Results 1 to 15 of 16
-
26-05-2006, 00:36 #1
γεια σας, θα ηθελα την γνωμη σας.
Γεια χαρα σε ολους!
Διαβάζω τα μηνυματα και για πρώτη φορα νιωθω οτι επιτελους καποιοι μιλουν για τις ανησυχιες τους ανοιχτα!Πόσα κιλά είναι, ποσο εφαγε, τι εφαγε , πως ενθαρυνετε ο ενας τον αλλον ειναι καταπληκτικο!
Το προβλημά μου είναι οτι εγώ παντα ημουν η πιο στρουμπουλη απο όλες τις φίλες μου και οποτε γινόταν λογος για τα κιλά μου, μου λεγαν "ραψτο!" Ευκολο να το λες δυσκολο να το κανεις, ειδικά αν εσυ που το λες εισαι κορμάρα...................
Εχει περάσει ένας χρονος που γεννησα το δευτερο παιδί μου και τα κιλά δεν εχουν φύγει.
ειμαι 1,60 και τωρα ειμαι 74κιλα.Μπορει να φαίνονται λίγα για να χαθουν αλλα τα τελευταια χρόνια η ζυγαριά ανεβαινει και εγω μονιμως τρεχω σε διατολογους χωρις αποτελεσμα.Ξέρω οτι πολλοι που μπορει να διαβασουν το μηνημά μου να σκεφτουν - σιγα το προβλημα- αλλα οπως μου είπε ο τελευταίος διαιτολογος, πάσχω απο "αμνησιακη βουλιμία" δηλαδη τρωω τρωω τρωω και μετα δεν θυμαμαι οτι εχω φαει και συνεχιζω τα γευματα κανονικα.Οταν το καταλαβαινω νιωθω ενοχες , πολλες φορες τα βγαζω, εχω εφιαλτες και κλαιω. Συχαινομαι τον εαυτο μου, εχω βγαλει ολους τους καθρεπτες απο το σπιτι, και το μονο που βλεπω ειναι την ζυγαρια να ανεβαινει. Μηπως καποιος ξερει που μπορω να βοηθηθω? Χίλια συγνωμη για την πολυλογια μου. Ευχαριστω
- 26-05-2006, 01:24 #2
Originally posted by katerina
Γεια χαρα σε ολους!
Διαβάζω τα μηνυματα και για πρώτη φορα νιωθω οτι επιτελους καποιοι μιλουν για τις ανησυχιες τους ανοιχτα!Πόσα κιλά είναι, ποσο εφαγε, τι εφαγε , πως ενθαρυνετε ο ενας τον αλλον ειναι καταπληκτικο!
Το προβλημά μου είναι οτι εγώ παντα ημουν η πιο στρουμπουλη απο όλες τις φίλες μου και οποτε γινόταν λογος για τα κιλά μου, μου λεγαν "ραψτο!" Ευκολο να το λες δυσκολο να το κανεις, ειδικά αν εσυ που το λες εισαι κορμάρα...................
Εχει περάσει ένας χρονος που γεννησα το δευτερο παιδί μου και τα κιλά δεν εχουν φύγει.
ειμαι 1,60 και τωρα ειμαι 74κιλα.Μπορει να φαίνονται λίγα για να χαθουν αλλα τα τελευταια χρόνια η ζυγαριά ανεβαινει και εγω μονιμως τρεχω σε διατολογους χωρις αποτελεσμα.Ξέρω οτι πολλοι που μπορει να διαβασουν το μηνημά μου να σκεφτουν - σιγα το προβλημα- αλλα οπως μου είπε ο τελευταίος διαιτολογος, πάσχω απο "αμνησιακη βουλιμία" δηλαδη τρωω τρωω τρωω και μετα δεν θυμαμαι οτι εχω φαει και συνεχιζω τα γευματα κανονικα.Οταν το καταλαβαινω\[']
νιωθω ενοχες , πολλες φορες τα βγαζω, εχω εφιαλτες και κλαιω. Συχαινομαι τον εαυτο μου, εχω βγαλει ολους τους καθρεπτες απο το σπιτι, και το μονο που βλεπω ειναι την ζυγαρια να ανεβαινει. Μηπως καποιος ξερει που μπορω να βοηθηθω? Χίλια συγνωμη για την πολυλογια μου. Ευχαριστω
Αν ισχυει αυτο που σου ειπε ο διαιτολογος,τοτε το προβλημα ειναι ψθχολογικο και χρειαζεσαι αναλογη βοηθεια
26-05-2006, 13:23 #3
Καλως ηρθες Κατερινα.Θα συμφωνησω με τον Γιαννη οτι μπορει να χρειαζεσαι και τη βοηθεια ψυχολογου για να λυθει το προβλημα.Απο κει και περα ακομα και ας μην εχεις και πολλα κιλα που πρεπει να χασεις δεν παυει εσενα αυτο να σε προβληματιζει και να σε κανει να μην αισθανεσαι ανετα.Μιλα με καποιον ψυχολογο για να βοηθηθεις να αποβαλλεις και το οτι αισθανεσαι ενοχες κλπ γιατι το να τα βαζεις με τον εαυτο σου σιγουρα δεν ειναι λυση.Θα δεις οτι σιγα σιγα θα καταφερεις να χασεις αυτα τα κιλα και θα εισαι μια χαρα,μην απελπιζεσαι.Φιλακια!
26-05-2006, 18:56 #4
Διαβάζοντας το μήνυμα σου, Κατερίνα, στάθηκα για λίγο στη λέξη <<αμνησιακή>> που ακολουθεί τη βουλιμία.Αυτό είναι κάποια ειδική μορφή διατροφικής διαταραχής,που έχει επιστημονικά διαγνωσθεί από κάποιον ειδικό;Έχεις πάρει την γνώμη κάποιου επιστήμονα σχετικά με το θέμα σου ή απλά θέλησε ο διαιτολόγος με πιο παραστατικό τρόπο να περιγράψει πως λειτουργείς σε πιο <<πρακτικό>> επίπεδο - ενδεχομένως σαν κάποιον που έχει μερική αμνησία;
Όπως και να 'χει,αν προσπαθήσω να κάνω μια προσέγγιση,με την κοινή λογική ενός ατόμου που είχε κάποια διατροφική διαταραχή,νομίζω πως τελικά το θέμα σου έγκειται στο αν έχεις κορεσμό ή όχι.Γιατί, το να μην θυμάσαι αν έχεις φάει, μεταφράζεται στο ότι δεν νιώθεις χορτάτη φυσικά ή ψυχολογικά.
Όπως είπα και πριν ο κορεσμός έχει δύο παραμέτρους: Η μία είναι η φυσική - το σήμα που δίνεται στο μυαλό ότι το στομάχι είναι γεμάτο- και η άλλη είναι η ψυχολογική - νιώθω ευδιάθετος και <<πλήρης>> με αυτό που κατανάλωσα και δεν τρώω άλλο - για να νιώσω καλύτερα ας πούμε ( καταναλώνοντας γλυκά ή κάτι που να γλυκαίνει τον ουρανίσκο μου...).
Γι'αυτό και πιστεύω πως πρέπει να εξετάσεις και τις δύο αυτές μεταβλητές,ξεκινώντας απο την φυσική.Ένας ενδοκρινολόγος ή και διατροφολόγος ακόμα, θα σε βοηθήσει.Αν μετά απο αυτά δεν καταλήξεις κάπου συμβουλεύσου έναν ψυχολόγο...
29-05-2006, 10:26 #5
.......δηλαδη τρωω τρωω τρωω και μετα δεν θυμαμαι οτι εχω φαει και συνεχιζω τα γευματα κανονικα.Οταν το καταλαβαινω νιωθω ενοχες , πολλες φορες τα βγαζω, εχω εφιαλτες και κλαιω. Συχαινομαι τον εαυτο μου, εχω βγαλει ολους τους καθρεπτες απο το σπιτι, και το μονο που βλεπω ειναι την ζυγαρια να ανεβαινει. Μηπως καποιος ξερει που μπορω να βοηθηθω? Χίλια συγνωμη για την πολυλογια μου. Ευχαριστω
θα επικεντρωθω σε αυτα τα δυσαρεστα συναισθηματα σου κι οχι στο βαρος σου που οπως κι εσυ λες μπορει να σε προβληματιζει αλλα δεν ειναι υπερβολικο. καταλαβαινω οτι θα νοιωθεις καλυτερα με λιγα λιγοτερα κιλα και ευχομαι στο μελλον να γινει αυτο, αλλα νομιζω οτι αυτο που προεχει ειναι να παψεις να αισθανεσαι τοσο ασχημα για τον εαυτο σου...και πιστευω οτι μαζι με αυτο θα μπορεσει να λυθει και το προβλημα των λιγων παραπανω κιλων..
συμφωνω κι εγω λοιπον, με τους φιλους που λενε οτι αν δεν εχεις αντιρρηση θα ηταν καλο να αναζητησεις ειδικη βοηθεια, δηλαδη καποιον ψυχολογο ειδικευμενο στις διαταραχες προσληψης τροφης..
30-05-2006, 00:07 #6
γεια σας και πάλι.
Θα ήθελα να σας ευχαριστησω αρχικα για τις συμβουλες σας, δεν περιμενα οτι θα απαντησει καποιος.
Επειδη δεν ξερω πως να απαντησω σε καθε εναν ξεχωριστα, να πω καποια πραγματα που αναφερθηκαν.
Κλεανθη , πραγματι μου ειπε αυτη την λεξη προσπαθωντας να μου εξηγησει γιατι και πως συμβαινει αυτο. Μου εξηγησε πως εχω βαλει στο μυαλο μου καποια φαγητα σε ενα βαθρο και τα εχω καταχωρησει με ενα μεγαλο απαγορευτικο "Χ". Οταν λοιπον παω και τρωω οτιδιποτε απο αυτα, μου ειπε οτι το υποσυνειδητο μου δεν καταχωρει την ικανοποιηση για να μην νιωσω μετα την ενοχη. Οταν ομως το βραδυ πια καθομαι και προσπαθω να θυμηθω αν εχω τηρησει το διαιτιολογιο μου η οχι εκει ερχεται και το συναισθημα του να τα βγαλω αν εχω φαει κατι που δεν πρεπει.
toosweettobeforgotten Εχω παει σε ψυχολογο αλλα οχι ειδικευμενο στις διαταραχες προσληψης τροφης. Δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοια ειδικοτητα. Μηπως ξερεις καποιον?
Ευχαριστω και παλι για τα μηνυματα σας.Ευχαριστω που ειστε εδω!
30-05-2006, 10:27 #7
γεια σας και πάλι.
.....toosweettobeforgotten Εχω παει σε ψυχολογο αλλα οχι ειδικευμενο στις διαταραχες προσληψης τροφης. Δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοια ειδικοτητα. Μηπως ξερεις καποιον?
Ευχαριστω και παλι για τα μηνυματα σας.Ευχαριστω που ειστε εδω!
Απευθυνσου με υ2υ στον nido, τον admin του σαιτ για να σε κατατοπισει αν γινεται κατι σχετικο στην αθηνα, η να σου υποδειξει καποιον ψυχολογο που μπορεις να απευθυνθεις.
Μεχρι τοτε, η ΑΚΟΜΑ και τοτε, μπορεις ετσι κι αλλιως να περνας απο δω, οπου σιγουρα υπαρχουν ατομα που περνανε τα ιδια, σε καταλαβαινουν αλλα μπορουν και να σε βοηθησουν με την προσωπικη τους περιπτωση...
03-06-2006, 18:50 #8
EIMAI 18 XRONON KAI ASXOLOYME ME TON PROTATHLITISMO.EXW 10 PARAPANISIA KILA POY ME EMBODIZOUN TOSO STIN ATHLITIKI ALLA KAI STIN KOINWNIKI MOU ZWI.O,TI TRWW (TRWW MONO 1 FORA TI MERA) PIGENW KAI TO KANW EMETO.META APO TO EPISODIO AFTO DEN BORW NA ANASANW KALA GIA 5-6 WRES.TIN YPOLIPI MERA PINW MONO COKA COLES LIGHT I XIMOYS.EXW XASEI MONO 4 KILA SE 2 EBDOMADES KAI OTAN TRWW KATI (OTIDIPOTE) KAI DEN TO KANW EMETO VAZW TOYLAXISTON 1 KILO TO OPIO TO XANW MESA STIS EPOMENES 2-3 MERES.DEN XANW EFKOLA KILA GIATI??EXW BOULIMIA?PWS BORW NA PATHW ANOREKSIA?KAI KATI TELEFTEO..TA KATHARTIKA EINAI XAPIA?OTAN EIXA ZITISEI MOU EDWSAN ENA PRAGMA SAN LEMONADA ALLA DEN TO PIRA....APANTISTE MOU PLEASE....!!!!!!!!
03-06-2006, 19:34 #9
Maro καλωσήρθες.
Είσαι πολύ μικρή για να κάνεις τόσο κακό στον εαυτό σου και να είσαι σε αυτήν την αγωνία συνέχεια. Το θέμα δεν είναι αν έχασες 4 κιλά σε 2 βδομάδες είναι το πως τα έχασες και βέβαια να μην τα ξαναπάρεις.
Προσπάθησε να κρατηθείς μακριά από οτιδήποτε έχει να κάνει με φάρμακα (γνώμη μου) και προσπάθησες να κρατήσεις ένα ισοροπημένο διαιτολόγιο με φρούτα και λαχανικά.
Τρώγοντας σωστά και αφού γυμνάζεσαι όπως λες δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσεις!!!
03-06-2006, 19:37 #10
Μάρω, αν θες πες μας τι άθλημα κάνεις...Κι εγώ υπήρξα αθλητής και ομολογώ πως ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι - διατροφικά - στον εαυτό σου, είναι όχι μόνο αντιαθλητικός αλλά και επικίνδυνος!Δεν είναι δυνατόν να κανεις πρωταθλητισμό και να να τρως μόνο μια φορά την ημέρα!!!Ανεπίτρεπτον!Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τις επιδόσεις που θες,ενώ το πιο πιθανό είναι να καταρρεύσεις και να τραυματιστείς ( το απεύχομαι ασφαλώς...).
Αν θέλεις να χάσεις βάρος, μια εξατομικευμένη διατροφή από έναν ειδικό είναι αυτό που ενδείκνυται.Κάποιο διατροφικό πρόγραμμα που όχι μόνο θα είναι προσαρμοσμένο στις αυξημένες λόγω άθλησης ανάγκες του οργανισμού σου,αλλά και προσανατολισμένο στην απώλεια κιλών με φυσικό τρόπο.
Η σωστή απώλεια την κιλών δεν θα οδηγήσει και σε χάσιμο μυικής μάζας,κάτι που είναι απαραίτητο για τον αθλητή!Επιπλέον όταν το βάρος μειώνεται σταδιακά ο μεταβολισμός δεν πέφτει και το σώμα κάνεις καλύτερες καύσεις.Δεν συγκεντρώνει το λίπος,το χρησιμοποιεί και παίρνει ενέργεια από αυτό.
Με βάση όλα αυτά,νομίζω - αν και δεν είμαι ειδικός - ότι δεν κάνεις καλό στον μεταβολισμό σου.Δεν του δίνεις πρώτη ύλη για να λειτουργήσει.Δεν έχει φαγητό για να κάνει καύσεις και αναγκάζεται ν' αποθηκεύει ότι πηγές ενέργειας έχει - είτε μέσω του λίπους,είτε από το γλυκογόνο των μυών όταν αθλείσαι.
Γι' αυτό σταμάτα τους αυτοσχεδιασμούς με την διαδικασία απώλειας βάρους! Δεν χάνεις βάρος έτσι!Το μόνο που καταφέρεις είναι να βασανίζεις τον εαυτό σου,να μην έχεις απόδοση στον αθλητισμό να ξεμένεις απο ενέργεια και ποιος ξέρει ποια αλλη συνέπεια θα παρουσιαστεί.
Συμβουλεύσου ένα διατροφολόγο - αθλήιατρο και εξήγησε του τι θες να κάνεις.Πόσο αθλείσαι και όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τις φυσικές σου δραστηριότητες.θα σου δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σε καλύπτει και στο αθλητικό μέρος της ζωής σου και θα είναι και πρακτικό για την καθημερινότητα σου.
Όσο αφορά αυτά που ρωτάς περί ανορεξίας και καθαρτικών,αυτά είναι επικίνδυνες καταστάσεις.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.Είναι νόσοι.Τα καθαρτικά είναι φάρμακα και δεν βοηθούν στην μη πρόσληψη θερμίδων.Απλά αδειάζουν τον γαστρεντερικό σωλήνα.Τις θερμίδες όμως που εχεις πάρει δεν τις αποφεύγεις.Πίστεψε με,έχω πάρει τριών ειδών καθαρτικά και γνωρίζω ακριβώς τι κάνουν!Οπότε...δώρον άδωρον...
Ελπίζω να βοήθησα όσο μου επιτρέπει η θέση μου.Αυτή ενός πρώην αθλητή που πέρασε το στάδιο των διατροφικών διαταραχών...Αν νομίζεις ότι μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως αλλιώς...σφύρα :) :) :)
03-06-2006, 19:39 #11
Κλεάνθη φσιττττ συμφωνώ απόλυτα!!
03-06-2006, 22:39 #12
Originally posted by maro
EIMAI 18 XRONON KAI ASXOLOYME ME TON PROTATHLITISMO.EXW 10 PARAPANISIA KILA POY ME EMBODIZOUN TOSO STIN ATHLITIKI ALLA KAI STIN KOINWNIKI MOU ZWI.O,TI TRWW (TRWW MONO 1 FORA TI MERA) PIGENW KAI TO KANW EMETO.META APO TO EPISODIO AFTO DEN BORW NA ANASANW KALA GIA 5-6 WRES.TIN YPOLIPI MERA PINW MONO COKA COLES LIGHT I XIMOYS.EXW XASEI MONO 4 KILA SE 2 EBDOMADES KAI OTAN TRWW KATI (OTIDIPOTE) KAI DEN TO KANW EMETO VAZW TOYLAXISTON 1 KILO TO OPIO TO XANW MESA STIS EPOMENES 2-3 MERES.DEN XANW EFKOLA KILA GIATI??EXW BOULIMIA?PWS BORW NA PATHW ANOREKSIA?KAI KATI TELEFTEO..TA KATHARTIKA EINAI XAPIA?OTAN EIXA ZITISEI MOU EDWSAN ENA PRAGMA SAN LEMONADA ALLA DEN TO PIRA....APANTISTE MOU PLEASE....!!!!!!!!
Ο φίλος Κλεάνθης σου έδωσε μια απάντηση καθ' όλα κατατοπιστική. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως 4 κιλά σε 2 εβδομάδες δεν είναι λίγα. Αντιθέτως είναι πάρα πολλά. Το όριο ασφαλούς απώλειας είναι 4 με 5 κιλά, εκτός και αν μιλάμε για αρκετό βάρος που εκεί τους πρώτους μήνες η απώλεια θα είναι λίγο μεγαλύτερη, της τάξεως των 6-7 κιλών το μήνα.
03-06-2006, 23:15 #13
Originally posted by Αλέξης
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, αν κι εγώ νέος σε αυτήν, παρακολουθώ το forum εδώ και χρόνια.
Ο φίλος Κλεάνθης σου έδωσε μια απάντηση καθ' όλα κατατοπιστική. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως 4 κιλά σε 2 εβδομάδες δεν είναι λίγα. Αντιθέτως είναι πάρα πολλά. Το όριο ασφαλούς απώλειας είναι 4 με 5 κιλά, εκτός και αν μιλάμε για αρκετό βάρος που εκεί τους πρώτους μήνες η απώλεια θα είναι λίγο μεγαλύτερη, της τάξεως των 6-7 κιλών το μήνα.
Για την περιπτωση της Μαρως εχω να πω το εξης: ωραια ολα αυτα που της λετε, αλλα μιλαμε για 4 και 10 κιλα και χασιμο για μια κοπελα που ουτε τα κιλα της ξερουμε ουτε το υψος της, και μας εχει δηλωσει οτι εχει ενδιαφερον να μαθει για καθαρκτικα και παρακαλαει να ηταν ανορεκτικη...ειμαστε τοσο σιγουροι οτι εχει οντως κιλα για χασιμο?
προφανως δεν ξερεις Μαρω μου τι ειναι αυτο για το οποιο παρακαλας...αν δωσεις λιγο απ τον χρονο σου να διαβασεις μερικα αρθρα στο φορουμ της ανορεξιας ισως να αλλαξεις γνωμη για ορισμενα πραγματα...
03-06-2006, 23:41 #14
Πολύ σωστά 2sweet2b4go10!Νομίζω πως δεν δόθηκε κανένα <<μυστικό>> απώλειας βάρους.ʼλλωστε δεν είμαστε και ειδικοί για να το κάνουμε.Προσωπικά είπα κάποια συμπεράσματα από την δική μου εμπειρία.Μπορεί να είναι ένα ψυχογενές πρόβλημα και να μην υπάρχει αντικειμενικά κάποιο πρόβλημα με τα κιλά.
Οψόμεθα για μια νέα απάντηση της Μάρως...
04-06-2006, 00:10 #15
Originally posted by 2sweet2b4go10
Originally posted by Αλέξης
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, αν κι εγώ νέος σε αυτήν, παρακολουθώ το forum εδώ και χρόνια.
Για την περιπτωση της Μαρως εχω να πω το εξης: ωραια ολα αυτα που της λετε, αλλα μιλαμε για 4 και 10 κιλα και χασιμο για μια κοπελα που ουτε τα κιλα της ξερουμε ουτε το υψος της, και μας εχει δηλωσει οτι εχει ενδιαφερον να μαθει για καθαρκτικα και παρακαλαει να ηταν ανορεκτικη...ειμαστε τοσο σιγουροι οτι εχει οντως κιλα για χασιμο?
προφανως δεν ξερεις Μαρω μου τι ειναι αυτο για το οποιο παρακαλας...αν δωσεις λιγο απ τον χρονο σου να διαβασεις μερικα αρθρα στο φορουμ της ανορεξιας ισως να αλλαξεις γνωμη για ορισμενα πραγματα...
Ξέρω πως εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να με διαβάσουν με προσοχή και να μου δώσουν πλέον μια σοβαρή απάντηση, πάνω από όλα. :)
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια