Results 316 to 330 of 519
-
03-02-2009, 16:16 #316
MARGARET ,συνέχισε να ψάχνεις για τον κατάλληλο γιατρό και την κατάλληλη μέθοδο για την περίπτωση σου
μέχρι πραγματικά να νιώσεις ασφαλής και καλυμμένη!Ο ΔΜΣ σου δικαιολογεί βαριατρική επέμβαση,
οπότε δε νομίζω ν'αντιμετωπίσεις προβλήματα με την ασφάλιση σου...έχεις άλλωστε και την ιδιωτική...
Μη σκέφτεσαι το χειρότερο(εντατικές κλπ)και αγχώνεσαι περισσότερο απ'όσο χρειάζεται...απλά φρόντισε τις προϋποθέσεις.
Η καλή ψυχολογική κατάσταση είναι άλλωστε πολύ σημαντική και εμείς την επιβαρύνουμε ήδη κατά πολύ...Να προσέχεις!
- 03-02-2009, 16:24 #317
Ramira μου,άντε με το καλό! SLEEVE αν θυμάμαι καλά,ε; Ο Στέλιος έκανε άλλη επέμβαση,
οπότε να έχεις υπόψιν σου πως λογικά κάποια πράγματα θα είναι διαφορετικά σ'εσένα...
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου,αλλά είναι σχετικά ανώδυνα όλα...μη φοβάσαι!
Σημασία έχει να πάνε όλα καλά και επιτέλους να βρεις την οριστική λύση στο πρόβλημα σου!
Ενημέρωσε μας για την τελική ημερομηνία,πώς αισθάνεσαι εντωμεταξύ...ό,τι χρειαστείς,εδώ είμαστε!
03-02-2009, 16:38 #318
basia,πλησιάζει και η δική σου σημαντική μέρα!
Πώς είσαι εντωμεταξύ ψυχολογικά; Όλα καλά;
03-02-2009, 23:13 #319
σημερα εφαγα μετα απο 15 μερες
Originally posted by MARGARET
Tζενακι ,
πως εισαι?
ακομη εισαι μονο με υγρα?
πονας?πεινας?
Καλη δυναμη κουκλα μου και ολα καλα σου ευχομαι*****
03-02-2009, 23:15 #320
καλα ε τρελες ποσοτητες φαγητου!!!!!!!!
ολη μερα 1 κουπα του καφε μικρη κρεατοσουπα αλεσμενη
και φοβομουν κιολας μη φουσκωσω
03-02-2009, 23:23 #321
ειμαι πολυ αγχωμενη, ασε που εχω προβλημα με τους συγγενεις μου που δεν θελουν να το κανω γιατι φοβουνται, και με ριχνουν και μενα
κατα τα αλλα περιμενω την ωρα και την στιγμη να γυρισω σελιδα..........
03-02-2009, 23:40 #322
Βάσια μου, είχα κι εγώ πίεση και κυνηγητό από συγγενείς και φίλους.Φοβόντουσαν να με δουν χειρουργημένη.Πιστεύω ότι εκτός απ τον γενικό φόβο του χειρουργείου και της νάρκωσης, που όλοι λιγο πολύ θα τον έχουμε, οποια επέμβαση και να κάνουμε, φοβόντουσαν μην τυχόν εκείνοι αγχωθουν-τρελαθουν απο αγωνια-απο στενοχωρια κλπ.Διότι κανένας του δεν με ρώτησε τόσα χρόνια που ειμαι χάλια ψυχολογικα, εισαι χαρούμενη με τη ζωή σου;Ξυπνησες καλα;Πως νιωθεις;.Δεν θυμαμαι να μου εχουν κάνει τέτοιες ερωτησεις.
Μια ζωη μου ελεγαν ότι μπορω να χάσω κιλά όπως εχασαν κι εκεινοι(μιλαμε για απωλεια κιλων 5-15κιλα με υπερβάλλον βάρος το πολυ 20κιλα πάνω απ το κανονικο!!!Ελεος λεω)
Μονο ενας πρωην παχύσαρκος μπορει να μας καταλάβει.
