τον οκτωβριο ετοιμαζομαι ....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

τον οκτωβριο ετοιμαζομαι ....

καλησπερα σε ολους,

ειμαι καινουγιος εδω και χαιρομαι που σας βρισκω.
    λιγα στοιχεια για μενα.
    36 ετων, 1.85μ , 153kg, ΒΜΙ 46.
    ετοιμαζομαι να βαλω δακτυλιο τον οκτωβριο.
    θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος που το εκανε ηδη για αυτο που φοβαμαι περισσοτερο. την εγχειρηση και την μετεγχειρητικη μου κατασταση... Επισης αν εχει οντως τα αποτελεσματα που ακουω...
    ευχαριστω εκ των προτερων...

Senior Member
    Καλωσορισες Marley
    αν ριξεις μια ματια στα σχετικα θεματα θα βρεις ολα αυτα που ρωτας..
    εν συντομια για το θεμα των αποτελεσματων, ολα εξαρτωνται απο το ποσο θα ακολουθησεις τις οδηγιες για μετα....υπαρχει τροπος να παχαινεις ΚΑΙ με δαχτυλιο αν σκοπευεις να μη κοψεις τα πολλα γλυκα πχ...αν τρως αυτα που συνιστουν και με τον τροπο που λενε μπορεις να χασεις πολλα κιλα, ισως και ολα τα περιττα κιλα σου...

Member
    Καλωσόρισες.

Οκτώβριος λοιπόν... έχεις τουλάχιστον 6 εβδομάδες να κάνεις μια καλή δίαιτα για να διευκολύνεις την εγχείρηση και την ανάρρωσή σου. Μην παρασυρθείς και αρχίσεις να τρως τα πάντα που νομίζεις ότι θα στερηθείς γιατί μια κοπέλα που γνώρισα, είχε βάλει 40 κιλά από τη λαιμαργία της πριν την εγχείρηση!

Καλή σου τύχη.

Τάνια

Junior Member
    καλησπερα,

ευχαριστω για τις συμβουλες. θα προσπαθησω κατα το δυνατον να κανω διαιτα αυτο το διαστημα που μου απομενει μεχρι τοτε.
    και ως γνησιος αντρας, δεν αντεχω καθολου τον πονο...τι θα κανω με αυτο;;

Senior Member
    Ρίξε και μια ματιά στο νέο φόρουμ που έφτιαξαν κάποια παιδιά από εδώ...

http://pahisarkia.forumup.gr/

Επίσης αν γνωρίζεις Αγγλικά κοίταξε και εδώ: http://www.lapbandtalk.com/index.php

Junior Member
    ηθελα να ρωτησω το εξης.. ο πρωτος γιατρος που ειδα μου ειπε οτι μετα τον δακτυλιο θα μπορω να τρωω οτι θελω, εκτος βεβαια απο τον 1ο μηνα που θα κανω την ειδικη διατροφη.
    και ο 2ος γιατρος καπως ετσι μου τα παρουσιασε. μηπως τυχον το παρουσιαζουν ευκολοτερο απο οτι ειναι για να με πεισουν να κανω την επεμβαση ή ισχυει κατι τετοιο;

Senior Member
    Originally posted by Marley
    ηθελα να ρωτησω το εξης.. ο πρωτος γιατρος που ειδα μου ειπε οτι μετα τον δακτυλιο θα μπορω να τρωω οτι θελω, εκτος βεβαια απο τον 1ο μηνα που θα κανω την ειδικη διατροφη.
    και ο 2ος γιατρος καπως ετσι μου τα παρουσιασε. μηπως τυχον το παρουσιαζουν ευκολοτερο απο οτι ειναι για να με πεισουν να κανω την επεμβαση ή ισχυει κατι τετοιο;
    αυτο που δεν πρεπει να τρως και υποθετω πως θα στο ειπαν, ειναι γλυκα, παρα σε μικρες ποσοτητες αν ειναι απαραιτητο, γλυκα σε υγρη μορφη(ΠΟΛΥ βασικο γιατι περνανε απ τον δακτυλιο χωρις περιορισμο) και αλκοολ σε ποσοτητες....οπως επισης και ανθρακουχα...
    κατα τα αλλα τρως τις περισσοτερες τροφες εκτος απο μερικες που μπορει να κολλησουν, και το αδυνατισμα γινεται λογω της περιορισμενης ποσοτητας που επιτρεπει ο δακτυλιος...

Junior Member
    ευχαριστω 2sweet2b4go10.
    εχεις ακουσει τιποτα για τον καφε, γιατι πινω 2-3 φραπε τη μερα..

Senior Member
    marley
    δεν εχω ακουσει τπτ ιδιαιτερο για τον καφε, καλο ειναι βεβαια να τον πινεις με οσο λιγοτερη ζαχαρη μπορεις αν βαζεις ζαχαρη, εφοσον πινεις πολλους, για να μην επιβαρυνεσαι...

Originally posted by 2sweet2b4go10
    Originally posted by Marley
    αυτο που δεν πρεπει να τρως και υποθετω πως θα στο ειπαν, ειναι γλυκα, παρα σε μικρες ποσοτητες αν ειναι απαραιτητο, γλυκα σε υγρη μορφη(ΠΟΛΥ βασικο γιατι περνανε απ τον δακτυλιο χωρις περιορισμο) και αλκοολ σε ποσοτητες....οπως επισης και ανθρακουχα...
    κατα τα αλλα τρως τις περισσοτερες τροφες εκτος απο μερικες που μπορει να κολλησουν, και το αδυνατισμα γινεται λογω της περιορισμενης ποσοτητας που επιτρεπει ο δακτυλιος...
    Ακριβώς όπως τα λέει η Sweet.
    Όσο για τον καφέ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παραπάνω από το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζες χωρίς τον δακτύλιο.

Το μόνο κακό είναι πως θα πρέπει να πίνεις επιπλέον νερό γιατί ο καφές (όπως και τα αναψυκτικά και τα οινοπνευματώδη) αφυδατώνουν τον οργανισμό περισότερο από ότι τον ενυδατώνουν γιατί χρησιμοποιούν περισσότερο νερό από ότι παρέχουν.
    Σε 200 ml καφέ αντιστοιχούν 800 ml νερού. Δηλαδή για κάθε ποτήρι καφέ χρειάζεσαι 4 ποτήρια νερό επιπλέον.

Αυτά βέβαια, ανεξάρτητα από τον δακτύλιο. Τα ίδια ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Απλά, για να χάσουμε βάρος, το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της διατροφής που θα πρέπει να προσέξουμε.

Σε γενικές γραμμές πάντως, μπορείς να τρως πραγματικά ό,τι θέλεις. Απλά αλλάζει η ποσότητα και ο τρόπος.
    Μόνο τον 1ο μήνα όπως σου είπαν θα χρειαστεί να ακολουθήσεις την ειδική διατροφή. Ο λόγος είναι ότι αυτόν τον 1ο μήνα ο δακτύλιος μέρα με τη μέρα «δένει» με το στομάχι σου και είναι αναγκαίο οι τροφές που θα καταναλώνεις να μην το βάλουν σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα κάποιο ενδεχόμενο «γλίστρημα» του στομάχου.
    Αυτό το ενδεχόμενο έχει πιθανότητες 1%, αλλά απαιτεί επέμβαση για την διόρθωσή του.

Να μη σε τρομάζω όμως άδικα. Αν είσαι λίγο προσεκτικός και ακολουθείς τις συμβουλές του γιατρού, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το αποτελέσμα που θα έχεις, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
    Δεν κάνει θαύματα ο δακτύλιος από μόνος του. Το μόνο που σου κάνει είναι να σε περιορίζει κατά πολύ στην ποσότητα που θα τρως, καθώς και στη συχνότητα των γευμάτων σου.

Για παράδειγμα, εγώ χάνω ελεϊνά αργά. Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη κίνησης στη ζωή μου. Αν είχα μια στοιχειώδη δραστηριότητα καθημερινά, ο ρυθμός της απώλειας, θα αυξανόταν 100% τουλάχιστον.

Εσύ έχεις το αβαντάζ του ότι είσαι άντρας.
    Από τη φύση σας χάνετε πολύ ευκολότερα από τις γυναίκες. Αν έχεις και κάποια δραστηριότητα στη ζωή σου και αν η δουλειά σου δεν είναι 100% καθιστική, τότε θα έχεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Αλλά πιστευώ πως δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί και τόσο πολύ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι πως με ελάχιστη προσοχή και έχοντας κατά νου τους βασικούς κανόνας μιας ισορροπημένης διατροφής, η απώλεια θα είναι σίγουρη και ας μην είναι γρήγορη.
    ʼλλωστε, είναι πολύ πιο υγιεινό να χάνουμε αργά και σταθερά το βάρος μας από το να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας κι άλλο με την γρήγορη απώλεια του επιπλέον βάρους.

Σχετικά με την εγχείρηση, δεν μπορώ να σου πω κάτι για να μην φοβάσαι... Προσωπικά, δεν φοβόμουν την ίδια την επέμβαση. Θα ήμουν ναρκωμένη και δεν θα καταλάβαινα απολύτως τίποτα κι έτσι δεν με ένοιαζε αυτό. Με άγχωνε όμως πάρα πολύ η όλη διαδικασία μέχρι τη στιγμή της νάρκωσης. Τί θα γίνει, πού θα είμαι, πώς θα είμαι και όλα αυτά τα διαδικαστικά.

Έκανα την επέμβαση στο Διαβαλκανικό στην Θεσσαλονίκη και οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες. ʼψογη συμπεριφορά γιατρών και νοσοκόμων και πολύ καλό περιβάλλον.
    Όλο αυτό έκανε τις στιγμές μου μέχρι τη νάρκωση πολύ πιο εύκολες από ότι περίμενα.
    Η επέμβαση σαν επέμβαση, δεν μπορώ να κρίνω πόσο δύσκολη είναι, αν και από όσο έχω ακούσει είναι ότι η λαπαροσκόπηση γενικώς είναι επέμβαση ρουτίνας για τους χειρουργούς.
    Όμως, η δυσκολία αυξάνεται όσο πιο πολλά κιλά έχει ο ασθενής. Η τοποθέτηση του δακτυλίου γίνεται πιο δύσκολα σε ένα στομάχι με πολύ πολύ λίπος γύρω του από ότι σε ένα στομάχι που περιβάλλεται λιγότερο από λίπος.

Η ανάρρωση από οργανισμό σε οργανισμό είναι διαφορετική. Δεν ξέρω από τι εξαρτάται.
    Εμένα μου πήρε χρόνο να συνέλθω. Μετά από καμιά εβδομάδα, ίσως και 10 μέρες, ήμουν σχεδόν καλά.
    Μια άλλη κοπέλα που έκανε την επέμβαση ακριβώς μετά από μένα, το ίδιο απόγευμα σηκώθηκε και έκανε βόλτες και κάπνιζε, τη στιγμή που εγώ το βράδυ ήθελα να πάω WC και δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Σε γενικές γραμμές, έχεις κάποιους πόνους στο στομάχι. Κάτι σαν σφίξιμο. Αισθάνεσαι το σφίξιμο του δακτυλίου δηλαδή. Αυτό σταδιακά υποχωρεί και λίγο καιρό μετά είναι σα να μην υπάρχει.
    Κάποιοι ασθενείς έχουν έναν αντανακλαστικό πόνο στον αριστερό ώμο. Εγώ δεν τον είχα. Η κοπέλα που ήμασταν στον ίδιο θάλαμο, πονούσε εκεί.
    Αν καπνίζεις θα έχεις για κάποιες μέρες έναν βήχα.
    Επίσης, για αρκετές μέρες δεν θα μπορείς να κοιμάσαι στο πλάι και μπρούμυτα. Μετά από καμιά εβδομάδα άρχισα να κοιμάμαι πολύ προσεκτικά, σχεδόν στο πλάι, αλλά είχα ένα μαξιλάρι αγκαλιά, μπροστά στην κοιλιά για να με «κρατάει». Μετά από 3-4 εβδομάδες άρχισα να κοιμάμαι εντελώς κανονικά.
    Ίσως αυτός ο χρόνος να είναι διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Είναι απαραίτητο να έχεις παυσίπονα γιατί καμιά φορά αυτοί οι πόνοι είναι αρκετά εκνευριστικοί. Εγώ τουλάχιστον έτσι τους βίωσα. Τις πρώτες 3-4 μέρες έπερνα 2 mesulid την ημέρα. Τις επόμενες 3-4 μέρες χρειαζόμουν 1 mesulid την ημέρα. ʼλλοι άνθρωποι δεν πονούν καθόλου.

Καλό θα ήταν ένα μήνα πριν την επέμβαση να ακολουθήσεις κάποια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Θα διευκολύνεις τη δουλειά του γιατρού.
    Ο γιατρός μου, ο κος Νίκος Σύκας μου είπε επίσης για 1-2 μέρες πριν την ημέρα της επέμβασης να τρώω πολλά γαλακτοκομικά και τελευταίο γεύμα να είναι το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας καθώς και νερό θα έπινα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αυτά εν ολίγοις.

Οτιδήποτε θέλεις να ρωτήσεις, εδώ είμαστε!

Junior Member
    ευχαριστω για τις συμβουλες.
    θα ειμαστε σε επαφη ελπιζω...ο αγωνας ειναι κοινος!!

Junior Member
    kalhspera sas!loipon marley mi fovasai ka8olou thn egxeirisi!skepsou oti 8a eisai narkwmenos kai den 8a katalabeis tipota!!!oso gia thn metegxeiritiki sou katastash tis prwtes meres fusiologika 8a exeis mikroenoxlhseis alla oi giatroi 8a sou xophghsoun pausipona!telos o giatros "logika" 8a sou dwsei diaitologio me odhgies. Par ola auta 8a trws elaxista k 8a pairneis polles bitamines kai uxnostoixeia ws sumplhrwmwta logo twn mikrwn posothtwn proslhpshs trofhs!

Junior Member
    ακουσα οτι υπαρχει περιπτωση τα ραμματα να μην τα βλαλω και θα απορροφηθουν απο τον οργανισμο. ισχυει αυτο;
    εχετε υπ οψιν σας τι εξετασεις κανουν πριν το χειρουργειο και αν γινονται την ιδια μερα;

Senior Member
    απ οτι εχουν πει αλλα παιδια που χειρουργηθηκαν, τα απορροφησιμα η μη ραμματα, εξαρτωνται απο το βαθμο παχυσαρκιας.Δεν ξερω αν ισχυει οντως...

Junior Member
    εγω απλα θα προσθεσω οτι τα ραμματα μου ηταν βιοδιασπομενα..στις 3 μερες εβγαλα τις γαζες και εκανα μπανιο κανονικα..σε 3 εβδομαδες ειχαν εξαφανιστει..τωρα εχω απλα 5 ροζ γραμμουλες στην κοιλια μου..μπορω να πω οτι δεν με ενοχλουν καθολου απο αποψη αισθητικης..μεχρι να εξαφανιστουν δεν πονεσα καθολου..γενικα εγω δεν πονεσα καθολου και ειμαι φυγοπονη το παραδεχομαι..περασα το σταδιο της αναρρωσης εντελως ανωδηνα..ευχομαι το ιδιο και για οσους κανουν την επεμβαση..

Page 1 of 2 12 LastLast