Results 61 to 75 of 292
Thread: Δίαιτα Ατκινς
-
10-07-2010, 19:18 #61
Originally posted by koralaki
λοιπον λεω να ψωνισω για τωρα μαανιταρια, τυρια, γαλοπουλα φουαντρε, αυγα μαγιονεζα κανονικη, κοκα λαιτ, μακαντεμια, αμυγδαλα,
ραπανακια, ταχινι ολικης αλεσης κ κατι σε γλυκαντικο,
τα υπολοιπα την δευτερα κ μετα απο ψαξιμο...
παιδια φρουκτοζη κανει?
σορυ αν ειναι ηλιθια ερωητηση...
παντου βλεπω ζαχαρινη αλλα δε θελω τετοια...
γενικα ζαχαρη (κρυσταλλικη δεν τρωω)
αλλα θαθελα κατι να αναμιξω με το ταχινι να γινει γλυκο γιατι μελι απο,τι ειδα απαγορευεται...
Αγορασε και τονο σε λαδι κονσερβες , ειναι η ευκολη λυση οταν δεν εχεις τι να φας και βαριεσαι να μαγειρευεις.Προσεξε και τα τυρια στα συστατικα να μην εχουν αμυλο ή πυτια ή εξτρα υδανθρακες.
Για τις σαλατες τωρα.Ζυγαρια εχεις;Θα ζυγιζεις τα λαχανικα σου και μετα θα πηγαινεις εδω για παραδειγμα http://www.food-info.net/gr/foodcomp/table.htm και θα βλεπεις ποσους υδατανθρακες εχει.Θα προσθετεις 1-2 κουταλιες λαδι ωμο και θα εισαι μια χαρα.
- 11-07-2010, 01:04 #62
Originally posted by marou_laki
Originally posted by koralaki
λοιπον λεω να ψωνισω για τωρα μαανιταρια, τυρια, γαλοπουλα φουαντρε, αυγα μαγιονεζα κανονικη, κοκα λαιτ, μακαντεμια, αμυγδαλα,
ραπανακια, ταχινι ολικης αλεσης κ κατι σε γλυκαντικο,
τα υπολοιπα την δευτερα κ μετα απο ψαξιμο...
παιδια φρουκτοζη κανει?
σορυ αν ειναι ηλιθια ερωητηση...
παντου βλεπω ζαχαρινη αλλα δε θελω τετοια...
γενικα ζαχαρη (κρυσταλλικη δεν τρωω)
αλλα θαθελα κατι να αναμιξω με το ταχινι να γινει γλυκο γιατι μελι απο,τι ειδα απαγορευεται...
Αγορασε και τονο σε λαδι κονσερβες , ειναι η ευκολη λυση οταν δεν εχεις τι να φας και βαριεσαι να μαγειρευεις.Προσεξε και τα τυρια στα συστατικα να μην εχουν αμυλο ή πυτια ή εξτρα υδανθρακες.
Για τις σαλατες τωρα.Ζυγαρια εχεις;Θα ζυγιζεις τα λαχανικα σου και μετα θα πηγαινεις εδω για παραδειγμα http://www.food-info.net/gr/foodcomp/table.htm και θα βλεπεις ποσους υδατανθρακες εχει.Θα προσθετεις 1-2 κουταλιες λαδι ωμο και θα εισαι μια χαρα.
κ τις σαλατες που ετρωγα παντα απεριοριστα κ χωρις τυψεις κι αυτες με μετρο...
αρα δεν ειναι για μενα
11-07-2010, 01:13 #63
τα συζητησα κ με το φιλο μου περι ατκινς κ γενικα περι της αδυναμιας μου να επιλεξω διαιτα ενω ξερω τον τροπο...
τελικα πιο πολλα βλεπει παρα σαν τριτος παρα οσα βλεπω εγω!
11-07-2010, 15:11 #64
Οκ,αστο τοτε!Αμα ειναι να ζοριζεσαι δε θα την κρατησεις ουτε 2 μερες.
Κανε την διατροφη σου κανονικα απλα ελαττωσε τους υδατανθρακες και την ζαχαρη και θα εισαι οκ
11-07-2010, 18:40 #65
με το γυμναστηριο τον σεπτεμβρη ή οκτωβρη
οπωσδηποτε θα ξαναδοκιαμσω.
ως τοτε θα συνηθιζω σε μειωμενα σακχαρα
σε καθημερινη βαση κ οχι τη μια να πλακωνομαι στη ζαχαρη κ την αλλη αποχη!
το μεγα προβλημα ειναι τα φρουτα...απλα δεν μπορω να τα κοψω, με κρατανε κ με το τσιγαρο αλλωστε...
12-07-2010, 04:00 #66
σοφια σε ευχαριστω παρα πολυ....η αληθεια ειναι οτι ησουν πολυ κατατοπιστικη
επισης χαρηκα οταν διαβασα τα οφελη που ειχες στην υγεια σου με αυτην την διατροφη....υποφερω απο ημικρανιες και πονοκεφαλους,εχω κληρονομικοτητα με υψηλη αρτηριακη πιεση και τελος εχω και πολυκυστικες!!!!!μακαρι να με βοηθησει η διατροφη αυτη και στα θεματακια υγειας....
απο αυριο ξεκιναω....σημερα εφαγα τα τελευταια μου δημητριακα με γαλα καθως και 4 νεκταρινια!!!!!
δεν μου αρεσει που θα απεχω απο τα γαλακτοκομικα και τα φρουτα αλλα τεσπα...
εχω να χασω 10 κιλα περιπου(και 12 να ναι δεν με χαλανε), ποσο καιρο πρεπει να κανω τη φαση ενεργοποιησης?
εχω μετριο μεταβολισμο.
επισης ειναι απαραιτητο να αγορασω καποιο βιβλιο η τα διαφορα σνακ?
12-07-2010, 11:10 #67
LaLuna μου
νομιζω οτι θα σε βοηθησει το βιβλιο " Η νεα διαιτητικη επανασταση του δρα Ατκινς" γιατι, αφενος θα σε βοηθησει να κατανοησεις την ολη φιλοσοφια της διατροφης αυτης αφετερου θα καλυψει και πολλες αποριες σου σε θεματα υγειας.Τα σνακ δεν τα αγορασα προσωπικα αλλωστε με καλυπτουν διατροφικα πολλες συνταγες με ελεγχομενους υδατανθρακες που υπαρχουν στο http://www.lowcarblife.org/,,,ασε που λενε καποιοι που τα αγορασουν πως τα θεωρουν ακριβα.
Για τις ημικρανιες τι να πω...εγω σωθηκα!!!Επι 20 χρονια, απο τοτε που εμεινα εγκυος στο γιο μου και μεχρι πριν αρχισω αυτη την διατροφη καθε μηνα τις "δυσκολες μερες" με επιαναν ημικρανιες που κρατουσαν 3 ολοκληρες μερες και δεν με ανακουφιζαν τα παυσιπονα οσα και να επαιρνα.9 μηνες στην διατροφικη προσεγγιση Ατκινς δεν πονεσα ουτε μια φορα δεν πηρα ουτε ενα παυσιπονο...να που και αλλη μια φορα, χθες το μεσημερι μου ηρθε περιοδος, και δεν υπαρχει ιχνος ημικρανιας.Ειναι απιστευτο να μη πονας!!!Να και αλλος ενας λογος που λεω οτι για μενα αυτη η διατροφη ειναι πλεον τροπος ζωης.Μακαρι να σε οφελεισει και σενα...το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου γιατι μπορω να σε καταλαβω...ξερω τι ειναι να πονας απο ημικρανια...ειναι φρικη!!!
Αρτηριακη πιεση στην προ Ατκινς διατροφη επαιζα στα 20 με 22 η "μεγαλη" και 12 η "μικρη".Ενας λογος που γεννησα με καισαρικη τομη ηταν η υψηλη αρτηριακη πιεση.Πλεον, επειδη εχω πιεσομετρο στο σπιτι και με τσεκαρω συχνα η πιεση μου παιζει στο 12.5 η "μεγαλη" και 7,5 η "μικρη".Να λοιπον και αλλος ενας λογος που για μενα ειναι τροπος ζωης.
Ευχομαι τα καλυτερα και για σενα...καλη δυναμη στην προσπαθεια σου.
Φιλια...
12-07-2010, 20:27 #68
πωπωπω...μακαρι να τα καταφερω να απαλλαγω κι εγω απο τις ημικρανιες......
τεσπα,σημερα ξεκινησα
μεχρι τωρα εφαγα το μεσημερι λογω τρεξιματος λιγο κοτοπουλο κατα τη 13.00
και πριν λιγο ομελεττα(2 αβγα) με λιγη πιπερια, 2 φετες μπεικον και 1 κουπα μαρουλι με 1κ.γ μουσταρδα 1κ.γ. λαδι και λεμονι μπολικο....δηλαδη......4.1 υδατανθρακες.....ε?σωστα?
ερωτηση 1:το μπεικον που πηρα ειχε υδατανθρακες 2 στα 100 γρ και 2 σακχαρα....μεγαλη βλακεια?
ερωτηση 2:το μαρουλι το μετραω σε κουπα του καφε-πειραζει?
δεν βρησκω πουθενα πληρη υδατανθρακομετρητη
12-07-2010, 20:38 #69
α,εχω κι αλλη ερωτηση....μπορω στη φαση ενεροποιησης να τρωω φασολακια αρακα μπαμιες????ενοειται νεροβραστα και το λαδι στο τελος
12-07-2010, 21:53 #70
Εφαγες ελαχιστα...ασε τις κουπες και τα φλιτζανια...ξεχνα τα...!!!
φαε 100 με 150 γραμμ σαλατα με καθε γευμα....(αν χορταινεις με τα 100 μεινε σε αυτα)ζυγισε στη ζυγαρια...
συνηθως οι μετρητες εχουν γραμμαρια υδατανθρακων που αντιστοιχουν σε 100γραμμ.προιοντος.Ποτε δε μετρησα σε κουπα...εχω 40 μεγεθη κουπες και φλιτζανια...ελεος...δηλαδη ποια να χρησιμοποιησω...???!
Φαε τοση σαλατα μεχρι να χορτασεις απλα ζυγισε να ξερεις ποια ποσοτητα σε χορταινει καλα.
ποιο πανω εχω γραψει αρκετους μετρητες...ριξε μια ματια θα σε βοηθησουν...
Γραψε σε ενα χαρτια το ονομα των σαλατικων και των λαχανικων που τρως και διπλα τις ποσοτητες υδατανθρακων σε 100γραμμα σαλατας και κολλησε το στο ψυγειο...ετσι δε χρειαζεται να ανατρεχεις στο πισι καθε φορα που ετοιμαζεις κατι να φας.
Για το μπεικον δε ξερω αν ειναι οκ η αν υπαρχει και καποια μαρκα με λιγοτερους υδατανθρακες ανα 100γραμμ.Αλλα και ακομη 100 γραμμα μπεικον να φας που αντιστοιχει σε αρκετες φετες θα παρεις 2 υδατανθρακες...σιγα!Δεν αγορασα ποτε μου μπεικον και γενικα σταματησα τελειως σαλαμια μπεικον γαλοπουλες ζαμπον οταν σχεδον σε ολα ειδα οτι βαζουν ζαχαρη, αμυλο πατατας και νιτρωδη αλατα και χιλιες δυο παπαριες,,,αλλα μεχρι να μπεις στο κλιμα το να φας και λιγο απο αυτα στην αρχη δε πειραζει...με τον καιρο θα δεις που και συ δε θα τα θες...
Φασολακια και μπαμιες και λιγο αρακα εφαγα εγω αρκετα μετα την φαση ενεργοποιησης...παντως αν θελησεις να φας προτιμησε να συνοδευουν το μεσημεριανο σου και οχι το βραδινο γευμα.
Απο μουσταρδα επελεξε την μαρκα French"s ειναι η μονη μουσταρδα χωρις ζαχαρη και με 0 υδατανθρακες.
12-07-2010, 22:17 #71
χιλια ευχαριστω...ειμαι πολυ κουρασμενη σημερα κ δεν θελω να φαω αλλο....θα αρκεστω στην ερευνα.....ειδα στο σαιτ που μας προτεινες το....ρουλοψωμο,κανει???
γενικα το ταχινι κανει?
ευχαριστω για την βοηθεια
13-07-2010, 15:37 #72
κορίτσια πόσο λαδάκι επιτρέπεται την ημέρα?
13-07-2010, 16:05 #73
Δεν εχεις περιορισμο στο λιπος...
με την προυποθεση να ειναι "καλα" λιπη.Λιπος δηλαδη απο ελαιολαδο, ξηρους καρπους(ωμους), σπορους, αβοκαντο, λιπαρα ψαρια.Απαγορευει ομως τα χημικα τροποποιημενα, επεξεργασμενα υδρογονωμενα λιπη, π.χ μαργαρινες.Επειδη η θερμοκρασια ομως μπορει ενα καλο ελαιο να το μετρατρεψει σε "τρανς" λιπαρο φροντισε να μην το καις κατα το μαγειρεμα.(να μην "καπνισει)
Προσωπικα βαζω σε καθε σαλατα ωμο λαδι μια κουταλια της σουπας και στα μαγειρεμενα(π.χ μπαμιες, φασολακια) προσθετω ωμο στο πιατο.Τηγανιτα δεν τρωω πια.
13-07-2010, 21:15 #74
μετα απο ποσο καιρο ξεκιναει η κετωση?
ειναι συμπτωση που και σημερα και χτες ειμαι πολυ κουρσαμενη?καθολου ενεργεια ομως.....
14-07-2010, 02:43 #75
sos sos sos
δεν το πιστευω....βγηκαμε εξω για φαγητο δεν ακουμπησα ψωμι και πατατες τηγανιτες εφαγα σαρδελες καλαμαρακια χορτα(βλητα) και κολοκυθακια τηγανιτα χωρις αλευρι...νομιζω οτι ειδα οτι τα χορτα κ κολοκυθακια εχουν πολλους υδατανθρακες....
την υπολοιπη μερα εφαγα 9.2 υδατανθρακες....πειτε μου....ξεφυγα????
Unlock Peak Performance with Sildenafil 100 mg — Trusted ED...
05-05-2025, 13:23 in Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα