Results 211 to 225 of 292
Thread: Δίαιτα Ατκινς
-
11-02-2011, 14:58 #211
boldozas, εγω που δοκιμάσα steevia μου φανηκαν πικρες , δεν ξερω γιατι αλλα θα κανω άλλη μια προσπαθεια .......
- 11-02-2011, 22:41 #212
Το πρόβλημα δεν είναι οι γεύσεις Alma libre..
Το πρόβλημα είναι πως εθιζόμαστε και αρνούμαστε να προσαρμοστούμε σε νέες συνήθειες.
Μην το πάρετε στραβά αλλά το πιο κακοφάγανο άτομο που ξέρω θα πρέπει να ζυγίζει πάνω από 130 κιλά, μπορεί να φτάνει και τα 150 (υπολογίζω, δεν έχω ρωτήσει ποτέ από διακριτικότητα)
Επίσης το παροντικό μου πρόβλημα είναι οτι από χθες . και με την άτκινς κερδίζω από το χαμένο μου βάρος.
Η ζυγαρία είχε κολλήσει για 9 μέρες, κουνήθηκε λίγο 1η-2η μέρα της άτκινς και ξανά προς τα πάνω τραβά..
ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ
12-02-2011, 00:10 #213
Εγω σήμερα , ειπα για δοκιμη, για ενα ξεκολημα να κανω 1-2 εβδομαδες ATKINS αν και μπερδευομαι λιγο με το να μετραω υδατανθράκες και στο βιβλιο τελικα δεν ειναι τοσο αναλυτικα και κυριως βασιζεται σε αμερικανικα προτυπα . Το πρωι ήπια καφε με γαλα απαχο αλλα κανονικο οποτε υπολογιζω 5 υδατανθρακες και 3 αυγα ομελεττα 1 υδατανθρακα ενδιαμεσα εφαγα μια μπαρα 2.5 υδατανθρακες .
το βραδυ εφαγα μια μεγαλη σαλατα μαρουλι με 3 μπιφτεκια (χωρις υδατανθρακες )
Για να ππω την αληθεια σιγουρα 20 υδατανθρακες δεν τους εφαγα (δεν ξερω αν ειναι και υποχρεωτικη ) αλλα πρεπει να κινηθηκα μεσα στα ορια Atkins .....Θα δειξει............
Αληθεια τωρα που γραφω θολωνουν τα ματια μου , ειναι συμπτωμα atkins ή απλα πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο ?:fake sniffle:
12-02-2011, 05:23 #214
Originally posted by polinaki1983Απόστολε καλημερα. Να σε ρωτήσω κάτι? Στην φάση 1 της Ατκινς που διαρκεί 2 βδομάδες, χάνεις βάρος? Ρωτάω γιατί μου έχουν μείνει μόνο 2 βδομάδες και κάτι μέχρι το χειρουργείο και σκεφτομαι να την κάνω μπας και χάσω αυτά τα 4 ριμαδοκιλά που είπα πως θα χάσω....
Στα είπε η { migg} πολύ καλύτερα από ότι θα στα έλεγα εγώ.
Originally posted by Alma libreboldozas, εγω που δοκιμάσα steevia μου φανηκαν πικρες , δεν ξερω γιατι αλλα θα κανω άλλη μια προσπαθεια .......
Originally posted by Alma libreΑληθεια τωρα που γραφω θολωνουν τα ματια μου , ειναι συμπτωμα atkins ή απλα πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο ?:fake sniffle:
Αλλά αν κάποιος έχει γενικά απότομο πρόβλημα στη όραση του συστήνουν έλεγχο της βιταμίνης Α ,έχω ακούσει επίσης παράπονα από άτομα που κάνουν διαφορές δίαιτες να παραπονιούνται για διαφορές στην όραση τους , κάποιοι λένε ότι πιθανός πέφτει το ζάχαρο και για αυτό συμβαίνει αυτό (σε κάποιους συμβαίνει και όταν ανεβαίνει) και γενικός θέλει έλεγχο βιταμινών . σε εμένα μετά από πολλές φορές διατροφής ατκινς τη μια φορά 8μηνη αυστηρά εκτελεσμένη σωστά δε παρατήρησα καμιά διάφορα αλλαγή , το μονό που είχα ήταν ανεβασμένη διάθεση ,ξεφούσκωμα, μείωση ζάχαρου, χοληστερίνης, και πίεσης . όμως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός ,όποτε αν κάποιος με οποιαδήποτε διατροφή παρατηρήσει κάτι ας το ψάξει στο γιατρό του. Εγώ συνεργάστηκα με τον καρδιολόγο μου και έκανα 2 φορές αιματολογικές , και υπέρηχο και καρδιογράφημα .κατά τη διάρκεια του 8μηνου που έκανα ατκινς την πρώτη φορά.
12-02-2011, 05:52 #215
Καλημέρα.
boldozas, έχεις σταθεροποιηθεί στο βάρος που θέλεις ?
Είχες παρατηρήσει σε κάποια από τις φορές που έκανες τη δίαιτα "κόλλημα" της ζυγαριάς ή και άνοδο?
12-02-2011, 06:28 #216
Τα δικά μου κιλά για χάσιμο είναι 80-90 με τον ατκινς έχασα 45 κιλά σε 8 μήνες, μετά τον σταμάτησα όπως έκανα και με κάθε δίαιτα που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, και φυσικά μετά από 1 χρόνο ξαναπήρα πίσω τα κιλά τρώγοντας πάλι όπως στην προ ατκινς εποχή. Δηλαδή και πολύ πρωτεΐνη και πολύ υδατάνθρακα μαζί ! Ο συνδυασμός που σκοτώνει.
ʼνοδο ποτέ. κόλλημα παρατήρησα σε ένα 10ημερο(εγώ κάνω μια παραλλαγή ατκινς)όταν μου έκλεισε τελείως η όρεξη και έτρωγα μονό μια φορά την ημέρα. Μόλις όμως άρχισα πάλι να κάνω αρκετά γεύματα ξεκόλλησε κατευθείαν !
12-02-2011, 06:42 #217
ουφ..θα σκάσω..έχει περάσει 10ημερο που το βάρος μου πάει πάνω και λίγο κάτω, ξανά πάνω..λίγο κάτω κλπ..
Δηλ μια νορμάλ κατάσταση για κάποιον που είναι σταθεροποιημένος και τρώει κανονικά αλλά βέβαια έχω 20-25 κιλάκια για χάσιμο.
Την προηγούμενη φορά έχανα με έναν ρυθμό 150-200γρμ τη μέρα, συνήθως τρώγοντας 1 φορά επειδή ξεχνούσα να φάω ή δεν πεινούσα.
Το σώμα μου είχε αρχίσιε να "σφίγγει" από το τις αρχές του 3ου μήνα χωρίς να κάνω γυμναστική.
Δεν είχα αντιμετωπίσει θέμα "πλαδαρότητας" και φαινόμουνα πολύ καλά με τζην κλπ ακόμα και πριν φτάσω στο βάρος μου.
Τώρα όμως δεν είναι έτσι.
Λες να πυροβόλησα το μεταβολισμό μου ?
Πωωω
12-02-2011, 09:38 #218
Originally posted by polinaki1983
Μαλιστα καταλαβα. Βασικά εγώ μόνο την πρώτη φάση θα κάνω (αν τα καταφέρω) αφου μετά μπαίνω χειρουργείο!!!! Αναψυκτικά δεν πείνω, άρα είμαστε οκ εκεί. Το δύσκολο θα είναι το ρύζι, αλλά οκ θα το αντέξω πιστεύω. Θέλω να μπω χειρουργείο 120 κιλα, και δεν γίνετε τίποτα με την δίαιτα που κάνω. Εχασα 1μιση κιλό την πρώτη βδομάδα και αυτό ήταν!!!!
Σε ευψαριστώ παρα παρα πολύ!
Εγώ που έψαξα πρόσφατα έχει και μενού για τις πρώτες 2 εβδομάδες. Βέβαια χρησιμοποιεί πολύ τα συμπληρώματα που βγάζουνε....εγώ τρωω για σνακ λίγο τυρί με γαλοπούλα ή λίγα καρύδια (ή πολλά καρύδια).
Ελπίζω να σε βοηθήσει! Απλά να ξέρεις ότι τα κιλά που χάνεις δεν είναι λίπος αλλά υγρά.... (εξαντλείται το γλυκογόνο) και απλά ξεγελάς λιγάκι τον εαυτό σου. Μετά τις 2 εβδομάδες αρχίζεις να χάνεις κυρίως λίπος. :starhit:
12-02-2011, 10:59 #219
παιδια ενα θα σας πω..ειμαι παχυσαρκη ολη μου τη ζωη και ολη μου τη ζωη προσπαθω με διαιτες..δεν υπαρχει πιο αναβλητικο ατομο απο μενα και πιο γλυκατζου..απορω πως δεν εχω ζαχαρο..μιλαμε για τονους γλυκων......και ομως..ξεκινησα την ατκινσ σαν αλλη μια διαιτα και ειναι η μονη που την εχω κρατησει τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα........μου χει φυγει η καψα για γλυκα(περιεργο..και επειδη εχω μικρα παιδια κυκλοφορει στο σπιτο ΟΤΙ θες.)δεν μου κανει αισθηση πια γιατι βλεπω τρομερο αποτελεσμα......αν με πιασει λυσσα για κατι απλα τρωω απο αυτα που επιτρεπονται λιγο πιο πολυ....αν θελω οπωσδηποτε γλυκο(περιεργες μερες του μηνα
) χτυπαω στο μιξερ για καφε 2 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος με λιγο κακαο και ζαχαρινη και γινεται σαν μους σοκολατα...ή παιρνω καμια μπαρα αλλα οχι συχνα...ειμαι πολυ ευχαριστημενη,κουραση κοπωση δεν εχω νοιωσει ποτε,τα μαλλια μου ειναι πιο καλα απο ποτε..τι να πω..μηπως εχω ανεβει ψυχολογικα και ολα εχουν φτιαξει????το μονο προβλημα που ειχα στην αρχη ηταν δυσκοιλιοτητα που πια εχει φτιαξει..ηταν μεχρι να βρω τον ρυθμο μου.....
12-02-2011, 12:33 #220
Originally posted by migg
παιδια ενα θα σας πω..ειμαι παχυσαρκη ολη μου τη ζωη και ολη μου τη ζωη προσπαθω με διαιτες..δεν υπαρχει πιο αναβλητικο ατομο απο μενα και πιο γλυκατζου..απορω πως δεν εχω ζαχαρο..μιλαμε για τονους γλυκων......και ομως..ξεκινησα την ατκινσ σαν αλλη μια διαιτα και ειναι η μονη που την εχω κρατησει τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα........μου χει φυγει η καψα για γλυκα(περιεργο..και επειδη εχω μικρα παιδια κυκλοφορει στο σπιτο ΟΤΙ θες.)δεν μου κανει αισθηση πια γιατι βλεπω τρομερο αποτελεσμα......αν με πιασει λυσσα για κατι απλα τρωω απο αυτα που επιτρεπονται λιγο πιο πολυ....αν θελω οπωσδηποτε γλυκο(περιεργες μερες του μηνα
) χτυπαω στο μιξερ για καφε 2 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος με λιγο κακαο και ζαχαρινη και γινεται σαν μους σοκολατα...ή παιρνω καμια μπαρα αλλα οχι συχνα...ειμαι πολυ ευχαριστημενη,κουραση κοπωση δεν εχω νοιωσει ποτε,τα μαλλια μου ειναι πιο καλα απο ποτε..τι να πω..μηπως εχω ανεβει ψυχολογικα και ολα εχουν φτιαξει????το μονο προβλημα που ειχα στην αρχη ηταν δυσκοιλιοτητα που πια εχει φτιαξει..ηταν μεχρι να βρω τον ρυθμο μου.....
Με τα γλυκά και εγώ αυτό παρατηρώ! ¨Ηθελα να τρωω γλυκό κάθε μερα (και έτρωγα) και τώρα νομίζω ότι σιγά σιγά γίνεται αποξεάρτηση! Οι μπάρεσ αυτές δεν είναι πολύ ακριβές??? Θα ήθελα πολύ να αγοράσω, αλλά ήδη έχω δώσει τόσα λεφτά για να πάρω το κρέας και τα τυριά....
12-02-2011, 12:52 #221
ενα μηνα και μια βδομαδα ειμαι στην ατκινς και εχασα 13 κιλα..οι μπαρες κανουν 2 ευρω
12-02-2011, 13:04 #222
Originally posted by migg
ενα μηνα και μια βδομαδα ειμαι στην ατκινς και εχασα 13 κιλα..οι μπαρες κανουν 2 ευρω
12-02-2011, 13:58 #223
δεν με πρηζεις παιδι μου ειναι δυνατον?τις βρισκω στα intersport και εχε μεμονωμενες..μπορεις να παρεις μια μια....ξηρους καρπους μην τους πλησιαζεις..τιγκα στις θερμιδες και στους υδατανθρακες...(αν εισαι στην πρωτη φαση,στην ενεργοποιηση)...οταν σε πιανει ,καλυτερα να παρεις μπαρα να φας ή λιγο σοκολατα sweet and balance ή κανε την κρεμα γαλακτος με το κακαο και την ζαχαρινη..και στο λεω εγω που ετρωγα καθε μερα μια ολοκληρη μερεντα μονη μου,ή ενα οικογενειακο παγωτο ή 3 σοκολατες....για να το καταφερνω εγω ειμαι σιγουρη οτι μπορεις και εσυ...
12-02-2011, 14:44 #224
Καλημέρα σε ολους ......
@boldozas ξεκινησα διατροφη αναγκαστικα με την παροτρυνση του παθολογου , γιατι έκανα γενικες εξετάσεις και ολα ηταν χαλια . Τριγλυκεριδια, χοληστερινη , και σκχαρο μεταξυ των άλλων!!!!
Μου εδωσε μια διατροφη οπου σχεδον μου τα απαγορευε ολα και κυριως άμυλο . Καμμια διαφορα απο atikns. Oποτε το να μου έπεσε το σάκχαρο αποτομα ειναι πολυ πιθανο !!!
Σε μια εβδομαδα θα κανω επανελεγχω εξετασεων να δουμε τι γινεται .
Σημερα παντως έλυσα το προβλημα του πρωινου : απο χτες το βραδυ εφτιαξα ψωμακι αλλα atiknς με ταχινι και αυγο που βρηκα στο forum και το έφαγα με δυο φετες τυρι light και στο καφε έβαλα κρεμα γαλακτος αντι γαλα απαχο!!
Τι γινεται ομως με τις θερμιδες ?
ΕΠΙΣΗς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ !!!!!
Και τελος εχω μια απορια ακομη : Αν για ενα διαστημα αφου εχεις χασει κιλα , αρχιζεις και τρωως υδατανθρακες υπαρχει περιπτωση να εχει διαταραχτει το σακχαρο που κρατιοταν χαμηλα και να κανει ουπς προς τα πανω ???????????? Αυτο με ανησυχει πολυ γιατι εχω και στην οικογενεια μου ιστορικο με σακχαρο ......Τελος περιμενω με μνμ της ζαχαρινες που βρηκες και δεν πικριζουν, οσο για το διαβασμα αστα να πανε μια διαβαζω το βιβλιο μια δυο forum που εχω βρει ωστε να την κανω οσο πιο σωστα γινεται!!!!!!!!!
ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΗΜΑ boldozas !!!!!!!!
nocontrolfreak @ εγω αγορασα μεμονωμενες πρωτα , απο τα ιντερ σπορ αν και βρηκα προσφορα στο internet αλλα ήθελα να δω πως ειναι ...... Παντως το ακλυτερο ειναι να μαθεις να φτιαχνεις ενα σνακ ή ενα γλυκο ...... Δεν συμφερει για καθε μερα !
12-02-2011, 15:51 #225
Αυτό με την κρέμα γάλακτος πως γίνεται? Είμαι τόση ώρα και χτυπάω, και το μόνο που κατάφερα είναι milk shake με κρέμα γάλακτος! Τι γκάφα εκανα???
Πρέπει να πάω βρώ κανένεα μαγαζάκι στο κέντρο να πάρω κανα 2 πραγματάκια για να μη δυσκολέυομαι....
Αλλά για το αν επιβαρυνθεί το ζάχαρο μετά το τέλος της δίαιτας...κοίτα, θα έχεις χάσει βάρος οπότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα αφού το επιπλέον βάρος προκαλεί ινσουλινοαντίσταση. Αλλά σίγουρα, θα πρέπει να προσέχεις για πάντα το είδος των υδατανθράκων αλλά και την ποσότητα. Θα τρώς μικρή ποσότητα υδατανθράκων, ολικής άλεσης πάντα και καλά μοιρασμένους μέσα στην ημέρα σου (δλδ όχι φρούτο και δημητριακά όλα το πρωι, αλλά το πρωί το ένα, το μεσημέρο το άλλο, το βράδι το παράλλο) και το ζάχαρό σου θα είναι μια χαρά!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή