Results 16 to 20 of 20
Thread: Θέλω να βοηθήσω!!!
-
21-06-2007, 13:32 #16
Νινα μου γεια σου, χαιρομαι να ακουω για ατομα που εδειξαν τοσο ισχυρο χαρακτηρα που καταφεραν να ξεπερασουν μονα τους ενα τοσο σοβαρο προβλημα.Εγω δεν θεωρω οτι ειμαι βουλιμική αλλα νιωθω οτο οδευω προς τα εκει μιας και εχω επεισοδια υπερφαγιας,κρισεις βουλιμιας.Μεσα σε ενα χρονο πηρα 15 περιπου κιλα και απο 53 εγινα 68.Μαλλον επειδη αλλαξα τελειως περιβαλλον και συνθηκες ζωης και ενιωθα μοναξια.Προσπαθω να κανω διαιτα και μεχρι τωρα ενω τα καταφερνω π.χ για 2 βδομαδες ερχονται μερες που καταναλωνω 3000 θερμιδες τη μερα και μετα νιωθω απαισια.Με εχει πιασει πανικος και δεν ξερω κι εγω τι θα κανω αν τα κιλα δεν αρχισουν να παιρνουν την κατιουσα.Δεν χωραω στα ρουχα μου, δεν αισθανομαι ανετα και δε νιωθω ο εαυτος μου.Μια φορα στη ζωη μου ξαναημουν τοσα στο λυκειο και ενιωθα και τοτε απαισια.Πως θα αλλαξει η ψυχολογια μου στο να τα χασω?Πλεον και να ξεκινησω κατι εχω φοβο μην τα παρατησω.Συμβουλη?
- 22-06-2007, 12:51 #17
θα σου πω εγω πως θα αλλαξει η ψυχολογια σου..γιατι και εγω ημουν βουλιμικη 3,5 χρονια!και το ξεπερασα μονη μου χωρις την βοηθεια κανενος ψυχολογου η ψυχιατρου η χαπιων..(χαπια πηρα μονο για 3μηνες και τα κοψα μαχαιρι μετα)..
λοιπον, αν θες να χασεις τα κιλακια σου θα αντιμετωπισεις το θεμα ηρεμα...δεν ειναι πολλα τα κιλα σου και σκεψου οτι απλα υπαρχου πολυυυυ χειροτερα..
αν το αντιμετωπιζεις με αγχος κ.τ.λ δεν θα μπορεσεις να κανεις τιποτα...εγω ετσι πηρα 25..γιατι το αντιμετωπιζα με μεγαλη εμμονη...τρελαινομουν στην ιδεα και καθε μερα ξεκινουσα(και καλα) μια νεα διαιτα, την πιο επικαιρη ας πουμε!..
μην σε απογοητευει η ιδεα οτι θα ξεκινησεις και θα το αφησεις γιατι ετσι δεν θα τα καταφερεις...ξεκινα αισιοδοξα..ηρεμα...δεν εχει ερθει το τελος του κοσμου...
η διαιτα εχει αποτελεσμα με μαθηματικη ακριβεια αν την τηρεις..μην κανεις κατι ακραιο ωστε να μπορεσεις να το τηρησεις και να εισαι και μια χαρα ψυχολογικα!..
σκεψου οτι ολα θα πανε καλα και οτι σε λιγο καιρο θα χεις πετυχει τον στοχο σου..και οταν πας να κανεις επεισοδιο, σκεψου τους λογους που πας να το κανεις?..στενοχωρια, χαρα, ενταση, αγχος?..
και αντι να φας, βγες, φυγες εξω , κανε κατι, πηγαινε για καφε, με μια φιλη, καπου..οπυδηποτε...ή γραψε στο ημερολογιο σου..βγαλε οτιδηποτε αρνητικο σε ωθει σε αυτην την συμπεριφορα!..σκεψου οτι δεν ειναι λογικη αντιδραση και οτι κανεις κακο σε σενα!..ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙΣ...απλα επειδη εισαι ανθρωπος!μια ετεροτητα που σε κανει μοναδικη οπως και τον καθενα μας!,,και εμεις θα ειμαστε εδω για οποιαδηποτε δυσκολια σου!οκ?...---
22-06-2007, 19:30 #18
Γλυκουλα μου free δεν σε αναγνωριζω!Η αισιοδοξια σου με κανει πολυ χαρουμενη και μου δινει και μενα κουραγιο..απο αυτο που ειχα χασει!
Νανσυ,ετσι ειναι τα πραγματα.Οταν προκαλουμε βουλιμικο επεισοδιο το 99%των περιπτωσεων δεν ειναι γιατι πειναμε.Επειδη εδω και 6 μηνες περιπου ειμαι σε ελεγχο των υπερφαγικων μου κρισεων εκανα το εξης:Καθε φορα που μου ερχοταν να φαω ολο το κοσμο ετρωγα μια μπανανα η ενα επιδορπιο γιαουρτιου η 1-2 φετες ψωμι με μελι και πολυ νερο να φουσκωσω.Αμεσως αρχισα να γραφω τα αισθηματα μου εκεινη τη στιγμη!Πως ενιωθα και ΤΙ ειναι αυτο που με κανει να θελω να ξεσπασω στο φαγητΟ.
Ξερεις κατι;Ποτε δεν ηταν η πεινα το προβλημα μοΥ.Ενδεικτικα,τη μια φορα ειχα τσακωθει με το αγορι μου και εψαχνα να ξεσπασω,την αλλη απλα βαριομουν,την αλλη ημουν στεναχωρημενη για κατι ασχετο....αυτο ηταν ολο!Εμαθα,δηλαδη προσπαθω ακομα να το ελεγχω!
Μπορεις και συ.Ολοι μας μπορουμε!Το τερατακι θα ειναι εκει αλλα μπορουμε να το παλεψουμε.Εχω αρχισει να το πιστυω οτι μπορουμε!
Free μου,σαγαπαω πολυ,μου λειψες:( :( :(
22-06-2007, 19:44 #19
Σας χαιρετώ όλους και όλες. Μόλις εχθές το βράδυ μπήκα για πρώτη φορά στο site και χαίρτομαι που τελικά υπάρχει ένας χώρος όπου μιλάμε για ένα θέμα που στον υπόλοιπο κόσμο το κρύβουμε. Μπορείτε σας παρακαλω να μου πείτε κι εμένα πώς να βοηθηθώ από τις κρίσεις μου ?Στηνπαρούσα φάση δε μπορώ να πάς σε κάποιον ειδικό αλλά εχ΄όλητη διάθεση να προσπαθήσω μονη μου... Τι μπορώ να κάνω?
22-06-2007, 19:49 #20
maddy καλως ηρθες κουκλα μου !!
Εαν εχεις την καλοσυνη ανοιξε ενα θεματακι για εσενα που να μας λες την ιστοριουλα σου ,ετσι ωστε να γνωριστουμε καλυτερα και να καταλαβουμε και εμεις ακριβως τι σου συμβαινει.
ΦΙΛΙΑ!!!!!
Φίλοι-κοινωνία
01-07-2025, 09:37 in Σχέσεις και Επικοινωνία