Results 1 to 15 of 17
Thread: Δεν κατεβαίνει η βελόνα.!!!!!
-
10-05-2006, 15:46 #1
Δεν κατεβαίνει η βελόνα.!!!!!
Είναι καιρός τώρα που παλεύω με αυτά τα παραπανίσια κιλά
ξεκίνησα από 74 και έχω φτάσει 67.
ʼρχισα δίαιτα στις αρχές Μαρτίου και γυμναστήριο 4-5 φορές την εβδομάδα.
Έχασα τις πρώτες 2 εβδομάδες 4 κιλά και έφτασα στα 70.
Μετά ξεκίνησα με τη διαιτολόγο του γυμναστηρίου μια δίαιτα όχι πολύ αυστηρή και μέχρι σήμερα έχω χάσει μόλις 3 κιλά.
Στο μεσοδιάστημα έχω κάνει γύρω στις 3 ημέρες παρατυπίες αλλά μην φανταστείτε υπερβολικά πράγματα απλώς έφαγα κανονικό φαγητό.
Το θέμα είναι ότι δεν χάνω...
Η διαιτολόγος μου λέει να μην ανησυχώ γιατί στοχεύει σε πόντους (Αύξηση του μυϊκού ιστού και μείωση του ποσοστού λίπους) και όντως έχω χάσει πόντους αλλά θεωρώ πως είναι ανάλογη με τα κιλά μου. Δηλαδή αν κάποιος κάνει 4-5 φορές την εβδομάδα γυμναστική και δίαιτα και έχει χάσει 7 κιλά δεν θα πέσει ένα νούμερο στα ρούχα;
Έχω αρχίσει να κουράζομαι και αποτέλεσμα δεν βλέπω.
και κουράζομαι πραγματικά όταν λέω γυμναστήριο μιλάμε για 45- 1 ώρα διάδρομο με γρήγορο βήμα και μετά άλλη 1-2 ώρες βάρη ή ομαδικά (Aerobic κλπ)
Έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία please δώστε μου καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ
- 10-05-2006, 16:15 #2
Καλησπέρα, να σου πώ οτί τις πρώτες βδομάδες χάνουμε τα υγρά και είναι εύκολα και ωραία όλα μέτα είναι τα δύσκολα. Αυτό που πάντα χρειάζεται είναι νερό πολύ και η ώρα του φαγητού .Π.χ. να μην τρώς πολύ αργά το βράδυ και να μήν τρώς επιδή πεινάς λέμαργα. Αυτά και απο προσωπική μου εμπειρία και απο τους πολλούς διαιτολόγους που έχω γυρίσει!!!!!!!!!!!!!!!!
10-05-2006, 16:31 #3
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες νόμιζα πως δεν θα μου δώσει κανένας σημασία ξέρεις όσους έχουν να χάσουν λίγα κιλά δεν θεωρούν ότι έχουν πρόβλημα (το βλέπω και από τη διαιτολόγο μου αυτό), αν όμως μήνες προσπαθείς να κατέβεις σε αυτό που θεωρείς για τον εαυτό σου αποδεχτό είναι εξίσου σημαντικό με κάποιον που έχει να χάσει 10 ή 20 κιλά.
Πάντως για το νερό που λες πίνω 2,5 - 3 lit νερό την ημέρα. Τώρα για το αργά το βράδυ, τις ημέρες που πάω γυμναστήριο τρώω το βραδινό μετά το γυμναστήριο αυτό μπορεί να είναι από τις 09.30 - 11.00 κάποιες φορές γιατί λόγω της δουλειάς πηγαίνω γυμναστήριο μετά τις 7.00
Λες να φταίει αυτό; αλλά τι να κάνω να κόψω εντελώς και το βραδινό;
Πάντως σε ευχαριστώ !
10-05-2006, 17:06 #4
klik
καλωσορισες.
Δεν μας λες το υψος σου...αν ειναι γυρω στο 1.75 π.χ. σημαινει οτι τα κιλα σου ειναι οριακα, οποτε και πολυ δυσκολα χανονται, αλλα και με ποιο κριτηριο να χαθουν εφοσον ειναι μια χαρα?
αν το κριτηριο ειναι οτι θες εσυ λιγοτερα, νομιζω οτι δεν ειναι αρκετο...αν εισαι πιο χαμηλη σε υψος, οποτε εχεις περιθωριο να χασεις κιλα, το συζηταμε
παντως ακομα κι αν εχεις μερικα κιλα για χασιμο, αν εισαι ηδη κοντα στον στοχο σου, ειναι πολυ δυσκολοτερο να τα χασεις απο το αν ειχες περισσοτερα οποτε θελει πολλη υπομονη..
εχε υποψη σου αν δεν στο ειπε η γυμναστρια σου οτι η πολυ εντονη και καθημερινη γυμναστικη, ειναι επισης κατι που ο οργανισμος συνηθιζει, το ιδιο οπως και η αυστηρη διαιτα, και προσαρμοζεται να αντεχει σε αυτη την δοκιμασια με λιγοτερες καυσεις, οσο οξυμωρο κι αν ακουγεται...η καλυτερη γυμναστικη για να κινητοποιησει κανεις τον μεταβολισμο του ειναι το περπατημα και οι σκαλες...η εντονη γυμναστικη ειναι πολυ καλη για συσφιξη, φυσικη κατασταση, κλπ, αλλα δεν ενδεικνυται για χασιμο βαρους...
αυτο που σου λεει για τον μυικο ιστο ισχυει φυσικα και ειναι κατι που βοηθαει πολυ στον μεταβολισμο...
εγω στη θεση σου θα αραιωνα λιγο τη γυμναστικη, σε 2-3 φορες τη βδομαδα απο καθημερινα..
10-05-2006, 17:27 #5
Το ύψος μου είναι 1.71 στην αρχή είχα στόχο να φτάσω τα 62 κιλά που είχα στο παρελθόν και αισθάνομουν καλά με αυτά.. τώρα δεν ξέρω απλώς περιμένω και όπου φτάσω.
Αυτό που λες για το γυμναστήριο δεν το έχω ακούσει μου φαίνεται λογικό πάντως, θα το ρωτήσω.
Εχτές που δήλωσα ότι έχω κουραστεί, μου είπαν ότι, μετά από μια εξαντλητική εκγύμναση θα πρέπει να ξεκουράζεται ο μύες (λόγω γαλακτικού οξέως) για να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Κοίτα τα κιλά δεν είναι πολλά δεν είναι και λίγα , αλλά θέλω να τα χάσω γιατί περισσεύουν δεν θέλω να γίνω σκελετός ένα φυσιολογικό στόχο έχω βάλει πιστεύω.
Ευχαριστώ πολύ
10-05-2006, 18:38 #6
κλικ καλως ήρθες στο eating disorders! νομίζω πως 7 κιλά σε 2 μιση μήνες είναι πολύ καλά!
συγχαρητήρια που ασχολείσε με το σώμα σου και κάνεις και γυμναστική!
θεωρώ πως έχεις αυξήσει τη μυική σου μάζα και αυτό είναι πολύ καλό γιατί
έτσι έχεις πιο δυνατό μεταβολισμό! τα 67 σου κιλά τα ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΑ σου 67 κιλά
δεν έχουν σχέση με τα 67 κιλά κάποιου άλλου στο ίδιο ύψος με σένα αλλά.. αγύμναστα!
θα σε συμβούλευα να ησυχάσεις λίγο από το άγχος που σε έχει καταβάλει λόγω
του καλοκαιριού να συνεχίσεις να κάνεις το πρόγραμμα σου αλλά πιο χαλαρά...
3 φορές την εβδομάδα είναι καλά! 5 κιλά θα χαθούν έτσι κι αλλιώς τους επόμενους
2 μήνες! τα υπόλοιπα τα ξέρεις.. πολύ νερό, άφθονες σαλάτες, μικρές μερίδες φαγητού κτλ..
είσαι μια χαρά! όλα θα πάνε καλά!
10-05-2006, 23:01 #7
Γεια σου Κλίκ!
Έχω και γω να προσθέσω στην άποψη ότι αρκούν 2-3 φορές την βδομάδα γυμναστήριο!
Επίσης ο δικός μου γυμναστής λέει ότι μετά την μία ώρα γυμναστικής ότι κάνουμε καίει πολύ λιγότερες θερμίδες και δεν μας "πιάνει" μυικά το ίδιο. Έτσι προτείνει αντί για ένα δύωρο γυμναστήριο δύο επισκέψεις από μία ώρα. Ακόμη καλό θα ήταν να άφήσεις τα βάρη κατά μέρος προς το παρόν και να το ρίξεις στην αεροβική γυμναστική (στεπ, διάδρομο, ποδήλατο, κωπηλατικό και κοιλιακούς). Έτσι θα χάσεις γρηγορότερα και στα σημεία που θες.
Προσωπικά λατρεύω το στεπ, νομίζω ότι κάνει την καλύτερη δουλειά.
10-05-2006, 23:05 #8
Τα βάρη συμβάλλουν πολύ στην σύσφιξη και όσο πιο σφικτό είναι ένα κορμί τόσο πιο δύσκολα χάνει. Το άλλο με το φρούτο το ξέρεις?
Το καλύτερο για το γυμναστήριο είναι 1-2 ώρες πριν να φας φρούτο, το ίδο ισχύει και για μετά. Σου ελέγχει την όρεξη και σου δίνει και την κατάλληλη ενέργεια.
Και γω είμαι 1,69 height, 23 ετών και 73 κιλάκια τα οποία πολύ θα ήθελα να ξαναδώ να γίνονται 65 αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο.
10-05-2006, 23:09 #9
Καλό θα ήταν μετά τις 9 το πάρα πολύ που θα τρως να είναι ένα φρούτο. ¨Οτι τρώμε μετά τις 9 μένει, δεν καίγεται.
Τα πολλά και τακτά γεύματα κάνουν θαύματα δοκίμασε 5-6 την μέρα.
Επίσης δες για θυροειδή, πολυκυστικές ωοθήκες αν σε προβληματίζει το ότι δεν χάνεις.
11-05-2006, 12:18 #10
Klik γεια σου και καλωσήλθες στην παρέα μας!
Αυτό που θα σου πω μου το έχει πει η διαιτολόγος μου, η οποία ασχολείται κυρίως με αθλητές. Όταν βλέπεις ότι έχεις σταματήσει να χάνεις βάρος κι έχεις μπει σε μια κατάσταση που ονομάζεται πλατό τότε πρέπει να προσθέσεις περισσότερες πρωτεϊνες στη διατροφή σου χωρίς κατ'ανάγκη να μειώσεις τις θερμίδες σου. Παράλληλα πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Όσον αφορά τη γυμναστική συμφωνώ με όσους σου είπαν ότι πρέπει να μειώσεις λίγο τη συχνότητα των επισκέψεών σου στο γυμναστήριο. Θα μπορούσες να πηγαίνεις 3 φορές την εβδομάδα και να κάνεις 2 φορές αερόβια και 1 φορά αναερόβια άσκηση.
Γενικά μη σε αγχώνει αν δε χάνεις άμεσα βάρος. Πολλές φορές τα πλατό διαρκούν ακόμη και μήνες και κάποια στιγμή αν ακολουθείς το πρόγραμμά σου θα χάσεις τα τελευταία σου κιλά χωρίς να το καταλάβεις.
Καλή επιτυχία και υπομονή και επιμονή!
11-05-2006, 22:37 #11
Γειά σου κορίτσι μου. Μια χαρά τα πας. Όλοι μας ξέρουμε καλά από πλατώ. Υπομονή. Σημασία έχει να βλέπεις ότι χάνεις πόντους. Να μετριέσαι. Μην το παραλείπεις. Θα παίρνεις κουράγιο. Και...ψυχραιμία! Εγώ να δεις τι τρέλλα έχω περάσει με τα πλατώ! Θέλει υπομονή. Και μη ζυγίζεσαι συνεχώς γιατί σε επηρεάζει αρνητικά.
12-05-2006, 03:09 #12
Originally posted by maniraki
Και γω είμαι 1,69 height,
12-05-2006, 11:15 #13
χχχμμμζζζ, δηλαδή ο Vangelis είναι ο άνθρωπος σου/ γάτος σου?
12-05-2006, 14:08 #14
Ε δε γίνεται βρε bionic άλλο! Μα συνέχεια στο μυαλό μου είσαι?
Υπάρχει έρωτας στο φόρουμ????
12-05-2006, 14:26 #15
...νομίζω πως το Μανιράκι είναι η κοπέλα του Βαγγέλη?
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή