Θα ήθελα να μάθω....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Θα ήθελα να μάθω....

Καλησπέρα,
    Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πω ένα μπράβο σε όλους σας που καταφέρατε να κάνετε ένα τόσο μεγάλο βήμα !
    Αυτή τη στιγμή είμαι 26χρονών,115κ. και πριν 3,5 χρόνια απέκτησα μία μικρή κουκλίτσα!
    Από μωρό, πάντα ήμουν πολύ παραπάνω από το κανονικό μου βάρος, μέχρι τα 16 μου που κατάφερα να κρατηθώ στα 70κ. για 3 χρόνια! Μετά, γνωρίζοντας τον άντρα μου (67κ)και αλλάζοντας τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες, σιγά σιγά ξαναπήρα την πάνω βόλτα!
    Τώρα, συζητώντας με μία κοπέλα που έχει κάνει την επέμβαση, μου έβαλε ιδέες και έτσι θα ήθελα να μάθω λίγα πράγματα........
    Θα τα γράψω αριθμημένα και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για εμένα, αν μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει....

1.Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει πριν από αρκετά χρόνια (π.χ. 10-20);Αν ναι, τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται;
    Αν όχι, πως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιο είδος όγκου ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο στομάχι;
    2.Σε περίπτωση που με κάποιον τρόπο χτυπηθεί η "βαλβίδα", τί κίνδυνοι υπάρχουν;
    3.Χάνοντας βάρος με τόσο λίγο φαγητό, έχεις δυνάμεις ή έχεις προβλήματα αδυναμίας; Θα μπορώ για παράδειγμα να συνεχίσω το γυμναστήριο (περπάτημα, κοιλιακούς, όργανα, πολεμικές τέχνες);
    4.Μετά από πόσο καιρό μπορείς να μείνεις έγκυος; Πόσο σίγουρη είναι μία τέτοια εγκυμοσύνη;Υπάρχει κίνδυνος να γεννήσεις νωρίτερα;
    5.Σε ποια νοσοκομεία/γιατροί μπορείς να κάνεις την επέμβαση;
    6.Όταν φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τί κάνεις;Το ανοίγεις, το ανοίγεις για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια το βγάζεις, δεν πρέπει να το βγάλεις ποτέ, αν το έχεις ανοίξει όλο και παραμένεις στα κιλά που είχες κατέβει μπορείς να το βγάλεις-τι κινδύνους μπορεί να έχει αυτό;

Για την ώρα δεν έχω άλλες ερωτήσεις

Senior Member
    Originally posted by Gogo260902
    1.Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει πριν από αρκετά χρόνια (π.χ. 10-20);Αν ναι, τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται;
    Αν όχι, πως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιο είδος όγκου ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο στομάχι;
    2.Σε περίπτωση που με κάποιον τρόπο χτυπηθεί η "βαλβίδα", τί κίνδυνοι υπάρχουν;
    3.Χάνοντας βάρος με τόσο λίγο φαγητό, έχεις δυνάμεις ή έχεις προβλήματα αδυναμίας; Θα μπορώ για παράδειγμα να συνεχίσω το γυμναστήριο (περπάτημα, κοιλιακούς, όργανα, πολεμικές τέχνες);
    4.Μετά από πόσο καιρό μπορείς να μείνεις έγκυος; Πόσο σίγουρη είναι μία τέτοια εγκυμοσύνη;Υπάρχει κίνδυνος να γεννήσεις νωρίτερα;
    5.Σε ποια νοσοκομεία/γιατροί μπορείς να κάνεις την επέμβαση;
    6.Όταν φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τί κάνεις;Το ανοίγεις, το ανοίγεις για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια το βγάζεις, δεν πρέπει να το βγάλεις ποτέ, αν το έχεις ανοίξει όλο και παραμένεις στα κιλά που είχες κατέβει μπορείς να το βγάλεις-τι κινδύνους μπορεί να έχει αυτό;

Για την ώρα δεν έχω άλλες ερωτήσεις
    Καλησπέρα GoGO, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε μερικές από τις ερωτήσεις σου.
    1. ο δακτύλιος δεν είναι τόσο παλιά χειρουργική μέθοδος κατά της παχυσαρκίας όσο το γαστρικό by pass.
    Γνωρίζω μια κοπέλα που το χει κάνει από το 2000, και έχασε όλα τα κιλά της. H sugar επίσης από το φόρουμ το κανε πριν 5 χρόνια κι αυτή. Δεν ξέρουμε αν δημιουργεί όγκο στο στομάχι όμως το υλικό (σιλικόνη) δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα ως καρκινογόνο.
    2. Σε αυτή την περίπτωση σου αλλάζουν μόνο την βαλβίδα με τοπική αναισθησία.
    3. Φυσικά και θα μπορείς, αν μάλιστα κάνεις και τόση γυμναστική δεν θα χρειάζετε να το σφίξεις πολύ, επιπλέον
    μπορείς να παίρνεις κάποια συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες κτλ). Στους 7 μήνες που χω τον δακτύλιο μόνο μια φορά είχα λυποθυμικό επεισόδιο κι αυτό γιατί βγήκα εξω τελείως νυστική.
    4. Σε αυτό πιο ειδική είναι να σου μιλίσει η sugar που έκανε και παιδί μετά το δακτύλιο (διάβασε το θέμα Εγκυμοσύνη και Δακτύλιος)
    5.Διάβασε το θέμα (στατιστικά γιατροί-νοσοκομεία)
    6. Αν θες μπορείς να το βγάλεις, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.