ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34
    Senior Member
    Originally posted by femalethess
    kleanthi,
    είπες "μια ενδεχόμενη υπεραναλυτική νοητικώς διαδικασία δε θα μου κάνει καλό.Μάλλον θα διογκώσει τις αρνητικές μου σκέψεις και θα με κάνει να λυπηθώ ακόμα πιο πολύ..."
    η δική μου άποψη είναι οτι δε χρειάζεται να πεις "τώρα θα μιλήσω με τον εαυτό μου και θα ψάξω τα κατάβαθα του"
    η συζήτηση με τον εαυτό μας γίνεται σε στιγμές που τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε οτι το κάνουμε.γίνεται απο μόνη της όταν δεχόμαστε απο το περιβάλλον μας τα κατάλληλα ερεθίσματα!
    ούτε κι εγω έκανα κάτι τέτοιο στο βαθμό που το περιγράφεις...
    το θέμα είναι να αρχίσουμε να κάνουμε στη ζωή μας αυτό που ΕΜΕΙΣ θέλουμε!χωρις ταμπού και χωρίς αναστολές όταν αυτά που θέλουμε να κάνουμε δεν βλάπτουν κανέναν.
    πχ επιλέγεις το ντύσιμο που ΕΣΥ και το γουστάρεις όσο και αν αυτό δεν πάει ούτε με τη μόδα ούτε με το περιβάλλον σου,επιλέγεις ΕΣΥ το σύντροφο που θα έχεις δίπλα σου είτε είναι πολύ μικρός , είτε πολύ μεγάλος , είτε gay είτε straight χώρις να νοιαζόμαστε για το τι θα πουν οι άλλοι.
    κάνεις πράγματα που βγαίνουν απο μέσα σου ελεύθερα και γνήσια όπως τα κουβαλάει ο καθένας μας.είσαι ο εαυτός σου μακριά απο κάθε στερεότυπο!
    έτσι μόνο καταφέρνεις να τον αγαπήσεις και μόνο τότε αξίζει να τον αγαπήσεις.αν ζεις μια ζωή μέσα σε όρια και χρόνους , στα πρέπει και δεν πρέπει τότε δεν αγαπας εσενα και δε νοιάζεσαι για σένα.
    έτσι τα βρίσκεις με τον εαυτό σου! με πράξεις και όχι με σκέψεις και φιλοσοφίες!!!!
    Σε μερικά σημεία από αυτά που γράφεις συμφωνώ...αλλά σε άλλα...

Συγκεκριμένα στο σημείο που αναφέρω κάτι για υπεραναλυτική σκέψη σημειώνω το εξής:η διαδικασία αυτή δε γίνεται εκούσια απλά είναι χαρακτηριστικό ορισμένων ανθρώπων.Έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο σύνθετα τα προβλήματα.
    Ας πούμε ότι είναι η οπτική τους αυτή...Πίστεψε με, αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο ευφυείς ή ότι αυτό δίνει λύσεις στα προβλήματα τους.Απλά λειτουργούν έτσι...Με αυτή την λογική ανέφερα αυτό περί σκέψης...

Παρακάτω αναφέρεται το εξής:<<...έτσι τα βρίσκεις με τον εαυτό σου! με πράξεις και όχι με σκέψεις και φιλοσοφίες!!!!...>>

Εγώ νομίζω πως δεν υπάρχει τρόπος που να είναι μαγική συνταγή.Χρειάζεται κάτι παραπάνω απο μια ψυχαναλυτική διαδικάσία για να αναδομήσεις το οικοδόμημα που έχεις χτίσει μέσα σου για τον εαυτό σου.Και ναι, νομίζω πως αυτό στηρίζεται - κυρίως - σε σκέψεις και σε θεωρίες.Γι' αυτό και με τέτοιες πρέπει να αρχίζει να υποσκάπτεται...

Τελειώνοντας και για να μη σας κουράζω άλλο...νομίζω πως για να αλλάξει ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε και αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας ,πρέπει να το ψάξουμε πολύ παραπάνω από το να πούμε πως πρέπει να κάνουμε <<ότι μας γουστάρει...>>.Σε μερικούς ανθρώπους -νομίζω - πως συμβουλή να γίνουν περισσότερο αυθόρμητοι ή δεν έχει την ανάλογη αξία ( δεν τους λέει απλά τίποτα η φάση ) ή δεν τους λύνει το πρόβλημα...

(Εγώ μόνο εξατομικευμένες λύσεις μπορώ να σκεφτώ...)

Member
    kleanthi
    όταν καταφέρουμε να πουμε τη φράση <<οτι μας γουστάρει>> δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε τίποτα παραπάνω γιατί τότε θα είμαστε απόλυτα το ΕΓΩ μας.
    Για να φτάσεις να πεις <<θα κάνω ότι μου γουστάρει>> σημαίνει οτι πλέον ο εαυτός σου λέιτουργεί αυθόρμητα και κάνει αυτά που πραγματικά θέλει!Τότε είναι που αγγίζει την ευτυχία...

Junior Member
    Originally posted by femalethess
    kleanthi
    όταν καταφέρουμε να πουμε τη φράση <<οτι μας γουστάρει>> δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε τίποτα παραπάνω γιατί τότε θα είμαστε απόλυτα το ΕΓΩ μας.
    Για να φτάσεις να πεις <<θα κάνω ότι μου γουστάρει>> σημαίνει οτι πλέον ο εαυτός σου λέιτουργεί αυθόρμητα και κάνει αυτά που πραγματικά θέλει!Τότε είναι που αγγίζει την ευτυχία...
    αγγίζεις την ευτυχία και κάτι αλλο, δεν σε αγγίζουνε αρνητικά συναισθήματα,δεν γίνεσαι υποχόνδριος αλλά τουλάχιστον με οτι κάνεις το χαίρεσαι και με την ζωή σου.

ίσως να μην έχεις αντιμετωπίσει όλα αυτά που σε φέρνουνε στην οποιαδήποτε κατάσταση που έχεις ο κάθε ένας μας. αλλά είναι μία αρχή.
    από το να παρατήσεις την ζωή σου στο έλεος.

Junior Member
    Originally posted by tesorina
    Femalethess...αλήθεια βρήκες τι έφταιγε; Και πόσο καιρό σου πήρε;
    Πάντως όταν σταματάνε οι κρίσεις βουλιμίας το βάρος κατεβαίνει, αυτό είναι αλήθεια. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει και δε με αγαπάω ... δώσε μου καμία συμβουλή...απευθύνομαι στον εαυτό μου και βρίσκω τοίχο
    πήρα το θάρρος και απαντάω μιας και πέρασε ο καιρός.
    δεν είμαι καλή στις συμβουλές, μπορώ να θέσω ερωτήματα όμως και να τα πείς στον εαυτό σου. κάποια στιγμή που θα σου έρθει αναλαμπή,μην προετοιμαστείς.
    είπες δεν αγαπάς τον εαυτό σου. κοίτα γύρω σου,στο δωμάτιο σου,στο σπίτι σου,με τους ανθρώπους που μένεις.
    τί δεν σου αρέσει,ποιοί δεν σου αρέσουνε.
    τί θέλεις να αλλάξεις,ποιός είναι ενοχλητική παρουσία για εσένα.
    γράψε σε ένα χαρτί τις απαντήσεις σου.
    δες τί σου αρέσει από αυτό που κάνεις τώρα, αν είναι δική σου και καθαρά επιλογή σου και όχι τυχαία ή επιλογή και παρότρυνση κάποιου άλλου ατόμου.
    επίσης να σκεφτείς αν θέλεις να κάνεις κάτι στον ελεύθερ χρόνο σου,ίσως διαφορετικό από αυτό που κάνεις τώρα.

θέτοντας αυτά τα ερωτήματα.
    κάνοντας την καταγραφή των απαντήσεων,
    ο εγκέφαλος σου θα αλλάξει "ρότα" την απάντηση θα την βρείς.
    αν πάλι δυσκολευτείς πάρε βαθυά ανάσα και όλα θα πάρουνε την πορεία.
    το σημαντικό είναι να γνωστοποιήσεις στον εαυτό σου τί είναι αυτό που τον εμποδίζει να τον αγαπήσεις.
    φιλικά
    και
    μάκια!

Page 3 of 3 FirstFirst 123