Results 1 to 15 of 30
Thread: Το σύνδρομο του Τζόβενου
-
14-01-2003, 10:47 #1
Το σύνδρομο του Τζόβενου
Ανάμεσα στους διάφορους χρήστες, θα υπάρχει εκτός του nido φυσικά και άλλοι που θα μπορούσαν να δώσουν την "επαγγελματική" τους εκδοχή....
Σύνδρομο του Τζόβενου... συναντάται και στα δύο φύλλα, κυρίως όμως στους άντρες ηλικίας 45 έως 60 ετών που κάτι παθαίνουν, κάπου στραβώνουν, τινάζουν την οικογένειά τους στον αέρα και επιδίδονται μετά μανίας στο κυνήγι του ποδόγυρου (που σίγουρα θα το έκαναν και πριν το διαζύγιο) αλλά σε σημείο υπερβολής και πολλές φορές εξευτελιστικό για τους ίδιους αλλά και γαι τα θύματά τους, που τους θεωρούν σοβαρούς λόγω ηλικίας εν πρώτοις αλλά και σωστούς σε συμπεριφορά σε σχέση με έναν άντρα ηλικίας 30 ετών που δεν έχει μάθει ακόμη να φέρεται και να συμπεριφέρεται.
Συνήθως έχουν μία καλή οικονομική άνεση λόγω 30 ετίας δουλειάς και χωρίζοντας παθαίνουν ένα φλας και αγοράζουν το αυτοκίνητο που δεν είχαν στα νιάτα τους ή που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσουν τότε, συνήθως διθέσιο και κάμπριο, φαίρονται τύποι και υπογραμμώς σε δημόσιους χώρους και μπροστά σε άλλους γνωστούς και άγνωστους, ενώ στην ιδιωτική τους ζωή είναι απαράδεκτοι αλήτες. Εκμεταλλεύονται καταστάσεις, ανθρώπους, ποταπά πράγματα όπως την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό ή τα αισθήματα, προκειμένου να φανούν ανώτεροι ή υπεράνω.... και τελικά είναι ένα τίποτα !
Την κακία και το κόμπλεξ τους το "βγάζουν" μόνο ιδιωτικά.... απ' έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα, όπως έλεγαν οι παλιότεροι !! :cool:
Σε περίπτωση βέβαια που ένα από τα θύματα αντιδράσει και τους τα πει όχι μόνο χύμα, αλλά συνεχίζει να τους υπενθυμίζει την κακία, την αλητεία, τον εξευτελισμό και την ανανδρία τους, τότε ξαφνικά και από αντίδραση γίνονται υπέρμαχοι του τρόπου ζωής τους και πάνε να τους "βγάλουν" όλους τρελλούς ή ότι τους προσεγγίσανε λόγου οικονομικής άνεσης ή αυτοκινήτου (άλλο κλισέ και αυτό !) και έχουν και το θράσος να υπερασπιστούνε την φοβερή θεωρία "εγώ ήμουν πάντοτε άψογος και κύριος - εσύ είσαι κομπλεξική και τρελλή" !!!! :o
Επειδή πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την "ψυχολογία" ενός τέτοιου ανθρώπου, θα ήθελα μία πιο έμπειρη ή επαγγελματική άποψη επί του θέματος.... χρειάζεται ένας τέτοιος άνθρωπος ψυχανάλυση ή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο της δεύτερης ηλικίας των ανδρών, κάτι σαν κλιμακτήριο που τους χτυπάει κατακούτελα και χάνουν τον μπούσουλα αλλά και οτιδήπτε "σοβαρό" μπορεί να είχαν στο παρελθόν. Όταν εννοεί "σοβαρός" δεν το εννοώ με την κλασσική βαριά έννοια, αλλά τη σοβαρότητα της ηλικίας τους, που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να τους κάνει να σκέφτονται δυό φορές περισσότερο από έναν ανεγκέφαλο πιτσιρικά των 20 χρόνων και φυσικά στην σεβάσμιά τους ηλικία θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν μάθει ότι με κάποια πράγματα δεν πρέπει να "παίζουν" γιατί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα ή να πληγώσουν ανθρώπους που στην τελική δεν γνωρίζουν την αλητεία τους ή που δεν τους φταίνε σε τίποτα.
Εκτός πια και αν δεν έχω συνειδητοποιήσει το άλλο κλισέ, ότι εν έτει 2003 όλα έχουν ισοπεδωθεί και ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει καμία αξία και δεν της αξίζει κανένας σεβασμός !
- 22-01-2003, 00:10 #2
Originally posted by Nefertari
Την κακία και το κόμπλεξ τους το "βγάζουν" μόνο ιδιωτικά....
Eσύ κούκλα μου τι ζόρι ακριβώς τραβάς;:P
Μήπως αντί να γράφεις εδώ έπρεπε να επισκεφθείς κάποιον ειδικό του στύλ analyse it και analyse that;:D
23-01-2003, 12:17 #3
Originally posted by kostakis
Μήπως αντί να γράφεις εδώ έπρεπε να επισκεφθείς κάποιον ειδικό του στύλ analyse it και analyse that;:D
Eσύ καλό μου τι ζόρι τραβάς ??? :P
Μήπως ανήκεις στην άνω κατηγορία και μου θίχτηκες ??? :o
Είναι απλά ένα θέμα προς ανάλυση.... :cool:
24-01-2003, 10:48 #4
Eσύ καλό μου τι ζόρι τραβάς ??? :P
Μήπως ανήκεις στην άνω κατηγορία και μου θίχτηκες ??? :o
Είναι απλά ένα θέμα προς ανάλυση.... :cool:
Οχι ακόμα αλλά κάποτε θα τα καταφέρω:PΘέμα προς ανάλυση που περιφέρεις εδώ και αλλού τόσους μήνες;:oΜάλλον για ψυχανάληση(σου)είναι:P
25-01-2003, 21:30 #5
Ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα που τιθεται. Πριν απαντησουμε ομως θα πρεπει να εξετασουμε κατα ποσο γνωριζουμε καλα εναν τετοιο ανθρωπο. Κατα ποσο δηλαδη η συμπεριφορα του εχει αλλαξει τοσο στα εξηντα του που θα επρεπε να μας προβληματισει. Αν τωρα υποθεσουμε οτι τον γνωριζουμε καλα εναν τετοιο κυριο θα πρεπει να προσπαθησουμε να δουμε τα πραγματα απο την δικη του πλευρα. Γιατι να χωρισει καποιος στα εξηντα. Τι εχει να κερδισει πραγματικα. Μηπως οντως η ζωη του σαν συζηγος καποιας ηταν αφορητη? Ή να υποθεσω το αλλο που συχνα γινεται τελευταια οτι καποια αλλοδαπη αιθερια υπαρξη τον ξεσηξωσε με σκοπο καποια στιγμη να φαει την κληρωνομια και την συνταξη υψους 400000 δρχ?
Μηπως ομως και απο την αλλη ειναι μια προσπαθεια να δηλωση αυτος ο εξηνταρης μα αυτην την ριζοσπαστικη για τον τροπο ζωης του συμπεριφορα οτι ειναι ζωντανος , ειναι παρων και οτι η ζωη πλεον δεν τελειωνει στα εξηντα?.....
25-01-2003, 21:52 #6
προς ανάλυση που περιφέρεις εδώ και αλλού τόσους μήνες;:oΜάλλον για ψυχανάληση(σου)είναι:P
Καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις για τα υπόλοιπα nicknames σου, αφού λες αυτά που λες.... και νομίζεις ότι γνωρίζεις αυτά που νομίζεις !
Γνωρίζω και απλά πετάω άδεια για να πιάσω γεμάτα... είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα...
Εγώ διατηρώ ένα "όνομα" σε όσα sites γράφω... προφανώς άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να υποδηθούν άλλους ρόλους σε άλλα sites...
Καλώς ήρθες παντογνώστη, όποιος και αν είσαι... πιστεύω ότι κάποτε θα καταλάβεις ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι έτσι όπως φαίνονται....
Τα σέβη μου !! :cool:
25-01-2003, 21:57 #7
Originally posted by kalos
Ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα που τιθεται. Πριν απαντησουμε ομως θα πρεπει να εξετασουμε κατα ποσο γνωριζουμε καλα εναν τετοιο ανθρωπο. Κατα ποσο δηλαδη η συμπεριφορα του εχει αλλαξει τοσο στα εξηντα του που θα επρεπε να μας προβληματισει.
Μηπως ομως και απο την αλλη ειναι μια προσπαθεια να δηλωση αυτος ο εξηνταρης μα αυτην την ριζοσπαστικη για τον τροπο ζωης του συμπεριφορα οτι ειναι ζωντανος , ειναι παρων και οτι η ζωη πλεον δεν τελειωνει στα εξηντα?.....
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος, δεν αλλάζει ποτέ... ίσως λίγο η συμπεριφορά του από καιρό σε καιρό, αλλά η ιδεολογία, τα πιστεύω και ο τρόπος ζωής, σπανίως αλλάζουν έως ποτέ...
Ο παράγοντα ξεμυάλισμα υπάρχει πάντα, σε όλες τις ηλικίες... αυτό που ξεχωρίζει τον έναν άνθρωπο από τον άλλον είναι τι είναι διαθετημένος ο καθένας να θυσιάσει, προκειμένου να βιώσει κάτι νέο ή ριζοσπαστικό !
Πιστεύω ότι είναι ένα υπαρκτό σύνδρομο όπως ακριβώς και "του Πήτερ Παν"... :)
26-01-2003, 02:08 #8
Ο Πητερ Παν παντα με εκανε να γελω ενω το παραπανω περιστατικο μαλλον με προβληματισε αρκετα μιας και οι Baby εξηνταρηδες της εποχης μας δεν λενε να εννοησουν την φθαρτη μας οντοτητα.
26-01-2003, 17:32 #9
Ο Πητερ Παν παντα με εκανε να γελω ενω το παραπανω περιστατικο μαλλον με προβληματισε αρκετα μιας και οι Baby εξηνταρηδες της εποχης μας δεν λενε να εννοησουν την φθαρτη μας οντοτητα.
Θα συμφωνήσω kalos...
νομίζω ότι οι απανταχού 50άρηδες και 60άρηδς όντως δεν λενε να εννοήσουν ότι ο χρόνος περνάει.... σημασία δεν έχει πόσα κάνουμε, αλλά πως τα κάνουμε και πως συμπεριφερόμαστε στην πορεία της ζωής μας.... τι αφήνουμε πίσω μας, αν θέλεις !!
:cool:
27-01-2003, 10:30 #10
Ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα που τιθεται. Πριν απαντησουμε ομως θα πρεπει να εξετασουμε κατα ποσο γνωριζουμε καλα εναν τετοιο ανθρωπο.
Φαίνεται οτι η κα Νεφερτάρι είχε μιά σοβαρή σχέση (στο μυαλό της) με κάποιον που απλά περνούσε την ώρα του.Οταν αυτός κατάλαβε τι γίνεται και το έκοψε,εκείνη άρχισε να περιφέρει τη κατα φαντασία "δυστυχία" της από site σε site(το έχω δει σε τρία διαφορετικά) με την αμέριστη συμπαράσταση άλλων "χαροκαμένων" nicks (γιατί δε ξέρουμε αν πρόκειται περί γυναικών).
Αν κατάλαβα καλά κανένας δε βάζει κάποιον με το ζόρι σε μία σχέση.Ενήλικες είμαστε και με τη θέλησή μας πάμε ή δε πάμε με κάποιον.Αν τώρα δημιουργήσαμε μεγάλες προσδοκίες στο μυαλό μας και ο άλλος δεν ανταποκρίνεται,τη πατήσαμε,το κόβουμε και πάμε γι'άλλα με αξοπρέπεια και αυτοσεβασμό.Δε κλαψουρίζουμε τη δυστυχία μας ψάχνοντας συμπαράσταση κατά του "κακού"που δε μας έκατσε.Ελεος πιά!
27-01-2003, 11:04 #11
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
lupamai an tha sas apogiteysw alla ayti tin sumperifora den tin exoun mono oi 50rides-60rides....alla eida antrwpo pou pisteya oti i3era polu kala 30 etwn ..sovaro kata ta alla..mazemeno....etoimo na kanei oikogeneia kata ta alla.....na allazei "en mia nukti" (tropos tou legein fysika)na arxizoun ta 3enyxtia ta pidimata deksia kai aristera k.o.k. kai ola ayta den ta lew san kamia xarokamenh ! prepei na epishmanw omws oti exw dei kai polles kuries kapoias alpha ilikias na anaptysoun antistoixes symperifores kai na kunigane tekna:)
27-01-2003, 15:03 #12
Φαίνεται οτι η κα Νεφερτάρι........ άρχισε να περιφέρει τη κατα φαντασία "δυστυχία" της από site σε site(το έχω δει σε τρία διαφορετικά) με την αμέριστη συμπαράσταση άλλων "χαροκαμένων" nicks (γιατί δε ξέρουμε αν πρόκειται περί γυναικών).
Κλπ. κλπ. κλπ.....
Φαίνεται.... έτσι ξεκινάς την παράγραφο, σημαίνει ότι νομίζω ή έτσι πιστεύω.... δεν σημαίνει όμως ότι είναι έτσι !
Αντί λοιπόν να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου "φαίνεται"... και να κατηγορείς χωρίς να ξέρεις ανθρώπους και καταστάσεις περί κατά φαντασία δυστυχιών.... καλύτερα δεν θα ήταν να κρατάς μία ουδέτερη στάση, ιδίως εκεί που δεν έχεις άμεση γνώση ? Επίσης δεν θα ήταν καλύτερο εφ' όσον αναφέρεσαι σε μένα, σαν να με γνωρίζεις από "χθές", να απευθυνθείς απ' ευθείας σε μένα και όχι δια μέσου μεσολαβητή ?
Τι είναι αυτό πάλι ? Νέα μόδα ? Τα λέω στο σαμάρι, για να τ' ακούσει το γομάρι ? Έτσι πάει ? Sorry, αλλά δεν το νομίζω !
Το θέμα είναι τελείως άσχετο με ότι νομίζεις ότι κουβαλάς στην δική σου φαντασία.... και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχεις αν σε χαλάει με οποιοδήποτε τρόπο ! Φυσικά δεν χρειάζεται ούτε να το διαβάζεις αν σε ενοχλεί ...
Υποδείξεις όμως δεν δέχομαι από κανέναν, κυρίως όταν δεν με γνωρίζει. Τα περί "χαροκαμένων" nicks μάλλον δεν είναι γυναικείο προνόμιο, γιατί όπως σου είπα, εγώ σε όλα τα site (σε όσα γράφω ή θα γράψω) έχω το ίδιο νικ και γράφω μόνο μ' αυτό.... δεν επιλέγω να παίζω ρόλους !!!
Εσύ ? Σε ρώτησα για τα άλλα σου νικς.... αλλά έστριψες δια του αρραβώνος.... κλασσικότατο !! :P
Ξανά τα σέβη μου και περαστικά ! ... Ιός είναι, γρίππη είναι... θα περάσει !! :)
27-01-2003, 15:09 #13
Originally posted by aggeloydaki
lupamai an tha sas apogiteysw alla ayti tin sumperifora den tin exoun mono oi 50rides-60rides....alla eida antrwpo pou pisteya oti i3era polu kala 30 etwn ..sovaro kata ta alla..mazemeno....etoimo na kanei oikogeneia kata ta alla.....na allazei "en mia nukti" (tropos tou legein fysika)na arxizoun ta 3enyxtia ta pidimata deksia kai aristera k.o.k. kai ola ayta den ta lew san kamia xarokamenh ! prepei na epishmanw omws oti exw dei kai polles kuries kapoias alpha ilikias na anaptysoun antistoixes symperifores kai na kunigane tekna:)
Τελικά και εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι και τόσο θέμα ηλικίας...εν μία νυκτί κανείς δεν αλλάζει... κάτι πάντα γίνεται ή προϋπάρχει και απλά καταλήγει εκεί ! Έχεις σκεφτεί (στην περίπτωση του φίλου σου) να έγινε από αντίδραση ? Μήπως κάπως χάλασε η σχέση που ήταν έτοιμη να καταλήξει σε γάμο ?
Ούτε προς Θεού ότι είναι αντρικό προνόμιο... απλά πιστεύω ότι στις γυναίκες δεν είναι τόσο έντονο το ... φαινόμενο, ίσως γιατί ζυγίζουν διαφορετικά τα πράγματα, τα υπέρ και τα κατά πριν κάνουν ότι κάνουν !
Νεφ........ :)
27-01-2003, 15:23 #14παιδάGuest
Οι γυναίκες πρέπει να εντρυφήσουν περισσότερο στην ψυχολογία του τζόβενου, να την ενστερνιστούν και εν τέλει να την εφαρμόσουν!
Μόνο τότε θα καταλάβουν οι απανταχού τζόβενοι, τι σημαίνει τζοβενισμός!:D
Και φυσικά μόνο τότε οι γυναίκες θα απαλλαγούν από την αμφιβολία αν έχουν απέναντί τους ένα τζόβενο ή όχι! :P
Ετσι, οι ρόλοι θα αντιστραφούν και επιτέλους οι γυναίκες θα περνούν πολύ καλύτερα!!! :cool:
27-01-2003, 15:42 #15
Originally posted by παιδάκι
Οι γυναίκες πρέπει να εντρυφήσουν περισσότερο στην ψυχολογία του τζόβενου, να την ενστερνιστούν και εν τέλει να την εφαρμόσουν!
Μόνο τότε θα καταλάβουν οι απανταχού τζόβενοι, τι σημαίνει τζοβενισμός!:D
Και φυσικά μόνο τότε οι γυναίκες θα απαλλαγούν από την αμφιβολία αν έχουν απέναντί τους ένα τζόβενο ή όχι! :P
Ετσι, οι ρόλοι θα αντιστραφούν και επιτέλους οι γυναίκες θα περνούν πολύ καλύτερα!!! :cool:
Mπρε... λες ???? :D
Είναι και αυτό μία άποψη... σαφώς σεβαστή !! :)
Πάντως θεωρώ ότι δεν θα τους αρέσει καθόλου, αν γνώριζαν μιά γυναίκα η οποία θα συμπεριφερόταν ακριβώς όπως αυτοί !! Το αντίθετο μάλιστα... :P
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια