Originally posted by bionic
Originally posted by sonia
Είναι αλήθεια (γυναικεία ερώτηση) ότι οι περισσότερες γυναίκες με επιπλέον κιλά (είδατε τι ωραία που το θέτω έτσι...χιχιχι) έχουν προβλήματα με την περίοδό τους??
ναι είναι αλήθεια! οι γυναικολόγοι το λένε.. πως η παχυσαρκία
παίζει ρόλο για την υπογονιμότητα των γυναικών..
και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα + πολυκυστικές ωοθήκες
νομίζω οτι σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες, συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο...δλδ, το ορμονικο προβλημα προκαλει και ταση σε υπερβαλλον βάρος αλλα και υπογονιμοτητα και οχι οτι το βαρος δημιουργει πολυκυστικες ωοθηκες... ετσι κι αλλιώς το ΜΕΓΑΛΟ βαρος χειροτερευει ολα σχεδον τα προβληματα υγειας και αρχιζει ενας φαυλος κυκλος απο κει και περα...
παντως σε γυναικολογικα προβληματα, παμε πρωτα στον γυναικολογο, και αυτος θα πει για την πορεια της καταστασης..
για την ιστορια να αναφερω οτι ειμαι κοντα στα 40 (χρονια ) και γυρω στα 100 κιλα(λιγο παραπανω μπορει, λιγο παρακατω μαλλον οχι...δεν ξερω με ακριβεια γιατι εχω να ζυγιστω μερικα χρονια)...
δεν ειχα ποτε γυναικολογικο προβλημα και εχω εναν πολυ σταθερο κυκλο 28 ημερων...για γονιμοτητα δεν γνωριζω γιατι δεν επιθυμησα να κανω παιδι, ουτε επιχειρησα...ειχα μια ανεπιθυμητη εγγυμοσυνη σε μικρη ηλικια με αυτα τα κιλα περιπου...λιγο λιγοτερα..
επισης δεν εχω (ακομα)κανενα ιατρικο προβλημα που να γνωριζω, αλλα ουτε και κινητικα προβληματα..