Results 16 to 24 of 24
Thread: kalispra
-
27-05-2008, 18:19 #16
Originally posted by kely28
όταν κάποιος σε επιπλήτει στον εργασιακό χώρο, αυτομάτως, εγώ τουλάχιστον, νιώθω χάλια!!! Δε λέω ότι είναι σωστό, ούτε λογικό, είναι μάλλον θέμα αυτοπεποίθησης, την οποία εγώ μάλλον δεν έχω και νιώθω έτσι... ειδικά αν ο άλλος έχει δίκαιο που στα χώνει, τότε πραγματικά αισθάνομαι χάλια!!! Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν πως είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στην δουλειά τους και να απολαμβάνουν θαυμασμού και αναγνώρισης στον εργασιακό χώρο...
Αν είναι το αφεντικό σου, τότε υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο κιόλας και να μην κάνεις κάτι καλά.Οπότε , εκμεταλεύσου αυτή την ευκαιρία, κοίτα τι έκανες και πρόσεξε να μην το ξανακάνεις στο μέλλον.Απλά πράγματα.Και θα τον χαροποιήσεις αφού θα δει ότι ακολουθάς τις υποδείξεις του (όλοι χαίρομαστε όταν μας ακούει ο άλλος) αλλά και θα βελτιωθείς γενικά.Και στις δυο περιπτώσεις εσύ βγαίνεις κερδισμένη.
.
Αν είναι απλά.. εργαζόμενος όπως και εσύ πες του ευγενικά να κοιτάει την δουλειά του ή .... μάλλον καλύτερα χαμογέλασε του, πες του \"ναι έχεις δίκιο\", γράψε τον στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και συνέχισε αυτό που έκανες να κάνεις πριν σε διακόψει.
Ειδικά το δεύτερο είναι και ασφαλές και διακριτικό και επιτυχές.
.
- 27-05-2008, 18:30 #17
το κάποιος αναφέρεται πάντα στο αφεντικό! Οι άλλοι δε μας νοιάζουν. Το θέμα για μένα είναι κάπου αλλού... και το έιχα θίξει σε κάποιο άλλο ποστ μου... το κατά πόσο μπορέι κάποιος με μία, οποιαδήποτε, ψυχική διαταραχή να ανταπεξέλθει σε μία δουλειά, ιδιαιτέρως δε αν αυτή είναι απαιτητική.
27-05-2008, 18:36 #18
Originally posted by Boltseed
Αν είναι το αφεντικό σου, τότε υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο κιόλας και να μην κάνεις κάτι καλά.
27-05-2008, 18:39 #19
υπομονηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
27-05-2008, 18:56 #20
-Αλλάζεις δουλειά.Άσε τον να βγάζει το άχτι του αλλού.
-Πας με τα νερά του.Θα του λες όλο \"ΝΑΙ\" , \"ΜΑΛΙΣΤΑ\" , \"ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ\" , όχι με ειρωνικό τόνο όμως. Μίλα του ευγενικά πάντα, ποτέ να μην του φέρνεις αντιρήσεις(όσο παράλογο και άκυρο είναι αυτό που θα σου λέει) και να του χαμογελάς τακτικά.Λογικά θα σε συμπαθήσει
Ειδικά το χαμόγελο είναι κάτι απίστευτα αποτελεσματικό (Μέτρα στην τηλεόραση πόσοι χαμογελάνε και θα καταλάβεις..).
Αν αυτός σε μαχαιρώνει και μετά εσύ κάνεις τον εαυτό σου να νοιώθει άσχημα, τότε .. πέρνα και εσύ στην επίθεση
-Του δείχνεις με ωραίο τρόπο ότι έχει άδικο, αλλά με τρόπο ώστε όχι να του το πεις εσύ (θα αντιδράσει ο κόσμος να χαλάσει έτσι!),αλλά να το καταλάβει μόνος του.
27-05-2008, 19:13 #21
μπα δεν νομιζω η λυση να ειναι στο να προσπαθουμε να ειμαστε αψογοι..και να αγχωνομαστε παραπανω με αυτο..δεδομενου οτι και οι καλυτεροι στον κοσμο τουτο ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ λαθη..
μαλλον πρεπει να ειμαστε πιο χαλαροι οταν μας κανουν την παρατηρηση ..ας το δουμε οτι δεν ειναι επι προσωπικου αλλα απλα ο καθενας θελει να διεκπεραιωσει τις εκκρεμοτητες του με τον καλυτερο δυνατο τροπο..ετσι ουτε θιγμενοι θα ειμαστε ουτε θα κραταμε κακιες..
ειναι μια οπτικη αυτη που με βοηθησε παααρα πολυ ..γιατι δεν κρυβω οτι το τελευταιο επταμηνο περασα πολυ δυσκολα στη δουλεια μου οντας νεα και ψαρακλας :P
27-05-2008, 20:02 #22
Συμφωνώ με τον Boltseed.
Νομίζω πως το καλύτερο που εχουμε να κάνουμε ειναι να μην δινουμε σημασία και να αποφευγουμε την κατασταση με ευγένεια, ειτε στο αφεντικό (που μπορει να εχει χιλια δυο νευρα ή γιατί ειναι βαρεμένος γενικώς) ειτε στους συναδέλφους που εμφανέστατα ειναι κακοπροαίρετοι. Όλοι μας κουβαλάμε ενα κάρο \"σκατούλες\" οταν παμε στην δουλεια μας, ειτε ειμαστε με ψυχολογικά προβλήματα ειτε όχι. Δυστυχως δεν επιλέγουμε ουτε τα αφεντικά μας, ουτε τους συναδέλφους μας σε εναν εργασιακό χώρο. Καποιοι μας \"ταιριάζουν\" και καποιοι μας βγάζουν το λάδι!! Εμεις κοιτάμε να ειμαστε ανεπηρέαστοι - οσο μπορούμε - και αντικειμενική στις περιστάσεις.
Αν τώρα καποιος εχει δικιο τότε με χαρα δεχομαστε την παρατήρηση του και βελτιωνόμαστε...
27-05-2008, 20:10 #23
Φοίβη...τα πάντα είναι θέμα ανθρώπου.
Το να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να μην επιτρέπεις σε κανένα μ@@@ να σου την πει είναι επιτυχία και σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Αν έχεις πέσει στην περίπτωση και ο άλλος είναι εμπαθής μαζί σου, (μου έχει τύχει), φευγεις και πας για άλλα.
Αν έχεις πρόβλημα, καλό είναι να το ξέρουν στη δουλειά σου.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο κόσμος να βλέπει τους ψυχικά ασθενεις ως στιγματισμένους.
Αν πχ έχεις πρόβλημα στο πόδι θα σε βάλουν να παίξεις μπάσκετ?
Σε άλλο θέμα που μιλούσαμε για την Κέλυ28 που ήθελαν να τη βάλουν να κάνει δημόσιες σχέσεις ενώ έχει κατάθλιψη, τα ίδια δεν λέγαμε?
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές...
27-05-2008, 20:41 #24
Τι ωραία που θα ήταν να είμαστε όλοι αλάνθαστοι και τέλειοι. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι όλοι μαζί θα είχαμε τις ίδιες σκέψεις την κατάλληλη στιγμή, δε θα διαφωνούσαμε μεταξύ μας και θα ήταν όλα μια χαρά. Ε, δεν είναι δυνατόν αυτό, αφήστε που θα ήταν και ανιαρό να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις (βασικά δε θα υπήρχε και μεγάλη εξέλιξη στον κόσμο).
Το θέμα είναι ότι δε χρειάζεται να αμφιβάλλεις συνέχεια τον εαυτό σου, δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι τέτοιο, για τις σκέψεις σου πρόκειται, τα πιστεύω σου, τον τρόπο που εσύ βλέπεις τον κόσμο, τις εμπειρίες σου σε ανάλογες καταστάσεις κλπ. Όλοι μπορεί να κάνουν λάθη, το θέμα είναι απλά να μαθαίνουμε από αυτά και να τα χρησιμοποιούμε προς το συμφέρον μας στο μέλλον.
Στόχοι
28-06-2025, 21:10 in Με καφέ και συμπάθεια....