Results 1 to 15 of 34
Thread: δακτύλιος;;;
-
26-04-2006, 23:34 #1
δακτύλιος;;;
μπορώ να έχω πληροφορίες από προσωπικές εμπειρίες
σχετικά με δακτύλιο;
Πιο συγκεκριμένα: ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή από το γιατρό σου;
καλύπτει το ικα τα έξοδα;
μετά την επέμβαση, μπρείς να εργαστείς κανονικά; έχεις ευχέρια κινησεων;
Καλοδεχούμενη όποια απάντηση!
Ευχαριστώ.
- 27-04-2006, 00:50 #2
διάβασε παλιότερα threads!
>ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή από το γιατρό σου;
υπάρχουν κάποιοι κανόνες.
>καλύπτει το ικα τα έξοδα;
αν πας σε γιατρό του ΕΣΥ ναι.
>μετά την επέμβαση, μπρείς να εργαστείς κανονικά; έχεις ευχέρια κινησεων;
φυσικά!
28-04-2006, 19:37 #3
Bionic σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Κοίταξα παλαιότερες συζητήσεις και η αλήθεια είναι ότι μου έλυσαν πολλές
απορίες και τις βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
Οφείλω να πω επίσης ότι δακτύλιο σκοπεύει να κάνει ο φίλος μου, εξού και η
ανησυχία μου.
Έχει πάει ήδη σε γιατρό. Θέλω να μάθω όμως περισσότερα. Είμαι λίγο επιφυλακτική
διότι ο γιατρός ανέφερε στο φίλο μου όλα τα καλά. Για παράδειγμα, του είπε ότι δεν
θα έχει καθόλου εμμετούς (. Βάση αυτών που έχω διαβάσει δεν ισχύει και πολύ αυτό!
Επίσης η εργασία του είναι και χειρωνακτική. Μπορεί από την επόμενη ημέρα να εργαστεί
κανονικά;
Θα συνεχίσω να ψάχνω στο site!
28-04-2006, 19:54 #4
[quote]Originally posted by marion
>>Είμαι λίγο επιφυλακτική διότι ο γιατρός ανέφερε στο φίλο μου όλα τα καλά. Για παράδειγμα, του είπε ότι δεν
θα έχει καθόλου εμμετούς (
εμέτους δεν θα χει ακριβώς, δεν είναι έμετοι, είναι κάτι
πιο ελαφρύ από εμετό.
>>Επίσης η εργασία του είναι και χειρωνακτική. Μπορεί από την επόμενη ημέρα να εργαστεί
κανονικά;
όχι και την επόμενη μέρα, χρειάζετε λίγες μέρες να αναρρώσει από την νάρκωση.
28-04-2006, 21:58 #5
Κι εγώ κάνω χειρωνακτική εργασία και μάλιστα αρκετά βαριά.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σχετικό το πως θα νιώθει ο καθένας και το πόσες μέρες θα χρειαστεί για να επανέλθει στην εργασία του.
Κι ο γιατρός μου ακριβώς αυτό μου είπε.... Αν νιώθεις εσύ ότι μπορείς να πας τότε κανένα πρόβλημα αλλά εγώ επέλεξα να κάτσω μια εβδομάδα για να είμαι σίγουρος και η αλήθεια είναι ότι καλά έκανα μιας και κακά τα ψέματα μπορεί να μην ένοιωσα τίποτα ιδιαίτερους πόνους αλλά όπως και να το κάνουμε σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στην δουλειά μου με άνεση.
Από την άλλη βέβαια αν με ρωτούσες τώρα που έχω την εμπειρία αν θα έκανα την επέμβαση έστω κι αν θα είχα περιθώριο να κάτσω μόνο ένα σαββατοκύριακο ας πούμε τότε σε διαβεβαιώνω πως και πάλι θα την έκανα κι ας χρειαζόταν να σφίξω τα δόντια ή να πιω ένα παυσίπονο παραπάνω.
Να σε ενημερώσω ότι τουλάχιστον στην περίπτωση μου δεν πονούσα τόσο πολύ στην περιοχή της κοιλιάς οπού φανταζόμουν ότι θα έπρεπε να πονάω αλλά περισσότερο με ενοχλούσε ο ώμος μου και για μια δυο μέρες ο αυχένας μου πράγμα που με ενοχλούσε περισσότερο στο κρεβάτι όταν προσπαθούσα να σηκώσω το κεφάλι και σχεδόν καθόλου όταν ήμουν σε όρθια στάση... πάντως ήταν περίεργος πόνος και πιο πολύ μου έκανε για ψύξη την οποία και δεν αποκλείω να έπαθα συμπωματικά.
Πάντως όλα αυτά περνούσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό με ένα mesulid το οποίο με κρατούσε για κανένα 12ώρο το λιγότερο... δηλαδή τις ώρες που ήμουν ξύπνιος (οκ... μερικές φορές κοιμάμαι πολύ :P )
28-04-2006, 22:59 #6
Originally posted by Leon
... πάντως ήταν περίεργος πόνος και πιο πολύ μου έκανε για ψύξη την οποία και δεν αποκλείω να έπαθα συμπωματικά.
το χειρουργείο μερικοί από μας (εγώ είχα για 4 μέρες)
κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ έχουμε γράψει και παλιότερα. είναι από το αέριο που βάζει στο στομάχι για να δουλέψει ο γιατρός.
28-04-2006, 23:04 #7
Ναι, για τον πόνο στον ώμο ξέρω, γι'αυτον στον αυχένα είπα μπας και ήταν καμια ξήψη.
28-04-2006, 23:46 #8
ΠΑΙΔΙΑ :
Απο προσωπική πείρα, εχω την εντύπωση οτι το αέριο απορροφάται απο τον οργανισμό ανάλογα με την κινητοποίηση του κάθε ασθενή μετά το χειρουργείο. Ανάλογα βέβαια και με τον οργανισμό.
Παντως από όλη τη διαδικασία της επέμβασης, αττό που με ταλαιπώρησε και με πόνεσε περισσότερο ήταν πρίν τρείς μέρες που μου κόψανε τα ράμματα (αλλος γιατρός, απο αυτόν που με χειρούργησε, σε άλλη πόλη, για να μλήν έρχομαι Αθήνα). Δεν μου βάλανε απορροφούμενα ράμματα γιατί ήταν λένε το δέρμα μου σκληρό και μου βάλανε ράμμα κάτι σαν λεπτό "συρματόσχοινο" και πόνεσα όταν μου το κόψανε.
ΦΙΛΙΚΑ
GASPE
29-04-2006, 00:29 #9
Originally posted by gaspe
Απο προσωπική πείρα, εχω την εντύπωση οτι το αέριο απορροφάται απο τον οργανισμό ανάλογα με την κινητοποίηση του κάθε ασθενή μετά το χειρουργείο. Ανάλογα βέβαια και με τον οργανισμό.
29-04-2006, 10:47 #10
Σήμερα κλείνω 15 μερες απο την επέμβαση.
Μέχρι σήμερα έχω χασει 7 κιλά (130-6=124). Λόγω του Πάσχα, κατά την 2η εβδομάδα των αλεσμέων ετρωγα και κανονικά φαγητά γιατό και κόλησα τώρα και 4-5 μέρες και δεν χάνω με την ταχύτητα της πρώτης εβδομάδας της υγρης τροφής. Ομως τώρα που τρώγω κανονικά (και αλεσμένα μαζί, ορισμένες τροφές περνάνε κατευθείαν και δεν σταματάνε στο δακτύλιο (πχ ντομάτα σαλάτα, φάβα κλπ) συνήθως λαδωνένες τροφές η υδραρείς τροφές. Αλλες τροφές όμως δεν περνάνε κατ ευθείαν και κάθονται στο δακτύλιο αν δεν μασηθούν καλα και σε μικρές ποσότητες όπως μπιφτέκι, φρούτα και λαχανικά με φλούδια και ίνες κλπ. Συνήθως σε κάθε γεύμα μου κάθονται στο δακτύλιο και εφαρμόζω την συνταγή και τις υποδείξεις της ΒΙΟΝΙΚ =περπάτημα για 15 - 20 βήματα και η τροφή κατεβαίνει και η δυσφορία περνάει. Ποτέ όμως δεν έχω κάνει εμετούς όσο μεγάλη ποσότητα και αν έχω φάει. Πεινάω όμως σε κενένα μισάωρο -μία ώρα χωρίς να πειώ νερό. Δεν ξερω αν ξεκόλησε ο δακτύλιος. στο πρώτο δεκαήμερα του Μαίου θα παω στο γιατρό μου για ναμου τον σφίξει και πιστεύω πως θα κατεβαίνουν πιο δύσκολα οι τροφές.
Οσο με την βαλδίδα μου, τις δύο τρείς πρώτες μέρες δεν φαινότανε, μετά πρίστηκε λίγο και μεχρι σήμερα είναι λίγο φουσκωμένη (πιθανόν να έχει μαζέψει λίγο υγρό γύρω απο την τομή) πιστεύω να υποχωρήσει σιγά σιγά τώρα που δέσανε και τα ράμματα.
Βέβαια δεν κάνω ακόμα δίαιτα, τρώγο ότι βρώ αλλά σε μικρές ποσότητες γιαυτο πιστεύω πως δεν συνεχίζω να χάνω.
Μήπως κάνω κάτι στραβά και κινδνεύει η θεση του δακτυλίου?
(ΒΙΟΝΙΚ σε παρακαλώ δώς μου τα φώτα σου )
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
GASPE
01-05-2006, 00:43 #11
Αλλες τροφές όμως δεν περνάνε κατ ευθείαν και κάθονται στο δακτύλιο αν δεν μασηθούν καλα και σε μικρές ποσότητες όπως μπιφτέκι, φρούτα και λαχανικά με φλούδια και ίνες κλπ. Συνήθως σε κάθε γεύμα μου κάθονται στο δακτύλιο και εφαρμόζω την συνταγή και τις υποδείξεις της ΒΙΟΝΙΚ =περπάτημα για 15 - 20 βήματα και η τροφή κατεβαίνει και η δυσφορία περνάει. Ποτέ όμως δεν έχω κάνει εμετούς όσο μεγάλη ποσότητα και αν έχω φάει. Πεινάω όμως σε κενένα μισάωρο -μία ώρα χωρίς να πειώ νερό. Δεν ξερω αν ξεκόλησε ο δακτύλιος. στο πρώτο δεκαήμερα του Μαίου θα παω στο γιατρό μου για ναμου τον σφίξει και πιστεύω πως θα κατεβαίνουν πιο δύσκολα οι τροφές.
Οσο με την βαλδίδα μου, τις δύο τρείς πρώτες μέρες δεν φαινότανε, μετά πρίστηκε λίγο και μεχρι σήμερα είναι λίγο φουσκωμένη (πιθανόν να έχει μαζέψει λίγο υγρό γύρω απο την τομή) πιστεύω να υποχωρήσει σιγά σιγά τώρα που δέσανε και τα ράμματα.
Βέβαια δεν κάνω ακόμα δίαιτα, τρώγο ότι βρώ αλλά σε μικρές ποσότητες γιαυτο πιστεύω πως δεν συνεχίζω να χάνω.
Μήπως κάνω κάτι στραβά και κινδνεύει η θεση του δακτυλίου?
(ΒΙΟΝΙΚ σε παρακαλώ δώς μου τα φώτα σου )
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
GASPE
εκτός του ότι πεινάς σε 1/2 ώρα, δεν βρίσκω τίποτα
άλλο αφύσικο. Τρως δηλαδή 150 γραμμάρια φαγητό και πεινάς μετά από 1/2 ώρα?? Είσαι βέβαιος πως είναι η παλιά γνωστή πείνα ή λιγούρα για κάτι γλυκό? ή συναισθηματική πείνα από την λαχτάρα και αγωνία να χάσεις γρήγορα βάρος?
αν όντως πεινάς δεν είναι παράξενο να χρειάζεσε λίγο πιο γρήγορα ρύθμιση, εσύ ανάρρωσες σε χρόνο ρεκόρ, το σώμα
επανήλθε γρήγορα και ζητά την τροφή που του στέρησες τόσες μέρες. Κάνε λιγάκη υπομονή μέχρι τον Μάη που θα πας για ρύθμιση..και προσπάθησε να τρως απ' όλα αλλά όχι κρέμες και γλυκά που ανοίγουν την όρεξη! οι κρέμες είναι για τον πρώτο καιρό μόνο.
όσο για το πρήξιμο στην περιοχή της βαλβίδας είναι φυσιολογικό, κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και αντιδρά σε διαφορετικό χρόνο στο ξένο σώμα. εμένα και 1 μση μήνα μετά
όπως βλέπω τις φωτογραφίες μου ήταν λιγάκι πρησμένη η περιοχή αυτή.
Το ότι ήδη έχεις επεισόδιο μη γρήγορης κύλισης της τροφής
σημαίνει πως ακόμα τρως γρήγορα, θέλει λίγο χρόνο να μάθεις να μασάς αργά. Πάρε μικρά κουταλάκια, πηρουνάκια,
και μικρά πιατάκια! Να φέρεσε στο στομαχάκι σου σαν να είναι
στομάχι μικρού παιδιού. Οι μπουκίτσες σου να είναι πιο μικρές
γύρω στο μέγεθος το νυχιού.. Δώσε χρόνο στον ευατό σου να μάθει να τρώει λίγο πιο αργά!
Μην ανησυχείς δεν έχεις τίποτα όλα θα πάνε καλά!
πολλά φιλιά:
01-05-2006, 01:35 #12
Εγώ πάντως με τις ίδιες μπουκιές που έτρωγα πριν τρώω και τώρα, απλώς μασάω περισσότερο και δεν έχω κανένα πρόβλημα, πεινάω γύρω στις 4-5 ώρες αφού φάω το φαί μου, και ειδικά αμα πιω και πολύ νερό φουσκώνω περισσότερο.. και μπορεί να με κρατήσει και ολόκληρη μέρα να μην πεινάσω... συνήθως μια μερίδα φαγητού την ημέρα και ένα τοστ είναι ότι τρώω καθημερινά...
02-05-2006, 19:56 #13
Originally posted by bionic
Δεν το είχα ξανακούσει. Ούτε και ο γιατρός ανέφερε κάτι τέτοιο?
05-05-2006, 11:54 #14
Ο πόνος στο χέρι είναι πιστεύω ανάλογα με τον χειρούργο π.χ. εγώ είχα μια παρά πολύ μικρή ενόχληση από την 5 μέρα και αυτό μόνο όταν κουραζόμουν , μια φίλη μου που το έκανε με άλλο γιατρό είχε απίστευτους πόνους στο χέρι δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί. Ο γιατρός μου δέν μου το είχε πει και όταν βγήκα απο το νοσ/μειο μου το είπε.
05-05-2006, 12:04 #15
εγω βρε κοριτσια γιατι δεν πονεσα καθολου στον ωμο μου????????????/
μηπως δεν παω καλα?????
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση