Results 1 to 4 of 4
Thread: Είμαστε 100% υπεύθυνοι για όλες τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή από τη στιγμή που γεννηθήκαμε?
-
13-04-2005, 09:11 #1
Είμαστε 100% υπεύθυνοι για όλες τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή από τη στιγμή που γεννηθήκαμε?
Καλημέρα σας!
Μύρισε ʼνοιξη κι εγώ πήρα βαθιές ανάσες προσπαθώντας λες να ρουφήξω όσες περισσότερες μυρωδιές μπορώ, να τις κρατήσω, να φρεσκαριστούν τα δωμάτια της ψυχής μου.
Και εισέβαλε δυνατά μαζί με την ʼνοιξη η φράση:
«Είμαστε 100% υπεύθυνοι για όλες τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.»
Αυτή τη φράση είμαι βέβαιη πως πολλοί την ακούσαμε, π.χ. εγώ την πρωτάκουσα πριν 13 χρόνια, αλλά οι αντιδράσεις μέσα μου ήταν απίστευτα έντονες και για μερικούς μήνες δεν έκανα καν τον κόπο να εμβαθύνω, ή να ψάξω που οφείλονται οι αντιδράσεις καν.
Μέσα σ? αυτά τα 13 χρόνια τη δούλευα μέσα μου και πίστευα πως επιτέλους την κατανόησα, κομματάκι κομματάκι κάθε φορά, αλλά και πάλι ανακάλυψα καινούρια πράγματα σε σχέση με αυτή τη φράση που κάποια στιγμή σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας.
Αυτό κι αν είναι δύσκολη φράση ε!
Ηθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, πως εκλαμβάνετε εσείς αυτή τη φράση και με τι συμφωνείτε ή διαφωνείτε, και γιατί.
Καλή ʼνοιξη σε όλους
- 02-06-2005, 02:22 #2
Συμφωνώ πως είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή που ζούμε και τις σχέσεις που χτίζουμε με τους ανθρώπους μας κλπκλπ...αλλά!
αλλά....όταν σκέφτομαι αυτό και άλλες παρόμοιες φράσεις,νιώθω ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης πάνω μου, τόσο μεγάλο που με αγχώνει. Κ ως γνωστόν, το άγχος καμιά φορά μας κάνει λίγο πιο δυσλειτουργικούς κλπκλπ,και κατά συνέπεια προσωπικά αυτή η υπενθύμιση με δυσκολεύει
Χαίρομαι όμως να υπενθυμίζω αυτές τις πάρε-την-ευθύνη-πάνω σου φράσεις σε όσους όλη την ώρα γκρινιάζουν κα μεμψιμοιρούν που τους φταίνε οι άλλοι.
03-06-2005, 10:14 #3
΄Είμαστε 100% υπεύθυνοι για όλες τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή?. Κρατάω αυτό το κομμάτι της φράσης για να πω, ότι κατά τη γνώμη μου σε ένα μεγάλο ποσοστό αληθεύει. Είναι όμως και πραγματικότητα, ότι ορισμένες φορές κάνουμε επιλογές υποχρεωτικά γιατί δεν μπορούν πάντοτε όλα να καθορίζονται αποκλειστικά από εμάς. Είναι όλα επιλογές μας και έχουμε την αποκλειστική ευθύνη εμείς για τις όποιες επιπτώσεις, όταν λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν αποκλειστικά εμάς, χωρίς να επηρεάζουν άλλους. Και όταν φυσικά υπάρχουν επιλογές, γιατί δεν είναι για όλα τα ζητήματα που έχουμε επιλογές. Είναι θέματα που αφορούν π.χ. ζητήματα ζωής και θανάτου. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι ??από τη στιγμή που γεννηθήκαμε? σ?αυτό θα διαφωνήσω για το λόγο πως δεν υπάρχουν θέματα επιλογών για ένα βρέφος, ένα νήπιο, ένα 6χρονο παιδί που ζεί κάτω από την εξάρτηση των γονιών του. Δεν θέλω να επεκταθώ σε παραδείγματα γιατί όλα αυτά είναι θέμα προσωπικών εμπειριών και γενικά της αντίληψης που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη ζωή.
Όπως και να έχει, το θέμα δεν είναι να κοιτάμε πίσω και να αναζητούμε ποιος ή τι ευθύνεται για τις λάθος/σωστές επιλογές που κάναμε στη ζωή μας αλλά με τη δημιουργική μας φαντασία να βάζουμε στόχους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη δύναμη να αναπτυχθούμε και να καλυτερέψουμε. Κλείνω με μια άλλη φράση που πιστεύω 100%: ?Εμείς έχουμε την ευθύνη για ότι κάνουμε, σκεπτόμαστε και είμαστε?.
Αγαπητή Oriana35 σου εύχομαι καλό καλοκαίρι και όλο και μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σου.
04-04-2006, 13:45 #4
Originally posted by smileplus
??όταν σκέφτομαι αυτό και άλλες παρόμοιες φράσεις, νιώθω ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης πάνω μου, τόσο μεγάλο που με αγχώνει.
Originally posted by belinta
Είναι όμως και πραγματικότητα, ότι ορισμένες φορές κάνουμε επιλογές υποχρεωτικά γιατί δεν μπορούν πάντοτε όλα να καθορίζονται αποκλειστικά από εμάς.
Είναι όλα επιλογές μας και έχουμε την αποκλειστική ευθύνη εμείς για τις όποιες επιπτώσεις, όταν λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν αποκλειστικά εμάς, χωρίς να επηρεάζουν άλλους. Και όταν φυσικά υπάρχουν επιλογές, γιατί δεν είναι για όλα τα ζητήματα που έχουμε επιλογές. Είναι θέματα που αφορούν π.χ. ζητήματα ζωής και θανάτου.
Όταν είναι θέμα ζωής και θανάτου, δεν υπάρχει ακόμη κι εκεί επιλογή?
Τώρα όσον αφορά το κομμάτι ??από τη στιγμή που γεννηθήκαμε? σ?αυτό θα διαφωνήσω για το λόγο πως δεν υπάρχουν θέματα επιλογών για ένα βρέφος, ένα νήπιο, ένα 6χρονο παιδί που ζεί κάτω από την εξάρτηση των γονιών του.
Ας μείνουμε στα απλά.
Ο Bach στο βιβλίο του ψευδαισθήσεις αναφέρει σε κάποιο σημείο, πως πάντα μπορούμε να έχουμε άλλο παρελθόν, άλλο παρόν και άλλο μέλλον.
Για το παρών και το παρελθόν κατανοητό δεν είναι?
Για το παρελθόν όμως?
Κτυπήθηκα πολύ ψάχνοντας απάντηση και μια μέρα ήρθε.
Μπορεί να μην είναι στο χέρι μου να αλλάξω αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Αλλάζοντας όμως τον τρόπο που επιλέγω να επιτρέπω σ΄ αυτά να επηρεάζουν εμένα σήμερα, αλλάζοντας την στάση μου απέναντι τους, δεν τα αλλάζω?
Το κάθε γεγονός μπορούμε να το δούμε από διάφορες σκοπιές και ο τρόπος και η οπτική γωνία από την οποία το κοιτάμε μπορεί να αλλάξει τη μορφή που παίρνει για μας, έτσι δεν είναι?
Οπότε κι εκεί έχω επιλογή. Έχω την επιλογή να αλλάξω τον τρόπου που παλιά γεγονότα με επηρεάζουν.
Κλείνω με μια άλλη φράση που πιστεύω 100%: ?Εμείς έχουμε την ευθύνη για ότι κάνουμε, σκεπτόμαστε και είμαστε?.
Καλή σας μέρα.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία