Ψυχολογική υποστήριξη στον αγώνα κατά της παχυσαρκίας. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Λινα
    Δεν εχω διαβασει ολα σου τα ποστ, αλλα νομιζω τα περισσοτερα ναι, και δεν ξερω αν το χεις πει καπου αλλου...μας λες οτι κολλησες στο τωρινο σημειο...
    εχεις δοκιμασει να κινητοποιησεις τον μεταβολισμο σου με κινηση? περπατημα, σκαλες κλπ?(υποθετω το εχεις κανει , εσυ εισαι ο γκουρου του αδυνατισματος αλλα στο λεω γιατι ειναι πολυ αποτελεσματικο..)

και μια ερωτηση υποθετικη, και σαν υποθετικη, αρκουντως ηλιθία.... πιστευεις οτι αν δεν ειχες τα παιδια σου θα το ειχες κανει και παλι μολις ειδες οτι αρχισε να κλονιζεται η υγεια σου?
    ερωτηση ηλιθια νο2< πιστευεις οτι θα εβρισκες το κινητρο η τη δυναμη να το κανεις κι αν δεν ειχε κλονιστει η υγεια σου?

αγωνιστικους χαιρετισμους..

Senior Member
    Για μενα εχω μιλησει και παλιοτερα,
    σε κατι πολυσελιδες, πολυημερες και δακρυβρεχτες ανταλλαγες με την οριανα, εδω μεσα...
    δεν θελω να επαναλαβω μια απο τα ιδια, τα εχω πει ολα σχεδον κι οποιος θελει μπορει να ανατρεξει και να τα βρει.....θα μιλησω για την τωρινη μου κατασταση μονο...

ΚΑι για μενα οπως και για πολλους αλλους απο δω το φαγητο ηταν παντα ενα καταφυγιο ασφαλειας...τοσο σιγουρο και καθησυχαστικο, οσο και η μητρικη αγκαλια....με αυτο το εχω συνδεσει, ειμαι σιγουρη, και με την ηρεμια που εβρισκα εκει...γιαυτο και με ακολουθει αυτη η αισθηση απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου...
    αδυνατισα κατα καιρους, υπηρξα για μικρα διαστηματα λεπτη, η χυμωδης προς κανονικη, ποτε ομως δεν αλλαξε αυτη η σχεση που εχω με το φαγητο κι αυτη η αισθηση που μου προσφερει γιαυτο και παντα ξαναγυρναω εκει...
    δεν βρηκα τους μηχανισμους να αντικαταστησω αυτες τις λειτουργιες οπως η Λινα...ζουσα ανεκαθεν σχεδον με τα περιττα κιλα μου...η προσωπικη μου ζωη υπηρξε για πολλα χρονια πολυ ευτυχισμενη, αυτο ηταν μια χαρα και μια τροχοπεδη ταυτοχρονα...γιατι τιποτε δεν με κινητοποιουσε περα απο τη δυσαρεσκεια που ειχα στις πλαζ και στις μπουτικ, για να λυσω το προβλημα μου...η σχεση που ειχα εξαλλου ειχε την ιδια λειτουργια στη ζωη μου που ειχε και το φαγητο...μου καλυπτε ολες τις ανησυχιες, κι ολα τα αγχη... μου θυμιζε την μητρικη αγκαλια, κι εγω , ενα παιδι που ξεχασε να μεγαλωσει, βολευτηκα πολλα χρονια σαυτη τη σχεση και σαυτα τα κιλα και κοιμομουν τον υπνο του δικαιου...ειχα μερικες αναλαμπες αλλα τιποτε δεν με ταρακουνουσε πραγματικα εκτος απο την κοκεταρια μου που ομως δεν ηταν αρκετη για να νικησει την αδρανεια.....ημουν αποδεκτη στο περιβαλλον μου, ειχα διπλα μου εναν θαυμασιο (και πανεμορφο σαντ) ανθρωπο και ολα πηγαιναν καλα...
    ωσπου πριν δυο χρονια, η σχεση αυτη τελειωσε...αποφασισαμε να χωρισουμε .... μετα απο 16 χρονια, συνειδητοποιησαμε οτι θελουμε να προχωρησουμε παρακατω κι οτι ο ερως μας τελειωσε...η αποφαση ηταν δυσκολη και το διαστημα που ακολουθησε επισης....
    εμεινα για πρωτη φορα ουσιαστικα μονη μετα απο τοσα πολλα χρονια στα 40 μου, να εχω να αντιμετωπισω εναν εαυτο που δεν ηθελε να μεγαλωσει, και τα περιττα κιλα μου που θελουν εναν ωριμο ανθρωπο για να τα αντιμετωπισει...
    οι σχεσεις μου απο τοτε δεν ειναι ποτε μονιμες, υπαρχει παντα καποιος στη ζωη μου αλλα δεν κανω πια μονιμους δεσμους γιατι δεν πιστευω στην διαρκεια του ερωτα και δεν αντεχω αλλο χωρισμο..
    θαθελα να βρω τους τροπους να αντιμετωπισω τα κιλα μου αποτελεσματικα γιατι δεν αντεχω ουτε αλλες ματαιωσεις....
    γενικα δεν αντεχω πια πολλα πολλα, και θελω να ειμαι οσο το δυνατον πιο ετοιμη για να κανω το βημα που εχω στο μυαλο μου....
    την κατευθυνση που σκεφτομαι οτι ειναι λυση για μενα σας την εχω αναλυσει πολλες φορες...
    η Λινα δουλευει μονη της προς αυτη την κατευθυνση και μ εχει αφησει καγκελο..
    εγω σκεφτομαι να βρω και βοηθεια, ισως καποια ομαδα σχετικη..θα δουμε...
    αυτα...

Senior Member
    Originally posted by sad
    Έχεις χάσει πάρα πολλά κιλά, με το σπαθί σου που λένε... Tι να πω... Το ήθελες πολύ... και το κατάφερες... Για τον δακτύλιο δεν είχες ενημερωθεί ή δεν ήθελες να μπεις στη διαδικασία;
    Ναι, είχα ενημερωθεί αλλά τη φοβόμουν τη διαδικασία. Κι έχω κι ένα κόλλημα με τα χειρουργεία και με οτιδήποτε είναι "επέμβαση" στο σώμα μου. Για να καταλάβεις, για να κάνω τρύπες στ' αυτιά μου το σκεφτόμουν κάτι μήνες....

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    Λινα
    Δεν εχω διαβασει ολα σου τα ποστ, αλλα νομιζω τα περισσοτερα ναι, και δεν ξερω αν το χεις πει καπου αλλου...μας λες οτι κολλησες στο τωρινο σημειο...
    εχεις δοκιμασει να κινητοποιησεις τον μεταβολισμο σου με κινηση? περπατημα, σκαλες κλπ?(υποθετω το εχεις κανει , εσυ εισαι ο γκουρου του αδυνατισματος αλλα στο λεω γιατι ειναι πολυ αποτελεσματικο..)

και μια ερωτηση υποθετικη, και σαν υποθετικη, αρκουντως ηλιθία.... πιστευεις οτι αν δεν ειχες τα παιδια σου θα το ειχες κανει και παλι μολις ειδες οτι αρχισε να κλονιζεται η υγεια σου?
    ερωτηση ηλιθια νο2< πιστευεις οτι θα εβρισκες το κινητρο η τη δυναμη να το κανεις κι αν δεν ειχε κλονιστει η υγεια σου?

αγωνιστικους χαιρετισμους..

Δεν είναι καθόλου ηλίθια η ερώτηση. Έχω αναρωτηθεί κι εγώ πολλές φορές. Νομίζω πως ναι. Μόλις βλέπεις πως πας για άσχημες καταστάσεις, ενεργοποιείσαι. Κι επειδή γενικώς μ' αρέσει πολύ η ζωή και περνάω καλά και είμαι αισιόδοξο άτομο, δεν θα είχα ...αυτοκτονικές τάσεις, οπότε ναι, πάλι θα έβαζα σε σειρά τον εαυτό μου. ΣΑΦΩΣ τα παιδιά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κίνητρο. Αλλά κίνητρα υπάρχουν πολλά. Τι είναι για σένα σημαντικό να μη χάσεις; Αυτό είναι και το κίνητρό σου.
    Κι εδώ είναι κι η απάντηση στη δεύτερη ερώτησή σου. Οχι, αν δεν είχα φοβηθεί για την υγεία μου δεν θα μου άνοιγαν τα μάτια. Συνήθως, όταν πας να χάσεις κάτι, τότε το εκτιμάς. Αυτό ισχύει για τα πάντα. Μέχρι λοιπόν να κοντέψω να χάσω τη ζωούλα μου, κοιμόμουν και θα συνέχιζα να κοιμάμαι, είμαι απολύτως σίγουρη! Και χτύπησα και το κεφάλι μου που "γαμότο, έμπλεξα", γιατί ήμουν μια χαρά βολεμένη.

Όσο για τη γυμναστική, εδώ θα σε απογοητεύσω. Από τη γυμναστική έχω πάρει εδώ και πολλά χρόνια διαζύγιο και τώρα αρχίζω να πιστεύω πως πρέπει να ζοριστώ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ. Να την κάνω τη ρημάδα, μπας και κουνήσω τη ζυγαριά. Έτσι και μου πει κανείς να κόψω ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, θα μ' ακούσει η γειτονιά!

Senior Member
    Originally posted by lina
    .......Όσο για τη γυμναστική, εδώ θα σε απογοητεύσω. Από τη γυμναστική έχω πάρει εδώ και πολλά χρόνια διαζύγιο και τώρα αρχίζω να πιστεύω πως πρέπει να ζοριστώ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ. Να την κάνω τη ρημάδα, μπας και κουνήσω τη ζυγαριά. Έτσι και μου πει κανείς να κόψω ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, θα μ' ακούσει η γειτονιά!
    Δεν ειναι απαραιτητο να κανεις γυμναστικη "κανονικη"..η καλυτερη κινητοποιηση του μεταβολισμου γινεται με απλο γρηγορο περπατημα, η με ανεβοκατεβασμα σε σκαλες...αρκει να το κανεις τακτικα και μεθοδικα κι οχι μια στο τοσο...καθημερινα...
    με το καπνισμα κανε οτι σε φωτισει....εγω παντως ειναι το μονο που εχω κοψει εδω και χρονια..ομολογω ομως οτι μου ηταν πολυ ευκολο και γιαυτο δεν το καμαρωνω..χαιρομαι παντως που δεν εχω ΚΑΙ αυτο να με επιβαρυνει..

Senior Member

εμεινα για πρωτη φορα ουσιαστικα μονη μετα απο τοσα πολλα χρονια στα 40 μου, να εχω να αντιμετωπισω εναν εαυτο που δεν ηθελε να μεγαλωσει, και τα περιττα κιλα μου που θελουν εναν ωριμο ανθρωπο για να τα αντιμετωπισει...
    Εφόσον είσαι σε θέση να κάνεις αυτή την επισήμανση, έχεις κάνει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου. ΕΙΣΑΙ ώριμη. Και κούκλα μου, τα 40 είναι μια πολύ καλή ηλικία για να μεγαλώσουμε. Έχεις ΚΑΙ το μυαλό ΚΑΙ την ψυχολογική δυνατότητα να το δουλέψεις. Κι αν χρειάζεσαι βοήθεια από οπουδήποτε, δεν είναι ντροπή να τη ζητήσεις. Είτε είναι ειδικός, είτε μη ειδικός, είτε φίλος, είτε κάποιος που να σε τσαντίσει και να σε ενεργοποιήσει, είτε ομάδα, είτε μεμονωμένη ψυχανάλυση, είτε χειρουργείο... οτιδήποτε! Γιατί όλη τη δουλειά θα την κάνεις μόνη σου στο τέλος τέλος. Και όλη η επιβράβευση θα είναι δική σου και μόνον. Και το μπράβο θα σου ανήκει πλήρως. Και τους καρπούς της ωριμότητάς σου θα τους δρέψεις μόνη σου και θα τους φας και μόνη σου και θα τους κατευχαριστηθείς!

Senior Member
    Ψήνω τον εαυτό μου να πάρει διάδρομο ή μάλλον ελλειπτικό. Να το χώσω μέσα στην κρεβατοκάμαρα και να χτυπιέμαι κάθε μέρα, μπας και δω άσπρη μέρα... Όσον αφορά το τσιγάρο, μεγάλη κατάρα κι αυτό! Ίσως να συνετέλεσε κι αυτό στα πνιξίματα, τις ταχυκαρδίες και την πίεση στο στήθος που είχα λόγω βάρους. Ο συνδυασμός που σκοτώνει! Τώρα μου έμεινε μόνο το τσιγάρο . Ξέρω πως μόλις φθάσω σ' ένα καλό σημείο με τα κιλά, το επόμενο project είναι το τσιγάρο. Πρέπει όμως να είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση για να παίξω μπάλα και σ' αυτό. Τώρα αποκλείεται. Θα τα φτύσω. Δεν τα αντέχω όλα μαζί.

Senior Member
    παρε διαδρομο, μου φαινεται πολυ καλη λυση..
    αν παρεις ποδηλατο, παρε αυτο με το καθισματακι κι οχι με σελα γιατι θα πιανεται ο κωλος σου :Ρ
    οπως το λες να το κανεις, ετσι λενε και οι ειδικοι...να μη μπλεκεις τις απεξαρτησεις ολες μαζι...οταν νοιωσεις οτι εχεις ηρεμησει απο την υποθεση με το αδυνατισμα, ασχολησου με το τσιγαρο..
    λεω ηρεμησει κι οχι τελειωσει, γιατι ο καθενας ξερει που θελει να σταματησει και που αισθανεται καλα με τον εαυτο του...
    εγω π.χ. παρολο που ισως χοροπηδηξουν μερικοι στο φορουμ που βαζουν τους ιδανικους τους στοχους , νοιωθω πολυ καλα και φαινομαι και πολυ καλα στα 80 κιλα, οσο περιεργο κι αν ακουγετια αυτο...εκει θελω να φτασω κι οχι στα 60-65 που ειναι το ιδανικο μου....εχω υψος 1.70...αν τα καταφερω μαλιστα θα δημοσιευσω και μια φωτο πως ημουν στα 80 κιλα για να δειτε οτι δεν ειμαι παλαβη...

Senior Member
    Originally posted by bionic

κι εμείς που αποφασίσαμε να πάμε κάτω από το μαχαίρι κάναμε κάτι..και η Κλειώ
    που την Πέμπτη έχει ραντεβού με διαιτολόγο κάτι κάνει κι η Λολιποπ που τρέχει στο διάδρομο κάτι κάνει..
    έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα και το παλεύουμε με πράξεις κι όχι στα λόγια ή στην φαντασία μας...
    Δεν κάνατε απλώς "κάτι". Στα Ιμαλάια ανεβήκατε. Όλοι εμείς εδώ μέσα ξέρουμε πολύ καλά γιατί μιλάμε και τι ψυχή θέλει για ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημά μας. Αυτό ξέρεις, είναι κάτι που πολλές φορές το σκέφτομαι, έτσι... εγωιστικά και με έπαρση (αν θέλεις), όταν μιλάω με κάποιους φίλους και μου λένε τα ... φοβερά τους προβλήματα! Και το πόσο δυσκολευτήκανε για να κάνουνε κάτι ... Και σκέφτομαι, α ρε γαμότο, πού να ξέρεις εσύ παιδάκι μου τι πάει να πει ζόρι! Κάνε και το σταυρό σου που έχεις ν' αντιμετωπίσεις ΜΟΝΟΝ αυτό. Και μετά μετανιώνω και λέω, δεν είσαι σωστή Λίνα, γι' αυτόν είναι σοβαρό αυτό το κάτι που θέλει να φτιάξει. Μην υποβιβάζεις το πρόβλημά του επειδή εσύ έχεις μεγαλύτερο. Αλλά, ε, άνθρωποι είμαστε! Δικαιούμαστε να μην είμαστε ΠΑΝΤΑ μεγαλόκαρδοι...

Senior Member
    νοιωθω πολυ καλα και φαινομαι και πολυ καλα στα 80 κιλα, οσο περιεργο κι αν ακουγετια αυτο...εκει θελω να φτασω κι οχι στα 60-65 που ειναι το ιδανικο μου....εχω υψος 1.70...αν τα καταφερω μαλιστα θα δημοσιευσω και μια φωτο πως ημουν στα 80 κιλα για να δειτε οτι δεν ειμαι παλαβη...
    1.70 και 80 κιλά; Κουκλάρα! Μια χαρά θα 'σαι! Και πολύ καλά κάνεις που δεν θέλεις τα παραπάνω. Γιατί , μήπως εγώ θέλω να πάω στα 62; Στα 70 είναι ο πολύ μακρινός μου στόχος. Και στα 80 να σταματήσω, ευχαριστημένη θα 'μαι. Απλώς, καλό είναι να έχεις ένα περιθώριο μπας και βάλεις κανένα κιλό μόλις σταματήσεις. Να μην είσαι στην άκρη του γκρεμού.

Senior Member
    Originally posted by lina
    Εγώ έτρωγα και πέρναγα καλά. Έτρωγα και έδιωχνα τις σκοτούρες. Έτρωγα και ξέχναγα τι μου είπε ο "μαλάκας ο χθεσινοβραδινός". Έτρωγα και ξέχναγα ότι με στραβοκοίταξε πάλι η μάνα μου "που όλα στραβά τα κάνω, μη χέσω!" Έτρωγα και χαλάρωνα μετά από μια μέρα απίστευτο τρέξιμο στη δουλειά και τρεις τσακωμούς με το μαλάκα τον συνάδελφο που δεν ξέρει πού του πάν' τα τέσσερα! Έτρωγα γιατί μου την έδινε που όλες κάνανε παιδί κι εγώ δε λέω να "πιάσω" η άχρηστη! Έτρωγα γιατί πάλι προσποιήθηκα οργασμό κι αφού δεν περάσαμε που δεν περάσαμε καλά, δεν τρώμε κάτι να το φχαριστηθούμε κάπως γαμότο; Έτρωγα γιατί... και γιατί δεν έτρωγα!

Ύστερα, ήρθε το κοψοχόλιασμα. Λαχτάρα χοντρή όσον αφορά το πώς αισθάνομαι, όσον αφορά το τι θα πάθω σε λιγάκι. Να το, έρχεται. Ήρθε. Δε συμβαίνει μόνο στους άλλους ο διαβήτης, συμβαίνει και σε μένα γαμότο. Ωχ, ταχυκαρδία είχε το βράδυ κι ο θείος κι έγινε μακαρίτης και κοιτάει τώρα τα ραδίκια ανάποδα. Και καλά ο θείος! Σε ποιόν έλειψε; Σε κανέναν. Εγώ όμως έχω δύο παιδιά μικρά ρε γαμότο και θα μείνουν ορφανά ή με κάποια ξένη που θα με αντικαταστήσει. Και θα 'ρθει αυτή και θα πάρει τη θέση μου γιατί εγώ έτρωγα μακαρονάδες. Και τούρτες. Κι ο άντρας μου θα χτυπάει το κεφάλι του και θα λέει "της τα 'λεγα, αλλά για κείνη ήταν πιο σημαντικό το γαλακτομπούρεκο από μένα!"
    Σκάσε και κολύμπα λέω Λίνα. Σκύλα η Λίνα. Τον έκανα τον μεταβολισμό μου κουρέλι. Έφτασε στα όριά του. Τώρα έχει μουλαρώσει οριστικώς και δε κουνιέται φύλλο.

Συνέχισα να θέλω να τρώω. Συνέχισα να χρειάζομαι ανακούφιση. Τίποτε δεν άλλαξε στην ψυχολογία μου. Απλώς αποφάσισα να ζω υποχρεωτικά στερημένη. Για να έχω μέλλον. Καλύτερα να ζω χωρίς γλυκό, παρά να μη ζω καθόλου. Είναι απλό. Καλύτερα να έχουν τα παιδιά μου μαμά, παρά να φάω εγώ μακαρόνια με κιμά. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός της επιλογής. Επιλογή (εκλογή) σημαίνει να παραιτούμαι από κάτι που θέλω, για κάτι άλλο που θέλω περισσότερο. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος. Είναι dead end.

Βοήθεια; Από παντού. Από ένα επικοδομητικό σχόλιο του συναδέλφου. Από το έκπληκτο βλέμμα της φιλενάδας. Από τη ζήλεια που αναβλύζει μέσα από τα λόγια της φιλενάδας. Από τη δήθεν ανησυχία της άλλης που τώρα θυμήθηκε μήπως το "παρατραβήξω" και " πάθω τίποτε" και ίσως καλύτερα να σταματήσω. Απότο μπερδεμένο ύφος της μάνας μου που δεν ήξερε πια αν θα μου κάνει αυτή η μπλούζα γιατί δεν ξέρει πια το νούμερο που φοράω. "Μπα, μεγάλο πρέπει να σου είναι πια αυτό!" Από τα καλά λόγια του συντρόφου μου. Από τον ενθουσιασμό των παιδιών μου που μπορούν πια να με αγκαλιάζουν και να "φτάνουν" τα χεράκια τους. Από τον θαυμασμό στο ύφος της παρέας που ξαφνικά τους ακολουθώ στο σκαρφάλωμα στο βουνό και δεν με βρίσκουν να τρώω μόνη μου και να σκυλοβαριέμαι στους πρόποδες. Από τις εξετάσεις μου που είναι πλέον πρώτες! Από το ύφος του γιατρού που δεν πίστευε με τίποτε ότι θα τα κατάφερνα και τον έχω κουφάνει. Από το ότι έκλεισα ραντεβού με γιατρό που με ήξερε κάτι χρόνια και όταν με είδε με ρώτησε αν έχουμε ραντεβού και πώς με λένε, γιατί δεν με γνώρισε! Από το ό,τι μιλάω μαζί σας και δε νιώθω μόνη μου.

Τι κάνω όταν με με πιάνει η τρέλλα και είμαι στο τσακ να τα παρατήσω; Έχω πάντα στην τσάντα μου (σε όποια τσάντα κι αν κρατώ) μια παλιότερη φωτογραφία μου και με κοιτάω πώς ήμουν. Και τρέχω στον καθρέφτη, αν είμαι στο σπίτι, και κοιτάζω μια τη φωτογραφία, μια εμένα. Και παίρνω βαθειά ανάσα και λέω "Μη μασάς κορίτσι μου, τα 'χεις καταφέρει μαλάκα, μη τα γαμίσεις τώρα!" Κι ύστερα, πάω και πίνω τρία ποτήρια νερό! Αλλά και έξω να είμαι, πάω κάπου στα κρυφά και κοιτάω τη φωτογραφία μου (μη με πάρουν και χαμπάρι και γίνω ρόμπα), παίρνω βαθειά ανάσα και ... κερδίζω στα σημεία!
    απιθανο...δεν εχω λογια.

Senior Member
    πω πω lina συγκλονιστικα πρωι πρωι...μπραβο σου!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12