Σε τι διαφέρει η χειρουργικά επέμβαση από την πατροπαράδοτη λύση "σωστή διατροφή και άσκηση"?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

Σε τι διαφέρει η χειρουργικά επέμβαση από την πατροπαράδοτη λύση "σωστή διατροφή και άσκηση"?

Δηλαδή δε γίνεται να χάσεις τα κιλά σου όταν είσαι παχύσαρκος χωρίς να καταφύγεις στο χειρουργείο?

Πως δεν γίνεται?? Αμεεεε!!

Μόνο που μετά θα τα ξαναπάρεις!! Δυστυχώς....

Senior Member
    Απο ενα σημειο κ μετα...απλα......αρχιζει μονο η ανηφορα!

Senior Member
    Ενταξει παιδιά ας μην είμαστε απόλυτοι, ξέρω την κολλητή μου που ήταν 86 κιλά, έχασε 25 κιλά με δίαιτα και τώρα έχει πάρει μερικά και είναι γύρω στα 67, αλλά είναι συνέχεια στην τσίτα. Σημείωση από τότε που έχασε τα κιλά έχουν περάσει 2 χρόνια... υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να τα διατηρήσουν και μετά, απλά εγώ δεν είμαι ένας απ' αυτούς

Ούτε εγώ δυστυχώς!!!

Senior Member
    η αδερφή μου ήταν μέχρι τα 21 της 86 κιλά και μετά αδυνάτισε με δίαιτα και ποτέ
    δεν ξαναπάχυνε, βέβαια πάντα προσέχει και είναι πάντα σε κάποια ελαφράς μορφής δίαιτα..
    αυτό που συνέβει σε μας δηλαδή να ξαναπάρουμε πολλάκις τα κιλά που χάσαμε + κάμποσα
    παραπάνω μπορεί να μη συμβαίνει σε όλους. Η Κλειώ είναι 24 χρόνων μόνο, με λίγη
    άσκηση (περπάτημα) και διατροφή μπορεί να τα καταφέρει!

Senior Member
    ʼμα θέλει να είναι συνέχεια στο άγχος και στην προσπάθεια ... ʼμα θέλει να βλαστημάει καθημερινώς... ʼμα θέλει να ξεχάσει το τι της αρέσει και το τι λιγουρεύεται... ʼμα θέλει να μετράει συνεχώς τα πάντα... ʼμα θέλει να δοκιμάζει συνέχεια δίαιτες... ʼμα θέλει να ξεχάσει δια βίου τη λέξη φαγητό... ʼμα θέλει να παίζει βιολί με τα νεύρα της... ʼμα δηλαδή θέλει -για να συντηρήσει όσα έχασε- να γίνει τα χάλια τα δικά μου, ναι, σαφώς, μπορεί ! Μονο, μη ξεχάσω, αμέσως μετά, να φροντίσει να κλείσει αποκλειστικές υπηρεσίες ψυχολόγου. Και διαιτολόγου. Και γυμναστή. Και μανάβη. Και φαρμακοποιού. Και μοδίστρας, για ν'ανοιγοκλείνει τα ρούχα. Και να ξεχάσει και την ύπαρξη του μπακάλη... καλού κακού... Όπως είδατε, δεν τόλμησα καν ν' αναφέρω τον χασάπη!

Senior Member
    Originally posted by kleiw
    Δηλαδή δε γίνεται να χάσεις τα κιλά σου όταν είσαι παχύσαρκος χωρίς να καταφύγεις στο χειρουργείο?
    Μπορώ να σου πω σε τι ΔΕΝ διαφέρουν: Και οι δυο μέθοδοι, προσπαθούν να δουλέψουν πάνω στο σύμπτωμα και δεν επιδιώκουν να δουλέψουν σε βάθος τα όποια αίτια προκάλεσαν ή συντήρησαν μια κατάσταση βουλιμίας ή παχυσαρκίας.

Για κάποιους ανθρώπους, αυτό είναι αρκετό, για κάποιους όχι.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και σαν τέτοιο, χρειάζεται ολιστική θεραπεία. Οτιδήποτε αντιμετωπίζει το πρόβλημα μονομερώς, έχεις υψηλές πιθανότητες μακροπρόθεσμης αποτυχίας.

Βεβαίως, ο κάθε άνθρωπος, οφείλει να επιλέγει την/τις μεθόδους που ταιριάζουν καλύτερα
    1. στην προσωπικότητα του
    2. σε μια δεδομένη χρονική περιοδο.

Senior Member
    Λίνα έχεις δίκιο ότι θα πρέπει να στερηθώ πολλά πράγματα. Δυστυχώς στην περίπτωσή μου δεν ενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση κι έτσι η διατροφή και η άσκηση είναι ο μόνος δρόμος. Πιστεύω πάντως ότι αυτά που στερούμαι τώρα είναι πολύ περισσότερα...γι΄ αυτό και πήρα την απόφαση. Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά χρόνια να κάνω μια τέτοια προσπάθεια και θα είναι δύσκολο ειδικά στην αρχή αλλά "ο επιμένων νικά"!

Στέλνω σε όλους αγωνιστικούς χαιρετισμούς!:P

Senior Member
    Εγώ μαζί σου κούκλα μου! Μια και το 'κανα εγώ, όλοι μπορούν να το κάνουν. Απλώς, μπαίνεις στα βαθιά νερά, στα οποία μάλιστα η ξεκούραση απαγορεύεται γιατί το ρεύμα σε γυρίζει πίσω στην όχθη πάρα πολύ εύκολα! Μα πάρα πολύ εύκολα!

Senior Member
    Συμφωνώ παθιασμένα με lina, συμφωνώ... σε όλα όσα είπε είδικά σε αυτό με το πισωγύρισμα, πόσο εύκολα γυρνάς πίσω, πόσο εύκολα...