Εγώ πλεον πηρα αποφαση οτι θα κανω επέμβαση.Δεν ειμαι χαρούμενη,προσπαθω να συνειδητοποιήσω τι με περιμένει.Ισως παω και σε ψυχολόγο διότι εχω κρισεις καμιά φορά όπου κλαιω για την κατάντια μου,οποτε δεν ξέρω μετά αν θα με πιάσουν.Αλλά μετά δεν θα μπορώ να πω,φερτε πίσω το στομάχι!!!
Πλεον,επειδη βλεπουν ότι ειμαι ψύχραιμη ατάραχη και κανονίζω ραντεβού με γιατρό και εξετάσεις, δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
Οπότε, αν εισαι αποφασισμένη, θα δεις ότι κι εκείνοι θα το πάρουν απόφαση!
03-02-2009, 23:57 #323
μεχρι να αποφασισεις γιατρο και ημερομηνια χειρουργιου δεν λενε τιποτα, μου ελεγαν πως ειμαι ενηλικη και μπορω να αποφασισω το καλυτερο για μενα,αλλα τωρα που πλησιαζουν οι μερες εχουν αφηνιασει
αλλα κανεις μη παχυσαρκος δεν μπορει να καταλαβει.
ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα...
αντι να μου δινουν κουραγιο για το χειρουργιο τους δινω εγω...
04-02-2009, 00:37 #324
basia μου,φαντάζομαι είναι το πρώτο σου χειρουργείο κι είναι λογικό να είσαι αγχωμένη...Αν κατάλαβα καλά είσαι και μικρή σε ηλικία...
Δεν ξέρω πόσα επιπλέον κιλά σε ταλαιπωρούνε,αλλά υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει τα περιθώρια πριν καταλήξεις σε βαριατρική επέμβαση...
Η αλήθεια είναι πως καμιά φορά οι αγαπημένοι μας από υπερπροστατευτικότητα κι υπερβολική ανησυχία αντί να μας στηρίζουν
μας επιφορτίζουν περισσότερο συναισθηματικά κι είναι κάτι που σίγουρα δε χρειαζόμαστε...'Ηδη έχουμε να χειριστούμε τα δικά μας...
Όντως μόνο αν κάποιος το έχει βιώσει ο ίδιος στο πετσί του μπορεί ν'αντιληφθεί για τι πραγματικά πρόκειται...εδώ το βρίσκεις αυτό!
Μη διστάσεις να μοιραστείς μαζί μας όποια ανασφάλεια,προβληματισμό,έ γνοια,οποιοδήποτε συναίσθημα και σκέψη,που σε βαραίνει...
"Όλα θα πάνε μια χαρά!"Πες το στον εαυτό σου όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνει ακλόνητη πίστη,που θα σου δίνει δύναμη και κουράγιο!
Και ξέρεις καλά πως δεν είσαι μόνη σου!Όλοι λίγο πολύ συμπάσχουμε και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς...Φιλάκια!
04-02-2009, 12:47 #325
Stelio,
σ'ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου και για τις πληροφοριες που μου δινεις.Πραγματικα με εμψυχωνουν για να μεινω
σταθερη στο στοχο μου, γιατι η αληθεια ειναι οτι εχω κανει αρκετες προσπαθειες στη ζωη μου για απωλεια κιλων και καθε φορα τα ξαναπαιρνα πολυ γρηγορα και μαλιστα με μικρες παρασπονδιες.
Αυτα τα οποια μου αναφερεις για τον Κο Καλφαρεντζο θελω να πιστευω οτι ετσι ακριβως θα ειναι.Ξερεις την εχω αναγκη αυτην την τονωση γιατι ο αλλος που πρωτοπηγα μ'εκανε κομματια με το να επιμενει οτι η στατιστικη της αποτυχιας της μεθοδου sleeve θα επαληθευθει επανω μου.Υπ'οψιν οτι για οικογενειακους λογους βρισκομαι χρονια στα νοσοκομεια και ξερω πως και η πιο απλη επεμβαση εχει τους σοβαρους κινδυνους της.
Ισως γι'αυτο να κατευθυνεται η σκεψη μου στην ομαδα του Ριο,που φανταζομαι οτι και μια στραβη να τυχει θα μπορουν να το αντιμετωπισουν πιο υπευθυνα και ισως να υπαρχει και εντατικη ???Αντε να μου τχει κατι σε ιδιωτικη κλινικη. Την εβαψα....
By the way ,εχω δεικτη 42 και ειμαι 50 χρονων. Αρα οτι εχω να κανω πρεπει να το κανω τωρα .
04-02-2009, 13:53 #326
Originally posted by stelios
Ο Καθηγητής δεν χρησιμοποιεί δακτύλιο ως αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου.
04-02-2009, 15:15 #327
Χαχαχα,μ'άρεσε έτσι που το έγραψες.Δεν υποστηρίζω το συγκεκριμένο γιατρό και τις μεθόδους του επειδή εγχείρησε εμένα (και άλλους δεν ξέρω πόσους σαν κι εμένα)αλλά γιατί από την διάλεξη ακόμη,με έπεισε με το ήθος και το ύφος του.Μέχρι πριν μερικούς μήνες,σε διάφορα φόρουμ που συμμετέχω,όποτε έλεγα για την αναποτελεσματικότητα του δακτυλίου,μόνο που δεν με 'έτρωγαν',τώρα σιγά σιγά αρχίζουν δειλά δειλά να το παραδέχονται.Είναι ένα βοήθημα βέβαια,πολύ πιο εύκολο σαν επέμβαση(γι αυτό κάποιοι πήγαν αδιάβαστοι επειδή νόμιζαν ότι ο κάθε χειρουργός μπορεί να το κάνει,στην καλύτερη δεν έφτανες στο στόχο)αλλά η σληβ είναι αποτελεσματικότερη επειδή δεν έχεις κέντρο της όρεξης και τα μπαι πας για τους πλέον αδιόρθωτους.Και είναι λογικό,αφού σε θεωρητική βάση σου περιορίζει μόνο τον όγκο τροφής,που αν όμως τον φας μέσα στη μέρα,τις παίρνεις τις θερμίδες και αν τρως γλυκά και τσιμπολογάς(που ελάχιστοι παχύσαρκοι δεν το κάνουν) πάλι τις παίρνεις τις θερμίδες,σε συνδυασμό με την επιρρέπεια σε πιο μαλακές τροφές(σνακ,γκοφρέτες,γλυκ� �,γαριδάκια κτλ)είναι φυσικό επόμενο να ταιριάζει σε πολλοί λίγους με τα επιθυμητά αποτελέσματα.Η ευρεία διάδοση του όμως,ήταν τουλάχιστον για μένα,η αφετηρία να αρχίσω να ψάχνομαι και κατά τύχη να καταλήξω στο σωστό γιατρό.Εξάλου η επέμβαση γίνεται στο στομάχι,όχι στο μυαλό,εκεί είσαι πάντα ο ίδιος,θέλεις να φας,να πιεις κτλ,άρα χρειάζεσαι πολύ ισχυρό 'φρένο'.Εγχείρηση με νυχοκόπτη δεν γίνεται....
04-02-2009, 22:05 #328
Μ'αρεσει που εχεις εμβαθυνει τοσο πολυ στις σκεψεις και στις συμπεριφορες ενος παχυσαρκου και ωρες ωρες νομιζω οτι διαβαζω δικες μου σκεψεις.Μαλλον σ'ενα καζανι βραζουμε ολοι μας.
Εχθες ειχα ραντεβου μ'εναν απο τους πολυ καλους χειρουργους εδω στην Αθηνα.Με λιγα λογια με κερδισε. Μιλησαμε για δαχτυλιδι που το απερριψα εξ'αρχης,και καταληξαμε στην sleeve.Ηταν αναλυτικοτατος, χωρις καθολου υφος μου εξηγησε πολλες αποριες μου,μου εδωσε καποιες εξετασεις να κανω και στη συγχρονως μου ειπε να μιλησω με τον ασφαλιστη μου για να δουμε τι μπορει να μου καλυψει και αναλογως να αποφασισω που θα την κανω.
Βεβαια,οπως σας ειπα σκεφτομαι εντονα και το Νοσοκομειο του Ριο και ισως αυτη τη στιγμη να μην προχωρησω σε καποια αλλη ενεργεια εν αναμονη και του ραντεβου μου με τον Κο Καλφαρεντζο.
Θελω λιγο χρονο να τα βαλω σε μια ταξη στο μυαλο μου.Δεν αποκλειεται να μου την δωσει και να παω να την κανω εδω.
Γιατι σκεφτομαι οτι το Ριο δεν ειναι και μισο βημα απο εδω. Αληθεια τι δυνατοτητα επικοινωνιας υπαρχει μετα το εξιτηριο απο το νοσοκομειο σε περιπτωση αναγκης?
Εχω καταληξει παντως οτι οσο σκεφτεται,σκεφτεται ....καποιος τοσο μπερδευεται.Αλλα μπορεις και να μην σκεφτεις???
Ασε που σιγουρα οι πιο πολλοι απο μας εχουμε διπλα μας ανθρωπους που αν μη τι αλλο προσπαθουν να καθυστερησουν τις αποφασεις μας.
Τιποτε...Πρεπει να μεινουμε επικεντρωμενοι στον στοχο μας που ειναι βασικα στοχος υγειας και εν συνεχεια και ψυχικης υγειας.
ΝΑDINE , τι εγινε πραγματοποιησατε τη συναντηση στη Θεσσαλονικη? Ειμαι κι εγω μια Θεσσαλονικια που μ'εφερε η αγαπη μου στην Αθηνα.Νομιζω κι ο Stelios μενει στην πατριδα... Γεια σας πατριωτακια!!Ισως καποτε βρεθουμε εκει.
04-02-2009, 23:32 #329
Μ'αρεσει που εχεις εμβαθυνει τοσο πολυ στις σκεψεις και στις συμπεριφορες ενος παχυσαρκου και ωρες ωρες νομιζω οτι διαβαζω δικες μου σκεψεις.Μαλλον σ'ενα καζανι βραζουμε ολοι μας.
Βεβαια,οπως σας ειπα σκεφτομαι εντονα και το Νοσοκομειο του Ριο και ισως αυτη τη στιγμη να μην προχωρησω σε καποια αλλη ενεργεια εν αναμονη και του ραντεβου μου με τον Κο Καλφαρεντζο.
Θελω λιγο χρονο να τα βαλω σε μια ταξη στο μυαλο μου.Δεν αποκλειεται να μου την δωσει και να παω να την κανω εδω.
Γιατι σκεφτομαι οτι το Ριο δεν ειναι και μισο βημα απο εδω. Αληθεια τι δυνατοτητα επικοινωνιας υπαρχει μετα το εξιτηριο απο το νοσοκομειο σε περιπτωση αναγκης?
Εχω καταληξει παντως οτι οσο σκεφτεται,σκεφτεται ....καποιος τοσο μπερδευεται.Αλλα μπορεις και να μην σκεφτεις???
Ασε που σιγουρα οι πιο πολλοι απο μας εχουμε διπλα μας ανθρωπους που αν μη τι αλλο προσπαθουν να καθυστερησουν τις αποφασεις μας.
Τιποτε...Πρεπει να μεινουμε επικεντρωμενοι στον στοχο μας που ειναι βασικα στοχος υγειας και εν συνεχεια και ψυχικης υγειας.
ΝΑDINE , τι εγινε πραγματοποιησατε τη συναντηση στη Θεσσαλονικη? Ειμαι κι εγω μια Θεσσαλονικια που μ'εφερε η αγαπη μου στην Αθηνα.Νομιζω κι ο Stelios μενει στην πατριδα... Γεια σας πατριωτακια!!Ισως καποτε βρεθουμε εκει.
Και να μην κάνεις την εππέμβαση στο Ρίο(κακώς όπως θα έχεις καταλάβει από τις απόψεις μου,χαχαχ)μόνο κερδισμένη θα είσαι από αυτά που θα ακούσεις επί 3 ώρες στην διάλεξη.Πάρε κασσετοφωνάκι να τατ γράψεις!χαχαχ τώρα το σκέφτηκα 'οτι θα έπρεπε να το είχα κάνει,κάθε μέρα τον βλέπω μπροστάμου αυτόν τον άνθρωπο,σαν να μου μιλάει.Τέλοσπάντων.
Φεύγοντας από το Ρίο,παίρνεις ένα χαρτί που περιγράφει την επέμβαση σου,τι συμπληρώματα θα παίρνεις,πότε θα πας για να σου βγάλουν τα ράμματα,τι ώρα και κάτω κάτω γράφει τα τηλέφωνα του γιατρού,της διαιτολόγου και το τηλέφωνο του σπιτιού του.Ότι θες παίρνεις και ρωτάς.Εγώ επειδή μερικές φορές δεν τον έβρισκα επειδή ήταν στο χειρουργείο,έστελνα φαξ,που το διάβαζε με την άνεση του πλέον και με έπιρνε τηλέφωνο ο ίδιος και την τελευταία φορά επειδή ήταν κάτι απλό,ένα γιατρός της ομάδας του.
Επίσης δεν τελειώνει εκεί το θέμα Ρίο,πηγαίνεις στο μήνα,τρίμηνο,εξάμηνο,χρόνο, 18 μήνες(όχι αν έχεις κάνει σληβ)24 μήνες και μετά 1 φορά το χρόνο,βλέπεις τη διαιτολόγο,σε ζυγίζουν,κάνεις εξετάσεις ή τις πας έτοιμες,βλέπεις στο τέλος το γιατρό,σε προκαθορισμένο ραντεβού που παίρνεις χαρτάκι την στιγμή που φεύγεις από την επίσκεψη.Απίθανο για δημόσιο νοσοκομείο.Θα είσαι εκεί από τις 08.00 εώς τις 14.00 περίπου,θα βλέπεις άλλους που ήσασταν μαζί,άλλους καινούργιους παλαιότερους και νεώτερους,συγκρίσεις,κους κους,εγώ περιμένω πως και πως να έρθει η μέρα που θα πάω,εκδρομή το βλέπω!Και χωρίς κόστος αφού όλα είναι δωρεάν,το μόνο σου έξοδο είναι τα 90? της διάλεξης και αν δεν έχεις ασφάλεια δημοσίου για να κάνεις δωρεάν τις εξετάσεις,πληρώνεις τις εξετάσεις και μετά παίρνεις πίσω τα χρήματα από τον φορέα σου(με ένσταση ένα μέρος αυτών)εκτός αν τις πας έτοιμες.Ζητάς και σου τις στέλνουν με φαξ,οπότε πας στο ρίο κυρία,ούτε τρυπήματα ούτε τίποτα.Ιδανικό για να είναι αληθινό σε δημόσιο κι όμως αληθινό.
Όσοι σε καθυστερούν δεν θα έχουν τα προβλήματα που δυστυχώς θα αποκτήσεις όπως όλοι μας ούτε μάλλον έχουν περίσσιο βάρος να μπουν στη θέση σου.
Εγώ πάλι,είμαι από Αθήνα και με κέρδισε πριν πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη κι έτσι έμεινα εδώ...
05-02-2009, 00:05 #330
Λόγω έλλειψης διάθεσης συμμετοχής (κοινώς μούγκα στη στρούγκα!)
η περίφημη συνάντηση μετατράπηκε σε tête à tête (δε θέλω πονηρές σκέψεις!)
και η myrtali μου είναι αρκετά υπομονετική να το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα...
Αχ!Αυτές οι πλανεύτρες αγάπες,που καθιστούν εσωτερικούς μετανάστες τα θύματα τους...
Σας δώσαμε την MARGARET...γκέο βα γκέο...μας δώσατε τον Στέλιο...γκέο βα γκέο...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια