ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ....

Καλησπέρα σε όλους? επιτέλους αφού διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα μηνύματα σ?αυτό το υπέροχο πραγματικά forum το πήρα απόφαση να γραφτώ σαν μέλος. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια όλων σας όχι μόνο για τα κιλά που καταφέρατε να χάσετε αλλά ακόμα περισσότερο για την ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρει ο ένας στον άλλον (τύφλα να ΄χουν οι ειδικοί ψυχολόγοι?.). Αυτό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ομολογώ ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση. Μπράβο σε όλους σας παιδιά, συνεχίστε έτσι!
    Και μια και έκανα την αρχή, ας πω κι εγώ το πρόβλημά μου? Έχω κι εγώ φυσικά πρόβλημα παχυσαρκίας αλλά σε ανεκτό ακόμα βαθμό (παχυσαρκία και ανεκτή βέβαια δεν ξέρω αν στέκει). Είμαι 35 ετών, 1,60 και αυτή τη στιγμή ζυγίζω 77 κιλά. Λογικά θα έπρεπε να κάνω δίαιτες, γυμναστική και ούτε κι εγώ ξέρω τι άλλο? Τέλος πάντων, το πρόβλημα που με απασχολεί πολύ αυτή τη στιγμή είναι ο σύζυγός μου ο οποίος είναι 1,89 και 136 κιλά (είχε φτάσει στα 140 αλλά εκεί σταμάτησε η ανοδική πορεία και είχαμε μια μικρή πτώση). Όπως όλοι σας ή οι περισσότεροι εδώ μέσα έχει δοκιμάσει δίαιτες, γυμναστήρια, θαυματουργές υποσχέσεις απώλειας κιλών, ινστιτούτα αδυνατίσματος και ούτε κι εγώ ξέρω τι άλλο...Το αποτέλεσμα; Το πολύ γνωστό «χάνεις 20 κιλά, βάζεις 25», «χάνεις 30, βάζεις 40» κ.ο.κ. Μέχρι κάποια στιγμή κρατούσαμε το λογαριασμό των συνολικών κιλών που έχει χάσει και έχει βάλει, μιλάμε για μεγάλα νούμερα! Τέλος πάντων, αυτή τη στιγμή είναι 39 ετών, με διάφορα προβλήματα που έπονται της παχυσαρκίας. Σε ηλικία 29 ετών έπαθε έμφραγμα από το οποίο ευτυχώς τη γλιτώσαμε, έχει προβλήματα με τη μέση του, με τα πόδια του και πιθανόν και άλλα που δεν τα έχουμε καταλάβει ακόμη. Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο πλέον να τηρήσουμε ένα πρόγραμμα δίαιτας (δεν αντέχεται η ρημάδα η πείνα!!!). Παλιότερα είχαμε και κάποιες αντοχές, τώρα στη δεύτερη μέρα η δίαιτα πάει περίπατο? Εμένα με έχει πιάσει μια μανία ψαξίματος λύσεων και κατέληξα στις χειρουργικές επεμβάσεις. Χωρίς να έχω μιλήσει με κάποιον ειδικό, απλά από όσα έχω διαβάσει και από συζητήσεις με γνωστούς που έβαλαν δακτύλιο κλίνω προς αυτή τη λύση. Φυσικά ξέρω ότι ο γιατρός είναι ο αρμόδιος για να συστήσει την κατάλληλη μέθοδο για τον καθένα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι τη μια μέρα το συζητάμε και την άλλη μέρα δεν θέλει να το ακούσει. Φοβάται την επέμβαση, το χειρουργείο?Κάποιες στιγμές αφήνει ανοικτά κάποια περιθώρια και άλλες είναι ανένδοτος. Αισθάνομαι ότι τον πιέζω και ξέρω ότι αυτή η μέθοδος μόνο με πίεση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να προτείνω διάφορους γιατρούς, από τους οποίους θα ακούσει και τα υπέρ και τα κατά, αλλά έτσι όπως το πάμε μέρα με τη μέρα αλλάζουμε γνώμη. Του έδειξα αυτό το forum για να διαβάσει κάποια πράγματα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πιο έγκυρες απόψεις από αυτές ανθρώπων που έκαναν αυτό το βήμα? Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, δεδομένου ότι αν επιμείνω πολύ θα αντιδράσει ακόμα πιο ανάποδα. Προς το παρόν από αύριο ξεκινάμε μία ακόμα δίαιτα. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια τηλέφωνα γιατρών κατά προτίμηση στη Θεσσαλονίκη αλλά ακόμη και στην Αθήνα ώστε αν τα καταφέρω να κλείσω κάποιο ραντεβού. Συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου αλλά εδώ και καιρό έχω ενθουσιαστεί με τα posts σας και ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία?

Κατερίνα

Junior Member
    Χαίρω πολύ Κατερίνα,
    εγω έκανα την επέμβαση δακτυλίου πριν ενα μηνα και δεκαπεντε μέρες και έχω χάσει 21 κιλά..και μόνο αυτό δείχνει πόσο άμεση είναι η λύση.Βέβαια δεν χάνουν όλοι με τον ίδιο ρυθμό αλλά θεωρώ πως αυτό το χειρουργείο είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ στη ζωή μου. Ομολογώ πως όπως ο άντρας σου , φοβόμουν τα χειρουργεία όπως ο διάολος το λιβάνι. Ειδικά εκείνη την στιγμή που θα με βάζανε ένιωσα να χάνομαι.. Σε 2 λεπτά με τη νάρκωση ξέχασα τα πάντα και έπεσα σε ύπνο βαθύ.Όταν ξύπνησα ήμουν μια χαρά, το ίδιο άπόγευμα έκοβα βόλτες μέσα στο νοσοκομείο. Είναι πλεον μια εγχείρηση ρουτίνας,δεν σε ανοίγουν,γίνεται λαπαροσκοπικά και μετά οι μόνοι πόνοι που έχεις για 2-3 μέρες ειναι στις κλειδώσεις λόγω του αέρα που έχει μείνει μέσα απο την λαπαροσκόπηση.Έπαιρνα ενα μεσουλιντ και ήμουν μια χαρά..Πραγματικά το συνιστώ με κλειστά τα μάτια, με έσωσε απο όλα τα προβλήματα που ανέφερες και με βασάνιζαν..
    Εγω Τρίτη έμαθα τι είναι δακτύλιος ,Τετάρτη είδα τον γιατρό και Πέμπτη χειρουργήθηκα. Βλέπω όμως πως όσοι το σκέφτονται πολύ τόσο δυσκολεύνται να το κάνουν. Μια απόφαση είναι που θα αλλάξει όλη του τη ζωή. Δεν θα στερηθεί ξανά τίποτα. Δεν θέλει πολύ σκέψη απο την στιγμή που δεν υπάρχουν επιπλοκές. ʼλλωστε πριν χειρουργηθεί θα κάνει εξονυχιστικές εξετάσεις. Θα το ξανάκανα χίλιες φορές... Εγω δεν έχω να σου συστήσω γιατρό στην Θεσσαλονίκη γιατί έκανα την επέμβαση στην Αθήνα στο Ιασω general και ο γιατρός λέγεται Αναγνωστίδης.Το μόνο που θα σου πω είναι πως άλλαξε όλη μου η ζωή με ένα τρόπο πολύ πιο απλό και ανώδυνο απο κάθε δίαιτα που είχα κάνει ποτέ..
    φαιη

Senior Member
    Originally posted by salonica
    Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο πλέον να τηρήσουμε ένα πρόγραμμα δίαιτας (δεν αντέχεται η ρημάδα η πείνα!!!). Παλιότερα είχαμε και κάποιες αντοχές, τώρα στη δεύτερη μέρα η δίαιτα πάει περίπατο? Εμένα με έχει πιάσει μια μανία ψαξίματος λύσεων και κατέληξα στις χειρουργικές επεμβάσεις. Χωρίς να έχω μιλήσει με κάποιον ειδικό, απλά από όσα έχω διαβάσει και από συζητήσεις με γνωστούς που έβαλαν δακτύλιο κλίνω προς αυτή τη λύση. Φυσικά ξέρω ότι ο γιατρός είναι ο αρμόδιος για να συστήσει την κατάλληλη μέθοδο για τον καθένα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι τη μια μέρα το συζητάμε και την άλλη μέρα δεν θέλει να το ακούσει. Φοβάται την επέμβαση, το χειρουργείο?Κάποιες στιγμές αφήνει ανοικτά κάποια περιθώρια και άλλες είναι ανένδοτος. Αισθάνομαι ότι τον πιέζω και ξέρω ότι αυτή η μέθοδος μόνο με πίεση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να προτείνω διάφορους γιατρούς, από τους οποίους θα ακούσει και τα υπέρ και τα κατά, αλλά έτσι όπως το πάμε μέρα με τη μέρα αλλάζουμε γνώμη. Του έδειξα αυτό το forum για να διαβάσει κάποια πράγματα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πιο έγκυρες απόψεις από αυτές ανθρώπων που έκαναν αυτό το βήμα? Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, δεδομένου ότι αν επιμείνω πολύ θα αντιδράσει ακόμα πιο ανάποδα. Προς το παρόν από αύριο ξεκινάμε μία ακόμα δίαιτα. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια τηλέφωνα γιατρών κατά προτίμηση στη Θεσσαλονίκη αλλά ακόμη και στην Αθήνα ώστε αν τα καταφέρω να κλείσω κάποιο ραντεβού. Συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου αλλά εδώ και καιρό έχω ενθουσιαστεί με τα posts σας και ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία?

Κατερίνα
    Κατερινα καλωσορισες
    οπως πολυ σωστα λες και μονη σου, ο ανδρας σου, αν προκειται να καταφυγει σε μια τετοια λυση οπως το χειρουργειο, θα πρεπει ασφαλως να πεισθει γιαυτο και να το θελησει ο ιδιος...κι αυτο οχι μονο γιατι δεν μπορει κανεις να τον βαλει στο χειρουργειο με το ζορι, αλλα και γιατι ακομα και γι αυτη τη μεθοδο, χρειαζεται πειθαρχια και συνεργασια...δεν μπορει να την κανει καποιος με βαρια καρδια και να υποστει την δοκιμασια αυτη χωρις να θελει, η να μην προσεχει μετα ολα αυτα που χρειαζονται για να λειτουργησει ο δαχτυλιος...
    επειδη ο ανδρας σου οπως μας ειπες εχει ηδη καποια σοβαρα θεματα υγειας, μου φαινεται οτι σωστες σκεψεις κανεις για τον τροπο αυτον..
    εγω λεω να μη τον φορτισεις παραπανω απο τωρα, δηλαδη, δεν χρειαζεται πρωτα να παρει την αποφαση και μετα να δει γιατρους...ας δει 1-2 γιατρους να σιγουρευτειτε κιολας οτι κανει για την περιπτωση του ο δακτυλιος, ας μιλησει και με μερικους ανθρωπους που το καναν, εδω η καπου αλλου, και μετα αποφασιζει με την ησυχια του...δεν υπαρχει τοση βιασυνη..
    οσο για τις ομαδικες-συντροφικες διαιτες, εγω ειμαι πολυ κατα...γιατι οσο ειναι ωραιο μια προσπαθεια απο κοινου γιατι εχεις παρεα, αλλο τοσο ειναι και επικινδυνο γιατι αν ο ενας δυναμιτισει την προσπαθεια, μπορει αντι να τον κρατησει ο αλλος, να πεσει κι αυτος μαζι του...το εχω δει πολλες φορες να γινεται και σε διαιτες και σε κοψιμο τσιγαρου...
    κι εκτος αυτου, εσυ κι ο αντρας σου δεν εχετε την ιδια αναγκη διαιτας, ουτε εισαι παχυσαρκη οπως ανεφερες με τα παραπανω κιλα σου..

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, όσο για το θέμα των γιατρών αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ. Θα ήθελα να δούμε κάποιους και να συζητήσουμε για το τι ενδείκνυται για την περίπτωσή του.... μήπως έχετε κάποιους να μου συστήσετε; Θα με βοηθούσατε πολύ αν υπάρχει και κάποιο τηλέφωνο, μπορείτε να μου στείλετε σε U2U. Ευχαριστώ και πάλι.

Junior Member
    καλωσορισες salonica, σου έχω στείλει σε U2U το όνομα του ιατρού μου από Θεσσαλονίκη. Μετά από έρευνα που έκανα κατέληξα ότι είναι ο καλύτερος (στη πόλη μας). Καλή επιτυχία!!!

Junior Member
    Σ' ευχαριστώ πολύ delight...δυστυχώς δεν πήρα τίποτα σε U2U, θα κάνεις τον κόπο να ξαναδοκιμάσεις;

Junior Member
    Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να στείλωU2U. Τέλος πάντων δεν είναι κρυφό ο ιατρός μου στη Θεσσαλονίκη είναι ο Νίκος Σύκας που χειρουργεί στο Διαβαλκανικό και το τηλ. είναι 2310256186 Καλή επιτυχία.

Junior Member
    Originally posted by delight
    Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να στείλωU2U. Τέλος πάντων δεν είναι κρυφό ο ιατρός μου στη Θεσσαλονίκη είναι ο Νίκος Σύκας που χειρουργεί στο Διαβαλκανικό και το τηλ. είναι 2310256186 Καλή επιτυχία.
    Πράγματι έχεις έναν από τους καλύτερους γιατρούς της Ελλάδας. Έχω δει άτομα που εγχειρήστηκαν σε αυτόν και είναι πολύ ευχαριστημένα και όπως φαντάζεσαι πολύ ευτυχισμένα με το αποτέλεσμά τους.
    Πότε έκανες την επέμβαση;