ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

Καταρχήν καλησπέρα! Με λένε Μαρία και είμαι από Θεσσαλονίκη! Είμαι 20 ετών και αισίως....135 κιλά τα οποία δεν μου φαίνονται (με κάνουν γύρω στα 100 όλοι!).
    Είχα σκεφτεί τον δακτύλιο και με όσους γιατρούς μίλησα στη Θεσσαλονίκη μου είπαν όχι δακτύλιο στην ηλικία μου και μόνο μπαλονάκι!!!!
    Κατέληξα να ξεκινήσω με μια δίαιτα και απλά να προχωρήσω όσο πάει μόνη μου και αν δεν τα καταφέρω να πάω τότε για κάποια χειρουργική λύση...
    Φοβάμαι ότι και πάλι δεν θα πετύχει όμως χαίρομαι που βρήκα εσάς και τουλάχιστον θα έχω κάποιον - ελπίζω- που θα με ακούει και θα μπορεί να μου δώσει κουράγιο...!!!!
    Λέω να αρχίσω με κάποια δίαιτα που έχω ενός διαιτολόγου που είναι στις 1000 περίπου θερμίδες.....Εσείς τι λέτε; Είναι από προηγούμενη φορά που είχα προσπαθήσει και δεν.... Πάντως ανασταλτικός παράγων είναι και το οικονομικό για την εγχείρηση... Τέσπα , θα χαρώ πολύ να αποκτήσω φίλους που με καταλαβαίνουν και δεν με κοιτάνε λέγοντας μου "Ρε Μαράκι σε αγαπάμε, ράψτο το ρημάδι να χάσεις!!!!!!!". Έλα και συ και χάσε 70 κιλά έτσι και μετά να το κάνω και εγώ!! Λες και ξέρουνε πως είναι. Πώς είναι όταν είσαι στο σχολείο και όλοι σε κοιτάνε με μισό μάτι και λένε ΑΑ Η ΧΟΝΤΡΗ και μάλιστα σε σχολείο ιδιωτικό που σημαίνει ότι όλες ήταν με τις ανάλογες αναλογίες!!! Και να μην μπορείς να φορέσεις τίποτΑ ΑΠΌ ΑΥΤʼ που θες και να ακούς από συγγενείς ότι είναι αμαρτία να είσαι τόσο χοντρή και στα κορίτσια της ηλικίας ταιριάζουν τα φουστάκια και όχι παντελόνες και μπλουζάκια θεόφαρδα.... Στην Β λυκείου μάλιστα ένα παιδί φρόντισε να μου φτιάξει τη διάθεση δίνοντας μου μια κάρτα από τα BOdyline!!!!!!!
    Τόσο κλάμα που έχω ρίξει εγώ δεν νομίζω να το έριξε καμιά κοπέλα αδύνατη για το λόγο ότι όλοι την αντιμετώπιζαν σαν ένα κορίτσι "διαφορετικό" που δεν μπορούσε φυσικά να ακολουθήσει σε όλα!!!!!
    Τέσπα!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!! ΦΤΑΝΕΙ!!!! Θα ξεκινήσω και ότι καταφέρω!!!!!! Ότι να ναι, και δυο κιλά είναι δυο κιλά!!!!!!
    Τι κι αν όλο μου το σώμα είναι μέσα στη ραγάδα, τι και αν δεν έβαλα ποτέ μου κοντά μπλουζάκια και κοντά παντελόνια,τι και αν αδυνατίσω θα μαι μέσα στη ραγάδα... ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ και αυτή τη φορά θα το πετύχω όσο καιρό και αν πάρει! Τι σκατά, 20 χρονών είμαι, μπορώ να το κάνω... και αφού όλοι τα καταφέρατε... λίγη από τη δύναμη σας να έχω και θα τα καταφέρω και εγώ.....

Συγγνώμη αν σας χάλασα τη μέρα με αυτά που είπα.... ΝΑ είστε όλοι καλά, ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ! Μαρία, Θεσ/νικη

Junior Member
    Μαρία , καλή αρχη ,
    εννοείται οτι μπορείς να τα καταφέρεις , είσαι μόνο 20 χρονών και οι αντοχές σου είναι μεγάλες.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, και φυσικά αν θελουμε κάτι πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση , θα γίνει!!

Senior Member
    Μαρία, καλώς ήλθες στο eatingdisorders.gr

Δύο πράγματα, εν συντομία, μιας και η ώρα είναι περασμένη.

1. Θέλεις να ξεκινήσεις μια δίαιτα που την έχεις ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά χωρίς επιτυχία.
    Ποιος ήταν ο λόγος της προηγούμενης αποτυχίας? Τον έχεις λάβει αυτή τη φορά, σοβαρά υπ' όψιν?

2. Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να μπεις σε κάποια ψυχοθεραπευτική διαδικασία, ωστόσο να ξέρεις, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις μια τέτοιού είδους υποστήριξη στην νεά προσπάθεια που ξεκινάς.

Καλή πορεία σου εύχομαι, ολόψυχα.

Member
    Μαράκι, λίγες μου φαίνονται οι 1000 θερμίδες, θα πεθάνεις της πείνας! Μήπως να κάνεις κάτι λιγότερο δραστικό και να το πας σιγά-σιγά και χαλαρά; Καλή δύναμη και καλώς όρισες!

Μαράκι σε καταλαβαίνω απόλυτα με την μόνη διαφορά οτι εμένα κατάμουτρα κανείσ δεν τολμάει να πεί κουβέντα γιατι έχω μάθει να υποστηρίζω τον εαυτό μου και να τον αγαπάω.
    Πρώτα πρέπει να αγαπήσεις το σώμα σου να μην έχεις νεύρα και να είσαι χαλαρή.
    Και εγώ 20 ειμαι και ειμαι σημερα 115 κιλά.Πριν δύο εβδομάδες ξεκίνησα Weight Watchers και ήμουν 121!!
    Αυτό που μου δώσανε να καταλάβω εκεί είναι ότι αν μισείς τον εαυτό σου τότε πάντα θα τρώς αν αγαπήσεις τον εαυτό σου τότε θα τον φροντίζεις.
    Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας τα κιλά χάνονται ανετα.
    Πρώτο και σημαντικό είναι το νερό!!Πιές 8 ποτήρια την μέρα.Σβήνε σε ένα χαρτί πόσα έχεις πιεί.
    Δευτερον το περπάτημα.Την επόμενη φορά που θα πας να πάρεις το λεωφορείο περπάτησε ως την επόμενη σταση!
    Μην στερήσε το φαγητό!Απλά μείωσε τις μερίδες και αύξησε τα φρουτα και τις σαλάτες.
    Ξέρω οτι τα έχεις ξανακούσει αυτά αλλα εγώ τα κάνω τώρα που μιλάμε και χανω κιλα!!!!
    αν θές σου εξηγώ την δίαιτα weight watchers kαι την κάνουμε παρεούλα!
    το email μου είναι [email protected]

Senior Member
    Originally posted by yianzy
    .....έχω μάθει να υποστηρίζω τον εαυτό μου και να τον αγαπάω.
    ....... αν μισείς τον εαυτό σου τότε πάντα θα τρώς αν αγαπήσεις τον εαυτό σου τότε θα τον φροντίζεις.
    Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας τα κιλά χάνονται ανετα.
    Πρώτο και σημαντικό είναι το νερό!!Πιές 8 ποτήρια την μέρα.Σβήνε σε ένα χαρτί πόσα έχεις πιεί.
    Δευτερον το περπάτημα.Την επόμενη φορά που θα πας να πάρεις το λεωφορείο περπάτησε ως την επόμενη σταση!
    Μην στερήσε το φαγητό!Απλά μείωσε τις μερίδες και αύξησε τα φρουτα και τις σαλάτες.
    Ξέρω οτι τα έχεις ξανακούσει αυτά αλλα εγώ τα κάνω τώρα που μιλάμε και χανω κιλα!!!!
    .......
    ΤΕΛΕΙΑ Γιαντσι!!!!!
    πραγματικα τα λιγα και απλα αυτα πραγματα ειναι το ...αυγο του κολομβου για το προβλημα μας..
    οποιος καταφερει να τα κανει πραξη σε μονιμη βαση (γιατι σιγουρα ολοι καπου τα εχουμε ακουσει, αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ) το εχει κερδισει το παιχνιδι!

Μενει να βρει ο καθενας μας την δυναμη, τα κινητρα, για να μεινει σταθερα κοντα στις απλες αυτες συνηθειες...
    οπου μπορει...μεσα του, εξω του, γυρω του, να ζητησει βοηθεια απ οπου νομιζει οτι μπορει να παρει....

Μαρακι, γεια σου!
    Ποιος σου ειπε για το μπαλονακι???
    Ειναι εντελως λαθος!!!!
    Στα κιλα που εισαι δεν θα κανει τιποτα...αντιθετως θα σε ταλαιπωρησει αφανταστα....
    Η λυση ειναι μονο μια....να βαλεις δακτυλιο.....
    Στο λεω αυτο διοτι εχω κανει και τα δυο
    Στα κιλα ημουν σαν εσενα..και εδω και 2 μηνες σχεδον εχω πεσει στα 120, χωρις ζορι, χωρις διαιτα...χωρις πεινα....
    Πρεπει να το αποφασισεις...αλλιως τα κιλα δεν χανονται...μονο τα χρονια σου που περνουν χανονται.....και ειναι κριμα...
    Ειμαι και εγω απο Θεσσαλονικη οποτε ο,τι θελεις μπορεις να με ρωτησεις
    Το κοστος δεν φτανει καν στα διδακτρα του ιδιωτικου σχολειου....οποτε...καλο θα ειναι να τα βρεις....ειναι πολυ πιο σημαντικο απο τα γαλλικα και το πιανο....(και εγω σε ιδιωτικο πηγαινα...για αυτο το λεω)
    Καλη τυχη.....αν και πρεπει να παρεις δραστικα μετρα κατα την γνωμη μου...
    Γεια!

Δακτύλιο να βάλει μόνο όταν έχει πραγματικά κανει διαιτα και δεν έχει χάσει κιλά.
    Είναι μικρή ακόμα και μπορεί να τα χάσει..
    με την εγχείρηση δεν ΄παύεις να έχεις μέσα σου ένα ξένο σώμα...
    είναι μια κίνηση απόγνωσης
    μην παροτρύνετε έτσι ευκολά κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο!

Junior Member
    Originally posted by yianzy
    Δακτύλιο να βάλει μόνο όταν έχει πραγματικά κανει διαιτα και δεν έχει χάσει κιλά.
    Είναι μικρή ακόμα και μπορεί να τα χάσει..
    με την εγχείρηση δεν ΄παύεις να έχεις μέσα σου ένα ξένο σώμα...
    είναι μια κίνηση απόγνωσης
    μην παροτρύνετε έτσι ευκολά κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο!
    ʼνθρωπος που έχει 50+ κιλά επιπλέον, μάλλον είναι δύσκολο να μην έχει προσπαθήσει να χάσει βάρος. Αν η μόνιμη λύση για την απώλεια βάρους του (από το οποίο κινδυνεύει η ψυχική και η σωματική του υγεία) είναι αυτή η αναίμακτη επέμβαση τότε μάλλον είναι καλό να ενημερώνεται και αν τελικά κλίνει προς τα εκεί, να παροτρύνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Ένα ξένο σώμα που σου δίνει την ευτυχία που ψάχνεις, την ηρεμία της ψυχής σου που έχεις χάσει, που την απαλλάσσει από το βάρος που της είχαν προκαλέσει τα κιλά που βάραιναν το σώμα.

Παιδιά ο καθένας το βλέπει από την δική του μεριά και λέει αυτό που πιστεύει και που τις περισσότερες φορές έχει επιλέξει και για τον εαυτό του.
    Εσύ ΑΛέξη μου ας πούμε θα μου πεις ότι εγώ πρέπει να κάνω οπωσδήποτε δακτύλιο και πιθανόν σε ένα ποσοστό να έχεις και δίκιο.
    Εγώ θα σου πω από την μεριά μου ότι εδώ και κάποιους μήνες έχω καταφέρει να μην πάρω κιλά πράγμα σπάνιο για μένα και όχι μόνο αυτό έχω καταφέρει να χάσω 8 κιλά μόνη μου χωρίς διαιτολόγο που επίσης είναι πολυ σπάνιο!!
    Για μένα αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και για τα 8 κιλά που έχασα αλλά και για την προσωπική μου ισοροπία. Που σε διαβεβαιώ ότι ο δακτύλιος αυτό δεν θα μου το πρόσφερε!!
    Έχω εγώ την δύναμη στα χέρια μου και κάνω αυτό που θεωρώ σωστό για μένα! Προφανώς και εσύ το ίδιο κάνεις για σένα!! Οπότε αυτό που είναι σωστό πιστεύω να ενημερώνετε κανείς και να επιλέγει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό για κείνον! Και από κει και πέρα όλοι να ελπίζουμε ότι ακόμα και αν επιλέξουμε διαφορετικούς δρόμους στο τέλος της διαδρομής θα συναντηθούμε και θα πιούμε καφεδάκι....

Junior Member
    Originally posted by sonia
    Παιδιά ο καθένας το βλέπει από την δική του μεριά και λέει αυτό που πιστεύει και που τις περισσότερες φορές έχει επιλέξει και για τον εαυτό του.
    Εσύ ΑΛέξη μου ας πούμε θα μου πεις ότι εγώ πρέπει να κάνω οπωσδήποτε δακτύλιο και πιθανόν σε ένα ποσοστό να έχεις και δίκιο.
    Εγώ θα σου πω από την μεριά μου ότι εδώ και κάποιους μήνες έχω καταφέρει να μην πάρω κιλά πράγμα σπάνιο για μένα και όχι μόνο αυτό έχω καταφέρει να χάσω 8 κιλά μόνη μου χωρίς διαιτολόγο που επίσης είναι πολυ σπάνιο!!
    Για μένα αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και για τα 8 κιλά που έχασα αλλά και για την προσωπική μου ισοροπία. Που σε διαβεβαιώ ότι ο δακτύλιος αυτό δεν θα μου το πρόσφερε!!
    Έχω εγώ την δύναμη στα χέρια μου και κάνω αυτό που θεωρώ σωστό για μένα! Προφανώς και εσύ το ίδιο κάνεις για σένα!! Οπότε αυτό που είναι σωστό πιστεύω να ενημερώνετε κανείς και να επιλέγει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό για κείνον! Και από κει και πέρα όλοι να ελπίζουμε ότι ακόμα και αν επιλέξουμε διαφορετικούς δρόμους στο τέλος της διαδρομής θα συναντηθούμε και θα πιούμε καφεδάκι....
    Πολύ σωστά κούκλα μου. Όπως είπα και πριν, είναι καλό να ενημερώνεται και αν τελικά κλίνει σε αυτήν την απόφαση, να υπάρχει μια στήριξη από όλους. Εσύ Σόνια μου είσαι από τους λίγους και τυχερούς ανθρώπους που έδειξαν τα δόντια τους στο βάρος τους. Η προσπάθειά σου είναι πραγματικά αξιέπαινη, αλλά δυστυχώς δεν αντέχουν όλοι το ίδιο και ο χρόνος περνά. Αυτός ο χρόνος που περνά είναι πιο πολύτιμος από οτιδήποτε άλλο. Για μερικούς ανθρώπους είναι χρόνος πλήρους απομόνωσης και θλίψης, της δυστυχίας σε όλο της το μεγαλείο. Αν ένας άνθρωπος που απλά υπάρχει αλλά δεν ζει, ουσιαστικα, πιστεύει πως μια τέτοια επέμβαση είναι όντως η λύση του προβλήματός του, εγώ προσωπικά, νιώθω πως έχω την υποχρέωση να τον βοηθήσω να ξεπεράσει κάθε φόβο και άγχος (ασχέτως αν θα τα καταφέρω) ώστε να μην χάσει άλλο χρόνο από τη ζωή του προσπαθώντας να νικήσει το θεριό που ίσως να πολεμά για όλη τη ζωή του.

Είδατε τι ωραία που μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να σφαζόμαστε...χχαχα
    Η γνώμη μου είναι ότι το θεριό είμαι εγώ... καλύτερα να με αγαπάω παρά να με πολεμάω... Δεν είναι εύκολο καθόλου και έχω πισογυρίσματα... Δεν χάνω σίγουρα με την ταχύτητα που θα έχανα με τον δακτύλιο... αλλά προσπαθώ να μάθω τον εαυτό μου να μην μου κάνω κακό... και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με εμένα γιατί ήξερα ότι και αν το πολεμήσω εκεί με τον δακτύλιο θα μου έβγαινε σε άλλα πράγματα στην ζωή μου και πάλι με κάποιο τρόπο θα ήμουν δυστυχής. Τώρα αν είμαι τυχερή όπως λές.. καμιά φορά για να με ηρεμώ σκέφτομαι ότι ίσως αν δεν είχα περάσει όλα αυτά σχετικά με το βάρος και πολλά άλλα δεν θα΄ημουν ο άνθρωπος που είμαι....

Member
    Σόνια μου, τα ίδια πίστευα κι εγώ ή μάλλον ήθελα να τα πιστεύω. Κάθε φορά που έκανα μια καλή προσπάθεια έλεγα "αυτό είναι, το ελέγχω". Μέχρι πότε όμως; Δεν είναι άδικο να πρέπει να κάνουμε καθημερινά τέτοιο μεγάλο πόλεμο με τον εαυτό μας; Γιατί καλή η προσπάθεια, όσο διαρκεί. Θα έρθουν όμως και τα δύσκολα (και τότε θα έχεις κάθε δικαιολογία για να φας) αλλά και τα πολύ καλά στη ζωή σου (αυτό κι αν είναι για μένα δικαιολογία για να φάω να το γιορτάσω) και θα μας πάρει η κατρακύλα. Πάλι από την αρχή; Ξανά και ξανά και ξανά; Εγώ βαρέθηκα...Και μετά την εγκυμοσύνη τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα. Την απόφαση την πήρα. Μετά το καλοκαίρι ... δακτύλιος it is!

Senior Member
    Originally posted by singlemother
    Σόνια μου, τα ίδια πίστευα κι εγώ ή μάλλον ήθελα να τα πιστεύω. Κάθε φορά που έκανα μια καλή προσπάθεια έλεγα "αυτό είναι, το ελέγχω". Μέχρι πότε όμως; Δεν είναι άδικο να πρέπει να κάνουμε καθημερινά τέτοιο μεγάλο πόλεμο με τον εαυτό μας; Γιατί καλή η προσπάθεια, όσο διαρκεί. Θα έρθουν όμως και τα δύσκολα (και τότε θα έχεις κάθε δικαιολογία για να φας) αλλά και τα πολύ καλά στη ζωή σου (αυτό κι αν είναι για μένα δικαιολογία για να φάω να το γιορτάσω) και θα μας πάρει η κατρακύλα. Πάλι από την αρχή; Ξανά και ξανά και ξανά; Εγώ βαρέθηκα...Και μετά την εγκυμοσύνη τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα. Την απόφαση την πήρα. Μετά το καλοκαίρι ... δακτύλιος it is!
    ετσι οπως τα λες ειναι καλη μου, το ερωτημα ομως ειναι:"τι καναμε μετα απο καθε αποτυχημενη προσπαθεια που μας πηρε η κατρακυλα"?
    καναμε απλα αλλη μια....κι αλλες πολλες....
    δεν ψαξαμε να βρουμε τις αιτιες που μας εστελναν πισω ομως...δεν αλλαξαμε πραγματα στη ζωη μας για να μην ξαναπαμε στα ιδια....
    διοτι δυσκολα για να αγχωνεσαι και ευκολα για να γιορταζεις θα υπαρχουν συνεχεια...το θεμα ειναι να ΜΗ τα γιορταζεις με το φαγητο ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΤΑ...εκανες τπτ ως προς αυτο ????και τι ηταν αυτο?
    δεν χρειαζεται καν διαιτα, ολοι οσοι εχουμε μια ηλικια ξερουμε καλα απο κανονες διατροφης, και οι νεωτεροι με λιγη βοηθεια απο μας η απο ειδικους μπορουν πολυ ευκολα να τις αποκτησουν...

Member
    Επειδή είμαι 43, το έχω παλέψει με κάθε τρόπο. Και διατροφές κάθε είδους και πολλή γυμναστική και ψυχανάλυση και ομάδες. Ωραία όλα αυτά. Με βοήθησαν να καταλάβω πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και τον τρόπο που λειτουργώ. Δεν μπορώ όμως να νιώθω ότι στερούμαι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι γύρω μου τρώνε φυσιολογικά. Εγώ όταν τρώω "φυσιολογικά" παχαίνω, ακόμα και χωρίς ατασθαλίες. Δεν μπορώ πια να χτυπιέμαι 2 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο, δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την αντοχή, ούτε τη διάθεση, εάν το θες. Θέλω μια βοήθεια στην προσπάθειά μου και η ιδέα ότι ο δακτύλιος θα είναι εκεί, νομίζω ότι θα με κρατάει για να μην ανεβοκατεβαίνω 30κιλα και 40κιλα.

Page 1 of 2 12 LastLast