Results 1 to 3 of 3
Thread: βουλιμία και βοήθεια
-
17-04-2006, 01:35 #1
Καλωσήρθες.
Καλή η εξατομικευμένη θεραπεία, αλλά οι ομάδες καλύτερες κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σκέψου πως αν δεν δούλευαν οι "ομάδες" δεν θα υπήρχε κοινωνία. Και πιο απλά, πιθανόν να έχεις ακούσει από τη ...γιαγιά σου, τη γνωστή κουβέντα "και στην Κόλαση να 'σαι, αν έχεις παρέα είναι αλλιώς!"
- 17-04-2006, 14:44 #2
Myrto, καλώς ήλθες στο eatingdisorders.gr
Τυγχάνει να είμαι ο συντονιστής των παραπάνω ομάδων, οπότε ίσως να μοιάζει προκατηλημένη θετικά η απάντηση μου, τη στιγμή που εσύ μάλλον θα προτιμούσες να ακούσεις εμπειρίες συμμετεχόντων.
Ωστόσο, θα σου πω δυο λόγια, έτσι όπως εγώ προσλαμβάνω την εμπειρία της ομαδικής θεραπείας.
Καταρχάς, καμία μέθοδος δεν είναι πανάκεια. Ο καθένας επιλέγει αυτή που αισθάνεται ότι του ταιριάζει περισσότερο. Εάν μια μέθοδος δε σου ταιριάζει για κάποιο λόγο, δε πρόκειται να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο καλύτερος σύμμαχος της θεραπευτικής προσπάθειας, είναι η ίδια η θέληση του ατόμου να "προχωρήσει".
Από κει και πέρα: στην Αμερική και σε αρκετές ευρωπαικές χώρες, η πλέον σύγχρονη μέθοδος που εφαρμόζεται είναι ένας συνδυασμός διατροφολόγου και ψυχολόγου. Τα ινστιτούτα αδυνατίσματος έχουν εκλείψει, ενώ τα κατά καιρούς χάπια που κυκλοφορούν, φαίνεται να μην αποτελούν λύση. Επιπλέον, σκέτες δίαιτες, φαίνεται να έχουν μόνο πρόσκαιρο αποτέλεσμα. Συνήθως, το 80% των ανθρώπων που χάνει βάρος ή ρυθμίζει τη διατροφή του μέσω μόνο δίαιτας, επιστρέφει σύντομα στις προηγούμενες συνήθειες.
Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο το σύμπτωμα (βουλιμία, παχυσαρκία) αλλά και τις ρίζες του προβληματος. Το σύμπτωμα, είναι σαν την κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω, κρύβει ένα ολόκληρο βουνό, μη ορατό σε πρώτο επίπεδο.
Μια πρόσφατη έρευενα που έγινε στην Ιταλία, έδειξε ότι όσοι συμμετείχαν κατά την προσπάθεια τους να ρυθμίσουν τη βουλιμία και σε ομάδα υποστήριξης, είχαν καλύτερα αποτελέσματα, συκγριτικά με όσους έκαναν ίδια προσπάθεια, χωρίς όμως ταυτόχρονη ψυχολογική στήριξη.
Για τις συγκεκριμένες ομάδες που προβάλλονται στο www.eatingdisorders.gr:
Πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα. Η κάθε συνεδρία, έχει διάρκεια 2μισυ ωρών περίπου. Συνολικά, γίνονται 15 συνεδρίες.
Οι ομάδες είναι ψυχοεκπαιδευτικές, που σημαίνει ότι έχουν τόσο ψυχοθεραπευτικό προσανατολισμό, όσο και παροχής γνώσεων/πληροφοριών. Βεβαίως, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο ψυχοθεραπευτικό κομμάτι: στην ανταλλαγή εμπειριών, στο μοίρασμα συναισθημάτων, στην αλληλουποστήριξη των ανθρώπων που συμμετέχουν και έχουν μια παρόμοια ή κοινή πορεία.
Η επόμενη ομάδα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη.
Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, μη διστάζεις να μου στείλεις e-mail στο [email protected]
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.
26-09-2007, 00:03 #3
Μυρτο που εισαι κοπελια?
Τι κανεις πως τα περνας?
Πως παει το προβληματακι?
Ειχες δειξει ενδιαφερον για την συναντηση .Ισχυει?
Επικοινωνησε μαζι μου εαν θελεις.Θα σου στειλω μυνημα στο U2U ΣΟΥ.
Και περιμενω νεα σου φυσικα!!Μην χανεσται!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!11
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία