Results 1 to 2 of 2
Thread: Super-γιαγιά
-
19-04-2003, 18:08 #1
Super-γιαγιά
Χτες το απόγευμα, καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω για το γράφείο άκουσα σε μια εκπομπή "λαικής" ψυχολογίας με πρωταγωνίστρια κάποια που θα μπορούσε να είναι το εθνικό πρότυπο της ιντελεκτουάλ θείας πράματα και θάματα. Κάποιος δύστυχος να τηλεφωνεί, να μιλάει για το προσωπικό του πρόβλημα και η θεία να τον καταλαβαίνει αμέσως, να του ερμηνεύει την προσωπικότητα και το τι περνάει και να τον συμβουλεύει κάθετα και πολύ πειστικά. Κι όλα αυτά στον αέρα. Wow ούτε η super-γιαγιά να ήταν (της μοιάζει αν δεν απατόμαι). Quiz για τους συναδέλφους: Πόσοι κανόνες δεοντολογίας παραβιάστηκαν σε αυτό το ένα λεπτό;
Όταν για μια στοιχειώδη εκτίμηση ενός προβλήματος χρειάζονται περί τις δυο-τρεις συνεδρίες, όταν η ερμηνεία δεν μπορεί να γίνει κατά άλλους ποτέ και κατά άλλους όχι νωρίτερα από την δέκατη συνεδρία και πάντα πολύ προσεκτικά, ποιό έργο προσφέρουν τέτοιες εκπομπές; Στην προσωπικύη μου πρακτική είδα πως κάποιοι πελάτες μου περιμένουν σύμφωνα με αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση να τους "λύσω το πρόβλημα" σε πέντε λεπτά. Και οι πελάτες μου δεν φταιν απολύτως σε τίποτα σε αντίθεση με αυτούς που στο βωμό του κέρδους και της ακροαματικότητας κάνουν αγοραία τα εξατομικευμένα ανθρώπινα προβλήματα κάποιων τηλεθεατών τους καταλύωντας κάθε δεοντολογία και ηθική. Προς τους φίλους συμforumιστές: Αυτό που δείχνει η τηλεόραση σε τέτοιες εκπομπές είναι πολύ απλά κακή πρακτική ενδεχομένως επικίνδυνη. θα έκανε ποτέ ένας καρδιολόγος live διάγνωση και θεραπεία σε πέντε λεπτά; Η τηλέόραση ωστόσο έχει και μια δημοκρατική διάσταση: Αλλάξτε κανάλι
- 21-04-2003, 14:42 #2
Αν και δεν παρακολουθω σχεδον καθολου τηλεοραση, συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Γενικα ειμαι πολυ κατα του "ψεκαστε-σκουπιστε-τελειωσατε" σε οποιοδηποτε τομεα και αν συμβαινει..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία