Results 1 to 15 of 30
Thread: Πώς πείσατε τους δικούς σας;
-
16-05-2006, 09:38 #1
Πώς πείσατε τους δικούς σας;
Μου τα έχουν πρήξει!!! Από την ημέρα που ανακοίνωσα πως θέλω μετά το καλοκαίρι να βάλω δακτύλιο όλοι κάνουν "έρευνες" και μου έρχονται με τα χειρότερα αποτελέσματα! Σήμερα, ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος γιατρός μου είπε πως έμαθε ότι θα πάθω διαφραγματοκήλη και πως θα διαβρωθεί το στομάχι μου οπότε "μου απαγορεύει" (ναι, είμαι 43!) να κάνω την επέμβαση γιατί έχω την ευθύνη ενός μικρού παιδιού. Please help me και πείτε μου τι να τους πω για να τους πείσω!
- 16-05-2006, 10:07 #2
Πιστεύω πως το κλειδί είναι η πληροφόρηση. Εαν εσύ γνωρίζεις το αντικείμενο και το έχεις ψάξει θα φανεί και στους γύρω σου. Δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να πείσεις κανέναν. Το θέμα αφορά εσένα. Εξάλλου δεν πας να κάνεις καμια τρέλλα! Η αποφασιστικότητα σου θα φανεί όχι με τα λόγια αλλά με την στάση σου. Σιγουρέψου για το τι θέλεις να κάνεις, πάρε πληροφορίες απο το site, μίλα με γιατρό. Πάτα γερά στα πόδια σου και αυτό που θέλεις θα το πετύχεις! Νομίζω πως όλο το team εδώ θα είναι κοντά σου!
16-05-2006, 11:12 #3
σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις..
πέρσι όταν έμαθα για τον δακτύλιο και το ανακοίνωσα στο
σύζυγο μου, ιατρό στο επάγγελμα, μου είπε καλά κάτσε να ψάξω να μάθω και θα σου πω..
μέχρι τότε κι αυτός ήξερε μόνο για το by pass.. το μεσημέρι έρχετε και μου λέει ρώτησα και
νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να βάλεις το μπαλονάκι που δεν θέλει και ολική νάρκωση..
η ένσταση του ήταν σχετικά με την ολική νάρκωση.. όταν όμως έψαξα στο ιντερνετ
και είδα τα ποσοστά αποτυχίας του μπαλονιού και τη γνώμη χειρουργών από όλο
τον κόσμο σχετικά με το μπαλόνι τότε πείστηκε κι αυτός πως η καλύτερη μέθοδος για μένα
θα ήταν ο δακτύλιος.. σήμερα 10 μήνες μετά και βλέποντας πόσο έχει αλλάξει προς το
καλύτερο η ζωή μου αλλά κυρίως η υγεία μου τον συνιστά κι αυτός στους παχύσαρκους
ασθενείς του αλλά και σε συναδέλφους του.
διάβασε το θέμα "τι να ρωτήσω το γιατρό στο 1ο ραντεβού" όταν θα χεις μάθει τις απαντήσεις
και τις πεις στο μπαμπά σου θα καταλάβει πόσο δίκιο έχεις..
16-05-2006, 11:31 #4
Ευχαριστώ παιδιά! Έχετε ακούσει εσείς για διαφραγματοκοίλη και διάβρωση στομάχου; Τι σας είπαν οι γιατροί σας;
16-05-2006, 11:39 #5
δεν έχω ρωτήσει το γιατρό μου αλλά έχω διαβάσει πως αν το σφίγγεις πολύ το δακτύλιο
και δεν μασάς καλά με αποτέλεσμα να χεις συνεχώς εμέτους τότε και σε ορισμένες περιπτώσεις
μπορείς να πάθεις διαφραγματοκήλη, αλλά κι αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο.
ένας νεαρός εδώ στο φόρουμ ο Gaspe έχει βάλει δακτύλιο κι ας είχε από πριν διαφραγματοκήλη..
διάβρωση στομάχου γίνετε από κακή τοποθέτηση ή από μη αποδοχή του δακτύλιου από το
σώμα πράγμα ΠΑΡΑ πολύ σπάνιο. Γενικά τα complications είναι σπάνια σε ποσοστό 0.1%
και φυσικά να μην αναφέρω τα complications από μια παρατεταμένη παχυσαρκία στη υγεία
και στην προσωπική ζωή του ανθρώπου..
16-05-2006, 11:59 #6
Το παν είναι η πρώτη σου τοποθέτηση στο θέμα!!!!! Δεδομένου τώρα πως έχεις ήδη τοποθετηθεί αυτό που μπορώ να σου πω είναι το εξής:
Θα πρέπει πρώτη από όλους εσύ να είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, και έτσι στην συνέχεια να μπορείς όταν το συζητάς μαζί τους (που θα σου πρότεινα να μην κάνεις γενικώς και πάρα πολλές συζητήσεις) να δείχνεις ότι είσαι σίγουρη για την απόφαση σου, γιατί έχεις κάνει τις έρευνες σου, έχοντας ζυγίσει τις ανάγκες σου και το βαθμό δυσκολίας που σου δημιουργεί το υπερβάλλον βάρος στην καθημερινότητα σου (κάτι που ΜΟΝΟ εσύμπορείς να κάνεις για σένα και κανένας άλλος δεν ξέρεί καλύτερα!).
Τέλος για όλους αυτούς που σου φέρνουν τα "κακά μαντάτα" με τις επιπλοκές του δακτυλίου, ευχαρίστησε τους και ζήτησε τους στην συνέχεια αν θα μπορούσαν να σου φέρουν και την λίστα με τα πλεονεκτήματα!!!!!! (με λιγάκι υφάκι όμως..... για να καταλάβουν πως τα ξέρεις όλα και με τον τρόπο σου θέλεις να τους κάνεις να σταματήσουν την προσπάθεια επιρροής που θέλουν να ασκήσουν πάνω σου!)
Σε κάθε περίπτωση οι δικοί μας άνθρωποι θέλουν το καλό μας δεν λέω, και για αυτό και νοιάζονται και θέλουν να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις....... ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΞΕΡΕΙ τι έχουμε περισσότερο ανάγκη, και αν η ανάγκη μας ειναι να πάρουμε όλα τα ρίσκα προκειμένου να ζήσουμε μία πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή, ε τότε αξίζει να τα πάρουμε παρά να ζούμε με ενδεχομένως ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν !!!
Πάλι φλυάρισαααααααααααα!!!!! φιλιά
16-05-2006, 12:04 #7
2good2btrue στο "υφάκι" είμαι πρώτη! Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, στην ανάγκη θα τους σύρω "οικογενειακώς" στο γιατρό (για Γαβριήλ προσανατολίζομαι, έχει πολύ καλά references).
16-05-2006, 12:07 #8
Συμφωνώ απολύτως με την προλαλήσασα 2good2btrue. Εγω βέβαια δεν χρειάστηκε να δώσω μάχη... το αντίθετο μάλιστα... Μόλις ο καλός μου σύζυγος κατάλαβε πόσο πολύ το ήθελα, όχι μόνο δεν μου έφερε καμιά αντίρρηση, που αρχικά μου είχε πεί όχι άλλο μαχαίρι, αλλά έκοψε το λαιμό του να μου βρεί έναν από τους καλύτερους του είδους και να μου τον πληρώσει βεβαίως...
Σε όλους τους υπόλοιπους, λίγους βεβαία, έκανα κι εγω αυτό: σήκωνα ψηλά την μύτη μου (3000ευρω μου κόστισε) και έλεγα ότι όταν θα φοράω φούστα νούμερο 44 και όχι 56 και σφίζω από υγεία και ζωή... καλό θα ήταν να τα θυμηθούν όλα αυτά....
16-05-2006, 12:14 #9
singlemother έχεις u2u
16-05-2006, 13:25 #10
Kastano σε ευχαριστώ πολύ για το u2u!
16-05-2006, 13:31 #11
Originally posted by singlemother
Μου τα έχουν πρήξει!!! Από την ημέρα που ανακοίνωσα πως θέλω μετά το καλοκαίρι να βάλω δακτύλιο όλοι κάνουν "έρευνες" και μου έρχονται με τα χειρότερα αποτελέσματα! Σήμερα, ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος γιατρός μου είπε πως έμαθε ότι θα πάθω διαφραγματοκήλη και πως θα διαβρωθεί το στομάχι μου οπότε "μου απαγορεύει" (ναι, είμαι 43!) να κάνω την επέμβαση γιατί έχω την ευθύνη ενός μικρού παιδιού. Please help me και πείτε μου τι να τους πω για να τους πείσω!
Το θέμα είναι πόσο αποφασισμένη είσαι να κάνεις κάτι τέτοιο. Γιατί αν κρίνω από τον εαυτό μου όταν είμαι σίγουρη να κάνω κάτι δεν αφήνω περιθώρια στους άλλους να με αμφισβητήσουν... και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους πείσω. Πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν τόσα θετικά στοιχεία που μπορείς να τους παρουσιάσεις.
Τώρα όσο αναφορά τις παρενέργειες, εκτός από εκείνες που μπορεί κατά μικρό βαθμό να προκύψουν χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Είμαι βέβαιη ότι αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του γιατρού και δεν δοκιμάσεις να κάνεις καταχρήσεις όλα θα πάνε καλά...
Και στο τέλος θα είναι οι ίδιοι που θα παραδεχθούν ότι έκανες το σωστό.
Και οι δικοί μου γονείς είναι υπερπροστατευτικοί, αλλά βλέποντάς με να ταλαιπωρούμε τόσο με τα παραπανίσια κιλά μου, κατάλαβαν ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Όσο για το σύζυγο... ξέρει ότι είμαι δυνατή και πολύ πεισματάρα... και όταν του εξήγησα το δέχθηκε.
Μην ανησυχείς... είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβουν.
Όσο για τον μπαμπά σου ... κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να τον πείσεις είναι να συλλέξεις αξιόπιστα στοιχεία από ειδικευμένους επιστήμονες και να του τα παρουσιάσεις....
16-05-2006, 18:35 #12
Καλή μου singlemother,
Εγώ δεν θα σου πω μόνο τα προαναφερθέντα αλλά θα σου προσθέσω και κάτι ακόμη.....Σκέφτηκες ποτέ ότι οι γονείς σου (και πολύ περισσότερο η μητέρα σου) σε αντιμετωπίζουν ως την στρουμπουλούλα κόρη τους?Πολλές φορές οι γονείς μας που τόσο πολύ μας αγαπάνε δεν βλέπουν την πραγματικότητα ή αρνούνται να την δούνε. Οι ίδιοι απλά θεωρούν ότι έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω που καλό θα ήταν να τα χάσεις με δίαιτα, γυμναστήριο μπλαμπλαμπλα......Γιατί αυτό είναι το σωστό για αυτούς και συ ψάχνεις τον εύκολο δρόμο...Δεν είναι όμως έτσι...Πρέπει να τους εξηγήσεις ότι πλέον ανήκεις στην κατηγορία των παχυσάρκων, που σημαίνει ότι έχεις κάποιο νόσημα που χρειάζεται θεραπεία. Στα κατάλληλα χέρια και με θετική ενέργεια θα κάνεις θαύματα........Λογικά και μόνο αν το σκεφτούμε το 0,1% είναι μάλλον 0%.
17-05-2006, 00:08 #13
Εγώ νομίζω πως θα πρέπει να τους πεις πως καταλαβαίνεις ότι ανησυχούν γιατί σε αγαπάνε. Αλλά, επειδή κι εσύ αγαπάς τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να κάνεις κάτι αν δεν είσαι σίγουρη πως είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που αντιμετωπίζεις τώρα, δηλ. την παχυσαρκία. Θα πρέπει να τους πεις πως το πιθανότερο είναι να αγαπάς εσύ τον εαυτό σου περισσότερο απ΄όσο σε αγαπούν εκείνοι! Κοινή λογική! Και βεβαίως... αν δείχνεις πανικοβλημένη, μπορεί να τους δημιουργείς ανασφάλεια. Να είσαι σταθερή και λογική και να τους ενημερώνεις για τις κινήσεις σου. Όσο τους κρατάς στο σκοτάδι, τόσο μεγαλύτερη ανασφάλεια θα νιώθουν και τόσο περισσότερο θα αντιδρούν. Κάνε τους συμμάχους σου, μην τους κρύβεσαι. Και σύμμαχο κάνεις κάποιον αν τον βάλεις να μοιραστεί το πρόβλημά σου, να προτείνει λύσεις, να συμμετάσχει σε αποφάσεις, να "νιώσει" το αδιέξοδο. Η απόσταση δεν φτιάχνει συμμάχους. Φτιάχνει αντιπάλους.
17-05-2006, 00:43 #14
Singlemother :
αντιμετώπισα το πρόβλημα της διαφραγματοκήλης με το δακτύλιο.
Είχα μεγάλη διαφραγματοκήλη και ήθελα να βάλω και δακτύλιο. Εψαξα το θέμα πάρα πολύ. Τόσο σε γιατρούς όσο και σε ιστοσελίδες κυρίως ξένων πανεπιστημίων (με τη φιλική καθοδήγηση της ΒΙΟΝΙΚ).
Στην βιβλιογραφία αναφερεται σαν παράπλευρη ωφέλεια απο την τοποθέτηση του δακτυλίου είναι και η θεραπεία της διαφραγματοκήλης (εμποδίζει την διαφραγματοκήλη να ξαναγίνει). Μαζί με την επέμβαση τοποθέτησης του δακτυλίου - λαπαροσκοπικά - έγινε συγχρόνως και ανάταξη της διαφραγματοκήλης (την τράβηξαν ξανά στην θέση της και έκαμαν λίγα ραμματάκια στο διάφραγμα γύρω από τον οισοφάγο για να μήν ξαναγίνει). Αμέσως μετά την επέμβαση έληξε και το πρόβλημα μου με την διαφραγματοκήλη για πολλά πολλά χρόνια. Βέβαια μπορεί να ξαναγίνει απο μόνη της στο προβλεπτό μέλλον αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το δακτύλιο. Πρίν 10 χρόνια ο πατέρας μου είχε κάνει ανοικτή επέμβαση με το ίδια αποτέλεσμα και νοσηλεία 5 μέρες.
Συμπέρασμα = δεν υπάρχει κανένα πρόλημα με τη διαφραγματοκήλη και τον δακτύλιο
Φιλικά
Gaspe (παθόν)
17-05-2006, 09:30 #15
Παιδιά καλημέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για το support! Από τον Ιούνιο που θα έχω λιγότερη δουλειά θα αφοσιωθώ στην έρευνα γύρω από το δακτύλιο ώστε να έχω όλες τις επιστημονικές απαντήσεις για τον γιατρό μπαμπά μου και θα φροντίσω να καταλάβουν οι γονείς μου μέσα στο καλοκαίρι ότι (ναι, maniraki) δεν είμαι μια απλά "στρουμπουλή" κόρη που βαριέται να κάνει δίαιτα για να απαλαγεί από τα κιλάκια της! Gaspe είναι υπέροχο αυτό που μου λες για την διαφραγματοκοίλη, θα απορρίψω ήδη το πρώτο επιχείρημα!
Bionic εάν έχεις να μου συστήσεις κάποια άρθρα είναι more than welcome.
Does Fildena expire
29-07-2025, 11:28 in Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα