Results 16 to 30 of 46
Thread: wake me up when September ends..
-
23-05-2006, 19:12 #16
Κλειώ τα είπες όλα και για μένα...
Φαίη συγχαρητήρια... Θα θελα να είχα το θάρρος σου και να μπορούσα να τα έχω πει κι εγώ όλα αυτά, χρόνια τώρα και πρώτα πρώτα στον καθρέφτη...
- 23-05-2006, 21:34 #17
FEMALE, γεια σου και απο μενα...
Διαβασα οσα εγραψες παραπανω και εχω προβληματιστει....
Πολυ ομορφα ολα αυτα που γραφεις, εχεις καταπληκτικο γραπτο λογο...
εισαι πολυ ευαισθητη.....αλλα.....θα ηταν απαραδεκτο για μενα να μην σου πω την γνωμη μου....
Κοριτσακι μου καλο....δεν πας καλα....
Εχεις καταθλιψη....
Δεν θελω να το εκλαβεις ως επιθεση αυτο...αλλα...σαν μια συμβουλη καποιας που σε διαβασε και συγκινηθηκε και θεωρει πως πρεπει να σε βοηθησει....
Εισαι 23 ετων....και απο οτι καταλαβαινω εισαι αξιολογη κοπελα...
Προσπαθησε να γινεις λιγο πιο γηινη....πιο χαρουμενη....πιο 23 ετων...
Πολλες απολαυσεις ειναι πνευματικες και ψυχικες αλλα...μην υποβαθμιζεις τις σαρκικες....
Δεν ειναι κακο να αδυνατιζεις!!! Ουτε να σου το λενε!!!!
Δεν ειναι ασχημο να κοιτανε οι αντρες το σωμα σου...μεσα απο αυτο θα γνωρισεις την ηδονη και τον ερωτα...
Μην δικαιολογεις τον εαυτο σου αν εισαι απομακρη.....φοβασαι....
Προσπαθησε να μαθεις τι ειναι αυτο που φοβασαι....ειμαι σιγουρη πως με την εξυπναδα σου, την τολμη σου και την αναγκη σου να επικοινωνησεις, να δωσεις...να παρεις...θα τα καταφερεις!!!
Μην αντικαταστησεις την διακιολογια του παχους με την δικαιολογια οτι οι αλλοι ειναι γαιδουρια και αναισθητοι....και δεν σε καταλαβαινουν....
Ειναι κριμα!!!
Εισαι νεα και εχεις τοσα πολλα ομορφα πραγματα να νιωσεις....μην τα χασεις!!! Σε παρακαλω!!!!!
Περνω το θαρρος να στα γραψω ολα αυτα...διοτι...με συγκινησες...
Ξερω πως τωρα θα ακουσω ενα σωρο πικροχολα σχολια..αλλα...δεν με νοιαζει....Η ζωη ειναι γλυκια ακομα και αν σε βριζουν και αν σε απορριπτουν ορισμενοι....αρκει να την ζεις οσο πιο εντονα μπορεις και να βαζεις τα δυνατα σου!!!!
23-05-2006, 21:41 #18
Θα συμφωνήσω με ΜΑΡΙΑ_Κ, αν και θα προτιμούσα να πάρω μια ενδιάμεση θέση... Συμφωνώ πως αυτά που νιώθεις είναι λίγο περίεργα για την ηλικία σου, όμως το πάχος είναι τόσο άσχημο συναίσθημα που σε λιώνει σε κάνει να χάνεις το είναι σου... Απλά αγάπησε τον εαυτό σου, δωσε του αξία, γίνε πιο δυνατή, πάρε τη ζωή στα χέρια σου, μην ντρέπεσαι γι αυτό που είσαι, αλλά να είσαι υπερήφανη και να αγαπάς τον εαυτό σου πολύ... Αυτό θα σε οδηγήσει στο να τον κάνεις καλύτερο... Λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω μόνο καλό θα σου κάνει.
Φιλικά sad
24-05-2006, 01:07 #19
βρε μαρια _κ δεν εχω σκοπο ουτε να σου επιτεθω ουτε να κανω πικροχολα σχολια, αλλα το θεωρεις καλο να πεταμε ταμπελες οπως αυτη της"καταθλιψης" σε εναν νεο ανθρωπο και μαλιστα χωρις να ειμαστε γιατροι?
και περα απ την ταμπελα, πρεπει να εχει καταθλιψη κανεις για να εχει ζοριστει οσο η φεμ απο το προβλημα αυτο, και να κανει αυτες τις σκεψεις?
το θεωρεις τοσο μικρο προβλημα?
καλα ολα αυτα που λες περι σαρκικων ηδονων, αλλα ξερεις, το να μη μπορει κανεις να χαρει τη νεα του κατασταση και να παρατηρει, δεν ειναι θεμα απορριψης των ηδονων...
ειναι πολυ μυστηριο πραμα η εικονα του σωματος μας και της καταστασης μας που διαμορφωνουμε μετα ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ και ειναι εξαιρετικα δυσκολο κι αν μη τι αλλο, χρονοβορο, να τοποθετησουμε την νεα εικονα μας στην πραγματικη της διασταση...μεταφορικα και κυριολεκτικα..
κατα τη γνωμη μου σε αυτη τη φαση βρισκεται τωρα η φεμ κι ουτε τις σαρκικες ηδονες απορριπτει ουτε το γλυκο_μυστηριο_της_ζωης_επι τελους_σε_βρηκα....
θα τη βρει την ακρη..
24-05-2006, 09:47 #20
Originally posted by ΜΑΡΙΑ_Κ
εισαι πολυ ευαισθητη.....αλλα.....θα ηταν απαραδεκτο για μενα να μην σου πω την γνωμη μου....
να φαίνετε αλλόκοτος ένας τέτοιος τρόπος σκέψης αλλά
για τους περισσότερους παχύσαρκους και μάλιστα τόσο νεαρής ηλικίας είναι ο κανόνας.
κι αυτός είναι ένας λόγος που ορισμένοι άνθρωποι αν και
έκαναν το μεγάλο βήμα για να χάσουν τα κιλά τους ακόμα
κουβαλούν το φορτίο των κιλών στην ψυχή τους.
χρειάζετε χρόνος για να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα.. όταν για χρόνια κοιτούσες τη ζωή από
το παράθυρο πως ξαφνικά να γίνεις ένας άλλος?
μερικοί τρομάζουν τόσο που σαμποτάρουν την προσπάθεια
και τις θυσίες τους!
Νομίζω πως η Φαίη δεν έχει κατάθλιψη αλλά προσπαθεί σιγά σιγά να ξορκίσει το παρελθόν! και ομολογώ πως το κάνει
με τον τρόπο που μ' αρέσει .. με απόλυτη ειλικρίνεια!!
ε αυτή θα νικήσει!!!!!
24-05-2006, 12:28 #21
FEMALE, γεια σου και απο μενα...
Διαβασα οσα εγραψες παραπανω και εχω προβληματιστει....
Πολυ ομορφα ολα αυτα που γραφεις, εχεις καταπληκτικο γραπτο λογο...
Κοριτσακι μου καλο....δεν πας καλα....
Εχεις καταθλιψη....
Δεν θελω να το εκλαβεις ως επιθεση αυτο...αλλα...σαν μια συμβουλη καποιας που σε διαβασε και συγκινηθηκε και θεωρει πως πρεπει να σε βοηθησει....
Εισαι 23 ετων....και απο οτι καταλαβαινω εισαι αξιολογη κοπελα...
Προσπαθησε να γινεις λιγο πιο γηινη....πιο χαρουμενη....πιο 23 ετων...
Πολλες απολαυσεις ειναι πνευματικες και ψυχικες αλλα...μην υποβαθμιζεις τις σαρκικες....
Δεν ειναι κακο να αδυνατιζεις!!! Ουτε να σου το λενε!!!!
Δεν ειναι ασχημο να κοιτανε οι αντρες το σωμα σου...μεσα απο αυτο θα γνωρισεις την ηδονη και τον ερωτα...
Μην δικαιολογεις τον εαυτο σου αν εισαι απομακρη.....φοβασαι....
Προσπαθησε να μαθεις τι ειναι αυτο που φοβασαι....ειμαι σιγουρη πως με την εξυπναδα σου, την τολμη σου και την αναγκη σου να επικοινωνησεις, να δωσεις...να παρεις...θα τα καταφερεις!!!
Μην αντικαταστησεις την διακιολογια του παχους με την δικαιολογια οτι οι αλλοι ειναι γαιδουρια και αναισθητοι....και δεν σε καταλαβαινουν....
Ειναι κριμα!!!
Εισαι νεα και εχεις τοσα πολλα ομορφα πραγματα να νιωσεις....μην τα χασεις!!! Σε παρακαλω!!!!!
Περνω το θαρρος να στα γραψω ολα αυτα...διοτι...με συγκινησες...
Ξερω πως τωρα θα ακουσω ενα σωρο πικροχολα σχολια..αλλα...δεν με νοιαζει....Η ζωη ειναι γλυκια ακομα και αν σε βριζουν και αν σε απορριπτουν ορισμενοι....αρκει να την ζεις οσο πιο εντονα μπορεις και να βαζεις τα δυνατα σου!!!!
ΜΑΡΙΑ Κ όταν διάβασα το post σου νευρίασα τόσο πολύ που το μόνο που σκεφτόμουν είναι να σου απαντήσω βρίζοντάς σε όσο πιο χυδαία μπορούσα. Κατάλαβα όμως πως δε φταις εσύ για αυτό που γράφεις αλλά η άγνοιά σου για την ασθένεια που ονομάζεται κατάθλιψη...
Είμαι 24 ετών και πάσχω από κατάθλιψη από 11 χρονών. Η οικογένειά μου έχει ιστορικό καταθλιπτικών και μανιοκαταθλιπτικών (διπολικών) διαταραχών. Η προγιαγιά μου αυτοκτόνησε όταν η γιαγιά μου ήταν 3 ετών. Κάποιοι από το φόρουμ ξέρουν αυτά που σου αναφέρω. Τρέχω σε ψυχιάτρους και κλινικές όλη μου τη ζωή...Θα προτιμούσα να μην τα πω ποτέ αλλά ειλικρινά πιστεύω πως πρέπει να επιτέλους να καταλάβουμε ότι ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη είναι ένα άτομο που μπορεί με την κατάλληλη αγωγή να ζήσει μια φυσιολογική ζωή! Χαρακτηρισμοί όπως το "δεν πας καλά" ΜΑΡΙΑ Κ με έχουν στιγματίσει όλη μου τη ζωή... Κι όμως εγώ είμαι καλά και κάνω προσπάθεια να αδυνατίσω όχι μόνο για το σώμα μου αλλά και για την ψυχή μου...
Όσο για τη Φαίη είναι ένα ευαίσθητο κορίτσι που κατάφερε να γράψει με τόσο όμορφο τρόπο πράγματα που όλοι έχουμε νιώσει. Το μόνο που δεν είναι είναι καταθλιπτική. Πίστεψέ με αν είχε κατάθλιψη και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της δε θα έκανε τίποτα, πόσο μάλλον να ανοίξει τον υπολογιστή και να γράφει posts σε φόρουμ...
Ελπίζω την επόμενη φορά που κάποιος από εδώ θελήσει να χρησιμοποιήσει με τέτοια ευκολία τη λέξη κατάθλιψη να θυμηθεί αυτό το ποστ και να μην αρχίσει να κολλάει ετικέτες στους ανθρώπους σαν να είναι λεπροί...
24-05-2006, 12:40 #22
Fei, sou euxomai o,ti kalutero giati pragmatika to axizeis. Sugkinithika apisteuta me ta keimena sou. Exeis apisteuto talento. Elpizw na grafeis pio suxna!!
Eilikrina merikes fores anarwtiemai pou vriskontai krumenoi anthrwpoi san kai esena.
S'euxaristw polu gia to kouragio pou mou dineis mesa apo ta keimena kai tis skepseis sou.
24-05-2006, 13:12 #23
Κλειώ η Μαρία δεν το είπε κακοπροαίρετα αυτό για την κατάθλιψη, δεν ξέρουν
όλοι οι άνθρωποι τι ακριβώς είναι η κατάθλιψη. ούτε τι είναι να ζεις και να βλέπεις
γύρω σου μόνο το μαύρο και το γκρι. ούτε τι είναι να ζεις με seropram, ladoz, prozac
και να μη χάνεις γραμμάριο λόγω των φαρμάκων.
η Μαρία που είναι ένα πολύ χαρούμενο και χαμογελαστό πλάσμα και ο Θεός την
ευλόγησε με το δώρο της αισιοδοξίας, υπέθεσε πως
αυτό που βιώνει η Φαίη και αρκετοί από μας είναι η κατάθλιψη.
εε ας μην της πάρουμε το κεφάλι για μια λάθος λέξη.
24-05-2006, 15:16 #24
Bionic συμφωνώ μαζί σου ότι η Μαρία δεν είπε κάτι κακοπροαίρετα. Γι'αυτό και δεν αντέδρασα όπως ένιωσα στην αρχή. Αν είδες την αρχή του ποστ μου γράφω ότι αυτά που λέει η Μαρία τα λέει από την άγνοιά της και όχι με κακία. Όμως κι εγώ έχω περάσει πολλά εξαιτίας της άγνοιας των ανθρώπων...
Ζητώ συγνώμη αν το ποστ μου ήταν σε έντονο ύφος...
24-05-2006, 15:55 #25
its ok i love you
24-05-2006, 16:07 #26
Stop! You're making me blush!!!!!!!!!!!! :P
24-05-2006, 18:33 #27
Ουφ...και παλι ουφ.......
Βρε Κλειω...... μην υπερβαλεις....ελεος πια!!!!
Ολος ο κοσμος λεει την φραση "εχω καταθλιψη" χωρις να το χρησιμοποιει σαν ιατρικο ορο....
Το κοριτσακι αυτο....εχει προβλημα...και πρεπει να το ψαξει....
Δεν ξερω και δεν με νοιαζει τι σου κανανε εσενα οι θειες και οι θειοι σου...
Οταν λεω πως εχει προβλημα δεν το λεω κλινικα...το λεω απλα....σαν καποιον που εντοπιζει κατι στραβο....
Μια νεα κοπελα με τα δικα της προσοντα δεν θα επρεπε να τα βλεπει ολα μαυρα...
Εγω αν ημουν στη θεση της θα πηγαινα σε εναν ειδικο για να με βοηθησει να το ξεπερασω πιο γρηγορα και να αρχισω να γλενταω....
Και μην μου πεις πως περναει καλα...γιατι απο αυτα που γραφει...φαινεται πως δεν περναει....
Καλα ειναι να βλεπουμε δικες μας σκεψεις...να αναγνωριζουμε ευαισθητους ανθρωπους...κτλ...αλλα η ζωη ειναι εκει....και τρεχει...και δεν πρεπει να χανουμε λεπτο...ΟΡΜΑΤΕ!!!!
Ειδικα ενα σκεπτομενο, μορφωμενο γλυκο κοριτσι σαν την φιμαιλ...πρεπει να πιασει την ζωη απο τα κερατα και να την ξεζουμισει...
Και κατι ακομα....
Την ιδια συμβουλη θα δωσω και σενα....ξεκολλα απο το βιογραφικο και τον τιτλο της καταθλιπτικης...και ζησε!!!!
Ανοιξου...χαλαρωσε...μην πιανεσαι απο μια φραση που στο κατω κατω δεν γραφτηκε για σενα....που να ξερω εγω...τι ζορι τραβας....
Μια χαλαρη κουβεντα κανουμε εδω..και λεμε καποιες αποψεις μας...
24-05-2006, 19:55 #28
εκανα μια σκεψη ξαναδιαβαζοντας αυτο το θρεντ απ την αρχη ως το τελος...
οτι καποιοι απο μας, χρησιμοποιουν τα κιλα τους για να κρυφτουν και να προστατευτουν , οπως λεει κι η φεμ, σαν ασπιδα προστασιας, για να επιβιωσουν κρυπτομενοι πισω απ τον ογκο τους, οπως οι χελωνες...
και καποιοι αλλοι τα χρησιμοποιουν σαν δυναμη κρουσης....για να επιβιωσουν σαρωνοντας με τον ογκο τους στο περασμα τους, οπως οι οδοστρωτηρες....
24-05-2006, 20:16 #29
Μια νεα κοπελα με τα δικα της προσοντα δεν θα επρεπε να τα βλεπει ολα μαυρα...
οι αισιόδοξοι άνθρωποι. Νομίζεις συμβουλές του στυλ
βγες έξω και πιάσε τη ζωή από τα κέρατα δεν έχει ακούσει?
και μένα μου το λένε αυτό να βγαίνω κτλ. δεν νοιώθω ακόμα
έτοιμη αλλά δεν έχω και κατάθλιψη. είναι πολύ σκληρό
πράγμα η κατάθλιψη Μαρία. άσε να μη το πιάσω αυτό το κεφάλαιο αυτή τη στιγμή..γιατί έχω περάσει κι αυτή τη φάση.. δεν ξέρεις τι είναι να μη βλέπεις τη χαρά πουθενά και να νοιώθεις γύρω σου τα καζάνια να βράζουν!!
όσο για την Φαίη είναι μια χαρά τώρα! σύντομα θα είναι ακόμα καλύτερα.. κάνει τον απολογισμό της, παρατηρεί
τα πάντα και μεταμορφώνετε σιγά σιγά σε πεταλούδα..
24-05-2006, 20:44 #30
Καλησπέρα σε όλους και όλες..
Ξεκινώ λέγοντας πως διάβασα όλα τα ποστς που γράφηκαν πολύ προσεκτικά και σας ευχαριστώ όλους μηδενός εξαιρουμένου. Γι' αρχή, θα ομολογήσω πως ένα απο τα πράγματα που με εξιτάρουν πιο πολύ στη ζωή είναι να βλέπω ανθρώπους που έχουν την δική τους, διαφορετική ενδεχομένως απο άλλους, άποψη και την υποστηρίζουν. Ακόμα κι αν αυτή η άποψη προέρχεται και τεκμηριώνεται απο ελλειπτικές πληροφορίες της ζωής κάποιου άλλου που δεν έχουμε βιώσει ποτέ απο κοντά.
Διάβασα Μαρία_Κ το ποστ σου και χάρηκα πολύ. Τι θα είμασταν δίχως αντίλογο? Αλλά πριν σκεφτώ μια ενδεχόμενη απάντηση, ακολούθησα μια διαδικασία αντίστροφη απο αυτές που συνηθίζω. Κάθησα και διάβασα τα δυο ποστς μου ξανά και ξανά ,προσπαθώντας να αποστασιοποιηθώ απο την θέση του συγγραφέα, όσο αδύνατο κι αν φαντάζει αυτό και να γίνω εκείνη τη δεδομένη στιγμή ένας απλός αναγνώστης όπως όλοι οι υπόλοιποι. Νομίζω πως, έστω και για λίγο, τα κατάφερα. Γιατί διαπίστωσα πως, ίσως, κάποιες απο τις σκέψεις σου να τις είχα και εγω σαν παρατηρητής. Αυτό όμως συνέβη, όταν με διάβαζα, μόνο τις φορές που έδωσα περισσότερη έμφαση στον τρόπο που αφηγούμαι, εξηγώ και περιγράφω και λιγότερη σημασία στο τι γράφω. Σ'αυτό που απορέει σαν ουσία, μπορεί και σε αυτό που καμιά φορά κρύβεται πίσω απο τις λέξεις. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν έδωσες σημασία σε όσα λέω και θα εξηγηθώ.
Όλοι ξέρουμε πως μια απλή πρόταση στα χείλη ή τα δάχτυλα του καθένα μπορεί να πάρει διαφορετικό ύφος,διαφορετική πρόθεση,διαφορετικό τόνο και χαρακτήρα. Επειδή οι συνιστώσες σε ό,τι λέμε , πως το λέμε, πότε το λέμε και σε ποιον το λέμε είναι όπως οι αριθμοί..άπειρες. Έτσι κι εγώ, με μερικούς απο ατελείωτους συνδυασμούς γραμμάτων, πάντρεψα τις λέξεις που θεώρησα πως μπορούν καλύτερα να αποδώσουν τη σκέψη μου. Παραδέχομαι ,λοιπόν, πως ο τρόπος που γράφω ίσως αποτυπώνει πιο μεγαλοποιημένα όσα λέω.Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.. όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με γραπτό λόγο. Γι'αυτό θέλησα με λιγότερες λέξεις να γεννήσω μια εικόνα, αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε οι λέξεις αυτές να είναι δυνατές και εικονοπλαστικές. Θα διάβασες άλλωστε οτι ξεκαθάρισα πως δεν είναι σκοπός μου να γίνω μελοδραματική αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος έκφρασης.
Κατάθλιψη ,μπορεί να έχω ,μπορεί και όχι..ανάλογα με το πως κανεις εκλαμβάνει αυτή τη λέξη. Έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγω -σαν εγκέφαλος- και όπως την έχω βιώσει πιο ιατρικά-σε πολυ κοντινό μου πρόσωπο- θα κάνω μια απλή ερώτηση.Ποιος,που και γιατί κατηγόρησε,καταδίκασε και έβαλε φυλακή η πρόστιμο στην κατάθλιψη; Πως θα νιώσει κανείς χαρά αν δεν έχει βιώσει την θλίψη; Μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδιά και είναι θλιμμένη πάσχει απο κατάθλιψη;Σε όλους ότι ή όποιος μας λείπει και το θέλουμε και δεν το έχουμε δεν μας θλίβει; Αν κάποια στιγμή αυτή η γυναίκα αποκτήσει ένα μωρό δεν θα χει διπλή χαρά εξαιτίας της θλίψης που είχε; Είναι η ισσοροπία της φύσης τα αντίθετα και κατ'επέκταση και όλων εμας.
Μου άρεσε πολυ η λέξη που χρησιμοποίησες ..γήινη..είπες να γίνω λίγο πιο γήινη..πιο 23 ετών.. Δεν θυμάμαι να υπάρχουν κάπου οδηγίες για το πως κανείς μαθαίνει να είναι 5 ή 23 ή 100, που μαθαίνει κανείς να είναι σωστός γονιός,αδερφός,παιδί,σύντρ� �φος ή φίλος. Αυτό που ξέρω όμως πως υπάρχει είναι νόρμες δηλαδή ,πιο εύκολα, συμπεριφορές και νοοτροπίες που αντανακλούν τις θέσεις του κάθε ανθρώπου .Κι αυτές δεν είναι εγγράψιμες στο dna όπως η μυωπία αλλά πηγάζουν απο τις εμπειρίες του καθενός και τις επιρροές που έχει απο τον κοινωνικό του περίγυρο και τα ερεθίσματά του. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό και θα προτιμούσα να την κάναμε απο κοντά. Αλλά θα πω πως το δικαίωμα στην διαφορετικότητα είναι κατοχυρωμένο και συνταγματικά. Καταλαβαίνω Μαράκι μου καλό τι εννοείς βέβαια και πίστεψέ με κατάλαβα εξαρχής πως η πρόθεσή σου είναι καλή και αληθινή.
Θα σου πω λοιπόν, πως εγω απο 17μιση χρονών που μπήκα στο Πανεπιστήμιο έφυγα να μείνω μόνη μου στην Κρήτη. Και πάλι που επέστρεψα μένω μόνη. Ακόμα κι αν προέκυψε για άλλους λόγους το πρόβλημα του βάρους μου τότε έζησα σε 4 χρόνια εκεί όσα άλλοι δεν ζουν σε 4 ζωές, ή όσα άλλοι ζουν σε ένα χρόνο. Γιατί είμαι κατα τα άλλα εξαιρετικά επικοινωνιακή.Όλα σχετικά είναι.Διασκέδασα, ταξίδεψα, χτυπήθηκα απο το χορό σε club, έκανα φίλες ,φίλους και μεθυσμένη γύρισα σπίτι και για γκόμενους παραλύρησα και με γκόμενους βρέθηκα και γούσταρα μέχρις εσχάτων τη σάρκα και σκέτη και με την ψυχή μου μέσα σάυτήν γιατί πάμε πακέτο. Χόρτασα απο αυτά γιατί έφτασα στην υπερβολή. Παράλληλα όμως χόρτασα κι απο φαί.
Έγκοσα κοινώς. Κι όταν είπα πως 'κρυβόμουν' δεν εννοούσα πως δεν είχα κοινωνική ή ερωτική ζωή. Ήταν μεταφορικό.
Εδώ στην Αθήνα όπως και στην πατρίδα μου την Θεσσαλονίκη όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Αρα έχω το δικαίωμα να είμαι ναι μεν 23 αλλά να επιλέγω να είμαι τα δικά μου 23. Κι αυτό σημαίνει πως σ'αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω την καλύτερη διάθεση γιατί προσαρμόζομαι σε μια νεα κατάσταση.Κάνω κι εγω ένα φλας μπακ.Π.χ. πες πως αλλάζεις σπίτι.Και απο τα 50 τ.μ.΄στο Ζεφύρι-δεν έχω κάτι με την περιοχή - πας σε ένα που είναι 200τ.μ. Θα νιώθεις το ίδιο; Αν σκεφτείς το προηγούμενο σπίτι σου δεν θα πεις ''πωπω σε τρύπα έμενα'' Πόσο μάλλον θα το πεις αν δεν το πάρεις στην ίδια περιοχή αλλά στο Πανόραμα της Βούλας με πιάτο όλη τη θάλασσα που ανοίγει και το μάτι.
Έτσι κι εγώ επιλέγω στα δικά μου 23 να μην στριμώχνομαι σαν σαρδέλα κάθε μέρα σε ενα club της παραλιακής που χωρά 500 άτομα και βάζουν 2000 επειδή αυτό κάνουν άλλοι στα 23.Γιατί σαν κοριτσάκι κουβαλώ και μια τσαντούλα ,μια ζακέτα, ένα κάτι και θέλω να τα ακουμπήσω κάπου ανθρώπινα και όχι πάνω στο κεφάλι μου σαν την Βουγιουκλάκη όταν ήθελε στην ταινία να μάθει να περπατά πιο σικάτα. Επιλέγω να μην αγοράζω ότι μου πασάρει κάθε μαρκετίστας που κρύβεται πίσω απο ένα προιόν.Αλλά πολύ περισσότερο επιλέγω να μην αγοράζω ότι μου πασάρει κάποιος ως σωστό, λάθος,κακό και καλό. Γενικώς, μεγάλωσα και έμαθα να μην κολλάω σε στερεότυπα. Οτι αυτά πρέπει να κάνεις στα 23 και ότι άλλο διαφορετικό σε κάνει εξωγήινη.Αν δηλαδή εμένα στα 23 μου άρεσε το πλέξιμο θα ήμουνα αποκομμένη απο τις τάσεις της ζωής. Απο το μυαλό ξεκινάνε όλα. Τα στερεότυπα τα σημερινά δεν μας τα έδωσε ο Θεός .Απο ανθρώπους επινοήθηκαν , σε ανθρώπους εφαρμόζονται και απο άλλους ανθρώπους καταρρίπτονται. Αυτό είναι μαγεία της ζωής.Πως ο νους και ο Λόγος σε καθιστά ικανή αυτό που μέχρι χθες με το δικό σου μυαλό ήταν 'θεός' αύριο να είναι β' διαλογής ή ακόμα πιο 'θεός'.Γιατί έτσι θέλεις. Υπάρχει επιχείρημα που να στέκει απέναντι στο 'θέλω' του αλλουνού;Ετσι λοιπόν ή σκύβεις το κεφάλι και τα καταπίνεις όλα αμάσητα όπως ένας χοντρός το περίσσιο φαι ή τα δοκιμάζεις,τα μασάς καλά -όπως όταν έχεις τον δακτύλιο-και αν σου αρέσει τα καταπίνεις αλλιώς υπάρχει και η χαρτοπετσέτα οπου τα φτύνεις.
Με βάση λοιπόν μια λογική που στηρίζεται στο τι κάνει η πλειοψηφία της ηλικίας μου είναι δεδομένο πως δεν πάω καλά, καθόλου καλά αλλά μου αρέσει..Γιατί με αυτή τη λογική θα ήμουν περισσότερο αντιπροσωπευτικό δείγμα αν έκανα ότι και ο διπλανός ή συνομίλικός μου.Αν λοιπόν οι περισσότερες στα 23 αρχίσουν να παίρνουν ναρκωτικά πρέπει να πάρω κι εγω. Ε, εγω είμαι και λίγο εγωίστρια-αλλα όχι εγωκεντρική-και θέλω να ξεχωρίζω γιατί δεν θέλω να είμαι πρόβατο σε ένα κοπάδι που περπατά τυφλά ή γιατί στην τελική δεν γουστάρω τα κουδούνια που θέλει να μου κρεμάσει ο καθένας για να είμαστε όλοι ίδιοι,είτε αυτός είναι οι συγγενείς ,είτε είναι η ίδια η κοινωνία είτε είναι η τηλεόραση και τα περιοδικά. Γιατι αφού στα 18 έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις έχεις και στα 23 δικαίωμα να περάσεις μια φάση ,βρε αδερφέ.Σκεφτείτε έναν 25αρη στην Αθήνα και έναν σε ένα χωριό στην Ήπειρο. Ο ένας πάει Venue και περνά ζωή και κότα και είναι χαρούμενος και ο άλλος αρμέγει πρόβατα,έχει και δυο παιδιά και πάλι είναι χαρούμενος. Ακολουθούν τον ίδιο τρόπο ζωής; όχι. Τους έμαθε κανείς εκτός απο τα βιώματα πως να είναι στα 25;όχι, Γιατί αλλιώς θα έκαναν τα ίδια.
Κι αν κάποιος πει 'εφ'οσον δεν κολλάς σε στερεότυπα γιατί θες να αδυνατίσεις;Στερεότυπο δεν είναι και η Χρουσαλά; ' θα πω πως θέλω να αδυνατίσω γιατί είναι επιλογή μου ν
α έχω μια πιο υγιή ζωή . Μπορεί αν δεν υπήρχε ρατσισμός απέναντι στους χοντρούς να έμενα κι έτσι.Αυτό δεν το ξέρω αλλά το παραδέχομαι.Οτι ,ναι, θέλω να είμαι πιο υγιής αλλά θέλω και να έχω ίσες πιθανότητες με κάποιον άλλο για να πιάσω μια δουλειά ή να με προσέξει ένας άντρας .Δεν ζω στον ʼρη.Κι εγω εκεί συμβιβάζομαι γιατί έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα και δεν θα είχαμε και κινητήρια δύναμη αν όλα αυτά άλλαζαν στο αψε σβήσε.Αλλά κάπως έτσι έρχεται μετά και το ' οι έγχρωμοι και οι λευκοί, οι κοντοί και οι ψηλοί, οι πλούσιοι και οι φτωχοί' και κάτι τέτοια στερεότυπα και 'πρέπει' μάλλον σκεφτόταν ο Χίτλερ και έγιναν όσα έγιναν..
Επιπρόσθετα δεν χαρακτήρισα κανέναν αναίσθητο ή γαιδούρι. Ισα ίσα που είπα πως νόμιζα οτι ε γ ω επιλέγοντας να δίνω πολλά θα ξεχάσουν οι άλλοι το βάρος μου.Δεν με εκβίασε κανείς να δώσω κάτι. Είπα πως εγω έψαχνα κερκόπορτες,εγω ήθελα να περνώ απαρατήρητη ή μάλλον πιο σωστά το βάρος μου κι όχι εγώ σαν σύνολο. Είπα πως ήταν δικό μου λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί έγινα απαξιωτική και ανασφαλής. Ανασφαλής με εμένα και απαξιωτική με τους άλλους. Πίστευα πως όταν εγω έκλαιγα για ένα χωρισμό είχα περισσότερο δικαίωμα να κλαίω απο ότι είχε μια φίλη που περνούσε το ίδιο αλλα ήταν αδύνατη. Σκεπτόμενη οτι εκείνη εύκολα θα ξαναβρεί τον έρωτα ενω εγω όχι. Ημουν απαράδεκτη και το παραδέχομαι. Φταίω κι εγω που απομακρύνθηκαν άνθρωποι απο την ζωή μου γιατί το βάρος μου το είχα κάνει και κέντρο βάρους της ζωής μου. Και πάνω σε αυτό τον άξονα βρίσκονταν όλες σχεδόν οι κινήσεις μου. Τώρα ,το αν γενικότερα εμείς οι άνθρωποι ,όταν δούμε άλλο άνθρωπο να προσφέρεται και να δίνει , είτε το ανταποδίδουμε,είτε ψιλοβολευόμαστε,είτε τον ξεζουμίζουμε είναι κάτι που αφήνω στην κρίση του καθένα. Απλά εγω σε όσες περιπτώσεις είδα το ξεζούμισμα έκανα την κότα αλλά εγω την έκανα, το λέω,όχι ο γείτονας.
Την ίδια μέρα που κάποιος ανακάλυπτε τον ηλεκτρισμό κάποιος άλλος έκανε έρωτα για πρώτη φορά, κάποιος άλλος πολεμούσε, κάποιος άλλος έκλαιγε για μια αγάπη, κάποια άλλη γεννούσε. ΄Ολοι τους θα θυμούνται εκείνη την ημέρα. Ο καθένας όμως για τον δικό του διαφορετικό λόγο. Μην ψάχνουμε λοιπόν όλοι τον ίδιο θησαυρό στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο. Ο καθένας έχει τον δικό του. Έχεις το χάρτη , έχεις την πυξίδα, ψάξε και βρες τον . Εγω τον βρίσκω σήμερα ακόμα και στην ίδια μου την θλίψη ή την ασταθή διάθεση γιατί ξέρω πως κατα βάθος είναι γλυκιά αυτή η μελαγχολία. Γιατί πριν 'παντρευτώ' την νέα μου εμφάνιση πρέπει να κηδέψω την παλιά. Της κάνω λοιπόν μια ωραιότατη ανθοστόλιστη κηδεία, της αποδίδω τις καλύτερες τιμές, τρώω και τα κόλυβά της, λέω και ένα 'αιωνία η μνήμη της' και μετά την θρηνώ όπως της αρμόζει. Δεν την χώνω σε ένα λάκκο σαν σκουπίδι ,ούτε την πετάω απο το παράθυρο έρμαιο στα όρνια. Λες οτι δεν είναι κακό να μου λένε πως αδυνατίζω και με βάση το παράδειγμα της κηδείας θα σου πω το εξής ..όταν μου το λένε είμαι σαν την χήρα που της λένε ' Συλληπητήρια, να ζήσετε να την θυμόσαστε' . Είναι κακό να λες συλληπητήρια στη χήρα;Όχι βέβαια!Η πρόθεση είναι καλή αλλά εκείνη τη στιγμή θυμάται την απώλεια ,σφίγγεται η καρδιά της ,μπορεί να σου μπήξει και τα κλάμματα.Ξέρει όμως πως απο ενδιαφέρον το λες. Μια χαρά λοιπόν νιώθω πρώτη φορά σε 'κηδεία' και τα μαύρα θα τα πετάξω πολυ σύντομα απο πάνω μου..
Είπα πολλά και βέβαια όλα αυτά δεν απευθύνονται σε σενα Μαράκι μου,εσύ απλά μου έδωσες αφορμή να ξεδιπλώσω σκέψεις με βάση τα λεγόμενά σου και χάρηκα πολύ.Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να με φανταστείς με κανα δόκανο παραμάσχαλα. Σε ευχαριστώ γιατί λαχταρώ πάντα να βλέπω αντικρουόμενες απόψεις. Όσα γράφω είναι για να με θυμάμαι εγω, να ξεδίνω και ίσως για να με καταλάβουν και κάποιοι άνθρωποι που μας αρέσει πιο πολύ η κρέμα γάλακτος απο τα καρότα..Προσπάθησα αυτή τη φορά να είμαι πιο καθημερινή και με περισσότερο χιουμοριστική διάθεση γιατί είμαι χαρούμενος άνθρωπος ..αλλά σαν άνθρωπος υπερασπίζομαι κάθε μου διάθεση και κάθε έκφραση αυτής της διάθεσης..
Είμαι 23 και όχι δεν πάω καλά αλλά για έναν περίεργο λόγο αυτό είναι τρελή ηδονή,
ευχαριστώ για την δύναμη που μου δίνετε ό λ ο ι,
Φαίη
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....