ΔΙΑΙΤΕΣ - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 222

Thread: ΔΙΑΙΤΕΣ

Senior Member
    τελικα θα κολλησω στο φορουμ μου φαινεται. Κοιτα να δεις λιχουδιες για μια μερα μπορεις να τρως αλλα οχι καθε μερα.οι περισσοτερες λιγουδιες περιεχουν και πολλες θερμιδες και πολλα λιπαρα.οσο αναφορα τις θερμιδες ενταξη λιγο αν μην φας την επομενη μερα θα τις χασεις ,τα λιπαρα ομως κανουν κακο στην υγεια .χτες μιλαγα με μια κοπελια που τρωει καθε μερα σοκολατα (μια ολοκληρη ) ,το να θες γλυκο εχει δυο λογους 1)αισθανεσαι αδυναμια αρα κατι παει στραβα με το ζαχαρο σου 2) εισαι αυτο που λεμε λιχουδα -λιχουδης αυτο το κανει ομως το μυαλο σου δεν το ζητα το σωμα σου.γιατι συμβαινει αυτο η σχεση του γλυκου ξεκινα απο την γεννηση μας ,τα μωρα πινουν γαλα που ειναι ελαφρα γλυκο ,αρα η πρωτη γευστικη εμπειρια μας ειναι γλυκια.Για να αισθανουμε λοιπον καλα τρωμε γλυκο για αυτο λεει και ο λαος φαε ενα γλυκο να γλυκαθεις (η ψυχη να γλυκαθει δηλαδη) δηλαδη η ψυχη σου το ζηταει οχι το σωμα.Για αυτο υπαρχει η κατηγορια των ανθρωπων που πανω στην καταθλιψη τους τρωνε μια τουρτα ολοκληρη.αν προκειται λοιπον για γλυκο φαε κατι που εχει απλα θερμιδες απο υδατανθακες (γλυκο του κουταλιου) βαλε τη μιση ποσοτητα και βαλε διπλα λιγα φρουτα ,παγωτο με φρουτα ή μπανανα με μελι και καρυδια ή λιγη λιωμενη σοκολατα.Μια ολοκληρη σοκολατα εχει περιπου 500 θερμιδες δεν τρως καλητερα 2 καλαμακια σουβλακι με μια σαλατα περιπου το ιδιο θα παρεις.Θα μου πεις γιατι μιλαω για αυτο ελενχο γιατι ο ελενχος υπαρχει παντου στην ζωη μας και ειναι καλο να το εχουμε μεσα μας αυτο το στοιχειο που θα μας γλιτωσει απο πολλα προβληματα στην ζωη μας .το καλιτερο απ ολα ειναι να τρως και γλυκα αλλα να λες εσυ η ιδια <<εδω ειναι αρκετο ,σταματαω >>.πχ ενα παραδειγμα πως να τρως 1/2 κυπελο παγωτο χωρις να παχυνεις .αν θες λοιπον να τρως παγωτο κατι θα πρεπει να κοψεις απ τη διατροφη ,ετσι κοψε 1 φετα ψωμι και 1 φρουτο καθως και 2 κουταλια του γλυκου λιπους απ την ημερα αυτη.γιατι εχει και λιπος το ρημαδι .τελειονωντας ελπιζω με τον ορο λιχουδιες ενοουσες τα γλυκα.Τωρα αν με ρωτησεις το τι κανει το γλυκο οσο αναφορα την υγεια κυριως 2 πραγματα εχει λιπαρα και αν ειναι εμποριου σιγουρα περιεχει trans λιπαρα και οσο δινει γλυκο στον εαυτο σου (γλυκοζη) τον αναγκαζεις (συγκεκριμενα το πανγκρεας σου να εκκρινει ινσουλινη για να απομακρυνει την περισσεια απο το αιμα) ετσι ομως μετα απο μερικα χρονια , ο μηχανισμος εκκρισης κουραζεται χαλαει με αποτελεσμα να συμβαινει αυτο που εχεις ακουσει να λενε (ινσουλινο-αντισταση ) ,που ειναι προδρομος διαβητη.ΔΕν λεω μην τρως απλα λεω να μαθεις να σταματας.

Senior Member
    αμμεσες διαταραχες μεταξυ τους δεν εχουν ,για να στο πω απλα το ενα επηρεαζει τον εγκεφαλο σου ,το αλλο το γαστρεντερικο σου και το συκωτι.μπορεις να τα παρεις αλλα θα φορτωθεις με φαρμακα.το ξερω οτι θες γρηγορα αποτελεσμα αλλα δεν αξιζει τον κοπο.ειναι σαν να κανεις ενα γλυκο και να προσπαθεις να το γαρνιρεις με πολλα στολιδια ,κερασακια,φρουτακια ,μπαλιτσες και τοτε αν το φαει καποιος το τελικο αποτελεσμα ειναι να λιγοθει (μεταφορικα μιλαω ).προσωπικα σου λεω οχι .και τα δυο εχουν αποτελεσμα αλλα οταν οι ασθενεις σταματησαν την ληψη τους ξαναπειραν τα κιλα.

Senior Member
    Και γιατί να μην κολλήσεις στο φόρουμ, όλοι έχουμε κολλήσει. Πάντως μία σοκολάτα τη μέρα δεν είναι και κατόρθωμα, εδώ έχουμε φάει και δύο. Αυτή η σχέση με τη σοκολάτα πάντως είναι σχέση αγάπης-μίσους..... Δηλαδή δύο κουταλάκια γλυκό του κουταλιού κάθε βράδυ είναι ΟΚ?

Senior Member
    Ευχαριστώ για την απάντηση... αυτό το ξαναπήραν τα κιλά φοβάμαι!!!!!!!!!!!! Ελπίζω ότι φτάνοντας στο στόχο μου και βλέποντας τον εαυτό μου να μοιάζει με γυναικείο σώμα ότι δεν θα ξανακυλήσω στο βούρκο. Γιατί στα κιλά αυτά έφτασα μετά από 2 εγκυμοσύνες και προσπαθώντας να κάνω δίαιτα. Ξέρεις, εντάξει τρώω αυτή την εβδομάδα και από Δευτέρα δίαιτα..... αλλά έλα που δεν ερχόταν ποτέ αυτή η ευλογημένη ΔΕΥΤΕΡΑ!!!! Τώρα πιστεύω ότι έχω κόψει τουλάχιστον αυτή τη συνήθεια.... Εχεις να προτείνεις κάποιες καλές βιταμίνες που να περιέχουν και τις (Α,Ε,Κ,D ) ?

Senior Member
    καλα ειναι αλλα θα πρεπει να βγαλεις κατι απο τη διατροφη σου μια φετα ψωμι πχ ή 1 φρουτο που λεγαμε .εδω πρεπει να τονιστει οτι οταν συγκεκριμενα τρως γλυκο του κουταλιου ειναι σταν να τρως φρουτο (ειναι και τα δυο υδατανθρακες)ομως γιατι ειναι καλιτερο το φρουτο 1)περιεχει φυτικες ινες ωστε να πας ....(κανει τη δουλεια του) 2)περιεχει αντιοξειδωτικα 3)βιταμινες .Το γλυκο κουταλιου εχει μονο υδατανθρακες. Μην τρως γλυκα το βραδυ αλλα καλιτερα το πρωι ή το απογευμα και θα σου εξηγησω το γιατι.αυτοι που τρωνε γλυκο ,(γευμα με υδατανθρακες πιο σωστα ) το βραδυ ειναι οι διαβητικοι ,για να μην πεσει το ζαχαρο τους το βραδυ καθος κοιμουνται ή το πρωι.ομως οσο το σακχαρο σου ειναι σταθερο σημαινει οτι ο οργανισμος σου εχει ενεργεια ,ετσι δεν στρεφεται στο λιπος για παραγωγη ενεργειας.Οσο λοιπον εσυ κοιμασαι η τυχη σου δουλευει ή πιο σωστα ο μεταβοισμος σου συνεχιζει να δουλευει και να καταναλωνει ενεργεια καπου ξεμενει και καιει λιπος .Για αυτο οχι γλυκα το βραδυ αλλα κατα την διαρκεια της ημερας.ο λαος λεει <<φαε κατα την δυση του ηλιου>> ,οπως λεει <<το βραδυ να τρως σαν ζητιανος>>.δηλαδη φαε κατα της 8 ως της 12 εχεις χωνεψει μετα κοιμουσου 8 ωρες και καπου θα καψεις και λιπος.
    συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα δεν εχω και πολυ καλες σχεσεις με το keyboard.

Senior Member
    Εχεις να προτείνεις κάποιες καλές βιταμίνες που να περιέχουν και τις (Α,Ε,Κ,D )
    χρειαζονται μονο σε περιπτωσεις στεατορροιας (υδαρεις κενωσεις που το κοπρανο ειναι σαν λιωμενη σοκολατα ) αν δεν υπαρχουν συμπτωματα δεν ειναι αναγκη να παρεις .το πολυ πολυ καμια πολυβιταμινη.

Senior Member
    δηλαδή το γλυκό στις 10 το βράδυ εμποδίζει τις καύσεις του λίπους??? αυτή είναι πολύ σημαντική πληροφορία τελείωσε δεν ξανατρώω βράδυ γλυκό του κουταλιού το απόγευμα αν θέλω μια χαρά είναι. Το ίδιο κάνει και η μπάρα δημητριακών με σοκολάτα (90 θερμίδες) γιατί καμιά φορά κατά τις 10.30 το βράδυ (πάντα αυτή την ώρα χαλάω και τη δίαιτα) που έχω ψιλοηρεμήσει από τα πιτσιρίκια μπορεί να φάω και μία μπάρα δημητριακών. Σε ζάλισα αλλά δεν φταίω εγώ, εσύ φταις που μπήκες στο φόρουμ.... Pleaseeeeeeeee, μη φύγεις!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    αλαλουμακι εμενα ο γιατρος μ ειπε να τροω μια φορα την εβδομαδα ενα μικρο γλικο και το βραδινο γευμα να το τροω στης 7 το απογευμα οχι αργοτερα.μετα της 7 δεν τροω τπτ απολυτος.

Senior Member
    το σαν λιωμένη σοκολάτα, πολύ μου άρεσε!!!!!! θα με κάνεις να σιχαθώ τη σοκολάτα.... δεν είναι κακό!!!!!!!

Senior Member
    Και εγώ στις 7 τρώω το τελευταίο γεύμα.... αλλά μετά μερικές φορές όχι πάντα τρώω κανένα φρούτο, καμία μπάρα, λίγο γλυκό του κουταλιού ή όλα μαζί......

Senior Member
    οχι δεν ειναι σωστο αυτο βρε.οκ το φρουτο αλλα γλικο?????????μακρια απο γλικα αν 8ες να αδυνατησεις και ειδικα το ΒΡΑΔΙ.προσεχε μια χαρα τα πας.ανταζομαι 8α αρχιζεις να ισιονεις(χαχαχαχ)

Senior Member
    πολύ λίγο έχω μέλλον ακόμα, εγώ αρχίζω να ισιώνω από τα 81 και κάτω......ΑΛΛΑ 7 ΚΙΛΑ!!!!!!!!

Senior Member
    εγω ακομα να ισιοσω τελιως.λοιπον ακου > εχω σωσιβιο μικροτερο βεβαια ακομα,το στη8ος δεν λεει ναμαζεψει και τα χερια μ ψιλα ειναι ακομα γεματα.ρε δεν παμε λεω εγω εκει στην παιχνιδι π λεγετε κικνος να μας ομορφινουν τσαμπα κ να κερδισουμε κ λευτα?ιχχιχιχιχι.το βλεπω κα8ε κυριακη στης 2 περιπου.ε καλα εκει πανε αυτες π οχι μονο ειναι χοντρες αλλα δεν βλεποντε κιολας κ τις κανουν 8εες.15 πλαστικες στην κα8ε μια.εγω μονο τα κιλα 8ελω να χασω κ τποτ αλο!

Senior Member
    Ναι ναι να πάμε και εγώ κούκλα είμαι αλήθεια και σφιχτή λόγω της γυμναστικής που έκανα χρόνια, 30 κιλά θέλω να χάσω και μία ανόρθωση στήθους, ε! μετά τα 30 κιλά δεν ξέρω τι θα δω.....

Senior Member
    Αlex να σε ρωτησω κατι μιας και υπαρχει ανωνυμια και αν θες μου απαντας.Εσυ εχεις περασει ποτε απο το σταδιο των διατροφικων διαταρραχων η της παχυσαρκιας?

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast