Results 76 to 90 of 229
Thread: I am BACK!!!
-
28-03-2006, 13:29 #76
Βασικά είναι λίγο δύσκολα να μιλήσω για το πρόβλημά μου.....Αλλά δε βαριέσαι!Πιστεύω πως εσείς θα με καταλάβετε.....Λοιπόν....
Το θέμα είναι πως πάσχω από κατάθλιψη και κάνω θεραπεία με ψυχοφάρμακα. Ο ψυχίατρος μου πιστεύει πως είναι πολύ ριψοκίνδυνο να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο και οι αναισθησιολόγοι δεν με αναλαμβάνουν λόγω των φαρμάκων που παίρνω...
- 28-03-2006, 13:31 #77
Ναι συμφωνώ, αν αποκλείσεις μια μέθοδο, μπορέις να δουλέψεις πιο σοβαρά με αυτές που σου έχουν απομείνει. Καλό κουράγιο σου εύχομαι και να "πέφτεις" μαζί με εμάς... είμαστε εδώ για εμψύχωση και για οτιδήποτε άλλο θες....
28-03-2006, 13:33 #78
κλειούλα, για να αδυνατίσεις δεν είναι η μόνη λύση ο δακτύλιος, μπορείς και με δίαιτα, απλά ίσως ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω, το θέμα είναι να μην τα καταφέρεις και επανέλθεις πάλι εδώ που είσαι με την ανάκτηση των χαμένων κιλών. Αυτό είναι που μας οδήγησε όλους εμάς να βάλουμε δακτύλιο... Πάντως νομίζω πως μπορείς...
28-03-2006, 13:33 #79
Thanks!
Πιστεύω πως αυτό το forum είναι ό,τι καλύτερο μου έχει τύχει εδώ και πολύ καιρό!
28-03-2006, 13:40 #80
Originally posted by kleiw
Βασικά είναι λίγο δύσκολα να μιλήσω για το πρόβλημά μου.....Αλλά δε βαριέσαι!Πιστεύω πως εσείς θα με καταλάβετε.....Λοιπόν....
Το θέμα είναι πως πάσχω από κατάθλιψη και κάνω θεραπεία με ψυχοφάρμακα. Ο ψυχίατρος μου πιστεύει πως είναι πολύ ριψοκίνδυνο να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο και οι αναισθησιολόγοι δεν με αναλαμβάνουν λόγω των φαρμάκων που παίρνω...
δεν τα παίρνω πια γιατί η κατάθλιψη πήγε περίπατο
τα Xanax τα χω περιορίσει σε ένα την βδομάδα, ο ψυχίατρος μου λέει πως ούτε αυτά χρειάζομαι πια γιατί δεν έχω καν κρίσεις πανικού που είχα. Δεν είμαι γιατρός όμως και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός αλλά το χάσιμο του βάρους και το να βλέπω τα παντελόνια μου να πέφτουν με έκανε να πετάω στα ουράνιαείχα γενικευμένη ταραχή, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κατάθλιψη, τάσεις και μία απόπειρα αυτοκτονίας στο βιογραφικό μου
28-03-2006, 13:40 #81
συζητας καθολου με καποιον ειδικο ψυχοθεραπευτη για τα προβληματα σου και τις σκεψεις σου? νομιζω οτι θα σε βοηθουσε και στην καταθλιψη και στο θεμα των κιλων...αν δεν το κανεις ηδη, σκεψου το...
28-03-2006, 13:45 #82
έπαιρνα Xanax + Seropram πριν την εγχείρηση, τα Seropram
δεν τα παίρνω πια γιατί η κατάθλιψη πήγε περίπατο
τα Xanax τα χω περιορίσει σε ένα την βδομάδα, ο ψυχίατρος μου λέει πως ούτε αυτά χρειάζομαι πια γιατί δεν έχω καν κρίσεις πανικού που είχα. Δεν είμαι γιατρός όμως και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός αλλά το χάσιμο του βάρους και το να βλέπω τα παντελόνια μου να πέφτουν με έκανε να πετάω στα ουράνιαείχα γενικευμένη ταραχή, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κατάθλιψη, τάσεις και μία απόπειρα αυτοκτονίας στο βιογραφικό μου
[/quote]
θεωρεις λοιπον, εσυ η ο γιατρος σου, οτι τα περισσοτερα προβληματα σου οφειλονταν στο θεμα των κιλων?
28-03-2006, 13:51 #83
όχι το πρόβλημα μου ξεκίνησε πολύ πριν αποκτήσω πρόβλημα με το βάρος μου.
αλλά η προσθήκη αυτού του προβλήματος τα έκανε όλα πολύ πιο έντονα.
και εγώ και ο γιατρός μου αυτό πιστεύουμε και η ψυχολόγος ειδικευμένη
στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία τα ίδια μου λεγε. είχα πάει
ένα φεγγάρι και σε ψυχολόγο.. μόνο σε φακίρη δεν πήγα για να αδυνατίσω
28-03-2006, 13:55 #84
ωραια....
ωραια που το εψαξες πολυ, κι ωραια που δειχνει να εχεις βρει αυτο που θα σε βοηθησει..
ελπιζω να λυθουν και ολα τα υπολοιπα μαζι με το "φλεγον"....
28-03-2006, 14:02 #85
την γαλήνη μου δεν την βρήκα επειδή μόνο και μόνο έχασα κιλά
άλλωστε έχω ακόμα 30 να χάσω και είμαι στη μέση του ταξιδιού..
η απώλεια των κιλών γιάτρεψε τα συμπτώματα που ήταν βασική
προυπόθεση για να είμαι καλά, την γαλήνη μου την βρήκα μέσα στα βιβλία..
από Όλιβερ Τουίστ μέχρι τα Σταφύλια της Οργής, από παιδική λογοτεχνία
μέχρι σύγχρονο ιστορικό μυθιστόρημα.
ο καθένας κάποια στιγμή θα την βρει και θα τα βρει και με τον ευατό του
είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.
28-03-2006, 14:49 #86
Βασικά εγώ δεν μπορώ να πω ότι τα κιλά μου ευθύνονται για την κατάθλιψη. Εγώ παρουσίασα την ασθένεια σε παιδική ηλικία και είχαμε ιστορικό καταθλιπτικών και μανιοκαταθλιπτικών στην οικογένεια. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που με τον καιρό θα περάσει...Πρέπει πάντοτε να παίρνω φάρμακα. Η ψυχοθεραπεία στη δική μου περίπτωση δε βοήθησε. Είμαι καλά όταν παίρνω την αγωγή μου αλλά δυστυχώς πολλές φορές την σταματάω. Δεν είναι και πολύ εύκολο να χαπακώνεσαι και να πηγαίνεις σε ψυχιάτρους από τα 11....
Ευτυχώς η οικογένειά μου έχει την εμπειρία και με προσέχει πολύ.
Πάντως για τώρα ο στόχος είναι να χάσω τα κιλά μου και να νιώσω καλύτερα με τον εαυτό μου! Όσο λιγότερα προβλήματα έχεις στο κεφάλι σου τόσο πιο εύκολα τα αντιμετωπίζεις! Κι εγώ έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να έχω και τα δύο!
28-03-2006, 15:24 #87
...Πρέπει πάντοτε να παίρνω φάρμακα. Η ψυχοθεραπεία στη δική μου περίπτωση δε βοήθησε. Είμαι καλά όταν παίρνω την αγωγή μου αλλά δυστυχώς πολλές φορές την σταματάω. Δεν είναι και πολύ εύκολο να χαπακώνεσαι και να πηγαίνεις σε ψυχιάτρους από τα 11....
Ευτυχώς η οικογένειά μου έχει την εμπειρία και με προσέχει πολύ.
Πάντως για τώρα ο στόχος είναι να χάσω τα κιλά μου και να νιώσω καλύτερα με τον εαυτό μου! Όσο λιγότερα προβλήματα έχεις στο κεφάλι σου τόσο πιο εύκολα τα αντιμετωπίζεις! Κι εγώ έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να έχω και τα δύο!
καταλαβαίνω πως είναι κουραστικό να είσαι σε αγωγή
φαρμακευτική συνεχώς (φυσικά μόνο η δική σου ψυχή το ξέρει πόσο πολύ έχεις υποφέρει). Είμαι υπερ ορισμένων ψυχιάτρων που γνωρίζουν απόλυτα τα σκαμπανεβάσματα
της χημείας του εγκεφάλου και βοηθούν τον κόσμο γιατί
και η κατάθλιψη είναι σαν το ζάχαρο.. χρείαζετε φάρμακα
για να βρει ισορροπία.. όλα τα άλλα τα θεωρώ απλώς betadine σε τραύμα από τροχαίο.. δεν μπορείς να γιατρέψεις
το τραυμα από σφαίρα με γιατροσόφια και ματζούνια..
και κουβεντούλα υψηλής διανόησης..θέλει την συνδρομή της ιατρικής και της φαρμακολογίας..
αντικαταθλιπτικά+παχυσαρκ� �α πάνε πακέτο συνήθως..
θεωρώ πως θα σε βοηθήσει ΠΑΡΑ πολύ στο θέμα σου
το να χάσεις βάρος..
βέβαια τα φάρμακα αυτά φταίνε κατα πολύ στην αύξηση του βάρους θα στο χει πει κι ο ψυχίατρος υποθέτω..είμαι πολύ θετική στο να πας σε ένα διαιτολόγο και αν δεις σε 12 μήνες που δεν είσαι ευχαριστημένη τότε συζητάς για κάτι πιο δραστικό..εμείς θα σε στηρίξουμε σε ότι κι αν κάνεις!
28-03-2006, 16:16 #88
Είναι αλήθεια bionic ότι τα φάρμακα αυτά προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους σε γενικές γραμμές όμως μικρή. Η κύρια αιτία που πήρα βάρος θεωρώ ότι είναι οι πολύ κακές διατροφικές μου συνήθειες και ο φαύλος κύκλος κατάθλιψη-φαγητό...Αυτή τη φορά όμως δε θα αφήσω τίποτα να γίνει δικαιολογία!
Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και εμπρός για μια νέα ζωη!
29-03-2006, 01:59 #89
Μπράβο Κλειώ!!! Το πρώτο και κύριο είναι ν' αποδέχεσαι τον εαυτό σου, με τα μειονεκτήματά του. Τότε αποκτάς την ισορροπία σου. Μόλις την αποκτήσεις, μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε άλμα . Να προχωρήσεις σε όποιο δρόμο διαλέξεις.
"Ετοιμος και με ανάλαφρη καρδιά πήρα τον ανοιχτό δρόμο. Ζωντανός, ελεύθερος ο κόσμος μπροστά μου. Το μακρύ μονοπάτι που οδηγεί όπου εγώ διαλέγω, και μόνον!"
Walt Whitman
29-03-2006, 15:27 #90
Λινα μου αρέσει ο τρόπος που τοποθετείσαι απέναντι στα προβλήματα. Για όλα έχεις κάτι να παραθέσεις από κάποιον που ειναι φιλοσοφημένος...
Οσο γαι το θέμα της κατάθλιψης.... δεν με θυμάμαι να μην έχω κατάθλιψη, παρα μόνο τις περιόδους που ήμουν λιγότερο "βαρια"...
Σίγουρα η απώλεια κιλών, και τα βλέμματα θαυμασμού στον δρόμο.... σε ανεβάζουν αφάνταστα....
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή