Results 1 to 15 of 19
Thread: Kρίσεις πανικού
-
18-05-2008, 01:17 #1
Kρίσεις πανικού
Καλησπέρα παιδιά,
Είχα γράψει και πιο παλιά (2 χρόνια πριν), όταν διαπίστωσα πως αφενός δεν ήμουν μόνος με τέτοια συμπτώματα αφετέρου δεν ήμουν και τρελός που δεν έβρισκαν τίποτα!
Να μην κουράζω με επαναλήψεις.. Ιδια συμπτώματα, κρυος ιδρώτας, πόνος στήθος, δυσφορία, τάση για λιποθυμία κοκ
Πάντα έκανα εξετάσεις, για καλό και για κακό και φυσικά ήταν καλές. Ετσι με τον καιρό, πείστηκα πως ακόμα κι αν με πιάσει δε θα τρομοκρατηθώ..
Πέρασαν λοιπον 2 χρόνια και την προηγούμενη βδομάδα, έχασα τον κόσμο απο τα συμπτώματα πάλι. Δυσφορία και τάση λιποθυμίας..Και μάλιστα σε στιγμές χαλάρωσης ύστερα απο μία μακρά περίοδο πίεσης, άγχους κοκ
Τι ψυχραιμία και τρίχες που στην 3η απόπειρα να μου περάσει, για να μη χαλάσω την παρέα, δεν τα κατάφερα..
Αμέσως νοσοκομείο, εξετάσεις...που βγήκαν καλές!
Φάρμακα δεν παίρνω και ούτε έχω σκοπό με βάση και τη συχνότητα που μου συμβαίνει. Έχω 2 φίλους που ήδη άρχισαν φάρμακα καθώς η ζωή τους είχε γίνει αφόρητη. Νομίζω οτι εγω κρατάω ακόμα. Ειμαι 30αρης πλέον και τέτοιες κρίσεις έχω περίπου από τα 20 μου.
Χωρίς να κατέχω το προτέρημα της ατομικής ιατρικής διάγνωσης, νομίζω οτί ξέρω την αφετηρία των κρίσεων και των φοβιών μου. Ο θάνατος των γονιών μου, με έχει κάνει κατά φαντασία ασθενή αρκετές φορές..Σωματοποιώ το άγχος αυτό και με μοναδική χάρη και δεξιοτεχνία καταφέρνω μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να πονέσω εκεί που θα σκεφτώ!!!
Η πλάκα είναι οτί για 1η φορά, στις εξετάσεις μου, υπήρχαν και παθολογικές ανευρέσεις (όχι ανησυχητικές αλλά θέλει προσοχή), αδιάφορες με την κρίση! Αλλά τώρα βρήκα και δικαιολογία για τις επόμενες κρίσεις μου ..
- 18-05-2008, 01:27 #2
Φίλε μου, ξέρεις τι δεν κατάλαβα?
Τι ακριβώς ρωτάς? Αφού τις απαντήσεις τις έχεις δώσει μόνος σου...
18-05-2008, 23:56 #3
Originally posted by nomoretears
Σωματοποιώ το άγχος αυτό και με μοναδική χάρη και δεξιοτεχνία καταφέρνω μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να πονέσω εκεί που θα σκεφτώ
Αφού λοιπόν καταφέρνεις και αυθυποβάλεσαι, σκέψου απλά πως χαίρεις άκρας υγείας και δεν πονάς πουθενά (έχεις και συμμάχους τις εξετάσεις σου)! Χρησιμοποίησε αυτήν σου την ιδιότητα από την θετική της πλευρά! Εδώ πρέπει με μοναδική χάρη και δεξιοτεχνία να τα καταφέρεις...
18-05-2008, 23:58 #4
Χμ...Κέλυ συνήθως αυτό το φοβερό \"χάρισμα\" της αυθυποβολής λειτουργεί μόνο αρνητικά.Αν πας να το χρησιμοποιήσεις θετικά χάνει τη δύναμή του..
19-05-2008, 00:06 #5
αυτό είναι το φοβερό... το ότι χρησιμοποιούμε τα όπλα μας εναντίον μας... εγώ κάποτε κοιταζόμουν στον καθρέφτη και έλεγα \'\'φτου σου κουκλάρα μου\'\' και το ένιωθα και το πίστευα... και προχθές που με τα χίλια ζόρια και αναγκαστικά φτιάχτηκα και στολίστηκα για μία υποχρέωση που είχα, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, είδα όντως μια ωραία εικόνα αλλά αυτό που είπα είναι \'\'είμαι δυστυχισμένη, άρρωστη\'\'
Για αυτό είπα πως εδώ είναι που θέλει χάρη και δεξιοτεχνεία... έχουμε στραφεί ενάντια στον εαυτό μας, σαν να τον εκδικούμαστε για κάτι...
19-05-2008, 10:33 #6
αχ . . . κ αυτά τα συμπτώματα είναι κρίσεις πανικού;;
τι άλλα συμπτώματα έχεις;;;
νόμιζα ότι έφταιγε ο αιματοκρίτης για τις λιποθυμιες, τον κρύο ιδρώτα , το έριχνα κάπου αλλού, ότι η ατμόσφαιρα γύρω κάτι είχε κ δεν μπορούσα να ανασάνω.
δηλ. έχω κ εγω κρισεις πανικού κ δεν το έχω καταλαβει;;;;
δεν τις αναγνωρίζω, για πειτε κι άλλα..
19-05-2008, 13:16 #7
Μαρία μην αγχώνεσαι επειδή διαβάζεις τι έχουμε οι υπόλοιποι.
Τι ακριβώς παθαίνεις εσύ?
19-05-2008, 13:31 #8
δυσπνοια, ταση λιποθυμίας, κρυος ιδρωτας
τα νευρα στα χερια χοροπηδανε απο μονα τους
νομιζω οτι χανομαι
τρεμουλο, ταχυπαλμια
απιστευτα πραγματα στα καλα καθουμενα, τι να σου πω βρε Dalia
παρατηρω οτι δεν αισθανομαι καλά
κ πολλα ερχονται
τρεχω στους γιατρους, κανω εξετασεις, στον καρδιολογο εχω παει 8 φορες το 2008, για αιματος παλι σημερα πηγα, αστα
μετα παλι τα ιδια
εχω φτασει στο σημειο να μην μιλαω οταν καπως αισθανομαι κ περιμενω απλα να περασει
19-05-2008, 13:36 #9
Και όλα καλά με τις εξετάσεις?Δεν σου έχουν βρει κάτι ε?
Ε βρε Μαρία με όλα αυτά που περνάς αναμενόμενο να σου βγουν και σε ψυχοσωματικά.
19-05-2008, 13:50 #10
Originally posted by mmaria
νομιζω οτι χανομαι
τρεμουλο, ταχυπαλμια
απιστευτα πραγματα στα καλα καθουμενα, τι να σου πω βρε Dalia
παρατηρω οτι δεν αισθανομαι καλά
κ πολλα ερχονται
τρεχω στους γιατρους, κανω εξετασεις, στον καρδιολογο εχω παει 8 φορες το 2008, για αιματος παλι σημερα πηγα, αστα
μετα παλι τα ιδια
εχω φτασει στο σημειο να μην μιλαω οταν καπως αισθανομαι κ περιμενω απλα να περασει
εμένα όλα αυτά και άλλα τόσα με ρώτησε ο γιατρός αν τα έχω, κάποια όντως τα είχα και νόμιζα πως έχω θυρεοειδή γιατί πότε κρύωνα, πότε ζεσταινόμουνα, πρήξιμο στο λαιμό, πονοκεφάλους, ιδρωναν οι παλάμες μου, ταχυκαρδίες, τα νεύρα στα χέρια και σε εμένα τα ίδια κλπ! Αλλά όλα αυτά είναι ψυχοσωματικά, όπως είπε η Dalia, δεν είναι κρίσεις πανικού.
19-05-2008, 14:02 #11
Βέβαια και η κρίση πανικού είναι πολλά ψυχοσωματικά μαζί με έντονο φόβο ότι κάτι θα πάθεις,κάτι κακό θα συμβεί.Οπότε το αν είναι κρίση πανικού ή όχι θα σου το πει καλύτερα η γιατρός σου.Δεν μπορούμε να κάνουμε διαγνώσεις από μόνοι μας.
19-05-2008, 14:09 #12
εγώ φόβο ότι θα πάθω κάτι δεν έχω, από την στιγμή που μου είπε ο γιατρός ότι είναι ψυχοσωματικά και οι εξετάσεις μου έδειξαν οκ, δεν ανησύχησα ξανά και δεν αμφέβαλλα. Κατάλαβα πως είναι από την κατάθλιψη.
Φυσικά και πρέπει να λέμε τα πάντα στον γιατρό, πράγματα που εμείς θεωρούμε πως μπορεί να μην έχουν καμία σχέση, για αυτούς μπορεί να είναι πολυ σημαντικά.
20-05-2008, 02:08 #13
Originally posted by mmaria
νομιζω οτι χανομαι
τρεμουλο, ταχυπαλμια
20-05-2008, 15:11 #14
οι εξετάσεις πάλι εντάξει μου βγήκανε κ ο θυροειδής ρυθμισμένος
thanks, θα ρωτήσω γιατρό
28-05-2008, 00:19 #15
Πάντως πονάω δεξιά στην κοιλιά και πίσω δεξιά στην πλάτη..
Ρε τι έχουμε πάθει!
Δηλαδή έχω καταφέρει να πονάω και εκεί, σταθερά;
Πάω για αξονικές και υπέρηχους! Αν δε δείξουν τίποτα και αυτές..
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση