Results 1 to 5 of 5
-
02-09-2014, 12:44 #1
Αφαιρεση δακτυλιου μετα απο 14 χρονια και εγχειρηση γαστρικου μανικιου
Γεια σας, σε λιγες μερες θα κανω την επεμβαση sleeve. Και η ιστορια μου εχει ως εξης. Το 2001 εκανα τοποθετηση γαστρικου δακτυλιου στα 125 κιλα. Εκ τοτε εκανα 4 παιδια , εφτασα στα 65 κιλα αλλα με τις εγγυμοσυνες και με το γεγονος οτι για μεγαλο χρονικο διαστημα το δακτυλιδι υπολειτουργουσε εφτασα σημερα στα 85 κιλα και προχοραω.
Το δακτυλιδι μου προκαλεσε ΜΕΓΑΟΙΣΟΦΑΓΟ δηλαδη μεγαλοσε ο οισοφαγος και νιωθω το φαγητο να μην κατεβαινει στο στομαχι αλλα να παραμενει στον οισοφαγο. Πολυ οδυνηρο!!
Τελος π[αντων αποφασισα να κανω αφαιρεσει και συνχρονως να κανω το sleeve. Ειμαι θετικη και αποφασισμενη ομως ο φοβος μου ειναι μη χαλαρωσει στη πορεια και αρχιζω να ξαναβαζω κιλα.
Σορρι για τα ελληνικα μου ειμαι απο Κυπρο.:starhit:
- 02-09-2014, 13:51 #2
Καλησπέρα divralaura και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
Σίγουρα πρέπει να αφαιρέσεις τον δακτύλιο γιατί σε όσους τον είχαν βάλει προκάλεσε πολλά προβλήματα (και σε κάποιους σοβαρά).
Η μητέρα μου είχε βάλει δακτύλιο πριν πολλά χρόνια, όμως της δημιούργησε πρόβλημα και πριν 2-3 χρόνια έκανε αυτό που θέλεις να κάνεις και εσύ: έβγαλε τον δακτύλιο και έκανε sleeve.
Με το sleeve έχασε αρκετά κιλά, όμως όπως έγραψα πριν λίγο και στο topic της flirim, επειδή τον τελευταίο χρόνο έτρωγε πολλές σοκολάτες, γλυκά, παγωτά και κριτσίνια, πήρε πίσω 15 κιλά.
Δεν υπάρχει επέμβαση να έχει 100% εγγύηση.
Θα χρειαστεί να προσέχεις λίγο τί τρως, γιατί πχ τα γλυκά μια χαρά περνάνε από το sleeve και δίνουν πολλές θερμίδες.
Και επίσης δεν πρέπει να γεμίζεις μέχρι σκασμού το στομάχι σου, γιατί αν το κάνεις συχνά, αυτό θα αρχίσει να ξεχειλώνει (μιας και είναι πολύ ελαστικό όργανο) και σε κάποια χρόνια μπορεί να γίνει πάλι περίπου όσο ήταν και πριν.
Σίγουρα όμως είναι χρήσιμο χειρουργείο, και με μια μικρή προσπάθεια από εσένα να ελέγχεις την ποιότητα αυτών που τρως, όλα θα πάνε καλά και τα κιλά δεν θα επιστρέψουν ποτέ! :wink1:
Καλή επιτυχία στην επέμβασή σου! :thumbup:
04-09-2014, 11:35 #3
Αχ μακαρι μαντουρανα μου, ετσι θελω καποιο να μου δωσει θαρος γιατι εχω κουραστει. Θελω θετικη ενεργεια και ιστοριες απο παλιες που εκαναν το "μανικι" και να μου που εμπειριες που εχουν περασει και μου λυσουν και αποριες που εχω.
04-09-2014, 18:27 #4
dvralaura καλή επιτυχία με την επέμβασή σου. Το να μην σου δημιουργηθεί ένα υποτυπώδες στομάχι, μετά από καιρό μετά την επέμβαση αυτό είναι καθαρά θέμα δικό σου και κάτα πόσο προσεκτική θα είσαι με την διατροφή σου. Είδες τι γράφει παραπάνω η Ματζουράνα κι έχει δίκιο σε αυτό. Αν αρχίσεις να τρως τροφές παχυντικές και που εύκολα την χωνεύει το "στομάχι" τα κιλά θα αργήσουν να φύγουν. Άλλωστε οι γιατροί δίνουν οδηγίες τι θα κάνεις μετά το χειρουργείο, αν τις παρακάμψεις κακό του κεφαλιού σου (αυτό πάει και για μένα και για όλο τον κόσμο που ετοιμάζεται για χειρουργείο)!
Καλή επιτυχία και γρήγορη επαναφορά!
:smilegrin:
05-09-2014, 13:18 #5
Το καλο μου ειναι οτι δεν ειμαι γλυκανζου, ομως μου αρεσει το κρεας , κοτοπουλο δηλαδη, βασικα αν δεν φαω κρεας νομιζω οτι δεν εφαγα, και οι σαλατες . Και η απορια μου ... θα μπορω να τα τρωω αυτα και ας ειναι και σε μικρη ποσοτητα. Και ενωω μετα απο 2-3 μηνες που θα δικαιουμαι φυσικα.
Και η αλλη ερωτηση μου , τους πρωτους 3 μηνες θα πρεπει να περνω βιταμινες και να πινω πρωτεινη σε συμπληρωματα ή δεν χρειαζεται???
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία