I am BACK!!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 229

Thread: I am BACK!!!

Senior Member
    Απλα ρωταω επειδη κ εγω στα 5cc, δεν κατεβαζω κοκκινο κρεας ευκολα.

Senior Member
    καλησπέρα παιδιά..
    έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και βλέπω αρκετά καινούρια άτομα και ζωντανή συζήτηση για τα θέματα που σας απασχολουν και χαίρομαι (ΤΟ θέμα...)
    παρατηρώ πολυ μεγάλο ενδιαφέρον για την λύση με τις επεμβάσεις και μάλιστα απο άτομα με βάρος που θεωρούσα οτι αντιμετωπίζεται μόνο με διατροφή...
    πχ η κοπέλα που εγχειρίστηκε προσφατα και απ οτι θυμαμαι ειναι κοντα στα 100 κιλα(χωρις να ξερω υψος) , ειχα την εντυπωση οτι σε τοσο βαρος δεν προτεινουν επεμβαση, αλλα διατροφη...ειχα λαθος?
    οι υπολοιποι σκεφτεστε κατι αλλο για να βελτιωθει η κατασταση η ειστε ολοι προσανατολισμενοι στην επεμβαση?
    μου εκανε εντυπωση το σχολιο ενος μελους που ειπε περιπου "οταν νοιωθεις ετσι, ποιος το .... το σουβλακι"
    μα αν μπορεσει κανεις να νοιωσει ετσι, τι την χρειαζεται την εγχειριση?
    ολα αυτα τα λεω οπως ισως ΔΕΝ καταλαβατε γιατι με αγριευει πολυ η επεμβαση...
    εχω σκεφτει, εχω συζητησει, ξερω οτι θαθελα να ηταν αλλιως τα πραγματα, εχω συνειδητοποιησει πολλα κι εχω βρει πολλες αιτιες αλλα δεν εχω φτασει σε κανενα αποτελεσμα προς το παρον....εχω βεβαια πολλα χρονια να κανω εστω και προσπαθεια διατροφης...περιμενω να μου ερθει μια μερα η επιφοιτηση και να γινει ενα μαγικο και να νοιωθω αλλιως ως προς τις συνηθειες της διατροφης, και ν αρχισω να χανω κιλα χωρις να το καταλαβω και χωρις να τα μετραω...
    μετα ξυπνησα ε?

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    καλησπέρα παιδιά..
    έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και βλέπω αρκετά καινούρια άτομα και ζωντανή συζήτηση για τα θέματα που σας απασχολουν και χαίρομαι (ΤΟ θέμα...)
    παρατηρώ πολυ μεγάλο ενδιαφέρον για την λύση με τις επεμβάσεις και μάλιστα απο άτομα με βάρος που θεωρούσα οτι αντιμετωπίζεται μόνο με διατροφή...
    πχ η κοπέλα που εγχειρίστηκε προσφατα και απ οτι θυμαμαι ειναι κοντα στα 100 κιλα(χωρις να ξερω υψος) , ειχα την εντυπωση οτι σε τοσο βαρος δεν προτεινουν επεμβαση, αλλα διατροφη...ειχα λαθος?
    οι υπολοιποι σκεφτεστε κατι αλλο για να βελτιωθει η κατασταση η ειστε ολοι προσανατολισμενοι στην επεμβαση?
    μου εκανε εντυπωση το σχολιο ενος μελους που ειπε περιπου "οταν νοιωθεις ετσι, ποιος το .... το σουβλακι"
    εχω σκεφτει, εχω συζητησει, ξερω οτι θαθελα να ηταν αλλιως τα πραγματα, εχω συνειδητοποιησει πολλα κι εχω βρει πολλες αιτιες αλλα δεν εχω φτασει σε κανενα αποτελεσμα προς το παρον....εχω βεβαια πολλα χρονια να κανω εστω και προσπαθεια διατροφης...περιμενω να μου ερθει μια μερα η επιφοιτηση και να γινει ενα μαγικο και να νοιωθω αλλιως ως προς τις συνηθειες της διατροφης, και ν αρχισω να χανω κιλα χωρις να το καταλαβω και χωρις να τα μετραω...
    μετα ξυπνησα ε?
    Eγώ είμαι που χειρουργήθηκα το Σάββατο, ήμουν 106 κιλά με ύψος 1,67. Δεν είναι πολλά τα κιλά μου όμως οι τόσες προσπάθειες που είχα κάνει με ξαναγυρνούσαν πάλι στην αρχή. Υπέρβαρη. Και είπα να δώσω ένα οριστικό τέλος κάνοντας αυτή την επέμβαση, και έχοντας σκοπό κάποια χρόνια αργότερα να βγάλω τον δακτύλιο εντελώς. Μπορεί να ήταν λίγα σχετικά τα κιλά μου για να μπω στο χειρουργείο όμως τι; Επρεπε να περιμένω να φτάσω κι εγώ 120-130 κιλά για να πάω να την κάνω; Που θα έφτανα σίγουρα έτσι όπως ανέβαινα σταθερά... Μία απόφαση είναι... Το θέμα είναι να το θες πολύ, και να οραματίζεσαι την καινούρια σου ζωή. Δεν σου ακρωτηριάζουν τίποτα από το σώμα σου, εναν δακτύλιο σου τοποθετούν, τον οποίο έχεις επιλογή να βγάλεις ανα πάσα στιγμή.... Καλύτερα θα ήταν να το σκεφτείς από το να περιμένεις ένα θαύμα ή να μένεις άπραγος...

Senior Member
    Originally posted by YiannisD
    Απλα ρωταω επειδη κ εγω στα 5cc, δεν κατεβαζω κοκκινο κρεας ευκολα.
    Νομιζω το σουβλάκι δεν είναι κοκκινο κρέας, είναι χοιρινό, λευκό κρέας....

Senior Member
    2sweet2b4go10, τι να σου πω, εγώ δεν έχω κάνει επέμβαση, αν και την φλέρταρα για πολύ καιρό... Κι εγώ φοβάμαι το χειρουργείο και την όποια γενικά επέμβαση στο σώμα μου, εκτός πια κι αν είναι άμεση ανάγκη, για λόγους ιατρικούς. Πιστεύω πως όλοι όσοι έκαναν την επέμβαση, ήταν ακριβώς σ' αυτή την "αμεση ανάγκη". Δεν γινόταν κάτι άλλο, δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν αλλιώς και τι να κάνουν, έφθασαν σ' αυτή τη λύση και καλά κάνανε. Γιατί είναι πραγματικά dead end! Όλοι μας, που υποφέρουμε από παχυσαρκία, χρειαζόμαστε χειρουργείο στο μυαλό! Αφού αυτό δεν υπάρχει, άρα δεν μπορούμε με το μυαλό μας να κρατηθούμε εκεί που πρέπει και να κάνουμε ό,τι πρέπει.... ποιά άλλη λύση υπάρχει; Μόνον αυτή! Και με πιθανότητες βεβαίως να βρεθούμε, μετά από κάποια χρόνια στον ίδιο παρονομαστή. Σαφώς υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα. Η ψυχολογία όμως αυτών που κάνουν την επέμβαση και παίρνουν τέτοια απόφαση, δυναμώνει με τον καιρό και με τα καλά αποτελέσματα κι έτσι μειώνονται οι "κακές" πιθανότητες. Βέβαια, αν το σκεφτείς, για να έχει κάποιος την ψυχολογική δυνατότητα να υποστεί ένα τέτοιο χειρουργείο, έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ικανότητα να κάνει ό,τι θέλει , άρα και χωρίς αυτό. Απλώς, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά κουρασμένοι να πιέζουμε συνεχώς τον εαυτό μας "να γίνει κάπως, να γίνει καλύτερος, να τα καταφέρουμε", που κάποια στιγμή λες "αμάν, πια, να κάνω κάτι πιο δραστικό", όχι όμως -πιστεύω- τόσο για να αδυνατίσουμε, όσο για να ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ! Εγώ τουλάχιστον αυτά πιστεύω και τα γράφω θαρραλέα. Μπορεί να κάνω λάθος. Ψάξε μέσα σου να δεις αν πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ να το κάνεις, ή μπορείς να αντλήσεις από κάπου βαθιά μέσα σου τη δύναμη να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Γιατί εκεί είναι το ζουμί!

Originally posted by lina
    2sweet2b4go10, τι να σου πω, εγώ δεν έχω κάνει επέμβαση, αν και την φλέρταρα για πολύ καιρό... Κι εγώ φοβάμαι το χειρουργείο και την όποια γενικά επέμβαση στο σώμα μου, εκτός πια κι αν είναι άμεση ανάγκη, για λόγους ιατρικούς. Πιστεύω πως όλοι όσοι έκαναν την επέμβαση, ήταν ακριβώς σ' αυτή την "αμεση ανάγκη". Δεν γινόταν κάτι άλλο, δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν αλλιώς και τι να κάνουν, έφθασαν σ' αυτή τη λύση και καλά κάνανε. Γιατί είναι πραγματικά dead end! Όλοι μας, που υποφέρουμε από παχυσαρκία, χρειαζόμαστε χειρουργείο στο μυαλό! Αφού αυτό δεν υπάρχει, άρα δεν μπορούμε με το μυαλό μας να κρατηθούμε εκεί που πρέπει και να κάνουμε ό,τι πρέπει.... ποιά άλλη λύση υπάρχει; Μόνον αυτή! Και με πιθανότητες βεβαίως να βρεθούμε, μετά από κάποια χρόνια στον ίδιο παρονομαστή. Σαφώς υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα. Η ψυχολογία όμως αυτών που κάνουν την επέμβαση και παίρνουν τέτοια απόφαση, δυναμώνει με τον καιρό και με τα καλά αποτελέσματα κι έτσι μειώνονται οι "κακές" πιθανότητες. Βέβαια, αν το σκεφτείς, για να έχει κάποιος την ψυχολογική δυνατότητα να υποστεί ένα τέτοιο χειρουργείο, έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ικανότητα να κάνει ό,τι θέλει , άρα και χωρίς αυτό. Απλώς, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά κουρασμένοι να πιέζουμε συνεχώς τον εαυτό μας "να γίνει κάπως, να γίνει καλύτερος, να τα καταφέρουμε", που κάποια στιγμή λες "αμάν, πια, να κάνω κάτι πιο δραστικό", όχι όμως -πιστεύω- τόσο για να αδυνατίσουμε, όσο για να ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ! Εγώ τουλάχιστον αυτά πιστεύω και τα γράφω θαρραλέα. Μπορεί να κάνω λάθος. Ψάξε μέσα σου να δεις αν πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ να το κάνεις, ή μπορείς να αντλήσεις από κάπου βαθιά μέσα σου τη δύναμη να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Γιατί εκεί είναι το ζουμί!
    Αυτά που έγραψες ήταν σαν να τα έγραφα εγώ.. Επιτέλους να ξεκουραστούμε... Είναι αλήθεια αυτό...

Senior Member
    Ετσι είναι συμφωνώ απόλυτα, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το θέμα. Εγώ μόνο αυτό ξεστόμισα οταν βγήκα από το χειρουργείο... Να τελειώνουμε... Αρκετά ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό... Ας λάβει τέλος αυτή η υπόθεση, τώρα αν μπορούσαμε με διατροφή, εγώ προσωπικά είχα κουραστεί και απογοητευτεί τόσο πολύ, που δεν ήθελα να ξανακούσω για διατροφή, και ούτε θέλω να στερήσω απο τον εαυτό μου ξανά τίποτα, γιατί η στέρηση είναι αυτή που με έφτασε 40 κιλά πάνω...

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    ...
    >>> ο δακτύλιος συνισταται για άτομα με ΔΜΣ 35%+
    ή και λιγότερο αν η γενική κατάσταση της υγείας τους
    επιβάλει την άμεση απώλεια βάρους.

>>> ομολογώ πως η έκφραση μου ήταν παρατραβηγμένη
    απλώς ήθελα να δώσω έμφαση και για να γίνω σαφής..
    έτσι ένοιωσα ΜΕΤΑ την επέμβαση, πριν έτρωγα 2-3 σουβλάκια
    πίτα+ πατάτες + κόκα κόλα..

μετα ξυπνησα ε?
    έτσι αδρανής ήμουν κι εγώ μέχρι που από τα 100 πήγα 120
    και δεν πήγαινε άλλο, εύχομαι να σου ρθει σύντομα η επιφοίτηση αλλά σε μένα όσες μετάνοιες κι αν έκανα, όσες προσευχές, δεν ήρθε ποτέ..΄

Senior Member
    Και εγω εκανα διαιτες. Μεχρι που ανεβηκα σε μια ζυγαρια κ ειδα το μαγικο "192"

Senior Member
    Κάτι με έπιασε σήμερα... μια μελαγχολία, κάτι... δεν ξέρω γιατί... Απο την μία νιώθω ότι έκανα ένα σημαντικό βήμα να χάσω τα κιλά μου, από την άλλη η ιδέα ότι θα έιναι κάτι εξωσωματικό, μέσα στο σώμα μου.... δεν ξέρω γιατί νιώθω έτσι σήμερα, θέλω να περνάει ο καιρός, να χάσω τα κιλά μου, να σταθεροποιηθώ κάποια χρόνια και να πάω να τον βγάλω... έτσι όπως τα είχα προγραμματίσει, μόνο που όλο αυτό θα μου πάρει τουλάχιστον 2-3 χρόνια...

Έχουμε ανάδρομο Ερμή, τί διάολο;

Member
    Sad, kalhspera!
    Exw apofasisei ki egw na valw daktylio se dyo mhnes peripou kai eixa akrivws to diko sou provlhmatismo shmera. Pws tha niwthw? Tha niwthw oti yparxei ena kseno pragma mesa mou? Tha eimai kati san metallagmeno on? Kai, dedomenou oti o giatros mou mou eipe oti egw tha to exw dia viou, anarwtiemai an prepei na kanw ena toso riziko vhma h na meinw edw pou eimai. Edw pou eimai omws, den eimai katholou kala... Krata gera, ola tha ginoun! Borei na exeis ton Krono sto zwdio sou

Senior Member
    Originally posted by Elisabeth71
    Sad, kalhspera!
    Exw apofasisei ki egw na valw daktylio se dyo mhnes peripou kai eixa akrivws to diko sou provlhmatismo shmera. Pws tha niwthw? Tha niwthw oti yparxei ena kseno pragma mesa mou? Tha eimai kati san metallagmeno on? Kai, dedomenou oti o giatros mou mou eipe oti egw tha to exw dia viou, anarwtiemai an prepei na kanw ena toso riziko vhma h na meinw edw pou eimai. Edw pou eimai omws, den eimai katholou kala... Krata gera, ola tha ginoun! Borei na exeis ton Krono sto zwdio sou
    Δια βίου γίατί; Νομίζω πως αν χάσεις τα κιλά σου και σταθεροποιηθείς 2-3 χρόνια σε αυτά τα κιλά, και έχει αλλάξει ο μεταβολισμός σου και έχεις μάθει να τρως και μικρές ποσότητες, ποιος ο λόγος να μην το βγάλεις;

Member
    Opws mou ekshghse kai o giatros (giati to exw hdh katalavei gia mena oson afora ton elegxo tou varous mou) den allazoume efkola. Opws antimetwpizw twra to faghto (san ksekourash, parea, diaskedash, xalarwsh, klp.) to idio tha to antimetwpizw panta. Aksizei na sou pw oti apo ta 17 mou kanw diaites synexws kai olo xanw kai meta pairnw ta diplasia. Eksallou, an den kanw lathos, to stomaxi mas den mikrainei me ton daktylio. H mhpws oxi? (tha rwthsw to giatro mou thn epomenh fora). Afto pou ithela egw na mathw apo sena einai, niwtheis ton daktylio mesa sou? Exeis ena periergo synaisthima apo thn egxeirhsh kai meta h oxi?

Senior Member
    Εκτός από τα ράμματα, εσωτερικά στο σώμα μου δεν νιώθω απολύτως τίποτα. Δεν τον έχω σφίξει βέβαια ακόμα... Το μόνο που νιώθω σιγά σιγά όσο περνάνε οι μέρες, είναι πείνα...

Senior Member
    ...χμμμ μικρή κατάθλιψη μετά το χειρουργείο, σύνηθες φαινόμενο.. έχω διαβάσει σε φόρουμ
    για αυτό, δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω δεν την είδα έτσι μετά το χειρουργείο.
    Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την πείνα (αν είναι πραγματική κι όχι της πλήξης επειδή
    δεν έχεις γυρίσει ακόμα στα καθήκοντα σου με φαγητά της φάσης Β μετά το χειρουργείο..
    (πουρέδες, αλεσμένο μπιφτεκάκι, κρέμες, σούπες, και οτιδήποτε μπορεί να γίνει νιανια).
    όλοι μας δεν περνάμε άσχημες μέρες? είσαι απλά σε bad mood σήμερα, μη δίνεις σημασία,
    κάνε καμιά βολτούλα μη σκέφτεσε συνέχεια το δακτύλιο.

Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast