Results 196 to 210 of 222
Thread: ΔΙΑΙΤΕΣ
-
04-07-2008, 01:27 #196
Να πω και γω μια δίαιτα αρκετά free που μάλλον είναι διατροφή. Προσωπικά ήθελα να χάσω 4-5 κιλά και τα κατάφερα άνετα και τα κρατάω πολύ καιρό. Στόχος είναι ν' αλλάξει κι η σύσταση του οργανισμού, δηλ. περισσότεροι μύες και λιγότερο λίπος
Το πρωί γάλα με δημητριακά ή γάλα με ψωμί/μαρμελάδα ή γάλα με ψωμί/γαλοπούλα και κάνα φρουτάκι.
Κατά τις 10-11 φρούτο ή γιαούρτι.
Το μεσημέρι ό,τι να ναι. Προφανώς όχι τηγανητά, όχι σάλτσες και σως, μαγιονέζες και τα προφανή. Λίγο τυρί και ψωμί, με μέτρο. Αλλά όχι καταπίεση. Ό,τι φαγητό υπάρχει.
Κατά τις 5 κάτι που δεν φάγατε το πρωί ή στις 10. Πχ το γιαούρτι ή φρούτο, ένα τοστάκι κλπ
Το βράδυ κάτι light κι ισορροπημένο. Τόνο και σαλάτα, γαλοπούλα ή κοτόπουλο και σαλάτα. Ή αν έχει μείνει από το μεσημέρι αλλά με μέτρο.
Ουσιαστικά πρέπει να έχετε τα εξής στο μυαλό σας. Μαύρο ψωμί και παρεμφερή γιατί έχει ίνες και πρωτεϊνη, όχι λιγότερες θερμίδες. Υδατάνθρακες με λίγη ζάχαρη, βασικό. Πχ στα δημητριακά το πιο βασικό είναι η ζάχαρη, όχι τα λιπαρά. Όλα έχουν τις ίδιες θερμίδες περίπου αλλά κάποια είναι πολύ πιο ποιοτικά (κι άγευστα). Η γαλοπούλα προφανώς light. Επίσης, ισορροπημένα γεύματα. Πρασινάδα, υδατάνθρακα και πρωτεϊνη. Συνήθως στην καθημερινότητα οι πρωτεϊνες είναι ριγμένες και παίρνουμε λίγες => όχι μύες. ʼρα ισορροπία, με στόχο λιγότερο intake λιπαρών και θερμίδων. Το βράδυ πχ μια φέτα ψωμί με τη σαλάτα.
Επίσης αρκετό νερό κι όσο περισσότερη γυμναστική μπορείτε. Οι ποσότητες είναι σχετικές, μπορείτε να υπολογίσετε το φαγητό ανάλογα με το πόσο χάνετε. Το βασικό πάντως είναι ισορροπημένα γεύματα και μακριά απ' όσα ξέρετε ότι παχαίνουν! Σως, μαγιονέζες, πολλά ψωμιά και τυριά...Κι όχι φαγητό απ' έξω. Κάνα καλαμάκι κοτόπουλο είναι μια χαρά, αλλά όχι πίτσες, τυρόπιτες και τα συναφή. Αυτά! Εγγυημένο χάσιμο κιλών, καλύτερο σώμα και όχι καταστροφή της υγείας από τις υποθερμιδικές, χημικές μπούρδες. Πρακτικά να κοιτάτε σε κάθε γεύμα από τα 3 τα βασικά τουλάχιστον να παίρνετε και υδατάνθρακες και πρωτεϊνες και κάτι φυτικό. Κι όσο λιγότερο λίπος γενικά γίνεται, αλλά προφανώς χρειάζεται κι αυτό αλλά το έχουν οι άλλες τροφές.
- 04-07-2008, 08:27 #197
stargazer καλη η προσπαθεια σου να γραψεις κατι σχετικο με διατροφη,αλλα ελλειψει γνωσεων.
04-07-2008, 09:08 #198
Δεκτό το σχόλιο αλλά γιατί οι δίαιτες που χωρίζουν σε ομάδες τις τροφές ή όλες οι άλλες να είναι βάσιμες? Έχω διαβάσει αρκετά για να καταλήξω, δεν τα πα στην τύχη.
04-07-2008, 09:58 #199
Γιατι αυτο που προτεινεις εχεις πρωτα απ ολα ανακριβειες σχετικα με τα διατροφικα στοιχεια καθε τροφης.ΕΠισης εδω εχουμε ΔΠΤ.Ο καθενας προτεινει διατροφικα μοντελα που μπορει να μην ειναι και πληρως υγιεινα.
Ακριβως επειδη δεν βιωνεις τετοια κατασταση δε μπορεις ν εχεις αποψη σε πολλα θεματα του φορουμ.Φιλικα το λεω.
04-07-2008, 10:15 #200
Κάπου είχα διαβάσει το εξής και το ακολούθησα επιτυχώς 2 φορές.
Το ξαναρχίζω από σήμερα μιας που έκανα υπερπροσπάθεια της προηγούμενες μέρες να κόψω τον....καφέ.. ( ναι !!! )
Για 7 ημέρες κόβουμε από τη διατροφή μας οτιδήποτε έχει σχέση με καφείνη , αλκοόλ, άμυλο, ζάχαρη κι όλα τα γλυκαντικά, αλάτι , αγελαδινό γάλα κι όλα τα παράγωγά του αλλά και το κόκκινο κρέας.
Δίνουμε βαρύτητα σε πράσινα λαχανικά όχι απαραίτητα ωμά.
Τα βλήτα, το μπρόκολο, τα λαχανάκια βρυξελλών είναι must .
Ναι στα φρούτα. Όσο πιο κόκκινα και τροπικά τόσο το καλύτερο.
Καθώς αυτά είναι σπάνια κι ακριβά μπορούμε να φάμε κεράσια - κόκκινο δεν είναι? αλλά και ό,τι άλλο θέλουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε μπαχαρικά.
Ναι στα όσπρια - μαγειρεμένα ξέρετε πως , με μια κουταλιά λάδι στο τέλος και κυρίως στα ρεβύθια.
Ναι στα θαλασσινά όταν είναι απλώς νερόβραστα.
Γαριδούλες και όποιος αντέξει, Σαρδέλλες ,Πέρκα κ.α.
Ωμούς ξηρούς καρπούς.
Απολαμβάνουμε πρόβειο γιαουρτάκι - μην κοιτάτε με στραβό μάτι τα λιπαρά του, έχει και με 4 % πλέον, άπαχη μυζήθρα εφόσον ξέρουμε οτι είναι μόνο από πρόβειο γάλα χωρίς αλάτι μαζί με φρουτάκια και κάσιους.
Ξεροψημένες σαρδέλες με βλήτα.
ένα πιάτο καρπούζι το απόγευμα.
Γαρίδες αχνιστές με λίγο αβοκάντο.
Πράσσα πολύ ελαφρά μαγειρεμένα - σχεδόν νερόβραστα.
Οι επιλογές είναι αμέτρητες.
To θεόμαυρο ψωμί χωρίς σιτάρι δεν απαγορεύεται τελείως αν νιώσουμε την ανάγκη για μια πολύ μικρή μερίδα αλλά το πρόβλημα είναι να βρεις "μαύρο" ψωμί ή παξιμάδι χωρίς 70 % λευκό αλεύρι σίτου - μας κοροιδεύουν και τους χαϊδεύουμε- ή ποιος ξέρει και τι άλλο βάζουν όπως ζάχαρη κλπ.
Βρήκα έναν τύπο ψωμιόυ σε κάποιο σούπερ μάρκετ που δεν είναι καθόλου κακό στη γεύση μου, γερμανικής προέλευσης που όσο κι αν διάβασα αλεύρι σίτου δεν είδα.
Έτσι το έχω στο ψυγείο για κάθε ενδεχόμενο που δεν νομίζω να μου συμβεί.
Μετά τις 7 μέρες αρχίζουμε την κατανάλωση των ομάδων που έχουμε ποκλείσει, προσεκτικά, μία μία ανά επταήμερο.
Το ξέρω οτι είναι ένα προσωπικό πείραμα δυσανεξίας στις τροφές αλλά το είχα εφαρμόσει για πρώτη φορά πριν 5 χρόνια τέτοια εποχή γιατί ευτυχώς μπορώ να εκτιμήσω φασολάκια και κολοκυθάκια στον ατμό και να μ αρέσουν .
Καλή μου ( μας ) επιτυχία
ΥΓ : όλα αυτά όταν είμαστε απολύτως υγιείς με λίγα σωσίβια γύρω από την κοιλίτσα. Ok ?
04-07-2008, 12:46 #201
Για 7 ημέρες κόβουμε από τη διατροφή μας οτιδήποτε έχει σχέση με καφείνη , αλκοόλ, άμυλο, ζάχαρη κι όλα τα γλυκαντικά, αλάτι , αγελαδινό γάλα κι όλα τα παράγωγά του αλλά και το κόκκινο κρέας.
οπα οπα ηρεμια ! περιορισε την ζαχαρη ναι απλος υδατανθρακας .καφεινη δεν χρειαζεται να κοπει 2 καφεδακια την ημερα ειναι ενταξη .αλκοολ κανα 2 ποτα την εβδομαδα αν και μπορεις να καταναλωσεις 1 ποτηρι κρασι ή μπυρα την ημερα ,βεβαια για γυναικες εχει αξια αν εισαι πανω απο 45.
αμυλο δεν χρειαζεται να κοπει απλα να περιοριστει ,πιο πολυ καλαμποκι ,αρακα ,ρυζι και μακαρονια παρα ψωμι.
γαλακτοκομικα αν τα κοψεις ασβεστιο απο που θα παρεις απο το τυρι εχει πολυ περισσοτερα λιπαρα απο ενα light γαλα ή γιαουρτι.1 γαλακτοκομικο την ημερα ειναι must (απλα να ειναι light) oxi τοσο απο αποψη θερμιδων αλλα κορεσμενων λιπαρων.κανονικα και ιδιαιτερα για γυναικες ειναι 2 γαλακτοκομικα την ημερα .κοκκινο κρεας ναι συμφωνω μακρια
04-07-2008, 13:02 #202
Τι να σου πω τώρα..δεν διαβάζεις κιόλας
Εδώ που ζω εγώ πάντως και πρόβειο γιαουρτάκι έχουμε, και πρόβεια μυζήθρα έχουμε και από όλα έχουμε.
Και κατσικίσιο γάλα παρακαλώ.
Συσκευασμένο, στα σούπερ μάρκετ. Με ημερομηνία λήξεως, κανονικά.
ʼλλοστε έγραψα οτι αυτό, είναι ένα προσωπικό τεστ για να δούμε τι μας φουσκώνει. Η καφείνη είναι ένοχη για ορισμένα μήν νομίζεις.
Το λέω εγώ που ονειρεύομαι ένα παγωμένο φραπέ και θέλω να τσιρίξω .. ( τσίριξα και συνεχίζω)
Δεν νομίζω να πρόσεξες το μαύρο ψωμάκι για το οποίο έγραψα .
Και μπορούμε ΟΛΟΙ να ζήσουμε μαι βδομάδα χωρίς μακαρόνια.
Α! και μαύρο ρύζι μπορούμε να τρώμε.
Αλλά με 40 βαθμούς εκεί έξω τι να σου πω περισσότερο..
Σε κανέναν δεν θα λείψει για τόσο λίγο.
04-07-2008, 13:03 #203
Εγώ θα σας πω την πιο απλή, αλλά πιο αποτελεσματική δίαιτα του κόσμου.
Με αυτή είχα χάσει επτά κιλά λίπος πριν δυο χρόνια και πολέμησα πολύ για να τα ξαναπάρω. Μια φίλη μου έχασε 12 σε δυο μήνες και άλλαξε όλη τη γκαρνταρόμπα της!
Τρώμε πέντε φορές την ημέρα κρέατα και ψάρια, ψητά ή βραστα, μόνο με πράσινα.
Φυσικά απαγορεύεται η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα συναφή....
Αυτή η δίαιατα έχει στόχο να τρέφει τους μυς για να μη κρεμάσουμε και παράλληλα να φεύγει μόνο το λίπος.
Την κάνω τρεις μέρες και έχω χάσει ήδη ένα κιλό.
Αν προσθέσετε και λίγο άσκηση, θα δείτε θαύματα.
ΥΓ. Εννοείται πως απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας....
04-07-2008, 13:11 #204
Originally posted by toutou
Με αυτή είχα χάσει επτά κιλά λίπος πριν δυο χρόνια και πολέμησα πολύ για να τα ξαναπάρω. .
Μου θυμίζεις εμένα όταν πάλευα με 4 μερίδες ντελιβερυ τη μέρα επί 3 χρόνια .
Δεν θα κλάψω όμως, οοοοοοχι !
ΥΓ: Δεν μου ταιριάζει τόσο κρέας με πράσινο πάντως.
ʼσε που είναι καλοκαίρι και τρελαίνομαι για ό,τι κυκλοφορεί σε φρούτο.
04-07-2008, 17:10 #205
η καφεινη δεν ενοχοποιηται για τιποτα και καταναλωση 2 ποτηρια την ημερα εχει και ευεγερτικες ικανοτητες ,ιδιατερα σε γυναικες και ηλικιομενους.προτιματε καφε φιλτρου ή φραπε θα μου πειτε γιατι?γιατι το κατακαθι του καφε (που εχει παραχτει με ψησιμο)περιεχει μια ουσια αν θυμαμαι καλα cafestrol οπου ενοχοποιηται για καρκινοπαθεια.
απλα μην βγαζεται ομαδες τροφων και τροφες χωρις λογο απ την διατροφη σας .περιοριστε πραγματικα την ζαχαρη και το λευκο αλευρι.περιοριστε το ζωικο λιπος (καθος και το λιπος απο τα γαλακτοκομικα ) βαλτε οσα περισσοτερα λαχανικα και φρουτα στην διατροφη σας ,αυξηστε την εβδομαδιαια καταναλωση ψαριου και παντα μετρηστε το λαδι που βαζεται και μην ριχνεται με το μπουκαλι.Μονο και αυτα να ακολουθησετε θα δειτε καποιο αποτελεσμα .σαλατες οσο τον δυνατον πολυχρωμες ,οχι παντα το ιδιο φρουτο .λευκο κρεας .αν φατε 3 κουπες μακαρονια θα παχυνεται αν φατε 1 κουπα δεν θα παχυνεται.δεν ειναι κακη μια τροφη ,αλλα η ποσοτητα της μπορει να οδηγησει σε παχυσαρκια.
04-07-2008, 17:43 #206
Earth calls Alex1970 ..
HelloOooOooO !!!!!
04-07-2008, 20:50 #207
παιδια επειδη και εγω την ελεγα στον αλεξ τον πρςτο καιρο...
εχω εδω και τρεις βδομαδες ξεκινησει διαιτα που μου δινει..
και εχω χασει 3.300
τρωγοντασ μεχρι και πιτσα και γυρο..
σημερα μαλιστα ειχα μακαρονια το μεσημερι ( 1 κουπα βεβαια ) αλλα το απογευμα ειχα και παγωτακι..
τελικα εχουν δικιο.. λιγο απο ολα καλο κανει! και δεν ζηλευεις.. και δεν νοιωθεις οτι κανεισ διαιτα και κανεις και καλο στον οργανισμο σου μιας και δεν του στερεις τπτ!
04-07-2008, 21:43 #208
Δεν του την λέω !
Απλά δεν προσέχει τι λέω..
Διαβάζει λίγο από την αρχή, λίγο στη μέση και λίγο στο τέλος.
ΥΓ: αν θελήσω να φάω γύρο, θα φάω γύρο.
ποτέ δεν θέλησα να φάω γύρο ως τώρα όμως. μόνο όταν καταναγκάζομαι από τα καταθλιπτικά μου τρώω γύρο χωρίς να προσέχω και πολύ και τρώω.
05-07-2008, 15:41 #209
βασικα το δευτερο post αφορουσε την toutou.αλλα και παλι γενικα μιλαγα .
05-07-2008, 19:36 #210
Κι έτσι είσαι μέσα
Παρεπιπτόντως βρέθηκα με καμμιά 20 αρια κιλά καρπούζια κομμένα για κάποιο λόγο.
Να κάνω καρπουζοθεραπεία ώσπου να τελειώσουν ή να σταματήσω να είμαι τόσο σκρουτζ και να πετάξω κάμποσο?
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία