Geia se olous.... Kai i dikia mou ebeiria....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43
    Senior Member

Geia se olous.... Kai i dikia mou ebeiria....

καλως ηρθες Πεπε
    μεσα στην ολη ταλαιπωρια σου, ειχες και κατι πολυ καλο....ξεφορτωθηκες τα κιλα σου πολυ μικρος, κι εχεις ολο τον χρονο μπροστα σου να εξοικειωθεις με την καινουρια σου εμφανιση, να διορθωσεις κι οτιδηποτε αλλο σε ενοχλει ,να ζησεις την ζωη σου οπως θελεις....

για τις επεμβασεις που ρωτας δεν γνωριζω λεπτομερειες, νομιζω ομως πως εχει πληροφοριες ο Βιολα...ελπιζω να δει το μηνυμα σου και να σου απαντησει σχετικα..

Senior Member
    δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω ούτε εγώ. εγω έκανα κοιλιοπλαστική μαζί με με την εγχείριση by-pass οπότε δεν γνωρίζω τίμή....μου κάνανε τιμή πακέτου!.

επίσης έκανα πλαστική εγχείριση στους γλουτούς την οποία δεν κάλυπτε κάποιο ταμείο (Είχα δημόσιο+ΙΚΑ) ούτε επίσης ιδιωτική ασφάλεια...πλήρωσα περίπου 3000 ευρώ μαζί με τα εξοδα νοσηλείας.

Junior Member
    TextTextΚαλησπέρα παιδιά.Ονομάζομαι Χρύσα,είμαι 22 ετών κι αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα παχυσαρκίας. Έχω ύψος 1.74m κι είμαι 98 κιλά. Δεν ήμουν πάντα έτσι όμως...Μέχρι πριν λίγα χρόνια (4 για την ακρίβεια) είχα τις "τέλειες" αναλογίες (58kg) αφού έκανα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. Από τότε όμως που σταμάτησα τις προπονήσεις πήρα πολλά κιλά...και δε θα πω τις γνωστές δικαιολογίες τύπου "πάχυνα επειδή σταμάτησα να γυμνάζομαι..."κλπ ...αυτά είναι λόγια για να νιώσουμε εμείς οι ίδιοι πιο αθώοι...Το θέμα είναι πως οι διατροφικές μου συνήθειες είναι τραγικές και δεν έχω την υπομονή,ή τα κότσια αν θέλετε, να τις αλλάξω. Όταν παίρνω απόφαση να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα για να χάσω το βάρος μου κάνω το εξής ωραίο : ακολουθώ τη δίαιτα κατά γράμμα για μια εβδομάδα,χάνω 3 κιλά κ αρχίζω τις ατασταλείες...Λέω στον εαυτό μου "ε,εντάξει,θα φάω σήμερα ότι να'ναι κι από αύριο και πάλι στον αγώνα...". Το αύριο όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ...Και το ξαναρίχνω στο φαι (στο τσιμπολογημα συγκεκριμένα) και ξαναβάζω τα κιλά και μετά από κανένα μήνα θυμάμαι πάλι να ξαναρχίσω δίαιτα και...φτου κ πάλι από την αρχή...
    Θέλω να αρχίσω δίαιτα,να χάσω τα κιλά αυτά,είμαι σίγουρη πως μπορείτε να καταλάβετε πώς νιώθω,δε χρειάζεται να περιγράψω τα συναισθήματά μου...
    Δύο είναι τα πράγματα που θέλω να ζητήσω...
    1. Ποιό είναι το κόστος εγχείρησης για την εισαγωγή δακτυλίου κ αξίζει να το τολμήσω στην περίπτωση μου?
    2. Θα ήθελα να σας ζητήσω να με στηρίξετε στην προσπάθεια που θα ξεκινήσω άμεσα γιατί δε θέλω να μιλήσω σε κανέναν "δικό μου" άνθρωπο γι'αυτό....Ίσψς είναι χαζό αυτό που λέω αλλά νιώθω πως θα με χλευάσουν ή θα νιώσουν οίκτο για μένα και δεν το θέλω καθόλου...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας....και μόνο που με "ακούσατε" είναι βοήθεια για μένα...

Senior Member
    Originally posted by xrysa
    TextTextΚαλησπέρα παιδιά.Ονομάζομαι Χρύσα,είμαι 22 ετών κι αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα παχυσαρκίας. Έχω ύψος 1.74m κι είμαι 98 κιλά. Δεν ήμουν πάντα έτσι όμως...Μέχρι πριν λίγα χρόνια (4 για την ακρίβεια) είχα τις "τέλειες" αναλογίες (58kg) αφού έκανα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. Από τότε όμως που σταμάτησα τις προπονήσεις πήρα πολλά κιλά...και δε θα πω τις γνωστές δικαιολογίες τύπου "πάχυνα επειδή σταμάτησα να γυμνάζομαι..."κλπ ...αυτά είναι λόγια για να νιώσουμε εμείς οι ίδιοι πιο αθώοι...Το θέμα είναι πως οι διατροφικές μου συνήθειες είναι τραγικές και δεν έχω την υπομονή,ή τα κότσια αν θέλετε, να τις αλλάξω. Όταν παίρνω απόφαση να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα για να χάσω το βάρος μου κάνω το εξής ωραίο : ακολουθώ τη δίαιτα κατά γράμμα για μια εβδομάδα,χάνω 3 κιλά κ αρχίζω τις ατασταλείες...Λέω στον εαυτό μου "ε,εντάξει,θα φάω σήμερα ότι να'ναι κι από αύριο και πάλι στον αγώνα...". Το αύριο όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ...Και το ξαναρίχνω στο φαι (στο τσιμπολογημα συγκεκριμένα) και ξαναβάζω τα κιλά και μετά από κανένα μήνα θυμάμαι πάλι να ξαναρχίσω δίαιτα και...φτου κ πάλι από την αρχή...
    Θέλω να αρχίσω δίαιτα,να χάσω τα κιλά αυτά,είμαι σίγουρη πως μπορείτε να καταλάβετε πώς νιώθω,δε χρειάζεται να περιγράψω τα συναισθήματά μου...
    Δύο είναι τα πράγματα που θέλω να ζητήσω...
    1. Ποιό είναι το κόστος εγχείρησης για την εισαγωγή δακτυλίου κ αξίζει να το τολμήσω στην περίπτωση μου?
    2. Θα ήθελα να σας ζητήσω να με στηρίξετε στην προσπάθεια που θα ξεκινήσω άμεσα γιατί δε θέλω να μιλήσω σε κανέναν "δικό μου" άνθρωπο γι'αυτό....Ίσψς είναι χαζό αυτό που λέω αλλά νιώθω πως θα με χλευάσουν ή θα νιώσουν οίκτο για μένα και δεν το θέλω καθόλου...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας....και μόνο που με "ακούσατε" είναι βοήθεια για μένα...
    Γεια σου Χρυσα, καλως ηρθες
    για το σχολιο σου, οτι λεμε δικαιολογιες για να νοιωθουμε πιο αθωοι, εχω να σου πω, οτι ΕΙΜΑΣΤΕ αθωοι...δεν εχουμε κανει καμια αμαρτια τρωγοντας παραπανω...να ισορροπησουμε προσπαθουμε μεσα στις αντιφασεις και τις δυσκολιες της ζωης μας

με την αφορμη της περιπτωσης σου θα ηθελα ακομα να σχολιασω ποσο κακο κανει κατα τη γνωμη μου, ο πρωταθλητισμος στην διατροφικη συμπεριφορα των παιδιων...εχω μια φιλη που οπως κι εσυ εκανε πρωταθλητισμο στησ κολυμβηση,,,ηταν το διαιτολογιο τους τοσο αυστηρο ενω ηταν μικρα παιδακια, διοτι το να διατηρησουν το ιδανικο βαρος ηταν απολυτως απαραιτητο, που ειχε κυριολεκτικα στερηθει οτι της αρεσε στην διατροφη της και παρουσιαζε βουλιμικα επεισοδια σαν αντιδραση...δεν εγινε βουλιμικη, ουτε εχει κανενα διατροφικο προβλημα τωρα πλεον αλλα εχουν γινει πολλα αλλα παιδια και βουλιμικα και ανορεκτικα απο την πιεση αυτη που τους ασκουν σε τοσο μικρη ηλικια...

φανταζομαι πως κι εσενα η αυξηση του βαρους μπορει να μην οφειλεται στο οτι σταματησες την κολυμβηση, αλλα μπορει κανονικοτατα να οφειλεται στο οτι ειχες τοσο στερηθει να τρως οτι θελεις...

τα κιλα σου οπως ξερεις κι εσυ μπορει να ειναι πολλα, αλλα δεν ειναι τραγικα, εισαι μαλιστα και ψηλη κοπελα και δε νομιζω καν να εχεις σοβαρο προβλημα εμφανισης, αλλα ισως δεν νοιωθεις εσυ καλα σε αυτα τα κιλα..

για μενα , θα μπορουσες ανετα να τα χασεις με μια ισορροπημενη χαλαρη διατροφη, χωρις διαιτα και χωρις στερησεις...
    αλλα δεν αποφασιζω εγω

για το αν ειναι τα κιλα σου για δακτυλιο, θα σου πω επισης οτι η αποφαση ειναι δικη σου, αφου το συζητησεις και με καποιον γιατρο
    εχουν γινει επεμβασεις παντως και σε τοσα κιλα...εγω δεν θα το εκανα...
    αλλα δεν αποφασιζω εγω

αν τελικα η επιλογη σου θα ειναι ο δακτυλιος, στο ερωτημα νο 1 σου απαντω οτι υπαρχουν πολλες σχετικες πληροφοριες στο φορουμ και για τιμες και για νοσοκομεια και για πολλα ακομα θεματα που τον αφορουν...ψαξε λιγακι και θα τα βρεις ολα...δεν το βλεπω καθολου χαζο που δεν θελεις να το κοινοποιησεις το θεμα της επεμβασης...ειναι δικο σου θεμα αν και σε ποιους θα το πεις και δεν εχεις καμια υποχρεωση σε κανεναν να λες πραγματα που δεν θελεις για τον εαυτο σου, ειδικα σε ανθρωπους που νοιωθεις οτι δεν θα σε καταλαβουν αλλα μονο βαρος θα σου προσθεσουν...

στο ερωτημα νο 2 σου απαντω οτι την στηριξη απο μας μπορεις να τη θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΗ, οποια και να ειναι η αποφαση σου

Senior Member
    Originally posted by pepe
    Επείσης Χρύσα θα ήθελα να σου δώσω κάποιες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές που με έκαναν να χάσω πιο γρήγορα κάποια κιλά και χωρίς να τα ξαναπάρω... Ίσως να σου φανούν βλακείες αλλά πίστεψε με πραγματικά με βοήθησαν...

1. Να παίρνεις καθαρτικά Dulcolax κάθε βράδυ 1-2 ώρες μετά το τελευταίο σου γεύμα... Έτσι το επόμενο πρωί θα πηγαίνεις τουαλέτα και θα βγάζεις ότι έφαγες την προηγούμενη μέρα και θα καθαρίζεσαι εσωτερικώς...
    2. Μετά από κάθε γεύμα να παίρνεις λεκιθίνη Lanes 1 δισκίο που διαλύει τα λίπη από το φαγητό...
    3. Αν δεν καπνίζεις άρχισε το κάπνισμα... Θα έχεις κάτι να σου κόβει την όρεξη... Εμένα τουλάχιστον μου την έκοβε...

ʼμα σε ενδιαφέρουν αυτά που σου είπα... Τα Dulcolax θα τα βρεις στα φαρμακεία έχουν λιγότερο από 3,5 ευρώ και το κουτάκι περιέχει 30 χαπάκια... Και οι λεκιθίνες έχουν 8-9 ευρώ περίπου, 30 δισκία...
    καλημερα Πεπε
    δεν ξερω αν συζητησες με καποιον για την χρηση των καθαρκτικων η την αποφασισες μονος σου..
    φαρμακα χωρις παρενεργειες ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ολα ανεξαιρετως εχουν παρενεργειες σε χρονια χρηση, και απλα σταθμιζουμε αν τα οφελη ειναι περισσοτερα απο αυτες....
    γι αυτο ακριβως, φαρμακα παιρνουμε μονο οταν εχουμε συγκεκριμενο προβλημα υγειας και κατα προτιμηση με συνταγη γιατρου κι οχι για να κανουμε πειραματα στον οργανισμο μας...
    για τα καθαρκτικα που ανεφερες συγκεκριμενα, αυτο που μπορει να συμβει αν τα παιρνεις χωρις προβλημα δυσκοιλιοτητας και μαλιστα σε καθημερινη βαση οπως λες, ειναι να αποκτησεις εντερικα προβληματα απο κει που δεν ειχες...το εντερο σε εναν υγειη οργανισμο ρυθμιζει μονο του την λειτουργια του και οταν επεμβαινεις με καθαρκτικα, απορρυθμιζεται...μπορει ετσι να αποκτησεις σοβαρη δυσκοιλιοτητα που να μη μπορεις να ξεφορτωθεις...δεν ειναι οτι καλυτερο....

ο οργανισμος εσωτερικα καθαριζεται μονος του σε εναν υγειη ανθρωπο... τα καθαρκτικα δεν ειναι για εσωτερικο καθαρισμο, εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως πριν απο επεμβαση η ειδικες εξετασεις , κι αυτο περιστασιακα και μονο ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑ..

οσο για το καπνισμα, ισχυει οτι και για τα φαρμακα...
    αν νομιζεις οτι η μικρη μειωση της ορεξης που σου χαριζει (και πιθανα μια μικρη επιταχυνση του μεταβολισμου) ειναι πιο σημαντικα απο την καλη υγεια των πνευμονων σου, του δερματος σου, απο μελλοντικα αγγειακα και ΑΠΕΙΡΑ αλλα προβληματα υγειας, απο τη βεβαιοτητα οτι μικραινεις το προσδοκιμο της επιβιωσης σου, τοτε μπορεις να καπνιζεις...

Member
    Συμφωνώ και επαυξάνω σε ό,τι είπε η 2sweet2b4go10.

Σχετικά με το κάπνισμα, μειώνει και την σεξουαλική ικανότητα στους άντρες αλλά κανείς δεν το παραδέχεται ανοικτά. Επιπλέον παιδιά καπνιστών γεννιούνται με πνευμονικά προβλήματα, όπως άσθμα για παράδειγμα, ή παθαίνουν συχνότερα παθήσεις των πνευμόνων όπως βρογχίτιδες, κλπ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι για την απόφραξη των αρτηριών και σαν συνέπεια για εγκεφαλικό, πνευμονικό ή καρδιακό επισόδειο.

Οσο για εντερικά προβλήματα... ο Θεός να φυλάει!

Μακριά από φάρμακα παιδιά μου που δεν σας τα έγραψε γιατρός και ακόμα και τότε να μην τα παίρνετε για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι συνιστάται και να ρωτάτε ξανά το γιατρό πριν να πάρετε κάποιο φάρμακο που είχατε πάρει παλιά. Να θυμάστε ότι το φάρμακο είναι φαρμάκι...

Member
    Και η Καιτούλα είναι αυθεντία σε θέματα διατροφής και υγείας... Γι'αυτό και κοντεύει να λιώσει τη μύτη της με τη κοκαϊνη. Μόνο που αυτή έχει και λεφτά και πλάτες, εσείς παιδιά μου, τί έχετε;

Σπύρο, δεν είναι ανάγκη να κρατάς ένα πηρούνι ή ένα κουτάλι ή ένα τσιγάρο στα χέρια. Κράτα ένα βιβλίο ή ένα κομπολόι. Ή βάλε τα χέρια στις τσέπες. 'Η - ακόμα καλλίτερα - κράτα ένα κορίτσι.

Εγώ πάλι που έχω πραγματικό πρόβλημα με το έντερο και δεν παω τουαλεττα καθόλου, τι με συμβουλέυετε?
    Μέχρι πριν 2μήνες έτρωγα 2 ακτινιδια καθε μερα και ειχε αποκατασταθεί το προβλημα, όμως τα σιχαθηκα και δεν νομιζω να καταφέρω να ξαναφάω ποτε...
    Οπότε, εχω καταφύγει σε λυσεις, όπως το Dyloclax,Ex lax,Midro τσαι, οι οποιες δεν μπορουν να ειναι μονιμες, ειναι ομως ο μονος τροπος να τα καταφερω, γιατι ο οργανισμος μου δεν αποβαλλει τις τοξίνες και αδρανει συνεχώς.....
    Εχετε να μου προτεινετε κατι? Εχει δοκιμασει κανεις το xenikal?? (νομιζω ετσι το λενε)

Senior Member
    Εβελυν
    απ οτι ξερω και τα ξερα συκα και τα ξερα δαμασκηνα εχουν τις ιδιες ιδιοτητες με τα ακτινιδια. Μηπως σου αρεσει κατι απο αυτα?
    αν οχι, σιγουρεψου οτι εχεις στη διατροφη σου αρκετες φυτικες ινες, ΠΟΛΥ νερο, οπως επισης οτι κινεισαι αρκετα...

αν ολα αυτα ισχυουν κι εξακολουθεις να εχεις προβλημα, μαλλον πρεπει να δεις γιατρο..

Σπυρο
    οπως ειπε και η Τανια, η Κεητ Μος παιρνει και κοκαινη εκτος απο καθαρκτικα για να μεινει αδυνατη...αυτο το ειπε στην συνεντευξη?
    αν οστοσο λειτουργει σαν προτυπο για σενα, πραγματικα δεν εχω κατι αλλο να πω, παρα μονο για την καταντια της κοιωνιας μας να προβαλει τετοια προτυπα και να οδηγει τοσα παιδια στις ουσιες και στην ανορεξια..

εκτος απο αυτο,δεν μπορω να καταλαβω, τι λογο εχεις να καταφευγεις σε τετοιες λυσεις εφοσον εχεις κανει τον δακτυλιο!! αν νομιζεις οτι τρως περισσοτερο απ οτι πρεπει, γιατι δεν πας να ρυθμισεις τον δακτυλιο σου αντι να παιρνεις ολες αυτες τις βλαβερες ουσιες?
    αν οντως "το κανεις μια στο τοσο" δεν σε σωζει απο τιποτε οποτε μπορεις και να το διακοψεις...αν το "μια στο τοσο" ειναι τελικα , αρκετα συχνα, κανεις πολυ κακο στην υγεια σου....

μηπως πρεπει να τα ξανασκεφτεις ολα αυτα?

Senior Member
    Originally posted by Εβελυν
    Εγώ πάλι που έχω πραγματικό πρόβλημα με το έντερο και δεν παω τουαλεττα καθόλου, τι με συμβουλέυετε?
    Μέχρι πριν 2μήνες έτρωγα 2 ακτινιδια καθε μερα και ειχε αποκατασταθεί το προβλημα, όμως τα σιχαθηκα και δεν νομιζω να καταφέρω να ξαναφάω ποτε...
    Οπότε, εχω καταφύγει σε λυσεις, όπως το Dyloclax,Ex lax,Midro τσαι, οι οποιες δεν μπορουν να ειναι μονιμες, ειναι ομως ο μονος τροπος να τα καταφερω, γιατι ο οργανισμος μου δεν αποβαλλει τις τοξίνες και αδρανει συνεχώς.....
    Εχετε να μου προτεινετε κατι? Εχει δοκιμασει κανεις το xenikal?? (νομιζω ετσι το λενε)
    Έχοντας κάνει πληθώρα γαστρεντερολογικών εξετάσεων, ( πιστέψε με...ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ να μάθετε την ακριβή διαδικασία!) έχω να πω τα εξής:

Καταρχήν, όλες αυτές οι προτροπές περί χρήσεως καθαρτικών και άλλων σκευασμάτων,κυρίως φαρμακευτικών,νομίζω πως πρέπει να λείψουν...
    Πιο συγκεκριμένα τα καθαρτικά είναι φάρμακα και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται...Δε γίνεται να υποκαθιστούν τη φυσική λειτουργία της κένωσης.Ο οργανισμός <<γνωρίζει>> τις διαδικασίες για να λειτουργεί τον κύκλο της πέψης - αφομοίωσης - αποβολής και δε χρειάζεται να παρεμβαίνουμε καταστρεπτικά...
    Επίσης αυτό που ακούγεται - δηλώνεται περί αδειάσματος του στομάχου μέσω καθαρτικών και αποφυγή λήψης πρόσθετων θερμίδων έτσι,είναι μεγάλος μύθος γιατί τα συστατικά της τροφής αφομοιώνονται στο λεπτό έντερο και όχι στο παχύ!Οπότε με το να αδειάσεις ότι έχεις μέσα σου με τα σκευάσματα αυτά, καταφέρνεις μόνο να <<ξεφουσκώσεις>> και όχι να μη πάρεις παραπάνω θερμίδες!
    Επιπροσθέτως,η συχνή - ακόμα και μακροχρόνια χρήση τέτοιων << βοηθητικών >> φαρμάκων, οδηγεί το έντερο σε αδράνεια - άλλωστε αν η διαδικασία της κένωσης γίνεται με τα καθαρτικά γιατί ο οργανισμός να <<προσπαθήσει>> να το κάνει μόνος του;

Βέβαια υπάρχουν και άτομα με πρόβλημα δυσκοιλιότητας που η φάση της τουαλέτας είναι μαρτύριο ( ξέρω...ξέρω...)
    Λοιπόν,σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείς βοηθητικούς, φυσικούς τρόπους...Καταναλώνεις φυτικές ίνες (μαυρο ψωμί,κριτσίνια ολικής... ξέρετε ποιες είναι...),τρώς ακτινίδια ( μέχρι δύο την ημέρα ),σταφύλια και άλλα πολλά που σωστά αναφέρατε...
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν το <<ρίχνεις>> στα καθαρτικά γιατί έτσι παρατείνεις το πρόβλημα και το λύνεις μόνο πρόσκαιρα...

Επίσης, αν και δε ταιριάζει εδώ αυτή η παρατήρηση, να σημειώσω κάτι περί λεκιθίνης...
    Η λεκιθίνη δεν είναι λιποδιαλυτική...Λιποδιαλυτ� �κές ουσίες δεν υπάρχουν...Υπάρχουν μόνο τέτοιες που ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να επιταχύνουν τη διαδικασία της λιποδιάλυσης όταν όμωςέχουμε μπει εμείς σε αυτή τη διαδικασία.Κοινώς αν εμείς κάνουμε τρέξιμο και χάνουμε 200θερμίδες / ώρα παίρνοντας λιποδιαλύτες θα χάνουμε το διπλάσιο αλλά αν δε γυμναστούμε ακόμα και να τους πάρουμε δε θα χάσουμε...
    Γενικώς εγώ από τη σύντομη - εξ' ακοής - εμπειρία μου δε προτείνω τέτοια συμπληρώματα γιατί άλλο λένε και άλλο κάνουν...

ΥΓ:Η λεκιθίνη δεν είναι βλαβερή - απ' όσο΄ξέρω - απλά δε κάνει αυτά που υπόσχεται...

Εχω δοκιμασει οτι ειναι ανθρωπινως δυνατον.....
    Ουτε η κινηση δεν με βοηθαει, 3χρονια γυμναστηριο δεν αλλαξε κατι....
    Ειναι ανιατη η περιπτωση μου....και δεν θελω να εθιζομαι στα καθαρκτικα.....

Senior Member
    Originally posted by xrysa
    TextTextΚαλησπέρα παιδιά.Ονομάζομαι Χρύσα,είμαι 22 ετών κι αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα παχυσαρκίας. Έχω ύψος 1.74m κι είμαι 98 κιλά. Δεν ήμουν πάντα έτσι όμως...Μέχρι πριν λίγα χρόνια (4 για την ακρίβεια) είχα τις "τέλειες" αναλογίες (58kg) αφού έκανα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση.
    Χρύσα καλησπέρα!Το παράδειγμα σου πιστεύω ότι ηχεί γνώριμο σε πολύ κόσμο!Κι εγώ έκανα αθλητισμό και μόλις το σταμάτησα λόγω υποχρεώσεων άρχισαν οι <<εγκεφαλικές>> και σωματικές παρενέργειες ( χωρίς να έχω πρόβλημα παχυσαρκίας - ήμουν του άλλου άκρου εγώ....)
    Είναι τρομερά άσχημο μα το κυριότερο συγκλονιστικά ψυχοφθόρο για κάποιον αθλητή να βλέπει τον εαυτό του ν' αλλάζει έτσι...
    Όμως, σκέψου!Για κάποια χρόνια έκανες προπονήσεις,αγώνα,κουραζόσ ουν σωματικά και ψυχικά και νομίζεις ότι αν το βάλεις πείσμα ν' αλλάξεις πάλι ,δε θα το καταφέρεις;
    Νομίζω πως όταν ένας έχει μάθει ν' αγωνίζεται σκληρά μπορεί να προσπαθήσει πάλι με την ίδια ένταση ν' αλλάξει κάτι που δε του αρέσει...Απλά πρέπει να το εμπεδώσει στο μυαλό του και να μείνει πιστός στην προσπάθεια...

Εύχομαι να τα καταφέρεις...( πεταλούδα είπαμε έ; )

Member
    Originally posted by Εβελυν
    Εχω δοκιμασει οτι ειναι ανθρωπινως δυνατον.....
    Ουτε η κινηση δεν με βοηθαει, 3χρονια γυμναστηριο δεν αλλαξε κατι....
    Ειναι ανιατη η περιπτωση μου....και δεν θελω να εθιζομαι στα καθαρκτικα.....
    Εβελυν

Ακου τί να δοκιμάσεις για μια βδομάδα και αν δεν γίνει τίποτα, γύρνα πίσω στα καθαρκτικά, ΟΚ?

Το πρωί θα αλέθεις στο μουλτιμίξ μία μπανάνα, μισό αχλάδι και μισό μήλο. Θα τρως αυτή τη φρουτόκρεμα χωρίς τίποτα άλλο, ούτε καφέ, ούτε τσάι, ούτε γάλα. Αν διψάς, πιες καθαρό νεράκι ή στύψε δύο πορτοκάλια ή 3 μανταρίνια ή κάνε ανάμεικτο χυμό.

Μετά τις 11 πμ. μπορείς να φας κάτι - στη δουλειά ή στο σχολείο, ανάλογα με το που είσαι (γιατί δεν γνωρίζω την ηλικία σου). Προτείνω δύο φρυγανιές με ελάχιστο βούτυρο και μαρμελάδα επιλογής σου αν είσαι σε χώρο που μπορείς να το κάνεις, ή μπορείς να έχεις μαζί σου ένα ψωμάκι ετοιμασμένο από το σπίτι. Οι μερίδες βούτυρο και μαρμελάδας είναι ιδανικές, πάρε ένα διχτάκι και φύλα τες στο ψυγείο. (Γιατί όχι μαργαρίνη; γιατί η μαργαρίνη είναι προϊόν επεξεργασίας, συνεπώς όχι φυσικό, οπότε καλλίτερα να πάρεις δυο θερμίδες παραπάνω και να μην βάζεις χημικά μέσα σου παρά να τρως απομιμήσεις βουτύρου χτυπημένες με νερό και ομογενοποιητές κλπ).

Το μεσημέρι κατά τη 1 μμ μπορείς να φας λίγο κοτόπουλο βρασμένο (1/2 στήθος ή ένα μπουτάκι) ή ένα κουτάκι τόνο σε νερό μαζί με σαλάτα επιλογής σου και λίγο λαδολέμονο. Προσπάθησε να έχεις και βραστές και φρέσκιες σαλάτες με το φαγητό σου για να μην βαριέσαι. Μαζί πιες και μισό λίτρο νερό (αν έχεις δακτύλιο καλλίτερα να πιεις νερό πριν το φαγητό ή μισή ώρα μετά). Μην φας ψωμί ή πατάτες ή ρύζι ή μακαρόνι με το κοτόπουλο.

Στις 5-6 μμ φάε ένα γιαουρτάκι με φρούτα, περίπου 100 με 150 γρ. σε βάρος. Πιες και νερό.

Το βράδυ κατά τις 7-8 μμ ανάλογα με τις συνήθειες της οικογενείας σου, μπορείς να φας πατάτα ψητή στα μικροκύμματα (μια πατάτα παίρνει περίπου 7 λεπτά στη δυνατή ρύθμιση για να γίνει αφού φυσικά την τρυπήσεις σε πολλά σημεία με σουβλάκι.) Για γεύση βάλε λίγο βούτυρο χτυπημένο με μαϊντανό και σκόρδο, ή γιαούρτι στραγγιστό, ή baked beans (2-3 κουταλιές της σούπας) ή... για σπέσιαλ περιστάσεις ψήσε μερικές φετούλες φρέσκα μανιτάρια στο τεφάλ με 1 κ.σ λάδι, ρίξε και μια κουταλιά τυρί ροκφόρ, αραίωσέ το με ελάχιστο γάλα και ρίξε τη σάλτσα πάνω από τη πατάτα και συνόδευσέ τη με φρέσκια σαλάτα ή βραστά λαχανικά (προτιμούνται λαχανικά που έβρασες ή μαγείρεψες στα μικροκύμματα: αρακάς, καρότο, μπρόκολο, κλπ). Πιες άλλο μισό λίτρο νερό το βράδυ. Αλλες ιδέες για δείπνο: μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας ή/και μανιτάρια (χωρίς τυρί), ψάρι στον ατμό με λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος, μπιφτεκάκια στον ατμό χωρίς ψωμί, κ.ο.κ.

Καθ'όλη την ημέρα πρέπει να πίνεις συνολικά τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό (1/2 με κάθε γεύμα και 1/2 κατά τη διάρκεια του πρωινού).

Για λίγες μέρες κόψε καφέδες και τσάγια και περιόρισε το αλκοόλ άν πίνεις. Τα αναψυκτικά απαγορεύονται δια ροπάλου όταν είσαι δυσκοίλια.

Θα πάρει 3 μέρες για να φανούν τα αποτελέσματα αλλά είμαι βέβαιη ότι θα ενθουσιαστείς και σαν διατροφή αυτό που προτείνω δεν είναι δύσκολο γιατί έχεις και τα γλυκά, έχεις και τα αλμυρά σου αλλά παίρνεις και πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες στον οργανισμό.

Η διατροφή που σου προτείνω είναι βασισμένη στους συνδυασμούς τροφών (με λίγη ποιητική αδεία) και συνιστάται για ευεξία γιατί αποδεδειγμένα η πέψη λειτουργεί καλλίτερα όταν δεν φορτώνουμε το στομάχι μας με αντικρουόμενες τροφές (όπως είναι για παράδειγμα οι πρωτεϊνες με τους υδατάνθρακες). Κάνοντας τέτοια διατροφή μπορείς να τρως κάτι το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ να το βλέπεις στην τουαλέτα (π.χ. κοκκινογούλια, ή φλούδες τομάτας, ή καλαμπόκι - τα πρώτα βάφουν, τα υπόλοιπα δεν χωνεύονται και βγαίνουν αυτούσια).

Ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημά σου σύντομα και σε παρακαλώ πες μας τα αποτελέσματα ακόμα και αν δεν είναι αυτά που πιστεύω ότι θα είναι.

Junior Member
    Καλησπέρα παιδάκια...Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές,τις γνώμες κ τη συμπαράσταση που μου δείχνετε...
    Τα κιλά μου είναι όντως "λίγα" συγκρητικά με άλλες περιπτώσεις αλλά όχι και λιγότερο δυσάρεστα. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα μια βιτρίνα στο δωμάτιό μου μέσα στην οποία είχα όλα τα μετάλλια,τα κύπελα κ τις διακρίσεις μου.Ενώ ήμουν κάποτε τρομερά υπερήφανη για όλα αυτα που κατόρθωσα με την κολύμβηση,τα τελευταία χρόνια αυτό ανετράπει...Έκρυψα όλα τα μετάλλια,τις φωτογραφίες και τα "τρόπαια" και ξεφορτώθηκα οτιδήποτε μου θύμιζε εκείνα τα χρόνια. Δεν άντεχα άλλο να τα βλέπω και να με πιάνουν τα κλάμματα όταν συνειδητοποιούσα ΄πόσο είχα αλλάξει. Δεν άντεχα να έρχονται φίλοι μου στο δωμάτιό μου,να βλεπουν τις φωτογραφίες και να μου λένε "πώς έγινες έτσι? γιατί έγινες έτσι? γιατί δεν κάνεις καμιά δίαιτα?" κι άλλα τέτοια χαριτωμένα που μ'έκαναν να θέλω να εξαφανιστώ από προσώπου γης... Μπορεί όμως να καταφέρνεις να διαγράψεις το παρελθόν εξαφανίζοντας τα ντοκουμέντα άλλα δε σβήνονται ποτέ τα βιώματα σου,τα πράγματα που γνωρίζεις, η εμφάνισή που είχες λίγα χρόνια πριν.... Για να μην τα πολυλογώ βαρέθηκα να διαπιστώνω πως δε χωράω στα παντελόνια μου κ να μελαγχολώ κάθε φορά που κάτι μου θυμίζει το παρελθόν μου. Είχα προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνω δίαιτα αλλά δεν είχα την υπομονή. Λίγο οξύμωρο ακούγεται αυτό,το καταλαβαίνω...έκανα πρωταθλητισμό από πολύ μικρή,ημουν συνεχώς μέσα σε πρόγραμμμα αλλά τώρα δεν μπορώ να ακολουθήσω ένα απλό πρόγραμμα διατροφής!?!?!?! καλό ε?! Η απάντηση είναι η εξής:Δεν το παίρνω στα σοβαρά.Δεν το βάζω στόχο.Κι όλα είναι θέμα στόχων για μένα... Σήμερα όμως έβαλα εναν στόχο. Να ακολουθήσω κατά γράμμα τη διατροφή που μου έδωσε μια πολύ αξιόλογη γιατρός-διατροφολόγος μέχρι να φτάσω στα κιλά που θέλω. Δε βάζω χρονοδιάγραμμα,ούτε θα αγχωθώ. Ήθελα να καταφύγω σε κάποια σύγχρονη μέθοδο απώλειας κιλών αλλά μέσα από την κουβέντα που έκανα με τη γιατρό αποφάσισα πως μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου. Ξεκινάω σήμερα λοιπόν τη διατροφή κι αν διαπιστώσω πως δεν τα καταφέρνω τότε θα καταφύγω σε κάποια άλλη μέθοδο. Ελπίζω όμως να πάνε όλα κατ'ευχήν. Το καλό είναι πως η γιατρός μου δίνει δύναμη κι αυτό νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό.
    Θα ήθελα να πω στη φίλη 2sweet2b4go10 (ελπίζω να έπεσα μέσα στο φύλο!) πως είμαστε τελείως αθώοι που τρώμε παραπάνω. Δε λέω πως φταίμε γιάυτό. Αυτό που ήθελα να πω αλλά μάλλον δεν το έθεσα σωστά είναι πως ακούω πολλές φορές παχουλούς ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν χίλιες δυο δικαιολογίες για το πώς πάχυναν τόσο πολύ ενώ ήταν αδύνατοι κ σχέδον κανένας τους δεν παραδέχεται πως απλά έφαγαν παραπάνω. Δεν είναι κακό. Ούτε πιστεύω πως όλοι οι ανθρωποι πρέπει να έχουν τις ίδιες ιδανικές αναλογίες. Ο καθένας είναι διαφορετικός κ αυτή η διαφορετικότητα μας κανει κ ενδιαφέροντες.Ελπίζω να μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις τη σκέψη μου. Συνεχίζοντας θέλω να πω πως όταν έκανα πρωταθλητισμό ακολουθούσα ειδική διατροφή,αρκετά στερητική, και κάποια στιγμή που άρχισα να ξεφευγω από το πρόγραμμα κ να δοκιμάζω απαγορευμένες γεύσεις άρχισε με αργά βήματα η κατρακύλα μου. Πλέον είμαι πολύ κατά του πρωταθλητισμού αλλά δυστυχώς το κακό έχει γίνει ήδη.
    Ο φίλος pepe ανέφερε τα καθαρκτικά κ το κάπνισμα κ ήθελα να του πώ πως δε θέλω να διαταράξω κι άλλο την ισορροπία του οργανισμού μου λαμβάνοντας καθαρκτικά χάπια. Φάρμακα δεν έπαιρνα ποτέ,ούτε καν ασπιρίνη.Οπότε καταλαβαίνεις πως είμαι κατά αυτού. Και φυσικά καταλαβαίνεις κ την άποψή μου για το κάπνισμα. Νο way που λένε κι οι φίλοι μας οι ʼγγλοι. Χίλιες φορές απολύτως υγιής χοντρούλα παρά καπνίστρια κι αδύνατη!!! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κατακρίνω αυτό που έκανες εσύ. Δική σου επιλογή είναι και συνεπώς απολύτως σεβαστή.
    Φίλε Κλεάνθη έρχομαι κ σε σένα. Από 4 ετών κολυμπώ,από 9 ετών μπήκα στο τρυπάκι του πρωταθλητισμού.Καθημερινά διπλές προπονήσεις,γυμναστήρια και συνεχής προσπάθεια. Το έκανα γιατι το ήθελα,γιατί έβαζα κάποιους στόχους κ πάσχιζα να του πετύχω. Όλο αυτό όμως φαίνεται πως με κούρασε πολύ,γι'αυτό κ δεν κατάφερα να βάλω πρόγραμμα διατροφής μέχρι τώρα. Όλα είναι θέμα απόφασης και στόχων για μένα...Σε λίγο καιρό θα δούμε την πεισματάρα Χρύσα να ξαναβρίσκει τον εαυτό της κ να έχει φτάσει στα κιλά που θέλει! Κι όταν γίνει αυτό θα κάνω ένα μεγάλο party και θα σας περιμένω όλους γιατί χάρη σε εσάς θα το κατορθώσω!!! Ελπίζω να θέλετε όλοι να κάνετε ένα ταξιδάκι προς την όμορφη Θεσσαλονίκη!!
    Αυτά λοιπόν από μένα....Καλό το αδυνάτισμα αλλά έχω βάλει κι έναν ακόμη στόχο,να πάρω το πτυχίο μου εγκαίρως!!!

Member
    Μπράβο Χρύσα, έτσι σε θέλουμε! Δυναμική και αποφασιστική!

Να έχεις όμως κάτι υπόψη σου: μην παραιτηθείς στο μέσο της διαδρομής γιατί τότε ποτέ δεν θα φτάσεις στο στόχο σου. Σκέψου το σαν ένα αγώνα κολύμβησης. Πήγαινε για το χρυσό!

Εγώ δυστυχώς έκανα πολλές καλές προσπάθειες στο παρελθόν, με τους Γουέιτ Γουώτσερς και είχα χάσει μέχρι και 30 κιλά αλλά επειδή παρατούσα τις προσπάθειες, έβαζα μετά όχι μόνο όσα έχασα αλλά περίπου και τα μισά από αυτά. Ετσι από 130 κιλά είχα πάει 100 κιλά και σιγά σιγά έβαλα πίσω τα 30 συν άλλα 15. Και αυτό γινόταν συνέχεια. Οταν έφτασα τα 192 κιλά έφριξα αλλά ευτυχώς έμεινα έγγυος και επειδή ήθελα πολύ το παιδί έκανα ακόμα μια προσπάθεια, πιο σοβαρή αυτή τη φορά με τη παρακολούθηση διατροφολόγου του νοσοκομείου και φέτος έβαλα και δακτυλίδι με αποτέλεσμα από 192 κιλά να φτάσω 173 με σωστή διατροφή και να χάσω κι άλλα 15 κιλά με το δακτύλιο. Για σκέψου το... 34 ολόκληρα κιλά μέσα σε 2 χρόνια!

Καλή σου προσπάθεια και καλή επιτυχία!

Page 1 of 3 123 LastLast