Senior Member
    μονο με βαση τον αριθμο στη ζυγαρια μπορεις να εκτιμησεις ή οχι τον εαυτο σου?
    τι εισαι? κανενα τσουβαλι?
    μαζα και τιποτα αλλο?

εγω σε παω με χιλια, εσυ γιατι βαζεις τον αριθμο πανω απο ολα?
    μην τρελαθουμε.

Ανδρέας Ζ.
    Guest
    μαζα και τιποτα αλλο?
    Δεν είναι κακό να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας ακόμα και μισό χαμένο κιλό, η κοπέλα κάνει μία προσπάθεια , ένα "μπράβο" στον εαυτό της γιατί να είναι τόσο κατακριτέο; Επίσης, δεν είπε πουθενά ότι μόνο η ζυγαριά καθορίζει την αυτοεκτιμήση της.

Senior Member
    μαζα και τιποτα αλλο?

εγω σε παω με χιλια, εσυ γιατι βαζεις τον αριθμο πανω απο ολα?
    μην τρελαθουμε.
    Γιατι για μενα ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο αυτο,που αν καταφερω αυτο,μετα μπορω να καταφερω οτιδηποτε!Γιατι για να καταφερω αυτο.πρεπει να αλλαξω ολο τον τροπο ζωης μου κ τις συνηθειες μου κ δεν φανταζεσαι ποσο βουνο μου ειναι!Βαλε με να μιλαω σε ακροατηριο 3 ωρες.να διαβασω 1 βιβλιο σε 1 μερα,να ακουσω με υπομονη το προβλημα καποιου αλλου κ να βρω πιθανές λυσεις αλλα το αγκαθι ετουτο...

Senior Member
    Originally posted by lesing
    Βαλε με να μιλαω σε ακροατηριο 3 ωρες.να διαβασω 1 βιβλιο σε 1 μερα,να ακουσω με υπομονη το προβλημα καποιου αλλου κ να βρω πιθανές λυσεις αλλα το αγκαθι ετουτο...
    ειδες?????????????????? τα τσουβαλια ΔΕΝ τα κανουν ολα αυτα! αρα ουτε τσουβαλι εισαι ουτε αριθμος!
    ποσες αδυνατες ΔΕΝ μπορουν να κανουν τιποτα απο αυτα που εγραψες οτι μπορεις εσυ?
    αυτα ειναι που αξιζουν εκτιμησης! και σιγουρα και πολλα αλλα χαρακτηριστικα σου. Οταν καταλαβεις ποσο αξιζεις, τοτε θα βαλεις το στοχο σου για την απωλεια και θα τα καταφερεις, επειδη ετσι γουσταρεις, οχι επειδη ετσι πρεπει!

Senior Member
    Ναι αλλα για μενα το κατορθωμα ειναι στα δυσκολα κ οχι σε αυτα που τα κανω ευκολα γιατι εχω ταλεντο.

Senior Member
    bullshit ταλαντουχα...........

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234