Δίαιτα Ατκινς - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 20 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 292
  1. #151
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Ωραια ολα αυτα αλλα τι γινεται οταν αρχιζει κανεις να βαζει στη ζωη του τους υδατανθρακες;Γιατι το σωμα κ ιδιως ο εγκεφαλος(γλυκοζη)χρειαζετ αι υδατανθρακες.Επισης με ολη αυτη την καταναλωση πρωτεινων η δυσκοιλιοτητα δεν χτυπαει κοκκινο;Και τελευταιο,ολα αυτα τα κρεατα με τις ορμονες που εχουν τις αντιβιωσεις τις ενεσεις,σε τοσο μεγαλη ποσοτητα δεν επιβαρυνουν παραπανω τον (επιβαρυμενο ηδη )οργανισμο;
    0)

  2. #152
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    114
    Φάση 4 - Συντήρηση εφ όρου ζωής
    Αυτή είναι η φάση στην παραμένουν οι άνθρωποι εφόσον έχει επιτύχει την επιθυμητή απώλεια βάρους. Επιτρέπεται η κατανάλωση των υδατανρθάκων αλλά μόνο στο σημείο που δεν προκαλούν αύξηση βάρους.


    Δηλαδή σου λέει άμα φας υδατάνθρακες και παχύνεις φτου και από την αρχή ξεκίνα δίαιτα...

    Τραγικό δεν είναι?

    Επίσης καλώς η κακώς το στομάχι είναι μυς, όταν τον "γυμνάζεις" με ποσότητες φαγητού πάνω του ορίου όταν μπαίνουν οι υδατάνθρακες στην διατροφή εννοείται ότι θα πάρεις κιλά αφού πλέον δεν καίει λίπος ως πηγή ενέργειας.

  3. #153
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Θεσσαλονίκη
    Posts
    3,484
    ο καθενας παιρνει την ευθυνη του!
    ή τελοσπαντων θα επρεπε να παιρνει την ευθυνη του

  4. #154
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Να σας πω μία ιδέα που μου ήρθε μόλις για δίαιτα! Θα την ονομάσω "η δίαιτα του πρωτόγονου", κι αυτό διότι θα στηρίζεται σε φυσικά παράγωγα και όχι σε όλα αυτά τα χημικά που έχουμε συνηθίσει να εκθέτουμε τον εαυτό μας..
    1. Αρχικά θα ξεκινάει ψυχολογικά. Ψάχνουμε για τροφή όταν νιώθουμε πείνα. Ο πρωτόγονος δεν έχει συναισθηματική πείνα, έχει μόνο τη βιολογική. Δεν τρώμε από ανία, βαρεμάρα η ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη, αγάπη και πληρότητα. Αν θέλουμε κάτι από τα προαναφερθέντα, το αναζητάμε αλλού.
    2. Οι τροφές που καταναλώνουμε δεν πρέπει να απέχουν πολύ από τις φυσικές τροφές. Δηλαδή λαχανικά, φρούτα, κρέας, ψάρι, αυγά, γάλα κλπ. Δεν υπάρχει στη φύση δέντρο με σοκολάτα, ούτε ζώο που να παράγει μπισκοτάκια, σκ@τουλάκια και όλα τα σχετικά που έχουμε μάθει να καταναλώνουμε φυσιολογικά. Κάντε μόνο μια βόλτα σε ένα περίπτερο και βρείτε ΕΝΑ πράγμα που να είναι υγειινό και φυσικό.. ΤΙΠΟΤΑ! Έχουμε καταλήξει να τρώμε ότι μας ταίζουν, και παιδιά πέρα από τα κιλά, αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό αν σκεφτούμε με τι χημικές ουσίες βομβαρδίζουμε τον οργανισμό μας καθημερινά.. Μετά πως να μη χάνουμε τον έλεγχο..?
    3.Όταν διψάμε, πίνουμε νερό. Δεν τρώμε παγωτό, η κάτι δροσερό από το ψυγείο. ʼλλο δίψα και άλλο πείνα.
    4.Ασκούμαστε. Στη φύση για να φας μία μπανάνα έπρεπε να κάνεις ολόκληρη διαδικασία για να τη φτάσεις από το δέντρο. Ακούγεται γελοίο, το ξέρω, όμως από τις 150 θερμίδες που μπορεί να έχει, τις 40 θα τις έκαιγες σίγουρα μέχρι να την πιάσεις! Σήμερα, υπάρχουν τα γυμναστήρια για να κάψουμε μαζεμένες αυτές τις θερμίδες που δεν διώχνουμε φυσικά, η το περπάτημα στο δρόμο, η ένα χόμπυ όπως ο χορός η κάποια άλλη τέχνη, ακόμα και στο σπίτι αν δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες.
    5. Προσπαθούμε να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε πως η υγεία είναι σημαντικότερη από την ομορφιά. ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ! Πιστέψτε με με ενδιαφέρει πολύ η εμφάνισή μου, αλλιώς δε θα έγραφα εδώ. Αλλά σκεφτείτε. Ο άνθρωπος φυσιολογικά, μη κατακλυσμένος από τα σημερινά πρότυπα της τηλεόρασης και των περιοδικών θα νοιαζόταν περισσότερο να είναι γερός και δυνατός για να επιβιώσει παρά να έχει μαλλιά κομμωτηρίου. Αν έλεγαν και τζάμπα σε μία γυναίκα πρωτόγονη να την κόψουν και να τη ράψουν για να έχει στητό στήθος, αφού είχε ήδη περάσει τη διαδικασία μιας γέννας, θα τους έφερνε το νηστέρι στο κεφάλι στην καλύτερη περίπτωση. Σήμερα (και δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω) το 90% θα πλήρωνε για αυτό. ΓΙΑΤΊ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ? Παρεκτράπηκα.. Τέλος πάντων. Η αφύσικη ομορφιά είναι παροδική. Βάφε τα μαλλιά σου, βάζε τους πρόσθετα, κάνε ξανακάνε..Θα είσαι γ@μώ τώρα, αλλά στα 40 σου αμφιβάλλω αν θα έχεις ακόμα.. Το ίδιο ισχύει και με το σώμα.. Η σωστή στάση απέναντι στην τροφή, η γυμναστική, η υιοθέτηση καλών συνηθειών θα κρατήσουν πραγματικά για πάντα σε αντίθεση με τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης δίαιτας.
    Καταλαβαίνετε όλοι πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια δίαιτα που προτείνω, απλά εκθέτω τις απόψεις μου και ελπίζω διαβάζοντάς τες να συνειδητοποιήσετε κι εσείς μαζί μου πως πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να έχουμε αποδεχθεί τη φύση ΜΑΣ και τη διαφορά της από τη "φύση" που μας έχουν πλασάρει, πριν προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε ένα θέμα όπως οι διατροφικές διαταραχές. Δεν έχει κανένα νόημα να χάσεις κάποια κιλά χωρίς να αντιμετωπίσεις κατάματα το πρόβλημα μέσα σου. Στο υπογράφω θα τα ξανά πάρεις με την πρώτη δυσκολία. ΖΗΣΕ γαμώτο, άνοιξε το στόμα σου και πες ότι σε ενοχλεί, άνοιξε την αγκαλιά σου και βάλε μέσα ότι σε γεμίζει χωρίς να σε νοιάζει πως θα το δουν "οι άλλοι", άνοιξε το στόμα σου και πες σ'αγαπώ στους γονείς σου, στο φίλο σου, στον άντρα η στη γυναίκα σου, στα αδέλφια σου, άνοιξε το μυαλό σου..
    Ελπίζω να μη σας κούρασα
    Φιλιά, μπιζέλι.

  5. #155
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    μωβ μπιζέλι καλώς ήρθες αλλά μήπως έγραψες σε λάθος σημείο τις σκέψεις σου?εδώ μιλάνε για την δίαιτα ατκινς

  6. #156
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    8
    Ευχαριστώ πολύ! Έχεις δίκιο, παρεκτράπηκα! Συνήθεια βλέπεις η παρεκτροπή :lol:

  7. #157
    Μωβ μπιζέλι πολύ ωραίο το κείμενο σου έτσι είναι όπως τα λες ,είμαστε όλοι θύματα του μάρκετινγκ και της τηλεόρασης και του τύπου που μας πλασάρουν τα πρότυπα που θέλουν και τον τρόπο ζωής που θέλουν .

    Στο θέμα μας τώρα με την ατκινς , υπάρχουν εκατομμύρια δίαιτες διατροφές και εταιρίες ,διαιτολόγοι , ψυχολόγοι , ειδικοί ιατροί (ντεμεκ) ειδικοί ορμονολογοι που βλέπεις κάτι ταμπέλες να στα γραφεία τους με δίαιτες πρεκον, ντεπόν κλπ.
    εγώ υποστηρίζω την ατκινς για τον εξής λόγο: με ένα 20ευρω που το δίνεις μια φορά και καθάρισες παίρνεις το βιβλίο του , έχει μέσα τα πάντα για τα πάντα, όρεξη να έχεις να διαβάζεις , είναι μια διατροφή που σε οπιους έχουν κουραστεί να μετράνε ποσότητες και να πεινάνε, κάνει την αλλαγή και σου επιτρέπει να φας όσο θέλεις από αυτά που επιτρέπονται . αν την τηρήσεις η απώλεια κιλών είναι μεγάλη.αν σου ταιριάζει καλός αν δε σου ταιριάζει κάνεις μια άλλη που να είναι κοντά στα γούστα σου.

    Μη τρώτε παραμύθι από του διαφόρους ειδικούς ότι υπάρχουν δίαιτες που δε τα ξαναπαίρνεις η δίαιτες που μπορείς να τηρήσεις όλη τη ζωή σου, σκεφτείτε έξυπνα όλοι εμείς εδώ μέσα τι κάνουμε ? μια ζωή δίαιτα διατροφή κάποιοι τρέχουν και σε ψυχολόγους (ʼλλη μάστιγα αμερικανοφερμενη) νομίζοντας ότι θα λύσουν έτσι το πρόβλημα τους , η πεινά είναι ένστικτο επιβιώσεις είναι γονίδιο καταλάβετε το . όσο και την πολεμάς όσες δίαιτες και να δοκιμάσεις σε όσους ειδικούς και να πας , το γονίδιο το ένστικτο που υπάρχει μέσα μας θα μας υποχρεώνει να φάμε ,δε νικιέται (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) αν μπορουσε να νικιθει δε θα ηπυρχαν αυτά τα φορουμ δε θα υπηρχαν τα βαριατρικα χειρουργεια δε θα εβλεπες 150 προσπαθεις αδυνατισματος που εχει κανει ο καθενας μας .
    (βλεπω και αυτους που εχουν 4-5 παραπανισια κιλα, και ανυσιχουν και τρελενωμαι) !

    Και για να ξαναέρθω στο θέμα μας, εγώ προσωπικά μετά από δόκιμες όλων τον παραπάνω και βλέποντας ποσό μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί οι ειδικοί και μας χρεώνουν και στην κάθε επίσκεψη, και μας πουλάνε και τα προϊόντα που υποστηρίζουν ,και αδυνατίζουμε κάποια κιλά και μετά πάλι τα ξαναπερνούμε, και μετά πάλι προσπάθεια125: ξαναρχίζω δίαιτα και μετά πάλι σε άλλο ειδικό που μας τον πρωτινέ φίλος φίλη, και φτου και από την αρχή και φτου και βγαίνω . δε βαρεθήκατε από τους ειδικούς ? γουστάρετε να τα ακουμπάτε ? δηλαδή πρέπει να πατέ σε ψυχολόγο η διαιτολόγο για να κάνετε διατροφή ? δε ξέρεται από μόνοι σας τι πρέπει να τρώτε ? είναι τόσο δύσκολο να δουλέψετε ένα θερμιδομετριτή είναι τόσο δύσκολο να δοκιμάσετε διαφορές διατροφές και να δείτε ποια σας ταιριάζει καλυτέρα ,
    πρέπει να σας τα πάρει ο ψυχολόγος η ο διαιτολόγος δηλαδή ? εδώ και λίγα χρονιά ειδικά οι ψυχολόγοι έχουν αρχίσει και φυτρώνουν σα τα μανιτάρια μαζί με τους διαιτολόγους ,
    Δεν έχετε ανάγκη κανέναν τους μη μασάτε το παραμύθι , αν έχεις πείνα να ξέρεις ότι με αυτήν θα πεθάνεις , η πεινά δε κόβεται ποτέ(μέχρι η επιστήμη κάποτε να κάνει κάτι) αν έχεις πείνα μια ζωή θα σκαμπανεβάζεις κιλά σα κοντέρ αυτοκινήτου, άλλος πολλά άλλος λίγα , θέλει συνεχή προσπάθεια για όλη τη ζωή μας να πολεμάμε με φυσικό τρόπο την πεινά ,μη περιμένετε από κανένα ειδικό ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι και θα σας βοηθήσει(εξαιρούνται οι περιπτώσεις διαταραχών) όλοι τα ίδια προσφέρουν σερβιρισμένα με άλλο τρόπο. Ενθουσιασμός στην αρχή τάχα καινούργιο σύστημα πολύ καλός γιατρός αυτός πολύ καλός διαιτολόγος αυτός μέχρι το σημείο που η πείνα κάνει την εμφάνιση της και αλλάζεις ειδικό πολύ καλός και αυτός και το έργο συνεχίζεται ??????????????..

  8. #158
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Μπολντοζα αυτα που λες ειναι λιγο λαικιστικα αν μου επιτρεπεις τον ορο.Μιλας για ανθρωπους που κανουν συγκεκριμενα επαγγελματα κ τους βαζεις ολους σε ενα τσουβαλι.Δεν μπορουμε να κατηγοριοπιουμε ετσι,τους παντες σε ενα τσουβαλι.Εξαλλου μην ξεχνας πως αυτο το φορουμ το αρχισε ψυχολογος.Αν αρχισουμε να πεταμε στον Καιαδα τις ειδικοτητες θα αρχισουμε κ τους γιατρους των βαριατρικων και...και..και...
    Επειτα αν ηταν τοσο απλα τα πραγματα κ λυνονταν ολα με τα γονιδια...Αν η πεινα ειναι γονιδιο οπως εγραψες γιατι υπαρχουν λεπτοι κ μη ανθρωποι;

  9. #159
    Θα ξεκινήσω ανάποδα , λεπτοί και κανονικοί άνθρωποι υπάρχουν γιατί το σύστημα (γονίδιο-κληρονομικότητα) που ρυθμίζει την όρεξη, διαφέρει από ενός παχύσαρκου και δε του δίνει εντολή να πεινά συχνά μέσα στη μέρα ,και του δίνει και τη δύναμη να αντισταθεί σε υπερκατανάλωση τροφής , κάτι που σε έναν παχύσαρκο η νοσογόνα παχύσαρκο δε συμβαίνει .

    Υπάρχουν παρά πολλοί για τον καιάδα και βαριατρικοί ιατροί και ψυχολόγοι .και μάλιστα 2 φορές για τον καιάδα, γιατί στο βωμό του χρήματος αρκετοί χειρουργοί φασοναντζιδες ξέροντας η προτιμώντας 1 μονό τεχνική, χειρουργούν όλους τους ασθενείς τους με αυτήν, άσχετα αν τους ταιριάζει στο διατροφικό στυλ τους η στο bmi τους .(βλέπε δακτύλιος )
    αν θυμάστε όλοι έβαζαν δακτυλίους αέρα πάτερα, σε όλους τους ασθενείς άσχετα με το τι είναι ο καθένας .και τώρα μερικά χρονιά αργότερα βλέπουμε τα αποτελέσματα ,να βγαίνουν πολλοί δακτύλιοι είτε γιατί δημιούργησαν πρόβλημα είτε γιατί δεν είχαν επιτυχία.
    Τώρα είναι η εποχή της σληβ. Οι ίδιοι που έβαζαν δακτυλίους τώρα κάνουν σληβ με την ίδια ευκολία σε όλους .(και δεν την κάνουν και σωστά όλοι.. δηλ να κόβεται το στομάχι σε μια ίσια στενή επί μήκους κάθετη γραμμή από άκρη σε άκρη ώστε να αφαιρείτε τέλειος ο θόλος ) έχω πολλά να πω αλλά δεν είναι του παρόντος .

    Τώρα για τους ψυχολόγους όπως και στους χειρούργους βαριατρικης, έτσι και σε αυτούς υπάρχουν αυτοί που ξέρουν ότι δε μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά δε σε παραπέμπουν σε άλλη ειδικότητα η μέθοδο, γιατί θέλουν την πελατειακή σχέση τα ραντεβού το κόστος της επίσκεψης .(και πολλές φορές ο ψυχολόγος πρέπει να σου πει: ότι δεν έχεις ανάγκη από ψυχολόγο, το λένε πολλοί αυτό ?)

    Έχετε την εντύπωση πως όλοι γιατροί είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι το λαμπερό ότι λόγο διαβάσματος και πανεπιστημίου, όλοι είναι και κοινωνικά μορφωμένοι και συνειδητοποιημένοι ?
    Ο γιατρός πρέπει να έχει άστρο , να έχει γεννηθεί για γιατρός να το έχει έμφυτο μέσα του ,να αγαπα την τέχνη του να αγαπα τον άνθρωπο, να θέλει να μαθαίνει συνεχώς . έχω γνωρίσει δημόσιους και ιδιώτες γιατρούς που λάμπουν και τους σέβομαι πιο πολύ από τον εαυτό μου , αλλά έχω γνωρίσει και κάτι ψαροκασέλες !

    Λαϊκός άνθρωπος είμαι από πάντα που με θυμάμαι ,δε ξέρω αν λαϊκίζω, έτσι εκφράζομαι πάντα είτε αν τα λεμέ σε φόρουμ είτε αν είμαστε σε ένα τραπέζι και πίνουμε καφέ.
    Μπορείς να με χαρακτηρίσεις όπως αγαπάς .

  10. #160
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,621
    Συγχαρητήρια Σοφία.. !!!!
    Τίποτε άλλο....

  11. #161
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    761
    celina ναι ακριβως αυτο..28γρ πρασσα δινουν 1,7 υδατανθρακες..με την ολοκληρωση ενα μηνα εχασα 10 κιλα και συνεχιζω (ημουν ανεκαθες τρελη με τα γλυκα και τα μακαρονια)και κατα περιεργο τροπο δεν εχω την αναγκη να φαω γλυκο..μια φορα την εβδομαδα τρωω κρεμα γαλακτος χτυπημενη με ζαχαρινη και κακαο(γινεται σαν μους) εχει 9 υδατανθρακες...ή ενα γιαουρτι πληρες με ζαχαρινη και κακαο δινει 8 υδατανθρακες...φιλια πολλα και καλο κουραγιο σε ολους μας...

  12. #162
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    131
    Originally posted by ria
    Συγχαρητήρια Σοφία.. !!!!
    Τίποτε άλλο....
    Σε ευχαριστω πολυ ria μου!!!Απλα προσπαθω...
    Να σαι παντα καλα!

  13. #163
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    17
    Sofia68, μπράβο :-D

    Έχω και άλλη απορία:
    Η φάση της εισαγωγής μπορεί να κρατήσει για πάνω από 14 ημέρες, σωστά?
    Καθ όλη τη φάση δεν τρώμε καθόλου φρούτα?

    Διάβασα σε σχετικά site και κατάλαβα οτι μόλις μπαίνουν τα φρούτα στη διατροφή - πάντα σύμφωνα με τους πίνακες- πάμε σε άλλη φάση της δίαιτας.

    Τέλος πάντων, προς το παρόν έχω μπλοκάρει και δεν έχω χάσει ούτε μισό γραμμάριο τις τελευταίες 7 μέρες και λέω να κάνω ένα διάλειμμα λίγων ημερών - όχι τρώγοντας ασύστολα όμως και να κάνω την ʼτκινς.

    Θα κρατήσω την εισαγωγική φάση για πολύ παραπάνω.

    Με την atkins έχει μπλοκάρισμα στο χάσιμο κιλών?
    Από την προηγούμενη φορά θυμάμαι οτι όχι, δεν είχα κανένα πρόβλημα απώλειας.
    Προς το παρόν όμως είμαι απογοητευμένη

  14. #164
    Να σας προτείνω και μια άλλη εκδοχή της ατκίνς ,αυτήν που κάνω εγώ ίσως βολέψει κάποιους . σε εμένα και σε συγκενείς φίλους δουλεύει με πολύ καλά αποτελέσματα.,
    Εγώ κάνω για 10 μέρες τη φάση της εισαγωγής της ατκίνς και μετά 4 μέρες διάλειμα ,μετά πάλι 10 μέρες ατκινς και μετά πάλι 4 μέρες διάλειμα .και συνεχίζω έτσι . αποτελέσματα που είχα εγώ -45 κιλά σε 8 μήνες την πρώτη φορά που την έκανα , -20 κιλά σε 1,5 μηνα (ήμουν πολλά κιλά τότε) και άλλη μια φορά -20 σε 2 μήνες .
    Τώρα κάνω πάλι ατκινς ,είμαι στα -6 κιλά στο 1ο δεκαήμερο έκανα το 4ημερο μου διάλειμα,και από αύριο ξανά 10ημερο. Είναι λογικό νομίζω ότι όσο περισσότερα κιλά είναι κάποιος τόσο μεγαλύτερη απώλεια να βλέπει. Η συνήθης απώλεια κιλών που βλέπω εγώ σε μένα κατά τη διάρκεια είναι -4 το 10ημερο . ξεκιναει με -5,6,7 κιλά και σταθεροποιείται εκεί. Τώρα αν φροντίζεις να τρως πολύ ψάρι και να κινησε ,εκεί η απώλεια εκτοξεύεται στα ουράνια ! έχω δει απίθανα νούμερα στη ζυγαριά..
    Και φυσικά όλα αυτά τρώγοντας μέχρι να χορτάσω, χωρίς πεινα, χωρίς ζυγίσματα ποσότητας χωρίς μέτρηση θερμίδων .
    Η ατκινς για εμένα προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω βρει μέχρι τώρα , και μπόρεσα να ακολουθησω . μη περιμένει κάποιος που έχει να χάσει 10 κιλά να δει απώλειες σαν την δίκια μου ,αλλά και πάλι θα κάνει τη δουλεία της με πιο αργό ρυθμό. Κάντε μια δόκιμη , τόσες δίαιτες διατροφές έχουμε δοκιμάσει στη ζωή μας , ίσως αυτή να ταιριάζει σε κάποιους . δεν θα αρέσει σε κάποιους που τους αρέσει να καταναλώνουν φρούτα και γαλακτοκομικά , αλλά αν σου αρέσουν τα κρεατικα εδώ είσαι !!
    και για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι με τόση κατανάλωση κρέατος ανεβαίνει η χοληστερίνη , συμβαίνει το αντίθετο κατεβαίνει η χοληστερίνη , αυτό που ανεβάζει τη χοληστερίνη είναι ο συνδυασμός κατανάλωσης πολύ κρέατος με πολύ υδατάνθρακα . ο πολύς υδατάνθρακας και η ζάχαρη σκοτώνει . η πολύ πρωτεΐνη από μόνη της όχι.

    Η Δίαιτα ʼτκινς
    Πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική στα τέλη του 1970 και ακολούθησαν δύο ?βελτιωμένες? επανεκδόσεις ης -η τελευταία πριν από δύο χρόνια. Η δίαιτα βασίζεται στην κατά βούληση κατανάλωση πρωτεϊνών και λιπών (χωρίς κανένα περιορισμό στις ποσότητες) και στην μικρή και ελεγχόμενη κατανάλωση υδατανθράκων.
    _________________________________________
    1o ΣΤΑΔΙΟ ? 14 ΗΜΕΡΕΣ
    ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ ? ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ (20 γρ. / ημέρα)
    ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ 0 ή ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
    ΨΑΡΙΑ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
    ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ -ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗ- ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    ? Τόνος
    ? Σολωμός
    ? Πέστροφα
    ? Σαρδέλες
    ? (και άλλα) Χοιρινό
    ? Ζαμπόν
    ? Μοσχάρι
    ? Αρνί
    ? Βοδινό
    ? Ελάφι
    ? (και άλλα) Γαλοπούλα
    ? Χήνα
    ? Κότα
    ? Πάπια
    ? Ορτύκι
    ? (και άλλα)
    ΑΥΓΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΥΡΙ
    ? Τηγανητά
    ? Καγιανά
    ? Πωσέ
    ? Βραστά
    ? Ομελέτα
    ? (και άλλα) Στρείδια
    ? Κτένια
    ? Μύδια
    ? Καλαμάρι
    ? Γαρίδες
    ? Αστακός
    ? Καβούρια
    ? (και άλλα) Cream
    ? Cottage
    ? Cheddar
    ? Μοτσαρέλα
    ? (και άλλα αφού ελεγχθούν πόσους Υδατάνθρακες περιέχουν)

    ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
    (ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ 20 γρ.)
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
    ? Μαρούλι, Αντίδι, Μαϊντανός, Αγγούρι, Ραπάνι, Μάραθος, Πιπεριές, Σέλινο, Μανιτάρια, Ελιές
    Στις Σαλάτες βάζουμε:
    ? Αλατοπίπερο, ʼνηθο, Θυμάρι, Βασιλικό, Ρίγανη, Δενδρολίβανο
    ? Ελαιόλαδο, Λεμόνι, Ξύδι, Τριμμένο τυρί, Μπέϊκον, Μανιτάρια, Αντσούγιες
    ʼλλα ΛΑΧΑΝΙΚΑ χαμηλών υδατανθράκων
    ? Σπαράγγι, Φασολάκια, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μελιτζάνα, Κρεμμύδια, Μπάμιες, Σπανάκι, Μπρόκολο, Πράσο, Αβοκάντο, Τομάτα, Κολοκυθάκια, Σελινόριζα, Αγγινάρες.

    ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ
    ? Ελαιόλαδο και όλα τα φυτικά Έλαια, Βούτυρο, Μαγιονέζα (περιορισμένη ποσότητα).
    ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

    Πίνουμε:
    Νερό, Καφέ, Τσάι, Σόδα (κοιτάμε την ετικέτα)
    Ροφήματα ΧΩΡΙΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και ΖΑΧΑΡΗ (κοιτάμε την ετικέτα)
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΖΑΧΑΡΙΝΗ (όχι άλλα υποκατάστατα)

    -ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ-
    ? Ψωμί, Φρούτα, Δημητριακά, Αμυλώδη Λαχανικά, Γαλακτομικά (εκτός βουτύρου, περιορισμένης ποσότητας κρέμας γάλακτος, επιλεγμένων τυριών), πατατες, ζυμαρικα ,ζαχαρη ,γλυκα .

    αν σας ταιριάζει αυτή η διατροφή δώστε 20 εύρο και παραγγηλλται το βιβλίο του ατκνις είναι 600σελιδο αναλύει τα πάντα,καθώς και τι βιταμίνες έξτρα ίσως να σας χρειάζονται αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ,η αν δε χάνεται γενικά εύκολα κιλά με δίαιτες .και στης τελευταίες 200 σελίδες έχει μαγειρική αλλά ατκινς , όποιος ενδιαφέρεται ο τίτλος είναι :
    {η νέα διαιτητική επανάσταση του Δρ. Ατκινς}
    το έχουν όλα τα γνωστά βιβλιοπωλεία και μπορείς να το παραγγειλεις και αντικαταβολή .
    Έχουν βγει και διάφορες άλλες παραλλαγές ,και τώρα τελευταία έχει βγει και μια νέα έκδοση που εναρμονίζεται πιο πολύ κοντά σε μεσογειακή διατροφή ,εγώ έχω τον τίτλο που σας έγραψα που είναι η κλασική Ατκίνς .

  15. #165
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    17
    Χμμ κατά τη διάρκεια της άτκινς.. όχι γιαουρτάκια ή κατάλαβα λάθος?
    Το βιβλίο μπορώ να το βρω σε βιβλιοπωλεία? Δεν αγοράζω από το νετ

Page 11 of 20 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •