Results 1 to 15 of 17
Thread: Γεια σας!
-
12-07-2006, 20:10 #1
Γεια σας!
Γεια σας!
Είμαι 19 ετών και συχνα παρουσιάζω συμπτώματα βουλιμίας. Δε μου αρέσει αυτή η κατάσταση βέβαια και ο μοναδικός λόγος που το κάνω είναι να χάσω κιλά. Συνήθως κάνω μόνο μια φορά τη μέρα εξαγωγή του μεσημεριανού φαγητού και την υπόλοιπη τρέφομαι κανονικά... Ξέρω πως δεν είναι σωστό αλλά συχνά επαναπαύομαι και ξεχνάω τα αρνητικά συνεχιζοντας αυτή την κατάσταση.
Θέλω να ξεκινήσω από εδώ και πέρα μια ισορροπημένη διατροφή...όποτε μπάινω στο φόρουμ το καταλαβαίνω...γι'αυτό αποφάσισα να γράψω εδώ, γιατί μαζί σας θα το καταφέρω πιο εύκολα! Χαίρομαι που υπάρχει αυτό το site και ελπίζω ολοι να βοηθηθούμε ! :)
- 13-07-2006, 10:13 #2
Καλώς ήλθες jasmine. Το ότι τρέφεσαι κανονικά όπως λές όλη την υπόλοιπη μέρα σημαίνει ότι τρώς κανονικό φαγητό το βράδυ ας πούμε ή πολύ διαιτητικά; Δεν ξέρω πόσο καιρό σου συμβαίνει αυτό αλλά μήπως είσαι στην αρχή του προβλήματος; γιατί εαν ναί τότε σίγουρα μπορείς να το πολεμήσεις πολύ πιο εύκολα.Εύχομαι κι'εσύ να πάρεις από εδώ αυτό που θέλεις για να νιώσεις καλύτερα και όλα να πάνε καλά.
13-07-2006, 10:18 #3
καλωσορισες Τζαζμιν
ευχομαι να τα καταφερεις να μην νοιωθεις πια την αναγκη να το κανεις αυτο στον εαυτο σου, και μακαρι το φορουμ να βοηθησει λιγακι σ αυτο..
13-07-2006, 21:13 #4
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Σίγουρα είμαι στην αρχή και μου είναι δύσκολο να προχωρίσω στο επόμενο στάδιο καθώς μένω με την οικογένεια μου και όλα πρέπει να γινονται προσεκτικά και οργανωμένα για να μη με καταλάβουν.Πάνω από μια φορά την ημέρα είναι παρακινδυνευμένο εκτός αν μείνω μόνη σπίτι.
~~έμαθα αυτή τη διαδικασία στα 14 από ενα περιδικο που μιλούσε για τους κινδύνους, εμένα πάλι μου φάνηκε ενδίαφέρουσα!!...τελικά εγώ το πρωτοξεκίνησα στα 16 για μερικούς μήνες... και τώρα ξανά, εδώ και 2 μήνες~~
Ναι, την υπόλοιπη μέρα τρώω κανονικά. Παλαιότερα είχα ξεκινήσει την ίδια τακτική, είχα χάσει πάλι κάποια κιλά και το σταμάτησα για περίπου ένα χρόνο...δεν ειμαι εθισμένη σε αυτή τη χαζομάρα...δε μου αρέσει να το κανω..και μπορώ να το κόψω... Είναι όμως ένας "εύκολος" τρόπος να τρώω όσο θέλω χωρίς να παχαίνω.
Αύριο θα πάω στο χωριό μίας φίλης μου, εκεί δεν θα έχω την πολυτέλεια να βγάζω το φαγητο.. ελπίζω να είναι μια καλή αρχή για να τρώω σωστα. μακάρι! :)
14-07-2006, 12:56 #5
Βασικά, αυτή δεν είναι μέθοδος να μην πάρεις βάρος !Είναι μέθοδος να καταστρέψεις οργανικές λειτουργίες και να μπεις σ' έναν καταστροφικό φαύλο κύκλο...
Και αυτό γιατί, έστω και αν όπως λες το ελέγχεις,μετά θα ακολουθήσει η <<εγκεφαλική>> εξάρτηση από αυτή τη διαδικασία.Το μυαλό σου θα σου λέει πως αν δεν κάνεις εμετό θα πάρεις βάρος!Με λίγα λόγια μετά θα το κάνεις γιατί θα υπάρχει φόβος πως αν δεν γίνει αυτή η διαδικασία,εσύ θα φορτωθείς με κιλά...
Καλύτερα -λοιπόν - να σταματήσεις και να κάνεις πιο ισορροπημένα πράγματα...
ʼλλωστε αν ψάξεις κι εδώ μέσα θα δεις ότι κανείς δεν ωφελήθηκε από τέτοιες μεθόδους.Το αντίθετο...Μερικοί από εμάς ακόμα βασανιζόμαστε από τέτοιους διατροφικούς αυτοσχεδιασμούς...
17-07-2006, 08:45 #6
Ναι Κλεάνθη έχεις δίκιο, έτσι νιώθω. Σκέφτομαι αν δεν το κάνω θα πάρω κιλά.Πρέπει να το σταματήσω, προσπαθώ...
24-09-2006, 16:05 #7
Γεια σας!
πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που πρωτοέγραψα στο φόρουμ.
Σίγουρα μέιωσα τα βουλιμικά μου επισόδεια και ανακάλυψα ξανά πως τρώγοντας μπορείς να χάνεις κιλά. Όμως συχνά σπάω για λίγο τη δίαιτα μου και γυρίζω στα παλιά.
Αποφάσισα από αύριο να πάω σε κάποιον ειδικό, δεν είναι πολλά τα κιλά που θέλω να χάσω,5 μόνο, απλά θέλω να μου βάλει μια σειρά στη διατροφή μου. ʼκουσα καλά λόγια για τα weigth free και ίσως πάω εκέι, εσείς γνωρίζετε εαν ειναι καλά εκεί?ή ξέρετε μήπως κάποιον ειδικό να μου προτείνετε? (δεν θέλω να ξοδέψω όμως πολλά χρήματα....)
Ελπίζω να καταφέρω να σταματήσω τι βουλιμία...δε με τρομάζουν τόσο πολύ τα οργανικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει...όσο η καταστροφή των δοντιών μου ... το χαμόγελό μου δεν θα το καταστρέψω για τίποτα.
24-09-2006, 22:58 #8
Originally posted by jasmine
Γεια σας!
πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που πρωτοέγραψα στο φόρουμ.
Σίγουρα μέιωσα τα βουλιμικά μου επισόδεια και ανακάλυψα ξανά πως τρώγοντας μπορείς να χάνεις κιλά. Όμως συχνά σπάω για λίγο τη δίαιτα μου και γυρίζω στα παλιά.
Αποφάσισα από αύριο να πάω σε κάποιον ειδικό, δεν είναι πολλά τα κιλά που θέλω να χάσω,5 μόνο, απλά θέλω να μου βάλει μια σειρά στη διατροφή μου. ʼκουσα καλά λόγια για τα weigth free και ίσως πάω εκέι, εσείς γνωρίζετε εαν ειναι καλά εκεί?ή ξέρετε μήπως κάποιον ειδικό να μου προτείνετε? (δεν θέλω να ξοδέψω όμως πολλά χρήματα....)
Ελπίζω να καταφέρω να σταματήσω τι βουλιμία...δε με τρομάζουν τόσο πολύ τα οργανικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει...όσο η καταστροφή των δοντιών μου ... το χαμόγελό μου δεν θα το καταστρέψω για τίποτα.
jasmine!
Kαλως ηρθες και παλι!
Εγω απο την αποσταση του τριτου χαιρομαι που το τελευταιο μηνυμα σου με τα πρωτα εχουν τη διαφορα του πρωτου βηματος προς την ελευθερια.
Απο κει που ελεγες οτι μπορεις να το κοψεις και δεν σου εγινε συνηθεια και οπως ολοι μας νομιζες οτι ηταν περιστασιακα επεισοδια, τώρα σκέφτεσαι οτι χρειαζεσαι βοήθεια.
Σου εύχομαι να βρεις την καταλληλη βοήθεια για σένα. Ακόμα ομως και να μην σου "κάτσει" η πρωτη αποπειρα συνεχισε να ψάχνεις για την καταλληλη πηγη βοήθειας που , λογικά, θα πρέπει να εξελισσεται οσο εξελίσσεσαι και σύ....
Καλή τύχη
25-09-2006, 18:53 #9
Σ' ευχαριστώ πολύ Kleoniki για την απάντησή σου.
Τον τελευταίο καιρό, όταν κάποια μέρα τρώω πολύ, ξέρω πως δεν πρέπει να προκαλέσω εμετό και δεν το κανω...όμως έτσι παίρνω κιλά...αφού εξακολοθώ να τρώω περισσότερο από το κανονικό και παραλληλα έχω σταματήσει να κάνω εμετό...
Τώρα είμαι στο ψάξιμο για να βρω κάποιον καλό διατροφολόγο, πιστεύω θα με βοηθήσει πολύ. Ίσως μου πάρει 2-3 μήνες να χάσω τα κιλά, αλλά θα τα έχω χάσει σωστά.
Εάν έχετε κάποιον υπόψιν σας να μου συστήσετε ενήμερώστε με!! :) Ευχαριστώ!
29-11-2006, 10:45 #10
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Ξυπνάω... από τα πρώτα πράγματα του σκέφτομαι είναι τα κιλά μου...(τι έφαγα χθες, πόσο, τι ώρα κλπ..)
Ζυγίζομαι, ζυγίζομαι και δεύτερη φορά για σιγουριά (αν έχουμε και διαφορα και τρίτη).
Πήρα σκέφτομαι...μα γιατι?
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται γιατί αυτά τα 400 γραμμάρια που πήρα ας πούμε θα καθορίσουν από το τι θα φορέσω σήμερα,τι θα φάω,πόση αυτοπεποίθηση θα έχω, γενικά όλη την ψυχολογία της ημέρας.
Κοιτάζομαι στον καθρέφτη, σκέφτομαι πόσο όμορφη είμαι
μετά.. τι κάνω στον εαυτό μου
μετά.. πόσο χαζή είμαι
μετά.. πόσο έχω επηρεαστεί από όλα τα μοντέλα στα περιοδικά και στιν tv
μετά.. πως αν τόσο καιρό έκανα σωστή διατροφή θα ήταν όλα πολύ καλύτερα
μετά..σκέφτομαι για ακόμη μία φορά πως η βουλιμία δε με βοηθά να χάσω κιλά.
μετά..μετά δεν ξέρω τι να σκεφτώ.
συγγνώμη για το λεκτικό μου παραλήρημα
κυρίως συγγνώμη εαυτέ μου για ό,τι σου κάνω..
29-11-2006, 13:46 #11
Ξυπνάω... από τα πρώτα πράγματα του σκέφτομαι είναι τα κιλά μου...(τι έφαγα χθες, πόσο, τι ώρα κλπ..)
Ζυγίζομαι, ζυγίζομαι και δεύτερη φορά για σιγουριά (αν έχουμε και διαφορα και τρίτη).
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται γιατί αυτά τα 400 γραμμάρια που πήρα ας πούμε θα καθορίσουν από το τι θα φορέσω σήμερα,τι θα φάω,πόση αυτοπεποίθηση θα έχω, γενικά όλη την ψυχολογία της ημέρας.
μετά.. πόσο χαζή είμαι
29-11-2006, 20:05 #12
μετά.. πόσο χαζή είμαι
29-11-2006, 22:29 #13
Αλληλεγγύη ψάχνω και γω, που μόνο από εδώ μεσα μπορώ να τη βρώ, από άτομα που καταλαβαίνουν τι περνάω.
marmade ναι, κρατάμε το λόγο μας στους άλλους, θελουμε να είμαστε τυπικοί και σωστοί απέναντί τους και δεν κραταμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως γιατί αν δεν τηρήσουμε το λόγο που δώσαμε σε μας, θα εκτεθούμε μόνο στον εαυτό μας και από μόνοι μας συγχωρούμε αυτόματα.
Θα το πω ακόμη μία φορα πως θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερη, μέρα με τη μέρα. :)
(γιατι μου βγάζει πάντα πως έχω στείλει 9 μηνύματα??)
30-11-2006, 00:03 #14
Αλληλεγγύη ψάχνω και γω, που μόνο από εδώ μεσα μπορώ να τη βρώ, από άτομα που καταλαβαίνουν τι περνάω.
marmade ναι, κρατάμε το λόγο μας στους άλλους, θελουμε να είμαστε τυπικοί και σωστοί απέναντί τους και δεν κραταμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Ίσως γιατί αν δεν τηρήσουμε το λόγο που δώσαμε σε μας, θα εκτεθούμε μόνο στον εαυτό μας και από μόνοι μας συγχωρούμε αυτόματα.
οτι δηλαδη δεν συγχωρεις σε τιποτε τον εαυτο σου και εισαι ετοιμη να τον μαστιγωσεις καθημερινα για το οτι"κανεις κακο στον εαυτο σου" για το οτι εισαι "χαζη"για το οτι δεν κανεις "σωστη διατροφη τοσο καιρο" κι ετσι χειροτερευεις τα παντα
και ποιος ξερει για τι αλλο ακομη.....
(τωρα σου γραφει 10 μηνυματα)
30-11-2006, 08:20 #15
Originally posted by 2sweet2b4go10
οτι δηλαδη δεν συγχωρεις σε τιποτε τον εαυτο σου και εισαι ετοιμη να τον μαστιγωσεις καθημερινα για το οτι"κανεις κακο στον εαυτο σου" για το οτι εισαι "χαζη"για το οτι δεν κανεις "σωστη διατροφη τοσο καιρο" κι ετσι χειροτερευεις τα παντα
και ποιος ξερει για τι αλλο ακομη.....
(τωρα σου γραφει 10 μηνυματα)
Και εγω έχω ξεσπάσματα. Ξεσπώ σε φωνές ή σε κλάματα τις περισσότερες φορές με ασήμαντη αφορμή. Και ναι ίσως τελικά να είναι ένα είδος εμετού....
και όπως μου είπε και η ψυχολόγος: 'πότε επιτέλους θα λογοδοτήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό;;;;'
Έχω χαζεψει, μου λείπει ο πόνος και η σύνδεση
27-06-2025, 23:24 in Σχέσεις και Επικοινωνία