ξαφνικη αλλαγη - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 68
    Senior Member
    οπως ειπες κ εσυ παραπάνω αν δεν υπάρχει κοινη αισθητικη, βραστα.....για μενα αυτο ειναι βασική προυπόθεση.

οπως κ οτι ο καθενας εχει τον χωρο του να κανει πραγματα που δεν περιλαμβανουν τον άλλο.

οσο για το παράδειγμα με τις σοκολάτες, αν θεωρω οτι κανω χάρη ή μου κανουν χαρη, τοτε υπάρχει προβλημα σε μεγαλυτερη βάση....

Banned
    Και ποια είναι η σοκολάτα εδώ; Στην αρχική περιγραφή της zaira η ουσία αναφέρεται στις τελευταίες γραμμες: \"δεν συζητάμε, δεν βγαίνουμε, δεν νιώθω ότι τραβάω την προσοχή του\". Τραβάω λοιπόν την προσοχή του συζητώντας για τα dvd που ανακάλυψα.

Δεν διαφωνώ ότι το σεξ είναι κάτι που δύο άνθρωποι μοιράζονται, αλλά πώς να το μοιραστούν (αυτό και άλλα πράγματα) όταν η επόμενη κίνηση της zaira είναι να του ξεκαθαρίσει (όπως μας είπε) ότι δεν πρόκειται να ξανα-απολαύσουν παρέα τα dvd, ενώ ταυτόχρονα προφανώς δεν θέλει ο φίλος της να τα απολαμβάνει μόνος του. Εν ολίγοις, με πείραξε που έφαγες μόνος σου σοκολάτα και αντί να ψάξω αν πράγματι μου αρέσει κι εμένα η σοκολάτα και να δω αν ενδιαφέρεσαι να την τρώμε και μαζί, σε βάζω σε δίαιτα.

Το θέμα βέβαια είναι βαθύτερα ζητήματα εμπιστοσύνης, ασφάλειας, ταύτισης και επικοινωνίας μέσα στη σχέση. Και μιλώντας για θέματα \'τακτικής\' που ζητά η zaira, η αποτελεσματική τακτική εξαρτάται από το τι θέλουμε να πετύχουμε. Και γιατί.

Senior Member
    Originally posted by zaira
    ενω ηξερε οτι ηθελα να τις βλεπουμε μαζι..
    γενικα με εκανε να νοιωθω οτι το σεξ εγινε κατι σαν προσωπικο του καθενος..και οτι μπορει να το χαρει καλυτερα μονος. ειναι σαν να με βγαζει απ εξω, σαν να μην με εχει αναγκη. νοιωθω σαν να με απατησε δευτερη φορα κατα καποιο τροπο..ειμαι παραλογη;

Μαρίνα, δεν βλέπω πουθενά να μη θέλει να κάνει πράγματα μαζί του, αντίθετα μάλιστα.

Senior Member
    Εγώ πάλι τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Δε νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστιόμαστε όλες τις στιγμές μαζί αρκεί να υπάρχει ένας ικανός αριθμός κοινών στιγμών για να διατηρηθεί η ενότητα της σχέσης. Αν ο άλλος αρχίσει να απολαμβάνει μία στιγμή μόνος του ενώ πριν τη μοιραζόμασταν θα σκεφτώ ότι κάτι άλλαξε αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ μικρό μέσα στη σχέση ή να αποτελεί σύμπτωμα για κάτι μεγαλύτερο. Ίσως απλά να είναι και κάτι παροδικό, έτσι για λίγη αλλαγή.
    Το σεξ φυσικά το θεωρώ υπόθεση και των δύο αλλά την πράξη, δε μπορώ να ελέγξω τις φαντασιώσεις του άλλου και ούτε θέλω να είμαι τροχονόμος. Ίσως πάλι να έχω αυτή τη διάθεση γιατί έχω καταλάβει ότι οι φαντασιώσεις δεν έχουν πολύ σχέση με την πραγματικότητα, είναι απλά εκτόνωση για διάφορα συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις. Φαντασιωνόμαστε με μια εικόνα και το τι σημαίνει η εικόνα για μας, Μπορεί να μας δίνει την αίσθηση του καινούριου, της περιπέτειας γιατί νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει κάπως ρουτινιάσει. Για μένα μετράνε οι ουσιαστικές πράξεις και οι επιλογές που κάνει ο καθένας.

Banned
    Originally posted by liberchild
    Originally posted by zaira
    ενω ηξερε οτι ηθελα να τις βλεπουμε μαζι..
    γενικα με εκανε να νοιωθω οτι το σεξ εγινε κατι σαν προσωπικο του καθενος..και οτι μπορει να το χαρει καλυτερα μονος. ειναι σαν να με βγαζει απ εξω, σαν να μην με εχει αναγκη. νοιωθω σαν να με απατησε δευτερη φορα κατα καποιο τροπο..ειμαι παραλογη;

Μαρίνα, δεν βλέπω πουθενά να μη θέλει να κάνει πράγματα μαζί του, αντίθετα μάλιστα.
    Ναι αλλά με το θυμό, την ψυχρότητα και την αμφισβήτηση δεν πρόκειται να κάνει πράγματα μαζί του. Είναι λογικό να προβληματίζεται αφού αισθάνεται \'απ\' έξω\', αλλά θέλει να είναι \'μέσα\' και γιατί; Έπειτα εκείνος θέλει; Το ότι είδε πορνοταινίες ενόσω εκείνη έλειπε κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν αποδεικνύει αν θέλει ή δεν θέλει. Ο τρόπος που και οι δύο όμως χειρίζονται την κατάσταση κάτι δείχνει...

Originally posted by Aphelia

Το σεξ φυσικά το θεωρώ υπόθεση και των δύο αλλά την πράξη, δε μπορώ να ελέγξω τις φαντασιώσεις του άλλου και ούτε θέλω να είμαι τροχονόμος. Ίσως πάλι να έχω αυτή τη διάθεση γιατί έχω καταλάβει ότι οι φαντασιώσεις δεν έχουν πολύ σχέση με την πραγματικότητα, είναι απλά εκτόνωση για διάφορα συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις. Φαντασιωνόμαστε με μια εικόνα και το τι σημαίνει η εικόνα για μας, Μπορεί να μας δίνει την αίσθηση του καινούριου, της περιπέτειας γιατί νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει κάπως ρουτινιάσει. Για μένα μετράνε οι ουσιαστικές πράξεις και οι επιλογές που κάνει ο καθένας.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αphelia, για αυτό είπα από την αρχή ότι δεν βλέπω ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον στο κομμάτι με τα dvd και το βιάγκρα....

Senior Member
    οι φαντασιώσεις δεν έχουν πολύ σχέση με την πραγματικότητα, είναι απλά εκτόνωση για διάφορα συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις.

Τόπες. Και δεν είναι καθόλου απλά όλα αυτά. Αν οι φαντασιώσεις μου είναι εκτονώσεις των παραπάνω που είπες, το βρίσκω απαραίτητο να δένουν με αυτές του άλλου.

Banned
    Εγώ πάλι τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Δε νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστιόμαστε όλες τις στιγμές μαζί αρκεί να υπάρχει ένας ικανός αριθμός κοινών στιγμών για να διατηρηθεί η ενότητα της σχέσης. Αν ο άλλος αρχίσει να απολαμβάνει μία στιγμή μόνος του ενώ πριν τη μοιραζόμασταν θα σκεφτώ ότι κάτι άλλαξε αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ μικρό μέσα στη σχέση ή να αποτελεί σύμπτωμα για κάτι μεγαλύτερο. Ίσως απλά να είναι και κάτι παροδικό, έτσι για λίγη αλλαγή.
    Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα και με όσα γράφει η Aphelia.

Senior Member
    Το σεξ φυσικά το θεωρώ υπόθεση και των δύο αλλά την πράξη, δε μπορώ να ελέγξω τις φαντασιώσεις του άλλου και ούτε θέλω να είμαι τροχονόμος. .
    συμφωνω με ολα ειδικα μ αυτο....

Banned
    οι φαντασιώσεις δεν έχουν πολύ σχέση με την πραγματικότητα, είναι απλά εκτόνωση για διάφορα συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις.

Τόπες. Και δεν είναι καθόλου απλά όλα αυτά. Αν οι φαντασιώσεις μου είναι εκτονώσεις των παραπάνω που είπες, το βρίσκω απαραίτητο να δένουν με αυτές του άλλου.
    Σε γενικές γραμμές ναι. Είναι ωραίο να ταιριάζουν οι φαντασιώσεις μας, να έχουμε λοιπόν παρόμοια συναισθήματα-ανάγκες-επιθυμίες. Αλλά δεν είμαστε ΕΝΑ, είμαστε δύο ξεχωριστοί άνθρωποι. Θα έχουμε λοιπόν και κάποιες διαφορές. Πόσο μεγάλες είναι αυτές οι διαφορές και πόσο επηρεάζουν την καθημερινή πραγματικότητα της σχέσης; Αν η πραγματικότητα καθορίζεται από την ανάγκη μου να είμαι τροχονόμος στις σκέψεις του άλλου, τότε βράστα...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Το σεξ φυσικά το θεωρώ υπόθεση και των δύο αλλά την πράξη, δε μπορώ να ελέγξω τις φαντασιώσεις του άλλου και ούτε θέλω να είμαι τροχονόμος. .
    συμφωνω με ολα ειδικα μ αυτο....

Μα είναι προφανές ότι απ τη στιγμή που μπαίνει η έννοια του τροχονόμου στις φαντασιώσιεις ,το παιχνίδι είναι χαμένο. Οι φαντασιώσεις είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ . Επομένως, αν αυτό δεν ισχύει και ο καθένας τα κρατάει για την πάρτη του δεν βλέπω λόγο ύπαρξης μιας σχέσης. Γι αυτό και το παράπονο της φίλης.
    Θα κρατήσω μιά επιφύλαξη στο ότι δεν είχει προυπάρξει καλός χειρισμός και απ τους δύο, και ότι δεν αρκεί σε καμμία περίπτωση μόνο ο στόχος του οργασμού για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Επιμένω στην φαντασίωση, επιμένω στο μοίρασμά της.

Senior Member
    εμενα αυτο μου κανει σαν ελεγχο,σαν χειραγωγηση....ο καθενας κραταει για την πάρτη του κάτι σιγουρα. ποτέ δεν ξέρουμε τί ακριβως κ ποτέ δεν ξερουμε τι επιλεγει ο άλλος να μη μοιραστει κ με τί κοστος.

Banned
    διαβαζωντας τα τελευταια,
    δεν βλεπω το λογο να κραταει κανεις κατι για την παρτη του.
    Εκτος αν ειναι προυποθεση να τα μοιραστουμε μεν ολα αλλα να πρεπει να συμφωνουμε και να ταυτιστουμε εξισου σε ολα.
    Πραγμα οχι μαθηματικα αδυνατον, αλλα στην ζωη ισως ανεφικτο.

Οπως και να εχει δεν βλεπω το λογο της απολυτης ταυτισης, δηλαδη αμα μας ξεφυγει και ενα σημειο ποιο ειναι το προβλημα???
    Προβλημα βρισκω οταν δουμε οτι η ταυτιση αρχισει και χανει σε καμποσα η πολλα σημεια.
    Ε ναι εκει πια παμε σε ψυχαναγκασμους και οχι κατι το οποιο γινεται εξισου εθελοντικα απο ολες τις πλευρες.

Senior Member

Δεν είναι πολύ δεσμευτικό αυτό; Πως μπορείς να το ελέγξεις ότι συμβαίνει όλη την ώρα; Έχεις πάντα τις ίδιες φαντασιώσεις; Εγώ δεν έχω. Άλλες είναι οι ερωτικές μου φαντασιώσεις όταν μου λείπει να είμαι ερωτευμένη και θέλω τρυφερότητα και να νιώσω το ενδιαφέρον κάποιου, άλλες όταν νιώθω ανασφαλής, άλλες όταν νιώθω σιγουριά για τον εαυτό μου, άλλες όταν θέλω μια αλλαγή κι άλλες που πυροδοτούνται από εξωτερικά γεγονότα όπως να ακούσω ή να δω κάτι. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μεγάλες περιόδους. Δηλαδή να αρχίσω να έχω την ανάγκη για τρυφερότητα και έρωτα στις 10 Μαρτίου, να έχω τις ανάλογες φαντασιώσεις και στις 6 Ιουνίου να αρχίσω να έχω άλλη διάθεση.

Είναι λογικό να περιμένω από τον άλλο να συμβαδίζει με τις αλλαγές στη διάθεσή μου; Αυτός πάλι δε θα έχει διαφορετικές περιόδους;
    Αν τώρα κάποιος έχει εμμονή με μία φαντασίωση (π.χ. σαδομαζο) και είναι τόσο κυρίαρχη σε όλες τις περιόδους της ζωής και μέσα στο μυαλό του τότε προφανώς δε θα ταιριάζουμε αν για μένα δε παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.
    Υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ταιριάζουμε στο σεξ, δεν περιμένω ανά πάσα στιγμή να συμβαδίζουμε απόλυτα. Αν στην πορεία γίνει μια μεγάλη αλλαγή (και φαίνεται ότι τείνει για μόνιμη) που πλήττει το γενικό πλαίσιο τότε θα αναθεωρήσω τη σχέση.

Senior Member
    Έχεις πάντα τις ίδιες φαντασιώσεις;

Κοίταξε, η φαντασίωση είναι από μόνη της κάτι το βοηθητικο. Αν δεν μπορώ εγώ η ίδια να αποτελώ φαντασίωση τι τα θες ? Κάποτε πίστευα ότι το σεξ είναι μια κοινή απόλαυση όπου χωράνε τα πάντα. Αν με ρωτήσεις σήμερα θα σου πω το αντίθετο. Το σεξ είναι υπόθεση όπου όταν μπει η φαντασίωση, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Γι αυτό και πιστεύω πιά στη φράση \" θέλω να χορέψω το ουράνιο τάγκο \", κι όσο μα όσο κρατήσει....

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast