Το μετανιώσατε;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Το μετανιώσατε;

Από ότι βλέπω εδώ είναι αρκετά τα άτομα που έχουν βάλει δακτύλιο. Υπάρχει κανείς που να το έχει μετανιώσει;

Hmmm...

Αν και είναι ακόμα νωρίς για μένα να μπορώ να το πω αυτό, νομίζω πως δεν το έχω μετανιώσει, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι κάθε μέρα διαπιστώνω πως οι λόγοι που δεν μπορούσα να χάσω βάρος ήταν κυρίως ψυχολογικοί.
    Και τώρα με τον δακτύλιο νιώθω ακόμα πιο έντονα την ανάγκη να δω κάποιον ψυχολόγο...
    Αισθάνομαι πράγματα μέσα μου που πριν από την επέμβαση απλώς τα υποπτευόμουν. Τώρα βεβαιώνομαι και αυτό με τρομάζει κάπως γιατί πίστευα πως όλα θα τελείωναν κάνοντας αυτήν την επέμβαση...
    Το σίγουρο είναι πως το επιπλέον βάρος που με ταλάνιζε, θα χαθεί. Αλλά είναι αυτό αρκετό από μόνο του...;
    Ειλικρινά δεν ξέρω... Δεν έχω ακόμη αυτήν την απάντηση και ελπίζω να μου δωθεί σε βάθος χρόνου γιατί έχω ανάγκη να μάθω τον εαυτό μου καλύτερα και να δω τους λόγους που με μπλόκαραν τόσα χρόνια.
    Όχι μόνο οσον αφορά το βάρος μου, αλλά τη ζωή μου την ίδια.

Πολύ ωραία ερώτηση πάντως...
    Αν και νομίζω πως δύσκολα θα πάρεις το «ΝΑΙ» ως απάντηση...

Junior Member
    Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι και μάλιστα όταν πρόσφατα απέκτησα δακτύλιο. Εύχομαι να μη το μετανιώσω ποτέ. Ακόμα βρίσκομαι στην αρχή και μέσα στην τρελή χαρά ότι θα χάσω τα περιττά κιλά μου. Πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα με δακτύλιο για να ξεκαθαρίσεις στον ευατό σου αν έκανες καλά ή όχι.
    Θα μπορούσα να πω ότι δεν μετάνιωσα που έβαλα δακτύλιο άν εξασφαλίσω ότι όλα θα πάνε καλά.

Junior Member
    Καλημέρα...........
    ειμαι η Μαρια είμαι 97 κιλα και πολυυυυυυ κουρασμένη.......
    ολη μου η ζωη......... μια ατελιωτη προσπάθεια..............με το βάρος....... χωρίς νοημα.............ουσιαστικα!!!!!!! !!!
    μια απόλυτη εξαρτηση απο τη ζυγαρια.........
    τι να κάνω::::

Member
    Εγώ το ψιλομετάνιωσα ήδη και δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι αισθάνομαι ότι η εγχείρηση έχει αποτύχει γιατί δεν υπάρχει φυσικός περιορισμός στις ποσότητες που μπορώ να καταναλώσω. Κι αυτό παρότι έχω κάνει ήδη 3 γεμίσματα. Εχω αρχίσει να αναρρωτιέμαι αν υπάρχει διαρροή γιατί αμέσως μετά το γέμισμα αισθάνομαι περιορισμό αλλά μέχρι το βράδυ μπορώ να φάω περισσότερα και την επομένη μέρα γυρίζω πίσω στα παλιά. Αρα το δακτυλίδι ξεφουσκώνει... Επιπλέον όταν ξαπλώνω νιώθω ένα πρήξιμο κάτω από το στέρνο και ελαφρώς προς τα δεξιά - κάτι που δεν είχα προ δακτυλίου. Αναρρωτιέμαι αν πρόκειται για το στομάχι ή αν το πρήξιμο προκαλείται από τη διάχυση του ορού στο σώμα μου. Θυμάμαι κάποτε που ο ορός που μου είχαν βάλει στη φλέβα είχε αρχίσει να χύνεται στο κρέας και άρχισα να πρήζομαι... βέβαια εκεί ήταν προφανές τί είχε συμβεί καθώς μιλάμε για 1000κ.ε. ορού... στα 1-2 κ.ε. τη φορά τί να δεις; Ο χειρουργός μου δεν θέλει να κάνω ακτινοσκοπική εξέταση. Και αυτό με ανησυχεί περισσότερο γιατί όσο πιο πολύς καιρός περνάει από την επέμβαση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποδεχτεί ότι έγινε κάποιο λάθος ή χρησιμοποιήθηκε ελαττωματικό υλικό.

Λυπάμαι αν τα γραφόμενά μου στεναχωρέσουν κάποιους αλλά τί να πώ και τί να υποθέσω; Δεν είναι ότι έχω εμπειρία σε αυτά τα θέματα και έτσι δεν ξέρω άν είναι νορμάλ η κατάσταση ή όχι. Και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο χειρουργό μου μετά που ξέχασε ράμματα δύο φορές μέσα μου...

Μακάρι να περάσει λίγος καιρός και να αισθανθώ διαφορετικά και να έρθω να διορθώσω τα γραπτά μου.

Junior Member
    Originally posted by Τάνια
    Εγώ το ψιλομετάνιωσα ήδη και δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι αισθάνομαι ότι η εγχείρηση έχει αποτύχει γιατί δεν υπάρχει φυσικός περιορισμός στις ποσότητες που μπορώ να καταναλώσω. Κι αυτό παρότι έχω κάνει ήδη 3 γεμίσματα. Εχω αρχίσει να αναρρωτιέμαι αν υπάρχει διαρροή γιατί αμέσως μετά το γέμισμα αισθάνομαι περιορισμό αλλά μέχρι το βράδυ μπορώ να φάω περισσότερα και την επομένη μέρα γυρίζω πίσω στα παλιά. Αρα το δακτυλίδι ξεφουσκώνει... Επιπλέον όταν ξαπλώνω νιώθω ένα πρήξιμο κάτω από το στέρνο και ελαφρώς προς τα δεξιά - κάτι που δεν είχα προ δακτυλίου. Αναρρωτιέμαι αν πρόκειται για το στομάχι ή αν το πρήξιμο προκαλείται από τη διάχυση του ορού στο σώμα μου. Θυμάμαι κάποτε που ο ορός που μου είχαν βάλει στη φλέβα είχε αρχίσει να χύνεται στο κρέας και άρχισα να πρήζομαι... βέβαια εκεί ήταν προφανές τί είχε συμβεί καθώς μιλάμε για 1000κ.ε. ορού... στα 1-2 κ.ε. τη φορά τί να δεις; Ο χειρουργός μου δεν θέλει να κάνω ακτινοσκοπική εξέταση. Και αυτό με ανησυχεί περισσότερο γιατί όσο πιο πολύς καιρός περνάει από την επέμβαση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποδεχτεί ότι έγινε κάποιο λάθος ή χρησιμοποιήθηκε ελαττωματικό υλικό.

Λυπάμαι αν τα γραφόμενά μου στεναχωρέσουν κάποιους αλλά τί να πώ και τί να υποθέσω; Δεν είναι ότι έχω εμπειρία σε αυτά τα θέματα και έτσι δεν ξέρω άν είναι νορμάλ η κατάσταση ή όχι. Και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο χειρουργό μου μετά που ξέχασε ράμματα δύο φορές μέσα μου...

Μακάρι να περάσει λίγος καιρός και να αισθανθώ διαφορετικά και να έρθω να διορθώσω τα γραπτά μου.

Senior Member
    Τανια, ευχομαι να κανεις λαθος και να συμβαινει κατι αλλο το οποιο θα διορθωθει...
    σε καθε περιπτωση, αν οντως ανησυχεις για κατι τοσο σοβαρο, μηπως θα επρεπε να απευθυνθεις σε εναν χειρουργο που εμπιστευεσαι για να το συζητησεις και να κανεις την εξεταση που αρνειται ο αλλος?
    οταν αρνειται, πως το διαιολογει? πως δικαιολογει το γεγονος οτι με τοσο γεμισμα συμβαινει αυτο που περιγραφεις? και τι προτεινει να κανεις δλδ εφοσον του λες οτι δεν αλλαζει η ποσοτητα της τροφης????

Member
    Προτείνει να κάνω κι άλλο γέμισμα!

Η ιδέα να αποτανθώ αλλού είναι καλή αλλά πρώτον αν πάω στο χειρουργό που ήθελα αλλά δεν μπορούσα να πληρώσω, μήπως τον προσβάλλω; Επειτα πες ότι κάναμε την εξέταση και βρέθηκε πρόβλημα στο δακτύλιο/σωληνάκι... τότε τί; Ο άλλος γιατρός δίκαια θα περιμένει να πληρωθεί για πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος και ο δικός μου θα δεχθεί τα πορίσματα ενός άλλου;

Αχ γιατί είναι όλος ο κόσμος σε διακοπές τώρα που τους χρειάζομαι;

Senior Member
    Originally posted by Τάνια
    Προτείνει να κάνω κι άλλο γέμισμα!

Η ιδέα να αποτανθώ αλλού είναι καλή αλλά πρώτον αν πάω στο χειρουργό που ήθελα αλλά δεν μπορούσα να πληρώσω, μήπως τον προσβάλλω; Επειτα πες ότι κάναμε την εξέταση και βρέθηκε πρόβλημα στο δακτύλιο/σωληνάκι... τότε τί; Ο άλλος γιατρός δίκαια θα περιμένει να πληρωθεί για πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος και ο δικός μου θα δεχθεί τα πορίσματα ενός άλλου;

Αχ γιατί είναι όλος ο κόσμος σε διακοπές τώρα που τους χρειάζομαι;
    Οχι, δεν θα τον προσβαλλεις καθολου...το οτι δεν μπορουσες να δωσεις περισσοτερα χρηματα δεν ειναι κατι που τον προσβαλλει...αν τον απεφευγες γιατι τον θεωρεις ανικανο θα ηταν κατι που θα μπορουσε να τον προσβαλλει...
    ισα-ισα που του δειχνεις οτι εσυ αυτον εμπιστευεσαι τωρα που ανησυχεις...μη το σκεφτεσαι καθολου αυτο...

τωρα για το τι θα γινει "μετα", το βλεπεις μετα...ξεκαθαρισε πρωτα τι συμβαινει και μετα θα δεις πως θα κινηθεις...μπορει να μη τρεχει κατι σοβαρο....
    οταν θα ξερεις τι ειναι, θα σε συμβουλευσει και ο νεος γιατρος και θα δεις τι θα κανεις..

Member
    Είσαι πάντα λογικότατη και προσγειωμένη. Μακάρι να είχα λίγη από τη θετικότητά σου! Οταν διαβάζω αυτά που γράφεις όλα ξεκαθαρίζουν μέσα μου και ηρεμώ - δεν μου λες, μήπως σε γράφει ο γιατρός σε συνταγολόγιο να πάρω μια γερή δόση για το μακρύ χειμώνα; *μεγάλο χαμόγελο*

(ελπίζω το αστείο να πιάνει σε Ελληνική μετάφραση, στην Αγγλία θα λέγαμε "are you available on prescription/on the NHS?"

Senior Member

ευχαριστω για τα καλα σου λογια Τανια..
    η αληθεια ειναι οτι ειμαι πιο λογικη και θετικη για τους αλλους παρα για μενα...προσπαθω να βελτιωθω ομως ..
    ευχομαι ολα να πανε καλα