Results 1 to 3 of 3
-
24-04-2014, 16:30 #1
νοσοκομειακά τμήματα διαιτολογίας. Γνώμες-προτάσεις;
Καλησπέρα σε όλους ! Καιρό έχω να γράψω αν και μπαίνω συχνά πυκνά και χαζεύω πως τα πάτε. Συνεχίζω τη διατροφή μου μόνη τελευταία χωρίς διαιτολόγο , αλλά έχω κουραστεί πολύ! Ακόμη σταθερή στα κιλά (είμαι στο πατρικό μου για πάσχα και το μόνο που παίζει από γυμναστική ειναι καθημερινά 45 λεπτά με 1 ώρα διάδρομος και πολύ περπάτημα έξω). Ωστόσο είμαι "περίφανη" που φέτος το πάσχα δεν ξέφυγα πέρα από το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα . Όλες τις υπόλοιπες μέρες έτρωγα αρκετά περιορισμένα και έκανα ανελιπώς διάδρομο. όμως νομίζω οτι χρειάζεται να γίνει κάποια δραστική αλλαγή για να ξεκολλήσω ... επιτέλους ! Αυτές τις μέρες θα κοιτάξω πάλι τον θυρεοειδή μου να δω που βρίσκεται (έχω θέμα με υποθυρεοειδισμο και παίρνω χάπι) και σκεύτομαι και άλλα πράματα γενικώς σχετικά με το θέμα. Επειδή πριν καιρό είχα κάνει μια καμπύλη σακχάρου (είχα πει σχετικά με αυτό σε κάποιο θέμα , μπορεί κάποιοι να θυμάστε) και είχα εμφανίσει ανοχή στη γλυκόζη , σκεύτομαι μεν να αλλάξω διαιτολόγο αλλά μήπως θα έπρεπε να απευθυνθώ κάπου πιο εξειδικευμένα , πχ σε κάποιον διαιτολόγο/διαβητολόγο. Όλα αυτά φυσικά τα έχω συζητήσει με την μέχρι τώρα διαιτολόγο μου αλλά δεν υπήρξε καμια αλλαγή στο πρόγραμμα, καμια ιδιαίτερη πρόταση , κάτι τέλος πάντων! Μέχρι και ο γυναικολόγος μου που είδε τις εξετάσεις είχε να μου προτείνει πράματα , αυτή τιποτα. Το θέμα μου είναι να ξεκολλήσω και να χάσω επιτέλους κιλά αλλά και να προλάβω καταστάσεις (υπάρχει μεγάλο ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια). Συγνώμη κιόλας για το μεγάλο κείμενο , απλά θέλω να εξηγήσω λίγο την κατασταση σε οποιονδήποτε μπορεί να μην την ξέρει . Anyway , το θέμα είναι το εξής . Σκεύτηκα να απευθυνθώ σε κάποιο νοσοκομειακό τμήμα διαιτολογίας , υπό την έννοια του να με αναλάβει κάποιος κλινικός διαβητολόγος/διαιτολόγος που μπορεί να χει να μου προτείνει κάτι καινούριο για την κατάστασή μου. Και φυσικά θέλω να ρωτήσω και αν ξέρει κανείς αν στα τμήματα αυτά πάει κανείς με το βιβλιάριό του. Κανονικά έχω υπόψην κάποιον πολύ καλό ιδιώτη διαβητολόγο/διαιτολόγο/ενδοκρινολόγο αλλά η επίσκεψη που παίρνει είναι πολύ υψηλή . Θέλω αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία από διαιτολόγους νοσοκομείου να μου πει τι παίζει και αν αξίζει τον κόπο . Αν επίσης έχετε υπόψην κάποιον καλό ιδιώτη διαβητολόγο/διαιτολόγο με σχετικά λογικές τιμές , θέλω προτάσεις ! Περιοχή Αττικής.
- 24-04-2014, 18:35 #2
Η ιδέα σου είναι πολύ καλή αλλά δυστυχως δεν εχω καποια σχετική γνωση! Ελπίζω να βγαλεις άκρη συντομα!!
24-04-2014, 21:07 #3
κι εγώ αυτό ελπίζω σκαρλετ
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια