Έψαχνα καιρό αλλά σας βρήκα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Junior Member

Έψαχνα καιρό αλλά σας βρήκα!

Και χαίρομαι ιδιαίτερα όπως καταλάβατε...
    Ας το πάρω από την αρχή. Είμαι 39 χρονών, 1.68 και 128 κιλάκια αισίως.
    Ξεκίνησα ως στρουμπουλή μπουμπού, που έγινε κορμάρα γυμνασμένη έφηβη, περιμένοντας την πρώτη ευκαιρία να βρεί και πάλι τον ΧΧL εαυτό της.
    Η ευκαιρία εμφανίστηκε στα 20 που έμεινα έγκυος. 9 μήνες χοντρή χωρίς τύψεις!!!
    Από 65 κιλά που ήμουν, πήγα να γεννήσω 100! Και... μου 'μειναν.
    Τα τελευταία 18 χρόνια έχω χάσει και ξαναπάρει περίπου 150 κιλά σύνολο. Αλλά αυτά τα ξέρετε. Μη σας κουράζω γράφοντας την ιστορία των περισσότερων εδώ. Η αλήθεια είναι πως δεν ένοιωσα ποτέ τον κοινωνικό ρατσισμό. Ούτε στη δουλειά (κάνω μια δουλειά που οι περισσότερες έχουν σώμα μοντέλου), ούτε στο φιλικό περιβάλλον. Όσο για τους άντρες της ζωής μου, ήταν όλοι κουκλιά :P
    Απλώς ως η μοναδική κατηγορίας βαρέων βαρών στο περιβάλλον μου, ενοιωθα... κάπως.
    Έγινα λοιπόν κι εγώ expert στις δίαιτες (χημικές, φυσικές, μεσογειακές, ξενόφερτες κλπ) και στα χάπια (xenical, reductil και βάλε).
    Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους μας. Αλλά δεν έσκαγα και πολύ. Μια χαρά γερή, δυνατή και μέσα στην ενέργεια ήμουνα.
    Και μετά, έγινα 37!!! Αναπόφευκτο θα μου πείτε. Σωστά θα το πείτε. Αλλά μαζί ήρθαν και προβλήματα. Πόνοι, κούραση, άπνοιες...
    Αντιμετώπισα για πρώτη φορά τον εαυτό μου σαν σοβαρά ασθενή. Για να επιβεβαιώσω αυτό το καινούργιο μου συναίσθημα, πρόσθεσα στα 108 κιλά που ήμουν τότε, άλλα 20!!!
    Ακόμη κι έτσι όμως, δεν κινητοποιήθηκα. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε μια στιγμή που μας ξυπνάει από το λήθαργο. Η δική μου ήταν πρίν ένα μήνα που έτυχε να δω την εκπομπή του Γ. Λοβέρδου "ολική επαναφορά" στο alter. Ήταν αφιερωμένη στις χειρουργικές μεθόδους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.
    Από την επόμενη μέρα άρχισα να ψάχνω το internet για πληροφορίες.
    Τα ελληνικά sites δε με βοήθησαν ιδιαίτερα. Από τα ξένα, κατέληξα (κάνοντας τον γιατρό) πως πρέπει να κάνω γαστρικό bypass. Τρομοκρατήθηκα. Σιγά μη κόψω το όργανο που φροντίζω περισσότερο 20 χρόνια τώρα!
    Και μόλις είχα απογοητευτεί και θα εγκατέλειπα την κορμάρα μου στη μοίρα της, έπεσα πάνω σας! Oh YES!
    Σας διαβάζω μέρες τώρα. Και σας ευχαριστώ πολυ για όσα έμαθα.
    Η κόρη μου δίνει πανελλαδικές και μου απαγόρευσε δια ροπάλου να κάνω οποιαδήποτε επέμβαση πρίν τελειώσει. ʼρα έχω ένα μήνα ακόμη να προσαρμοστώ στην ιδέα, να δω γιατρούς και να μαζέψω πληροφορίες.
    Που σημαίνει ότι θα με υποστείτε για καιρό (don't worry, συνήθως βαριέμαι να γράφω τόσο πολύ).

Ευχαριστώ και πάλι για όσα γράψατε και διάβασα...
    Χαρά

Υ.Γ. 1 Μήπως ξέρει κανείς το τηλ. του συλλόγου παχυσάρκων?

Υ.Γ. 2 ΡΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕ....

Senior Member
    Αχ κουκλα μου καλησπέρα. Εγώ είμαι η sad, χειρουργήθηκα στις 18/3 για γαστρικό δακτύλιο και έχω χάσει 11 κιλά μέχρι σήμερα, ήδη έχει αλλάξει η ζωή μου και η αυτοπεποίθηση μου. από 106.7 είμαι 95.4 σήμερα και παίρνω την κατηφόρα... Το forum και τα παιδά εδω μέσα με βοήθησαν πολύ στην απόφαση μου αυτή, για να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω μετά το χειρουργείο, δεν θα ξεχάσω τα τηλεφωνήματα που έγιναν όσο ήμουν μέσα στο χειρουργείο και όταν βγήκα από τα παιδιά εδώ μέσα..
    Μπορέις να διαβάσεις πολλά ποστ για να ενημερωθείς εδώ μέσα από εμπειρίες, αλλα να ξέρεις πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Εγώ ας πούμε μετά το χειρουγείο με το ζόρι πήγα τουαλέτα, και κάποιο άλλο παιδί από δω μετα το χειρουργείο χάζευε βιτρίνες

Είμαστε εδώ ότι θες χτύπα

Senior Member
    γεια σου Χαρά! καλως ήρθες στο eating disorders! η ιστορία σου πράγματι πολύ οικία
    σε όλους μας εδώ.. ξεκίνησα πριν ένα χρόνο να ψάχνω για γιατρούς και πριν 10 μήνες
    έβαλα δακτύλιο παχυσαρκίας ενώ ήμουν 120 κιλά κι έχω χάσει 38 κιλά μέχρι τώρα,
    χαίρομαι που αποφάσισες να γράψεις και να μην μας διαβάζεις μόνο
    όχι μην την εγκαταλήψεις την κορμάρα σου! πιστεύω του χρόνου που θα κλείνεις
    τα 40 θα χεις ξαναβρεί την γυμνασμένη extra small κορμάρα έφηβη!

η προσωπική μου συμβουλή (κι ο Θεός να δώσει να μη θυμώσει ο Γιάννης)
    είναι να μην απευθυνθείς στο σύλλογο.. παχυσάρκων! του λόγους τους έχω αναφέρει
    παλαιότερα. Διάβασε το θέμα "τι να ρωτήσω το γιατρό στο πρώτο ραντεβού"
    πριν πας σε οποιονδήποτε. Διάβασε το θέμα " Στατιστικά-Γιατροί-Νοσοκομεία"
    για να πάρεις ιδέες και ονόματα γιατρών από τον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα.
    Ρώτησε-μάθε από τα παιδιά εδώ τι να προσέξεις κι αν είναι ευχαριστημένοι
    από το γιατρό τους. έχουμε χειρουργηθεί όλοι μας από αυτούς που είδες στην
    συγκεκριμένη εκπομπή και μερικούς άλλους αφανείς ήρωες.
    αυτά και Καλή Επιτυχία!

Senior Member
    Καλωσήλθες στην παρέα μας! Ελπίζω να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σου.... Ό,τι θες χτύπα! :P

Member
    καλως την Χαρα!

ελπιζω να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε για να παρεις και εσυ την σωστη αποφαση.

εγω παλι δεν καταλαβα γιατι πρεπει να κανεισ γαστρικο bypass?

Επισης θα συμφωνησω με την bionic για τον γνωστο σε ολους μας " Συλλογο Παχυσαρκων".

μακρια μακρια μακρια!!!!!!

φιλακια πολλα

Senior Member
    Καλώς ήρθες Χαρά!!
    Καταλαβαίνω απόλυτα πως νοιώθεις όχι μόνο για το οικείο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι εδώ, αλλά κυρίως το πως νοιώθεις που βρήκες το forum!! Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χειρουργήθηκα και πρέπει να σου πω.... πως δεν θα είχα πάρει την απόφαση αυτή με τόσο θάρος και τόση σιγουριά αν δεν είχα ανακαλύψει το συγκεκριμένο forum. Ισως διαβάσεις διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα, ίσως καταλάβεις ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της επέμβασης (άλλοι υποφέρουν πολύ... άλλοι λιγότερο .... και άλλοι καθόλου!!!) Εγώ κατάλαβα ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς "ο μέσος όρος όσων αναγράφονται εδώ μέσα" !!!!!! Oups ..... ίσως το είπα λίγο μπερδεμένα ..... στην ουσία αυτό που μόνο με δύο λέξεις ήθελα να πω... ειναι πως ότι διαβάσεις εδώ είναι αληθινό!!

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις!!!

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ-πολύ για το καλωσόρισμα.
    Είστε θεές για ότι έχετε καταφέρει.
    Όπως και όλοι οι άλλοι που διαβάζω εδώ.
    Για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλάω με ανθρώπους που δε λένε "έλα μωρε, κόψε τις πίτσες και θα δεις πως θα τα χάσεις" ή "γιατί δεν τρως μια μεγάλη σαλάτα να χορτάσεις?"
    Εμπρός στο δρόμο που χαράζετε λοιπόν.

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Junior Member
    Sugar μου δεν πρέπει. Εγώ ο βλάκας κατέληξα σ' άυτό, διαβάζοντας ότι είναι η μοναδική ενδεδειγμένη λύση για BMI?45. Και το δικό μου είναι σχεδόν 47. Γιαυτό και το απέρριψα προσωρινά. Όμως αυτό που διάβασα εδω (δακτύλιος για 5 χρόνια και αν δεν... προχωράς σε άλλες μεθόδους) μου φάνηκε απόλυτα λογικό και με έκανε να το δω θετικά.

ΟΚ με το σύλλογο παχυσάρκων. Το ξέχασα ήδη. Πείθομαι εύκολα όταν συμφωνούν σε κάτι 2 τουλάχιστον... ειδικοί επί του θέματος

Senior Member
    Παιδιά καθόμουνα προχτές με την αδερφή μου στα Everest στο Σύνταγμα και μιλούσαμε για τον δακτύλιο μου.... Πιο δίπλα καθόταν ένας τύπος που εμένα προσωπικά μου φανικε πακιστανος και γι αυτό μιλούσα και δυνατά γιατί νόμιζα πως δεν καταλάβαινε... Ξαφνικά μου λέει. Κοπελιά να σε ρωτήσω κάτι; Εχεις κάνει κάποια επέμβαση στο στομάχι; Ναι λέω γιατί; Μου λέει με βλέπεις εμένα; Του λέω ναι στραβή είμαι; Ο τύπος γύρω στο 1.75 και 80 κιλά.... Μου λέει εγώ ήμουνα 227 κιλά πριν 3 χρόνια... έκανα (μου είπε μια επέμβαση δεν θυμάμαι ποια).... και μένω εγώ και η αδερφή μου παγοκολόνες.... Και μου είπε πως ξέρει αυτή τη Δώρα.... από το σύλλογο και πως λέει μου εύχεται να μου πάνε όλα καλά αλλά δεν έχει ακούσει καλά πράγματα για τον δακτύλιο... και πως της Δώρας της έσπασε 2 φορές... Και του λέω εγώ μια χαρά είμαι και χάνω και κιλά ... Μου λέει σε παρακολουθεί συχνά γιατρός; Όχι του λέω δεν χρειάζεται πλέον τόσο συχνα.... και ψιλοστράβωσε... Τι να πεις ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του... το θέμα είναι να ακούς και να έχεις εμπιστισύνη στο γιατρό σου....

Member
    sad Εμενα προχθες μου λεει μια απο το γραφειο. εχεις κανει δακτυλιο???? της λεω και εγω " που το θυμηθηκες τωρα ?" και μου λεει .... πες μου ποιον εχεις βαλει???..... της εξηγω και τι μου λεει........ αααααααααα εμενα ενας ξαδερφος μου θελει να κανει αλλα οχι σαν εσενα.... ο ξαδερφοσ μου θα βαλει τον ΧΡΥΣΟ !!!!!!!!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πεθανα στα γελια. της λεω και εγω λοιπον.... πολλα λεφτα εχει αυτος ο ξαδερφος σου.... μπραβο του! Εμεις τα μπατηρακια βαλαμε τον πλαστικο!!!

ο χριστος και η παναγια!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    NTOINK..........!!!!!!!!!

Junior Member
    Υπάρχει χρυσός δακτύλιος και δεν το ξέρω?????
    Αυτόν θα βάλω. Ε μα δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά έχω κι ένα επίπεδο!!!! (σε prada μήπως βγαίνει? θα με υποχρεώνατε...)

Ρε μπας και παντρεύεται ο άνθρωπος και μιλούσε για τη βέρα του?

Member
    Ο Χριστός και η Παναγία !!! Σαν τις διαφημίσεις με τις χρυσές συσκευές μασάζ προσώπου δηλαδή (?????)
    Α να τον πας πίσω sugar σε κοροιδέψαν !! Δεν σου δώσανε τον καλό!!!
    Απαπαπαπαπαπαπα!

Senior Member
    χαχαχαχαχα! ακου σε Prada! Ελιωσα στο γελιο!

Senior Member
    Παιδιά εγώ τώρα χωρίς πλάκα σκέφτομαι να του περάσω κανα μπριγιανάκι πάνω όπως θα κανε και η φιλενάδα μου Paris Hilton...

Page 1 of 2 12 LastLast