ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 122
    Senior Member
    το σκέφτηκα dalia μου, αλλά πολύ φοβάμαι πως δε θα μου φτάσουν λίγες μέρες... και μετά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η επιστροφή μου... νιώθω να θέλω αρκετό χρόνο... την παραίτηση σκέφτομαι συνέχεια, αλλά κι αυτή με τρομάζει κάπου (έχω ήδη εξηγήσει γιατί, μην επαναλαμβάνομαι).

Senior Member
    Επειδή έχεις ξεκινήσει την αγωγή,μπορεί μετά από αυτές τις λίγες μέρες να έχουν δράσει τα φάρμακα και να είσαι καλύτερα.Γι\'αυτό το είπα.
    Η παραίτηση δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση πάντως.

Senior Member
    πρώτη φορά το ζω αυτό, δεν ξέρω τί είναι σωστό ή μη, τί δικαιολογημένο ή μη!

υπομονή κάνω για την ώρα, δεν ξέρω και αν όλη αυτή η πίεση που ασκώ στον εαυτό μου μού κάνει καλό... πιέζομαι να πάω στη δουλειά, το περνάω όλο μόνη μου, αν δεν είχα και εσάς θα ήμουν εντελώς off...

Senior Member
    kely28, καταλαβαίνω ακριβώς τι περνάς, πάντα πιέζω τον εαυτό μου όταν βρίσκομαι στην δουλειά, προσπαθώ να είμαι ευχάριστη, να μην έχουν παράπονα οι αποπάνω κ ο κόσμος. Πέρα από όλο το διάστημα, που περνούσα την κατάθλιψη χωρίς να την αντιμετωπίζω, ήμουν σαν κουρδισμένη, τυπικά προσπαθούσα να βγάλω με το ζόρι την δουλειά. Όταν ξεκίνησα τα φάρμακα κ με όλες αυτές τις παρενέργειες, δεν είχα κουράγιο για τίποτα. Γινόμουν χειρότερα καθημερινά, έτυχε κ στο διάστημα που είχα να κάνω με προμηθευτές, επιλογές κλπ κ που μυαλό να κάνω οτιδήποτε. Απόδοση μηδεν! Δεν παραιτήθηκα, γιατί οι ανάγκες τρέχουν κ οι δουλειές είναι δύσκολες.
    Υπομονή κ να σκεφτεσαι ότι κάποια στιγμή θα αισθανθείς καλύτερα!

Senior Member
    Σήμερα δεν πήγα στη δουλειά. Είπα πως είμαι άρρωστη, με πονοκεφάλους και ζαλάδες και πως θέλω να πάω στον γιατρό. Δε μου είπαν τίποτα φυσικά. Σκέφτομαι όλη την ώρα τρόπους να δικαιολογήσω την παραίτησή μου. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά, σκέφτομαι ακόμη και να φύγω από την Αθήνα, να τα αφήσω όλα πίσω μου, να πάω στην οικογένειά μου.
    Εξακολουθώ να είμαι χάλια, δεν έχω για τίποτα όρεξη, νιώθω πως θα χαζέψω ώρες-ώρες... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μένω μόνη με μια τέτοια πάθηση πλέον... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μην το μοιράζομαι με κανέναν τελικά... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να πιέζομαι να κάνω κάτι... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μην πιέζομαι να κάνω κάτι... Είμαι μπερδεμένη, ίδεα δεν έχω τί να κάνω... τι πρέπει να κάνω...

Senior Member
    Originally posted by kely28
    Σήμερα δεν πήγα στη δουλειά. Είπα πως είμαι άρρωστη, με πονοκεφάλους και ζαλάδες και πως θέλω να πάω στον γιατρό. Δε μου είπαν τίποτα φυσικά. Σκέφτομαι όλη την ώρα τρόπους να δικαιολογήσω την παραίτησή μου. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά, σκέφτομαι ακόμη και να φύγω από την Αθήνα, να τα αφήσω όλα πίσω μου, να πάω στην οικογένειά μου.
    Εξακολουθώ να είμαι χάλια, δεν έχω για τίποτα όρεξη, νιώθω πως θα χαζέψω ώρες-ώρες... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μένω μόνη με μια τέτοια πάθηση πλέον... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μην το μοιράζομαι με κανέναν τελικά... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να πιέζομαι να κάνω κάτι... Δεν ξέρω αν μου κάνει καλό να μην πιέζομαι να κάνω κάτι... Είμαι μπερδεμένη, ίδεα δεν έχω τί να κάνω... τι πρέπει να κάνω...

Αχ! βρε κοριτσάκι ...πόσο σε καταλαβαίνω! Κι εγώ είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι ....

Ώρες-ώρες λέω: \" Πάλι καλά που σταμάτησα την δουλειά\" . Χτες παρόλο που ξύπνησα αργά το πρωι, νύσταζα από τις 6 το απόγευμα! Αναγκάστηκα να πιω καφέ για να μην κοιμηθώ!!! Και σήμερα πάλι αργά σηκώθηκα. Φαντάσου τώρα, να έπρεπε να εχω ξυπνήσει απ\'τις 7 το πρωί!!!! Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!! Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα.
    Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία...!

Senior Member
    blackdaizy πόσο καιρό είναι που σου εμφανίστηκε η κατάθλιψη; πόσο καιρό παίρνεις φάρμακα;

Senior Member
    blackdaizy πόσο καιρό είναι που σου εμφανίστηκε η κατάθλιψη; πόσο καιρό παίρνεις φάρμακα;
    χμμμ! Την κουβαλάω από τα 14 εν αγνοία μου...
    Πρόσφατα το ανακάλυψα ...ούτε 2 μήνες. Εκτός από την αποτυχία του seroxat που ανέφερα προηγουμένως (που στην ουσία για 3 μέρες το πήρα) ...ξεκίνησα ουσιαστικά με φάρμακα ακριβώς μετά το Πάσχα.

Senior Member
    Κέλυ αφού σου είπε ο γιατρός σου να μην πάρεις καμία απόφαση αυτό τον καιρό κάτι θα ξέρει.Εγώ θα\'λεγα να τον ακούσεις.Γιατί μετά αν δράσουν τα φάρμακα και αισθανθείς καλύτερα μπορεί να το μετανιώσεις αν σταματήσεις τη δουλειά και να σε ρίξει το ότι δεν θα έχεις με τι να ασχοληθείς.

Senior Member
    ωραία! Κι εμένα ακριβώς μετά το Πάσχα μου εμφανίστηκε, αν και όπως έχω ήδη πει πρέπει να την κουβαλούσα κι εγώ από μικρή, σε πολυ πιο ελαφρά μορφη, τις θεωρούσα απλά κακές περιόδους και το πάλευα ανευ γιατρου, με την δύναμη του μυαλού. Αυτό που έπαθα τώρα δεν το έχω ξαναπάθει! Λες και έπεσε ο γενικός, όλο με μιας! Μεγαλώνουμε και οι αντιστάσεις μας πέφτουν. Blackdaizy σου συνέβει κάτι που σε τάραξε ή έτσι σου εμφανίστηκε; Εγώ αντιμετώπισα κάτι ψιλοπροβληματάκια με το που επέστρεψα από το Πάσχα, αλλά όχι που να δικαιολογούσαν να πέσω σε κατάθλιψη. Προφανώς όμως αυτά πρέπει να αποτέλεσαν την αφορμή και την πάτησα...

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Κέλυ αφού σου είπε ο γιατρός σου να μην πάρεις καμία απόφαση αυτό τον καιρό κάτι θα ξέρει.Εγώ θα\'λεγα να τον ακούσεις.Γιατί μετά αν δράσουν τα φάρμακα και αισθανθείς καλύτερα μπορεί να το μετανιώσεις αν σταματήσεις τη δουλειά και να σε ρίξει το ότι δεν θα έχεις με τι να ασχοληθείς.
    αχ... το ξέρω και τα έχω σκεφτεί όλα αυτά καλά... αλλά το μυαλό μας άλλα μας ζητάει και νιώθεις ώρες-ώρες σαν να πρέπει να παλέψεις μαζί του... αύριο είπα θα πάω στη δουλειά, δε μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να σκέφτομαι συνέχεια την κατάστασή μου. Χθές παρόλο που δεν είχα καμία όρεξη, κανόνισα 3 ραντεβού με φίλους. Τουλάχιστον να κυλάει ο καιρός χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε μέχρι να δράσουν και λιγάκι τα φάρμακα...

Senior Member
    Α μπράβο.Καλό αυτό,που βγαίνεις με φίλους.Καλά κάνεις.

Κάνεις και ψυχοθεραπεία με τον γιατρό σου ή μόνο τα φάρμακα παίρνεις?

Senior Member
    για την ώρα μόνο φάρμακα, θα με βλέπει κάθε 2 εβδομάδες τώρα στις αρχές και μετά πιο αραιά.

αντιλαμβάνομαι πως θα πρέπει να κάνωψυχοθεραπεία, δεν ξέρω τί θα γίνει με αυτό το θέμα, δεν το έχω σκεφτεί ακόμη, είναι και το κόστος υψηλό, θα το δω στο μέλλον...

Senior Member
    ωραία! Κι εμένα ακριβώς μετά το Πάσχα μου εμφανίστηκε, <---εμένα δεν μου εμφανίστηκε μετά το Πάσχα...απλά μέχρι τότε από δική μου βούληση,δεν ήθελα να παίρνω χάπια! Η γιατρός μου έλεγε πως πρέπει να πάρω,αλλά το απέφυγα όσο μπορούσα.

Blackdaizy σου συνέβει κάτι που σε τάραξε ή έτσι σου εμφανίστηκε;
    Ναι πολλά συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν...αλλά αυτά είναι σε άλλο topic!

Senior Member
    σήμερα πήγα στη δουλειά σχετικά εύκολα... εν συγκρίσει με χθες που δεν πήγα ομολογώ πως η αλλαγή ήταν τεράστια! Αν πιέσω τον εαυτό μου να κάνει και λίγες δουλειές στο σπίτι και να μαγειρέψει τότε θα είναι πραγματικά μεγάλη η διαφορά! Βέβαια, στη δουλειά μέ φορτώνουν διαρκώς με νέες αρμοδιότητες τις οποίες ούτε καν να ακούσω δε θέλω!!! Τώρα μου ζήτησαν να κάνω και κάποια επαγγελματικά ταξίδια, φυσικά που όρεξη έγω... αλλά τί να πω; Μου \'ρχεται ώρες-ώρες να τα πώ όλα να ησυχάσω, να πάψουν κι αυτοί να έχουν απαιτήσεις από εμένα...

Και πέρα απο αυτό με απασχολεί και κάτι άλλο... κάποια κομμάτια της δουλειάς μου δεν μου αρέσουν και δε μου πάνε ως δραστηριότητες, ανέκαθεν δε μου άρεσαν και προ καταθλιψης. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως θα πρέπει να αλλάξω δουλειά, με κουράζουν οι τόσες αρμοδιότητες, θα ήθελα κάτι πιο χαλαρό. Και δεδομένου ότι το καταθλιπτικό επεισόδιο το παρουσίασα χωρίς να έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου, υποψιάζομαι πως το γεγονός ότι δεν ήμουν ικανοποιημένη από την δουλειά μου έπεξε κι αυτό τον ρόλο του...

οι δυνατότητες μου είναι μεγάλες, όπως μου έχουν πει, έχω σπουδάσει, αλλά πραγματικά αν έχεις τόσο εύθραυστη ψυχολογία πόσο εύκολο είναι τελικά να αντέξεις σε μια απαιτητική θέση;

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast