Results 121 to 135 of 292
Thread: Δίαιτα Ατκινς
-
23-07-2010, 17:07 #121
ναι υπαρχουν πολλες βιταμινες αναβραχουσες κατερινα μου....πολυβιταμινες...πηγαι� �ε δε ενα φαρμακειο κ θα σου πουν...
μου αρεσε η ιδεα σου για την κυκλικη...2-3 μερες πρωτεινη 1 μερα υδατ χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη...
οντως εχω γεμισει σπυρια κ μαλλον απο τις πολλες τοξινες απο κρεατα κ τετοια ειναι...
κι εγω εχω προβλημα με τους επεξεργασμενους υδατανθρακες,μαλλον γιατι εχω πολυκυστικες....με παχαινουν περισσοτερο κι απο τα γλυκα
- 23-07-2010, 19:38 #122
Originally posted by LaLuna
τι εννοεις???οταν εχουμε εντομη δραστηριοτητα να παιρνουμε παραπανω?
κ αν εχετε επιλεξει καποια διαιτα με μειωμενους υδατανθρακες να φροντιζετε να λαμβανετε οσους επιτρεπονται χωρις παραλειψη!
αν γυμναζεστε πρεπει να τρωτε απολα...εστω κ λιγο απο καποια
24-07-2010, 06:15 #123
πήγα φαρμακείο χθες...μου έδωσαν τις vital...ελπίζω να είναι καλές...
24-07-2010, 08:44 #124
η vital ειναι καλες, της παιρνω εγω οποτε θυμαμαι, με 20 μερες βιταμινες στρωνει ο οργανισμοςκ δε χρειαζεται αλλο.
(ek diaitologoy)
ολο ξεχνω ομως κ ποτε δεν το κανω
24-07-2010, 09:10 #125
Το κουτι που πηρα έχει για ένα μήνα...
θα τις πάρω μέχρι να τελειώσουν αυτές οι ζέστες...αισθάνομαι πολύ κουρασμένη...βασικά νυστάζω συνέχεια...
24-07-2010, 14:53 #126
τοτε ισως εισαι σε κετωση!!!!!!
κι εγω τις πρωτες μερες της ατκινς ετσι ημουν!
26-07-2010, 11:31 #127
δηλαδή όταν είσαι σε κέτωση έχεις κομμάρες και κόβονται τα πόδια? παρατήρησα ότι όταν ανεβαίνω σκάλες μου κόβονται τα πόδια...
28-07-2010, 02:00 #128
Originally posted by katerina76
δηλαδή όταν είσαι σε κέτωση έχεις κομμάρες και κόβονται τα πόδια? παρατήρησα ότι όταν ανεβαίνω σκάλες μου κόβονται τα πόδια...
σιγουρα δεν ειναι ενδειξη καλης υγειας κ ευεξιας...
2 μερες τωρα (χωρις συγκεκριμενη διαιτα ακομη)
νιωθω καπως πεσμενη,
δεν βγαζω ολο το προγραμμα στο γυμναστηριο,
κ ανησυχησα!
ποσο μαλλον αν ειχα τα συμπτωματα που λες! εκει θα ετρεχα νοσοκομειο...
συγνωμη αν σε ανησυχω αλλα προσπαθω να σου πω οτι δεν ειναι νορμαλ να νιωθεις ετσι...
ασχετα με το τι διαιτα κανεις,
γενικα εννοω.
οσο περι ατκινς συμφωνω με φορτυ, αυτο ακριβως ειναι κετοξεωση κ γιαυτο ακριβως απαρνιομουν την ατκινς επι ενα χρονο.
28-07-2010, 02:25 #129
εγω παντως ενοιωθα πολυ κουρασμενη και ζαλιζομουν...και γεμισα και σπυρια ...οποτε σταματησα,πλακωθηκα στα φρουτα(οχι συνθετους υδατανθρακες) και συνηλθαν τα μουτρα μου
28-07-2010, 09:28 #130
τελευταια αποφευγω τα φρουτα, ειναι χαλια το στομαχι μου μετα βουλιμικα κ δενμπορω να φαω και φρουτο μετα...
αρχιζω κατι βιταμινες σημερα μεχρι να συνελθω λιγο κ μετα φρουτακια κανονικα
δε χρειαζεται να πλακωνεσαι στα φρουτα, η υπερβολη δημιουργει το προβλημα...
28-07-2010, 09:32 #131
Αυτο που θα σου δωσει ενεργια ειναι το μαυρο ρυζι,η γλυκοπατατα,τα οσπρια,και πιο στιγμιαια τα φρουτα και πολυ νερο λογω της ζεστης
28-07-2010, 09:55 #132
αχ αυτη η ζεστη, κ παω κ νταλα μεσημερι γυμναστηριο!
το νερο μου παιρνει ενεργεια...πινω υπερβολικα πολυ ισως κ αραιωνουν τα αλατα?
αυξησα το αλατακι μου στο φαγητο αλλα εχω κατακρατησεις.,,
28-07-2010, 10:22 #133
και εγω μεσημερι παω γυμναστηριο αμεσως μετα τη δουλεια,δυστυχως δεν μπορω αλλη ωρα.Πινω πολυ νερο και τα τρωω ολα αναλατα,αλλα τρωω και πολλα λαχανικα,το μεσημεριανο ειναι μονο μια μεγαλη σαλατα με ανθοτυρο και δεν νιωθω καθολου κομμενη,εχω ενεργεια και αισθανομαι μια χαρα.μηπως κατι με τους ηλεκτρολυτες σου?ρωτα και το διαιτολογο για να σου πει τι πρεπει να προσθεσεις η να αφαιρεσεις.θυμαμαι οτι κουραζομουν ευκολα οταν ετρωγα αλευροειδη και γλυκα με ζυμη αλλα φανταζομαι οτι δεν τρως τετοια εσυ
28-07-2010, 11:52 #134
Η κετωση συμβαινει οταν παιρνουμε λιγους υδατανθρακες απο τις τροφες που τρωμε οπως, συμβαινει στη φαση Ενεργοποιησης του προγραμματος Ατκινς.
Η λιπολυση προκαλει σχηματισμο κετονων(αυτο ακριβως σημαινει "κετωση"), μια απολυτα φυσιολογικη και φυσικη λειτουργια του σωματος.
Ομως, πολλοι μη ειδικοι(αλλα ακομη και μερικοι κακα πληροφορημενοι γιατροι)μπερδευουν την κετωση με την διαβητικη κετοξεωση.
Η διαβητικη κετοξεωση ειναι ενα προβλημα που εμφανιζουν τα ατομα με ανεπαρκεια ινσουλινης, οταν το επιπεδο σακχαρου στο αιμα τους ξεφευγει απο καθε ελεγχο.
Οι οροι "κετωση¨και ¨κετοξεωση" μοιαζουν καπως μεταξυ τους, στην πραγματικοτητα ομως αναφερονται ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕς
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς.Μπορουμε παντα να ξεχωριζουμε τη μια απο την αλλη απο το γεγονος οτι ο διαβητικος που εχει παθει κετοξεωση εχει
καταναλωσει μεγαλη ποσοτητα υδατανθρακων και εχει υψηλο σακχαρο, σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το ατομο που εφαρμοζει το προγραμμα Ατκινς.
Η κετωση λοιπον ειναι μια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ εναλλακτικη μεταβολικη οδος του οργανισμου ενω η κετοξεωση μια ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ κατασταση του οργανισμου.
Ειναι απλα βασικες αρχες βιολογιας - βιοχημειας και για του λογου το αληθες σας παραθετω το παρακατω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ketoacidosis
28-07-2010, 12:42 #135
sofia68 νομιζω οτι το ιδιο γραφει και αυτο το αρθρο που εβαλες..
Ketoacidosis occurs when the body is producing large quantities of ketone bodies via the metabolism of fatty acids (ketosis) and the body is producing insufficient insulin to slow this production. The excess ketone bodies can significantly acidify the blood. The presence of a high concentration of glucose in the blood (hyperglycemia) caused by the lack of insulin can lead to further acidity. In healthy individuals this normally does not occur because the pancreas produces insulin in response to rising ketone/blood glucose concentration.
και συμπληρωνει οτι σε ενα υγιη οργανισμο αυτο δεν συμβαινει γιατι το παγκρεας δουλευει σωστα,αλλα ενας ανθρωπος με 20-30-50 κιλα παραπανω απο το κανονικο ειμαστε σιγουροι οτι ειναι υγιης και να δουλευουν ολα τα οργανα κανονικα?γιατι καποιος να μπει σε τετοιο ρισκο?το αρθρο που εβαλα εγω γραφει .....ΑΝ Αν οι κετόνες δεν μπορούν να απεκκριθούν από τον οργανισμό, η κέτωση μπορεί να οδηγήσει σε κετοξέωση, η οποία είναι μία δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο κώμα ή στον θάνατο εάν δεν θεραπευθεί........ολοι οσοι ξεκινουν διαιτα κανουν ολες τις απαραιτητες εξετασεις?ειναι πολυ ευκολο ενας παχυς ανθρωπος να ειναι σε προδιαβητικο σταδιο
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή