Κατέβασέ τον τον τιμημένο (τον δείκτη της ζυγαριάς) δε μπορώ, δε μπορώ να περιμένω! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    Originally posted by WeepingMoon
    Πριν από λίγο προσπάθησα να φάω κάπου 100gr κοτόπουλο. Δεν μπορούσα να καταπιώ. Έχει περάσει 1,5 ώρα που έφαγα και όμως ακόμα νιώθω το φαγητό ψηλά στο στομάχι, πίσω από τον οισοφάγο.
    έχεις άγχος x 1000..
    η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις από τον οικογενειακό σου γιατρό ή από παθολόγο, να κάνεις γενικές εξετάσεις αίματος ΞΑΝΑ + τ3 τ4, και να κάνεις ένα check up στο γυναικολόγο σου. αν όλα είναι φυσιολογικά και δεν χρειάζετε να πας σε
    ενδοκρινολόγο τότε με κάποιο τρόπο πρέπει να περιορίσεις
    όλο αυτό το άγχος.. αν δεν σε τρομάζει η λέξη ψυχίατρος
    τότε αυτή είναι η δική μου συμβουλή κι όχι ψυχολόγος..
    δεν υπάρχει λόγος τόσο μικρή κοπέλα να τυρρανιέσαι από
    άγχος...πρόσεξε όμως ποιον να διαλέξεις.. να είναι έμπειρος
    σε αγχώδεις καταστάσεις κι όχι κανένας λεχρίτης που θα σε
    μπουκώσει στα φάρμακα από το πρώτο ραντεβού..

έξω η άνοιξη έχει καθήσει στα λουλούδια και στα δέντρα..
    ο ουρανός έχει γίνει πιο γαλανός.. παρέες πάνε κι έρχονται
    τα πάρκα είναι γεμάτα παιδάκια που παίζουν..

εύχομαι αυτό που σου συμβαίνει να μη είναι για πολύ..
    στο χέρι σου είναι να κρατήσει λίγο..

Senior Member
    Θα συμφωνήσω κι εγώ με την bionic. Και μην ξεχνάς ότι συνήθως τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα παραμένουν για πάντα και για αυτό θα πρέπει να παίρνεις πάντα τα φάρμακά σου.

SUGAR, δεν χρειαζεσαι ψυχιατρο!!!!
    Ο θυροειδης ειναι ο πιο βασικος αδενας μας. Αμα εχει οπως λες προβλημα, αυτος σου δημιουργει καταθλιψη!!!!Απορω πως δεν σου το ειπε ο Τζωτζας!! Ειναι το πιο κλασσικο συμπτωμα, αυτο και η μη απωλεια βαρους.
    Σταματα λοιπον την αυστηρη διαιτα και ΤΡΕΧΑ σε εναν καλο ενδοκρινολογο. Ειναι παρα πολυ δυσκολο να βρεις καποιον ειδικευμενο ενδοκρινολογο στον θυροειδη. Παρομοιο προβλημα ειχε η μητερα μου και ειχε επισκευτει ολους τους γνωστους ενδοκρινολογους στην Θεσ/νικη. (Χαρσουλη, Πανίδη,Τζωτζα, κ.τ.λ.)
    Δεν μπορω να πω πως ειχε καταπληκτικα αποτελεσματα (ειναι πολυ δυσκολο προβλημα , θελει συνεχη παρακολουθηση και τα χαπια ειναι καπως προβληματικα) αλλα καπως καλυτερα ρυθμιστηκε το Τ4 της σε μια ενδοκρινολογο της Καλαμαριας που εχει ιατρειο στην οδο Μεταμορφωσεως και το ονομα της ειναι Μπουγαλιά ή καπως ετσι. Την έχει ο χρυσος οδηγος.
    Μολις ρυθμιστηκε το Τ4 και κιλα εχασε και η διαθεση της αλλαξε, εγινε αλλος ανθρωπος!!!
    Μην απογοητευεσαι και μην νομιζεις πως τρελαινεσαι. Για ολα φταιει το Τ4 σου..και δυστυχως... πρεπει να δρασεις αμεσα!!!
    Τον Τζωτζα θα σου προτεινα να τον αποφυγεις για το προβλημα του θυροειδη γιατι δεν ειναι ειδικευμενος σε αυτο (ειναι ιδανικος στην απωλεια βαρους).
    Υ.Γ. αν δεν μπορεσεις να βρεις την γιατρο, στειλε μηνυμα να ψαξω το τηλεφωνο της.
    Καλη επιτυχια!!!!

Η αλήθεια είναι πως ο κος Τζώτζας, τότε, μου είχε πει πως θα χάσω όσα κιλά επιθυμώ όταν κοινωνικοποιηθώ όπως πρώτα (λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων, είχα κλειστεί πολύ στον εαυτό μου).
    Ο δε ενδοκρινολόγος, που δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά νομίζω πως το ιατρείο του είναι στην οδό Ειρήνης, στον Βαρδάρη, μου είχε πει πως ο αδένας ένας λόγος που καταστράφηκε είναι το παρατεταμένο άγχος.

Όσον αφορά τον ψυχίατρο, δεν με φοβίζει η ιδέα, αλλά δεν πιστεύω πως τον χρειάζομαι. Το πρόβλημά μου είναι καθαρά για ψυχολόγο.
    Δυστυχώς, δεν είμαι στην Θεσσαλονίκη πλέον για να έχω πρόσβαση σε κάποιο κέντρο Ψυχολογικής στίρηξης (ή όπως αλλιώς τα λένε) και η μεταφορά εκεί είναι λιγάκι δύσκολη.

Ευτυχώς η σχέση μου με το φαγητό τολμώ να πω πως είναι υγειής, αν και ίσως αυτό σε κάποιους να μοιάζει παράξενο.
    Όπως και η διατροφή μου επίσης. Το να κάνεις για 1-1,5 χρόνο δίαιτα με χαρά, το να ασχολείσαι για πολλά χρόνια με θέματα σωστής διατροφής και έχοντας μια μητέρα που να αγαπά την υγιεινή διατροφή (αλλά δυστυχώς με μια αδυναμία στο ελαιόλαδο που της ξεφεύγει στο φαγητό :P), δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Πλέον μου πέρασε ο θυμός και η αγανάκτηση που δεν είχα απώλεια ούτε ενός κιλού και επανήλθα σε κανονική διατροφή.
    Ας πούμε πως έκανα μια αποτοξινωσούλα... :P
    Απλά περιμένω τώρα... Και ό,τι γίνει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Senior Member
    απ οτι ξερω απο δυο φιλες που κατι εχουν με τον θυρεοειδη τους και το εχουν ψαξει, καλυτερο γιατρο της θεσσαλονικης για το θεμα, θεωρουν τον Βλωτιδη.

γουιπιν μουν, γιατι επιμενεις για το ενα κιλο εφοσον δεν εχεις καν ζυγιστει και τα ρουχα σου , σου πεφτουν???? πρεπει ναναι παραπανω..

ελπιζω να επανηλθες οντως σε κανονικη διατροφη η σε κανονικη διαιτα και να μη το λες για να μας καθησυχασεις...100 γρ. κοτοπουλο τη μερα δεν ειναι υγειινη διατροφη, ειναι ανθυγειινη...

αν νοιωθεις οτι χριεαζεσαι βοηθεια να την ζητησεις. αν δεν εισαι πλεον κοντα στη θεσσαλονικη, ψαξτο στο μεγαλυτερο αστικο κεντρο που ειναι κοντα σου. υπαρχουν και σε αλλες πολεις τετοια κεντρα. κι αν δεν μπορεις να εχεις μια συνεχη τετοια επαφη, κανε τουλαχιστον 1-2 επισκεψεις να δεις τι θα σου πει και ο ψυχολογος, και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις..

υπεμονη

Senior Member
    Ψάξε όσο πιο γρήγορα μπορείς το θέμα του θυρεοειδή σου! Είμαι παθούσα και ξέρω!!!

Οπως και να εχει...μην περνεις τοσο αψηφιστα το θεμα του θυροειδη σου!!!!
    Δεν πιστευω πως ειναι "κατεστραμενος" και ζεις κανονικα!!!! Ειναι ενα απο τα πιο σοβαρα προβληματα υγειας!!!!
    Πρωτα λυσε το θεμα με την Τ4, και μετα αν χρειαζεται....που ειμαι σιγουρη πως δεν θα χρειαζεται... θα βρεις αμα θες ψυχολογο....
    ΕΓΡΑΨΕΣ:
    "Μέχρι πριν από 4-5 μέρες που μ' έπιασε αυτό το πράγμα του να αρνούμαι να φάω, είχα τακτά γεύματα μέσα στη μέρα.
    Η διατροφή μου είναι αυτήν που είχα παλιότερα από την διαιτολόγο μου με την οποία είχα χάσει 25 κιλά περίπου, πριν από 7 χρόνια.
    Μιλώντας μαζί της, μου είπε πως μπορώ να κάνω την ίδια. Την γνωρίζω από έξω κι ανακατωτά. Τροφές, ποσότητες, κλπ.
    Τα αρνητικά μου είναι 2. Δεν κινούμε καθόλου και δεν πίνω πολύ νερό (1-1,5 λίτρο το πολύ).
    Πριν από λίγο προσπάθησα να φάω κάπου 100gr κοτόπουλο. Δεν μπορούσα να καταπιώ. Έχει περάσει 1,5 ώρα που έφαγα και όμως ακόμα νιώθω το φαγητό ψηλά στο στομάχι, πίσω από τον οισοφάγο.
    Σα να έχω κάνει... ψυχολογικό δακτύλιο...
    Ακούγεται αστείο, αλλά πλέον χορταίνω με 100-150gr κοτόπουλο/τόνο και 30-50gr ψωμί και μπορώ να μη φάω για 12 ώρες και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ... Το απολαμβάνω απίστευτα."

Βρε συ... αυτο δεν μου φαινεται πολυ νορμαλ......
    Μην κλεινεις τα ματια......
    Παλεψε το!!!!

Member
    SUGAR, δεν χρειαζεσαι ψυχιατρο!!!!
    εγω τι φταιω καλε μαρια_κ ????

Page 2 of 2 FirstFirst 12