Results 91 to 105 of 292
Thread: Δίαιτα Ατκινς
-
15-07-2010, 01:05 #91
βλεπω τεραστιες διαφορες στα ποσοστα υδατανθρακα καθε τροφης στους διαφορους μετρητες......και δεν ξερω ποιο ειναι το πιο εγκυρο....:/
- 15-07-2010, 12:00 #92
κανει κάποια διαφορά αν δεν φας τους 20 υδατανθρακες που λεει? ας πουμε ότι εφαγα μόνο 18 πειράζει? τουλάχιστον τοσο το βγάζω...ουφ θα μου παρει χρόνο να το συνηθίσω ε?
15-07-2010, 15:37 #93
έχεις δίκιο laluna θα προσπαθήσω να μην ξεπερνάω τα 15.
κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι...πριν κάποιο διάστημα είχα πάρει αυτές τις σκόνες αντικατάστασης γεύματος Prevent Premium....αναρωτιόμουν αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για πρωινό...τα συστατικά είναι παρακάτω...θα εκτιμίσω αν κάποιος μπορεί να μου πει να κάνει ...βέβαια θα το αραιώνω με νερό όχι γάλα...
Θρεπτικά Συστατικά ανά 100g σκόνη ανά μερίδα έτοιμη προς πόση
(21,4g σε 250ml γάλα 1,5%)
Πρωτεΐνες 71,0g 24,0g
Υδατάνθρακες 7,0g 13,0g
Λίπος 9,0g 5,9g
15-07-2010, 15:42 #94
μπορεις να καταναλωνεις οτι θελεις αρκει να μην ξεπερνας τους 20 και οι μισοι να ειναι λαχανικα
15-07-2010, 17:03 #95
Originally posted by katerina76
κανει κάποια διαφορά αν δεν φας τους 20 υδατανθρακες που λεει? ας πουμε ότι εφαγα μόνο 18 πειράζει? τουλάχιστον τοσο το βγάζω...ουφ θα μου παρει χρόνο να το συνηθίσω ε?
15-07-2010, 17:10 #96
κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι...πριν κάποιο διάστημα είχα πάρει αυτές τις σκόνες αντικατάστασης γεύματος Prevent Premium....αναρωτιόμουν αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για πρωινό...τα συστατικά είναι παρακάτω...θα εκτιμίσω αν κάποιος μπορεί να μου πει να κάνει ...βέβαια θα το αραιώνω με νερό όχι γάλα...
Πρωτεΐνες 71,0g 24,0g
Υδατάνθρακες 7,0g 13,0g
Λίπος 9,0g 5,9g
Για διαβασε και στα συστατικα τι ειδους ειναι αυτοι οι υδατανθρακες?Μηπως ειναι σακχαρα?
Να κι ενας δευτερος λογος που δε θα συμφωνουσα να το καταναλωσεις
Θελεις ιδεες για πρωινα?
Για πηγαινε στο γνωστο σαιτ και ξεψαχνισε το...
15-07-2010, 22:30 #97
σοφια ευχαριστουμε πολυ που βοηθας!!!!
15-07-2010, 23:45 #98
λοιπον θα σας πω τι εφαγα σημεα να μου πειτε τι λαθος εκανα:
μεσημερι: ομελετα με 3 φετες μπεικον, κ λιγη πιπερια και ενα μπαστουνακι τυρι+μαρουλι
βραδυ:4 μικρα μπιφτεκια τηγανιτα φτιαγμενα με κιμα(εννοειται) λιγη πιπερια και μισο κρεμμυδι(οχι μεγαλο), μουσταρδα,αβγο και ενα κολοκυθακι τρυμμενο και τα συνοδεψα με μαρουλι μισο αγγουρι και σαλτσα η οποια περιειχε μαγιονεζα με μουσταρδα χαμηλη σε υδατανθρακες,μουσταρδα και λεμονι α,και λιγο εστραγκον...
εφαγα κι εσκασα κυριολεκτικα...τι λετε...ηταν υπερβολικο ολο αυτο????
επισης η κοκα ζιρο επιρεαζει στην απωλεια βαρους?
αυριο λεω να ζυγιστω...θα ειμαι στην 5η μερα....κανονικα θα πρεπει να εχω χασει κατι ετσι???
δεν αισθανομαι παντως οτι εχω απωλεια...:/
16-07-2010, 09:56 #99
Originally posted by LaLuna
λοιπον θα σας πω τι εφαγα σημεα να μου πειτε τι λαθος εκανα:
μεσημερι: ομελετα με 3 φετες μπεικον, κ λιγη πιπερια και ενα μπαστουνακι τυρι+μαρουλι
βραδυ:4 μικρα μπιφτεκια τηγανιτα φτιαγμενα με κιμα(εννοειται) λιγη πιπερια και μισο κρεμμυδι(οχι μεγαλο), μουσταρδα,αβγο και ενα κολοκυθακι τρυμμενο και τα συνοδεψα με μαρουλι μισο αγγουρι και σαλτσα η οποια περιειχε μαγιονεζα με μουσταρδα χαμηλη σε υδατανθρακες,μουσταρδα και λεμονι α,και λιγο εστραγκον...
εφαγα κι εσκασα κυριολεκτικα...τι λετε...ηταν υπερβολικο ολο αυτο????
επισης η κοκα ζιρο επιρεαζει στην απωλεια βαρους?
αυριο λεω να ζυγιστω...θα ειμαι στην 5η μερα....κανονικα θα πρεπει να εχω χασει κατι ετσι???
δεν αισθανομαι παντως οτι εχω απωλεια...:/
2)Καμμια υπερβολη δεν εκανες.Ελπιζω το μαρουλι που συνοδευε τα γευματα σου να ηταν μια χορταστικη μεριδα και οχι κανα μικρο φλιτζανακι.Οπως ελπιζω να ζυγιζεις τωρα στην αρχη τα σαλατολαχανικα σου ετσι για να εχεις μια ιδεα του ποσους υδατανθρακες καταναλωνεις.Μετα θα μαθεις και θα μετρα με το ματι.
3)Η zero ειναι οκ στην διατροφη μας αφου δινει 0 υδατανθρακες αλλα επειδη εχει ασπαρταμη για γλυκαντικη ουσια και ο Ατκινς στο βιβλιο του(αληθεια το αγορασες?)ζηταει να την αποφευγουμε καλο θα ειναι να μην την πινεις καθημερινα.(Στους 9 μηνες ηπια περιπου 3 -4 κουτακια)
4)Να ζυγιζεσαι μια φορα την εβδομαδα.
5)Με το νερο τι κανεις?Υποχρεωτικα πινουμε 8 ποτηρια των 225γραμ. την ημερα!Πινε νερο τουλαχιστον 2 λιτρα την ημερα οπωσδηποτε για τους εξης λογους:1)για να ενυδατωνεται ο οργανισμος σου, 2)για να αποφυγεις την δυσκοιλιοτητα, 3)για να αποβαλεις τα παραπροιοντα της καυσης του λιπους.
Μη το αμελεις...καντο συνηθεια..νερο νερο νερο...πολυ νερο!!!
16-07-2010, 10:58 #100
Originally posted by sofia68
Πρωτεΐνες 71,0g 24,0g
Υδατάνθρακες 7,0g 13,0g
Λίπος 9,0g 5,9g
Για διαβασε και στα συστατικα τι ειδους ειναι αυτοι οι υδατανθρακες?Μηπως ειναι σακχαρα?
Να κι ενας δευτερος λογος που δε θα συμφωνουσα να το καταναλωσεις
Θελεις ιδεες για πρωινα?
Για πηγαινε στο γνωστο σαιτ και ξεψαχνισε το...
το πρωί πίνω ένα ρόφημα που φτιάχνω μόνη μου και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κάνει και πόσους υδατάνθρακες το υπολογίζεις...
περίπου 1/2 κουταλάκι κακάο ΙΟΝ
περίπου 1/2 κουταλάκι καφέ νες
περίπου 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρες (35%)
1 κοφτό κουταλάκι Natreen
και μπόλικο νεράκι
τρώω και 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή με 2 φέτες γκούντα
σε έχω ταράξει στις ερωτήσεις!!!! σε ευχαριστώ πολύ που απαντάς!!!
και κάτι τελείως κουφό!!!! πήγα χθες στο φαρμακείο και λέω να ζυγιστώ κι εκεί να δω τι λέει....με έδειχνε 3,5κιλά λιγότερο από την δική μου!!!! πως γίνεται αυτό? τρελάθηκα και πήγα σπίτι και είδα ότι όντως με δείχνει τόσο λιγότερα!!! πάντως δεν είχα σκοπό να ζυγιστώ γιατί με αγχώνει πολύ το καθημερινό....απλά μου έκανε εντύπωση πως μέσα σε 2 μέρες έχασα 1 κιλό!!! είμαι καταευχαριστημένη!!! μπορεί να είναι υγρά δεν με πειράζει όμως γιατί περιμένω να αδιαθετήσω κιόλας!!! Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω Σοφία μου που μου απάντησες στο αρχικό μηνυματάκι!!!
16-07-2010, 13:57 #101
1/2 Κουταλακι κακαο εχει αμελητεα ποσοτητα το ιδιο και ο νες.Τα υπολογιζω βαρια βαρια 0,3 γραμμα υδατανθρακες το καθενα.Την κρεμα γαλακτος θα πρεπει να την κοιταξεις στα συστατικα αναλογα τι γραφει και να υπολογισεις.Ο Ατκινς στον μετρητη του δινει 2 κουτακιες της σουπας κρεμα γαλακτος 0,8 υδατανθρακες.Και το Natreen θα πρεπει να το κοιταξεις πισω να δεις τι γραφει.Η σουκραλοζη του Γιωτη που εχω δινει 0,5γραμ. υδατανθρακες ανα μεριδα προιοντος(μεριδα=0,5γραμμ).Ο� �οτε ολο το ροφημα σου πρεπει να παιζει στα (0,3+0,3+0,8+0,5)=1,9 γραμ.υδατανθρακες.
Τωρα οσο αφορα γαλοπουλα και γκουντα ανατρεχεις στην συσκευασια και διαβαζεις απο πισω τα διαθρεπτικα στοιχεια και υπολογιζεις.
Σαφεστατα το βαρος που χανεται τις πρωτες μερες ειναι βαρος νερου.(οπως σε ολα τα προγραμματα αδυνατισματος).Ομως με την διατροφικη προσεγγιση Ατκινς που ειναι ενα προγραμμα ελεγχομενων υδατανθρακων , θα ξαναπω οτι, η υδατικη ισορροπια επανερχεται γρηγορα στο φυσιολογικο και η απωλεια βαρους οφειλεται στην καυση σωματικου λιπους για ενεργεια.Εξου και το εντυπωσιακο χασιμο των ποντων, γι αυτο σας ειχα πει να μετρησεται τους ποντους σας πριν ξεκινησετε.
Και ναι απεφυγε να ζυγιζεσαι συχνοτερα απο μια φορα την εβδομαδα.
Στο θεμα της περιοδου.Τον πρωτο καιρο και με περιοδο εχανα κιλα.Λογικο αφου ειχα παρα πολλα.Αργοτερα την εβδομαδα που ειχα περιοδο δεν εχανα και τα εχανα μαζεμενα την επομενη.
Τις μερες περιοδου επισης μειωνα παρα πολυ το αλατι στο φαγητο για την γνωστη κατακρατηση υγρων.Αν σε βολευει να το κανεις.Και τελος αν δεις οτι εκεινη την εβδομαδα δεν εχασες μη δωσεις καμμια απολυτως σημασια.Συνεχισε την διατροφη σου σα να μην εγινε τιποτα.
(Και δεν χρειαζεται να με ευχαριστησεις για τιποτα.Μη το ξαναπεις.Χαρα μου να μπορω να σε βοηθαω σε οτι χρειαστεις)
16-07-2010, 15:30 #102
χμμμμ...εγω δηλαδη που εχω να χασω σχετικα λιγα,10 κιλα θα χασω πιο αργα μαλλον ε?
1)Μουσταρδα επελεξε την frenchs που ειναι η μονη χωρις ζαχαρη και με μηδεν υδατανθρακες.
εχω ενα μεγαλο κουτι hellmans δεν ξερω ποσους εχει...αλλα τρωω λιγο ενα κ.γ. ποσους μπορει να εχει πια!!!
2)Καμμια υπερβολη δεν εκανες.Ελπιζω το μαρουλι που συνοδευε τα γευματα σου να ηταν μια χορταστικη μεριδα και οχι κανα μικρο φλιτζανακι.Οπως ελπιζω να ζυγιζεις τωρα στην αρχη τα σαλατολαχανικα σου ετσι για να εχεις μια ιδεα του ποσους υδατανθρακες καταναλωνεις.Μετα θα μαθεις και θα μετρα με το ματι.
αχχχ...προσπαθω....
3)Η zero ειναι οκ στην διατροφη μας αφου δινει 0 υδατανθρακες αλλα επειδη εχει ασπαρταμη για γλυκαντικη ουσια και ο Ατκινς στο βιβλιο του(αληθεια το αγορασες?)ζηταει να την αποφευγουμε καλο θα ειναι να μην την πινεις καθημερινα.(Στους 9 μηνες ηπια περιπου 3 -4 κουτακια)
τωρα στην αρχη με βοηθαει πολυ να καταπολεμησω την αναγκη για γλυκο....αν αφηνα τον εαυτο μου ελευθερο θα επινα 1.5 λιτρο την ημερα χαχαχα
4)Να ζυγιζεσαι μια φορα την εβδομαδα.
αχ...μεχρι τωρα κρατιεμαι αλλα εστω αν κρατηθω μεχρι τη δευτερα κ δω οτι δεν εχω χασει τπτ η χυλοπιττα θα ναι τοσο μεγαλη που...δεν ξερω τι...
5)Με το νερο τι κανεις?Υποχρεωτικα πινουμε 8 ποτηρια των 225γραμ. την ημερα!Πινε νερο τουλαχιστον 2 λιτρα την ημερα οπωσδηποτε για τους εξης λογους:1)για να ενυδατωνεται ο οργανισμος σου, 2)για να αποφυγεις την δυσκοιλιοτητα, 3)για να αποβαλεις τα παραπροιοντα της καυσης του λιπους.
Μη το αμελεις...καντο συνηθεια..νερο νερο νερο...πολυ νερο!!!
εχω μια μπουκαλα που παιρνει 1 λιτρο και προσπαθω να πινω 2 τουλαχιστον....οταν ειμαι σπιτι οκ,οταν βγαινω εξω ειναι πιο δυσκολο....
19-07-2010, 09:13 #103
καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
πως πάει Laluna? εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένη!!! είμαι στην πέμπτη ημέρα Atkins και ήδη έχω χάσει 2,5 κιλάκια!!! προχωράμε δυνατά!!!
19-07-2010, 13:37 #104
[quote]Originally posted by sofia68
Ομως με την διατροφικη προσεγγιση Ατκινς που ειναι ενα προγραμμα ελεγχομενων υδατανθρακων , θα ξαναπω οτι, η υδατικη ισορροπια επανερχεται γρηγορα στο φυσιολογικο και η απωλεια βαρους οφειλεται στην καυση σωματικου λιπους για ενεργεια.Εξου και το εντυπωσιακο χασιμο των ποντων, γι αυτο σας ειχα πει να μετρησεται τους ποντους σας πριν ξεκινησετε.
...επειδή συνήθως με μετράγαν σε διάφορα ινστιτούτα...μπορείς να μου θυμίσεις τι ακριβώς μετράω και που?
19-07-2010, 14:26 #105
Παρε μεζουρα και μετρησε στηθος, γοφους, μπρατσα,μηρους.Ετσι τουλαχιστον γραφει ο Ατκινς να κανουμε πριν αρχισουμε.Περισσοτερες λεπτομερειες δε ξερω να σου πω...Δυστυχως δεν ειχα διαβασει απο την αρχη το βιβλιο και γω δεν το εκανα.
Ευγε για την απωλεια σου!Συνεχισε και συντομα θα δεις και συ διψηφιο...ειμαι σιγουρη!!
Και μια παρακληση να ζυγιζεσαι μια φορα την εβδομαδα.Ξεκινησες π.χ Τριτη? τοτε να ζυγιζεσαι καθε Τριτη και περιπου την ιδια ωρα.Ποντους θα μετρησεις μετα απο μερικες εβδομαδες..π.χ καθε 3 με 4.
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία