Δίαιτα Ατκινς - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 20 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 181 to 195 of 292
    Senior Member
    Σε βλεπω μεσα και σου μιλησα. Δεν τα διαβαζεις?

Senior Member
    Εχω μια απορια:Ολοι οι γιατροι λενε οτι πρεπει να τρωμε κρεας ασπρο 1 φορα τη βδομαδα κ κοκκινο καθε 15. Επισης οτι η υπερβολικη καταναλωση πρωτεινης βλαπτει.Η ατκινς λοιπον εχει μεινει στα παλια.Επισης να ρωτησω.Αν καποιος για μια ολοκληρη εβδομαδα τρωει λουκανικα,ζαμπον,κρεατα,κ.λ .π. κ μετα για μια αλλη εβδομαδα τρωει σαλατες,φρουτα,δημητριακα,� �ηρους καρπους,ποια εβδομαδα θα αισθανεται αναλαφρος κ υγιης;Την δευτερη φυσικα.Να προσθεσω οτι οι ζωικες πρωτεινες ειναι πτωματα ζωων τα οποια ζωα εκτος των αλλων,οταν τα πανε για σφαγη,απο την αγωνια του θανατου εκκρινουν αδρεναλινη η οποια γεμιζει το σωμα τους κ την οποια ο ανθρωπος τρωει φυσικα.

Senior Member
    για να είμαστε ειλικρινής, δεν αντιλέγω ότι σε άτομα με πολλά περιττά κιλά είναι μια καλή δίαιτα αφού η μεγάλεια απώλεια λίπους έχει σαν αποτέλεσμα άριστες εξετάσεις κλπ σε σχέση με πριν. Ένα άτομο όμως που θέλει να χάσει 2, 5 ή 10 κιλά, που δεν κινδινεύει η υγεία του λόγω του λίπους του, μόνο κακό μπορεί να του κάνει. Αν και δε θέλω να το γενικεύω, αυτό είδα πάνω στις εξετάσεις μου πριν ένα χρόνο, το ίδιο κ γνωστές μου. Αύξηση χοληστερόλης κ άλλα ωραία. Επίσης ενέργεια για γυμναστήριο μηδέν. Πραγματικά το πιστεύω ότι έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά σε άτομα με πολλά κιλά.

Senior Member
    Δυστυχώς δεν έχει καθολου φρούτα τις δυο πρωτες εβδομαδες . Τις τελευταιες μερες θα μπορουσα να τρεφομαι μονο με φρουτα. Δεν με νοιαζει η ποσοτητα. Τρωω με το ζορι. Αλλα ζηταω τροφες πλουσιες σε νερο . Σαλατες , χορτα και φρουτα!

Originally posted by lessing
    Εχω μια απορια:Ολοι οι γιατροι λενε οτι πρεπει να τρωμε κρεας ασπρο 1 φορα τη βδομαδα κ κοκκινο καθε 15. Επισης οτι η υπερβολικη καταναλωση πρωτεινης βλαπτει.Η ατκινς λοιπον εχει μεινει στα παλια.Επισης να ρωτησω.Αν καποιος για μια ολοκληρη εβδομαδα τρωει λουκανικα,ζαμπον,κρεατα,κ.λ .π. κ μετα για μια αλλη εβδομαδα τρωει σαλατες,φρουτα,δημητριακα,� �ηρους καρπους,ποια εβδομαδα θα αισθανεται αναλαφρος κ υγιης;Την δευτερη φυσικα.Να προσθεσω οτι οι ζωικες πρωτεινες ειναι πτωματα ζωων τα οποια ζωα εκτος των αλλων,οταν τα πανε για σφαγη,απο την αγωνια του θανατου εκκρινουν αδρεναλινη η οποια γεμιζει το σωμα τους κ την οποια ο ανθρωπος τρωει φυσικα.
    Θα απαντήσω με τη σειρά που τα έγραψες .

1)Δε λένε όλοι οι γιατροί να τρώμε κρέας 1 φορά την εβδομάδα .στους διαβητικούς προτείνουν λίγο υδατάνθρακα και περισσότερη πρωτεΐνη ,στους καρδιοπαθείς απαγορεύουν τα γαλακτοκομικά και όχι το κρέας .

2)τι έχεις να πεις για την υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης από τους Εσκιμώους που καταναλώνουν μονό λίπη και κρέατα και δε παρουσιάζουν εμφράγματα ?

3)τι έχεις να πεις για τους βουνίσιους και ειδικά τους κρητικούς που τρώνε κάθε μέρα κατσίκι και είναι στους μακροβιότερους της Ευρώπης ?

4)η ατκινς ανανεώνεται συνεχεία πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο με πιο πολλά μεσογειακά προϊόντα ,γι αυτούς που δε τα πάνε καλά με το πολύ κρέας

5)εγώ και όσοι ξέρω θα νιώθουν πιο καλά με την εβδομάδα κατανάλωσης κρεάτων ,αν κάνουμε μια εβδομάδα με σαλάτες φρούτα και δημητριακά, θα μας μαζεύεις από τα πατώματα.

6)η ζωικές πρότεινες δεν είναι πτώματα ζώων(είσαι χορτοφάγος μάλλον για να μιλάς έτσι ?) είναι απαραίτητο στοιχειό για τη ζωή τους μυς την ενεργεία το συκώτι μας . πιο μεγάλη ζημιά κάνει ο υποπροτεινισμος, παρά η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης πρωτεΐνης .

7)όταν σφάζουν ένα ζώο που έχει καταλάβει ότι πάει για θανάτωση ,τότε εκκρίνει τοξικά στο σώμα του ,το καταλαβαίνεις όμως αν ένα ζώο σφάχτηκε έτσι από τη σκληρότητα και της ίνες που δε μασιούνται και γίνετε το κρέας σαν τσίχλα.(πλέον οι σύγχρονες μονάδες θανατώνουν τα ζώα ακαριαία με ηλεκτρικό πιστολι)

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο στοιχειό για τον άνθρωπο, ο άνθρωπος είναι περισσότερο σαρκοφάγος παρά χορτοφάγος, είναι παμφάγος γενικός και μπορεί να χωνέψει επεξεργαστεί τα πάντα το εντερικό του σύστημα ,δεν είναι τυχαίο αυτό.
    Στα όσπρια αναγκάζεται η χολή και εκκρίνει ουσία για να μπορέσει να λιώσει τους Φλιούς ,στη φάβα στα ρεβίθια υπάρχουν άνθρωποι με αλλεργίες που μπορεί να πάνε στον άλλο κόσμο αν τα καταναλώσουν , μέχρι τώρα δεν άκουσα κάτι ίδιο για το κρέας .

Κάνε ένα τεστ σε ένα αθλητή σε ένα χειρωνακτη με βαριά δουλειά σε έναν που δουλεύει στο κρύο, να τους ταΐζεις με όσπρια ,σαλάτες και φρούτα να δούμε ποιος θα βγάλει μέχρι τέλος το τεστ !!!!! και πόσες φορές θα έχουν αρρωστήσει και μείνει από δύναμη ?

Αυτό που κάνει κακό είναι όταν τρώμε πολύ πρωτεΐνη ταυτόχρονα με πολύ υδατάνθρακα αυτό κάνει τη ζημιά ,η πρωτεΐνη από μόνη της δε κάνει ζημιά. Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι , αν για παράδειγμα είσαι υπάλληλος γραφείου και η ζωή σου είναι χαλαρή μπορείς να τα καταφέρεις με λίγη πρωτεΐνη ,αν είσαι χειρωνακτης αθλητής κλπ ,δε μπορείς να επιβιώσεις με λίγη πρωτεΐνη , ο οργανισμός κάποιου που κουράζεται έχει πιο μεγάλη ανάγκη από πρωτεΐνη και όχι από σαλάτες , και επίσης ο οργανισμός του διαχειρίζεται καλυτέρα την πρωτεΐνη από ενός άλλου που δεν έχει σωματική δραστηριότητα .(χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη για ενέργεια και δεν πλεονάζει σαν χοληστερίνη μέσα στο αίμα)

Δεν είναι όλα ίδια δεν είμαστε όλοι ίδιοι .και σαν άνθρωποι και σαν οργανισμοί .

Senior Member
    ΒΟΛΝΤΟΖΑ σου απαντω κ γω με τη σειρα:
    1.Οι γιατροι στους διαβητικους συνιστουν πολλα οσπρια.Επισης στους καρδιοπαθεις εκει κ αν επιμενουν! για ελλατωση του κρεατος ιδιως του κοκκινου που φραζει τις αρτηριες!Αλλα εκτος της κατηγοριας των διαβητικων κ καρδιοπαθων επισης το σημερινο διατροφικο μοντελο εχει μετακινηθει απο μια ταση(κερδοφορα)το 70 κ το 80 με διατροφες τυπου ατκινς κ σκαρντεηλ σαν παρωχημενες κ μη-υγιεινες.
    2.Η διατροφη των Εσκιμωων ειναι πλουσια σε ω3 λιπαρα τα οποια παιρνουν απο τα ΨΑΡΙΑ.
    3.Οι βουνισιοι κ οι Κρητικοι δεν τρωνε καθε μερα κατσικι!Στη διατροφη τους εχουν ελαιολαδο,χορτα,γιαουρτι,ο� �πρια,φρουτα..Εξ αλλου ειναι γνωστο οτι οι ''παλιοι''που ετρωγαν ολα αυτα κ μια φορα το μηνα κρεας δεν ειχαν δει ουτε στον υπνο τους εμφραγματα κ καρδιοπαθειες.
    4.Το οτι η ατκινς εκανε αλλαγες δεν μου λεει τιποτα.Η βαση ειναι ιδια.Οταν ενας οργανισμος παυει να ειναι κερδοφορος η θα κλεισει η θα προσπαθησει να ακολουθησει την εποχη για να συνεχισει να αποφερει κερδη.
    5.Δεν ειπα να κανεις ωμοφαγια.Αλλα μετα απο μια διατροφη με λουκανικα,αλλαντικα,ζαμπον ,μπεικον και τεραστιες ποσοτητες κρεατος δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που δεν θα αισθανθει υγιεστερος ελαφρυτερος κ καλοδιαθετος τρωγοντας φρεσκα φρουτα,λαχανικα,γιουρτι,ξη� �ους καρπους,ψαρι,οσπρια κ.λ.π.!
    6.Φυσικα κ τρωμε πτωματα.Αγελαδων,κατσικιων ,γουρουνιων,κοτοπουλων,λαγ� �ν,κ.λ.π.κ.λ.π.Ενα ζωο που θανατωνεται τι ειναι;Μη-πτωμα επειδη το τρως;Ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.Για υποπρωτεινισμο δεν μιλησε κανεις.Το αντιθετο.
    7.Δεν τηρουνται οι σωστες συνθηκες στα σφαγεια.Εκτος απο τα ντοκυμανταιρ που εχουν διαρευσει απο τα σφαγεια κ ιδιως το τελευταιο που εκανε σαλο στη Γαλλια με το πως κρεμαγαν τις αγελαδες,σε παραπεμπω στην ιστοσελιδα της ΡΕΤΑ.Αν δεις το ντοκυμανταιρ πανω στο πως σφαζονται τα κοτοπουλα κ υπο ποιες συνθηκες ''ζουν''πριν τα σφαξουν δεν νομιζω να ξαναβαλεις κοτοπουλο στο πιατο σου.Για να μη σου θυμισω τρελλες αγελαδες κ.λ.π.
    Αλλα ουτως η αλλως εγω δεν μιλησα για πληρη αποκλεισμο της ζωικης πρωτεινης.Μιλησα για την μη-υπερβολικη καταναλωση.Τωρα αν καποιος θελει να τρωει φυτικη πρωτεινη κ οχι ζωικη αυτο ειναι θεμα προσωπικο.

Senior Member
    Καλή διαιτα είναι η Ατκινς... εύκολη, τρως καλά(ποσότητες δλδ) και ωραία φαγητά, βολευει εργένηδες όπως εγω(πετάς δυό μπριζόλες στη σχάρα και δεν αγχώνεσαι), χάνεις κιλά σχετικά εύκολα, μπορείς να τρώς έξω... ΑΛΛΑ ανθυγιεινή και όποιος δε το βλέπει απλά κάνει τη πάπια κατά τη γνώμη μου

Senior Member
    να συμπληρωσω σ'αυτα που εγραψε η/ο lessing και που συμφωνω,οτι οι βουνισιοι και οι Εσκιμωοι γυμναζονταν πολυ και ανεπνεαν πεντακαθαρο αερα.Αυτα και τα δυο βοηθανε τον οργανισμο να διωξει τις τοξινες του κρεατος και να καθαρισει τις αρτηριες και ολα τα οργανα μας

Originally posted by filipparas
    Καλή διαιτα είναι η Ατκινς... εύκολη, τρως καλά(ποσότητες δλδ) και ωραία φαγητά, βολευει εργένηδες όπως εγω(πετάς δυό μπριζόλες στη σχάρα και δεν αγχώνεσαι), χάνεις κιλά σχετικά εύκολα, μπορείς να τρώς έξω... ΑΛΛΑ ανθυγιεινή και όποιος δε το βλέπει απλά κάνει τη πάπια κατά τη γνώμη μου
    :thumbup::thumbup::thumbup:

ετσι ειναι και το οτι ειναι ανθυγιεινη δεν το βλεπουμε αμεσα αλλα τα αποτελεσματα της ερχονται αργοτερα

Junior Member
    Αν σας πω τι με πειράζει περισσότερο στην ʼτκινς θα γελάσετε: το ότι δεν μπορούμε να μασήσουμε τσικλίτσες [ σωστά το πιάνω, όχι τσίκλες γιατίο έχουν γλυκαντικά εκτός ζαχαρίνης, ναι?]

Senior Member
    Originally posted by Celina
    Αν σας πω τι με πειράζει περισσότερο στην ʼτκινς θα γελάσετε: το ότι δεν μπορούμε να μασήσουμε τσικλίτσες [ σωστά το πιάνω, όχι τσίκλες γιατίο έχουν γλυκαντικά εκτός ζαχαρίνης, ναι?]
    μπορεις χωρις υπερβολές όμως.1-2 την ημερα δεν πειραζουν , κι αν δεν ειναι καθε μερα ακομη καλυτερα.

Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    boldozas και σοφια μια και εχετε μπει για καλα στο πετσι της διαιτας Ατκινς , οταν λεμε 20 γρ υδατανθρακες σε ποσο μαρουλι ή χορτα ημερεσιως αντιστοιχει ?
    ΈΣΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΚΑΦΕ (δεν μπορω να φαω κρεας πρωι πρωι)
    Μεσημερι : τρωω αφθονο κοτοπουλο ή μοσχαρι (δεν τρωω άλλα κρεατα)
    Βράδυ: το ιδιο με το μεσημερι

Μπορω σε αυτα να συμπληρωσω κατι για να μην τα τρωω ετσι ξερα?
    Για μια δυο μερες τρωγονται σκετα ..............στη συνεχεια ομως χωρις λιγη πρασιναδα γινονται?
    Αν δεν σας ειανι κοπος περιγραψετε δυο μερες ...................
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .............
    ρε παιδια αγοραστε το βιβλίο και μην κάνετε ότι να ναι.Καφέ μπορεις να πιεις με κρέμα γάλακτος αντι για γάλα, επιτρέπεται.Και ποιός είπε οτι δεν επιτρέπονται οι σαλάτες? και για πρωινο μπορε'ις να φας κανένα αυγουλάκι, λίγες ελιές με τυρι, εγω ας πουμε σημερα εφαγα καπνιστο σολωμο με 1 φετα γκουντα με 2 φυλλά μαρουλι πάνω -κάτω σαν σαντουιτς, το μεσημερι εφαγα μανιταρια με κρεας, το βράδυ αγγούρι με τυρι, τα λαχανικά επιτρεπονται αρκει να μην ξεπερνας τους 20 υδατανθρακες ημερησιως, επιβάλλεται μάλιστα οι 12 υδατανθρακες να προερχονται απο λαχανικα, αυτο μπορει να σημανει απο 2 μετριες εως 3 μικρές σαλάτες. φιλικά.

Senior Member
    γεια σας και απο μενα...το δικο μου προγραμμα ειναι το πρωι τρωω συνηθως αυγα με μπεικον,το μεσημερι πρωτεινη με 2φλυτζανια σαλατα(μαρουλι,ντοματα,αγγ� �υρι),το απογευμα αν πειναω σπανιο τρωω τυρι με ζαμπον και μαρουλι και το βραδυ πρωτεινη με σαλατα...τα μαλλια μου (ειχα τρομερη τριχοπτωση)εχουν δυναμωσει πολυ,ενεργεια φοβερη και σε διαιτολογους που εχω παει ιδια διατροφη μου εδιναν περιπου μονο που μου ελεγαν το απογευμα να φαω φρουτο..αυτη ηταν η μονη διαφορα........εχω κλεισει 1 μηνα και 4 μερες και εχω χασει ηδη 13 κιλα χωρις πεινα και χωρις κοπο.......φιλια σε ολους και καλη δυναμη..

Καλημερα σε ολους,δεν ξερω για την Ατκινς,αλλα για πολλα κιλα πιστευω πως ειναι αρκετα καλη,οσο για τους διαβητικους,επειδη εχω την κορουλα μου με νεανικο διαβητη,δυστυχως οσπρια δεν μπορει να φαει πολλα γιατι ειναι αμυλουχες τροφες,αρα περισσοτεροι υδατανθρακες,οσο για την πρωτεινη,απαραιητα πρεπει να ειναι σε καθε γευμα της απο το πρωινο μεχρι και τον υπνο 6 γευματα.

Για να μη πάει και εδώ η κουβέντα μακριά απλά διαφωνώντας , όσοι ενδιαφέρεστε για την ατκινς αγοράστε το βιβλίο του πριν ξεκινήσετε ,διαβάστε το έχει πάρα πολλές πληροφορίες .
    φοβερά αποτελεσματική για απώλεια πολλών κιλών, και ειδικά σε άτομα που δε μπορούν να μετρούν θερμίδες και να ζυγίζουν ποσότητες , κάντε μόνοι σας ένα τεστ το αναφέρει και στο βιβλίο, μετρήστε χοληστερίνη ζάχαρο πριν τη ατκινς και μετά 1-2 μήνες επαναλάβετε τη μέτρηση .δείτε και κρίνεται μόνοι σας τα αποτελέσματα . για όποιες πληροφορίες σχετικά με τη δική μου εμπειρία με την ατκινς είμαι στη διάθεση σας .
    Εγώ είμαι ωφελημένος από την Ατκινς , όπως και συγγενείς και φίλοι που είχαν πολλά κιλά να χάσουν , δε γνωρίζω πως συμπεριφέρεται σε άτομα που έχουν να χάσουν πολύ λίγα κιλά.

Junior Member
    Εννοείς να αγοράσουμε το βιβλίο " η νέα δίαιτα ʼτκινς" σωστά?

Το ξέρω οτι δουλεύει από την προηγούμενη φορά.
    Για την τριχόπτωση που είπε κάποια κοπέλλα , θα διαφωνήσω, σε εμένα άρχισε κατά τη δίαιτα αλλά τώρα με το βιβλίο θα πάρω όσες βιταμίνες συντιστούνται.

Και ΝΑΙ, ω!! ΝΑΙ, δεύτερη μέρα ʼτκινς και η ζυγαριά ξεκόλλησε !

( για 9 μέρες έπαιζα μεταξύ 80,2 και 80,9 χωρίς να παρεκτραπώ από την προηγούμενη)

Page 13 of 20 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast