Results 1 to 15 of 49
Thread: Βουλιμία μαρτύριο
-
29-10-2006, 04:17 #1
Βουλιμία μαρτύριο
geia sas, eimai nea edw k xairomai pou uparxei enas xwros pou mporw na sizitaw aneta ayta pou oute me tous dikous mou den mporw. eimai 25 etwn 1.80 k pleon 130kila. eixa ftasei ta 173 alla prin 2peripou xronia ekana daxtylio. o daxtylios me boithise arketa alla to kako pou kanw moni mou ston eayto mou den mporei na to stamatisei kanenas daxtylios. Dystyxws exw boulimia, mou to exoun pei apo otan imoun stin efibeia alla egw kleinw ta matia mou. mporw na faw apisteytes posotites akoma k me ton daxtylio k as min peinaw allo, mono k mono gia na faw. Oli i monaksia mou olos o eswstrefis xaraktiras mou bgainei ekei. ikanopoiw tis anagkes mou gia agapi,apodoxi k gia kanoniki zwi, me ayta pou mou tin katastrefoun.tis meres pou mporw na fanw dynati menw nistiki mono gia ygra gia mia ebdomada mipws mporesw k swsw tipota apo tis krepales. ksekinaw nisteies dyo minwn mipws kataferw k xasw kati. o metabolismos mou pleon den leitourgei.. k ola ayta giati? epeidi den exw kapoion na me agapaei k na me boithisei. oi dikoi mou mono na zitane theloun. na adynatisei i kori tous men alla xwris na tin stiriksoyne de..akoma k twra pou grafw trww. apo deytera ksekinaw pali mono ta ygra k oso anteksw.. thelw mono na adynatisw.. tipota allo
- 29-10-2006, 10:52 #2
Κατερίνα καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Όλες αυτές οι καταστάσεις που περιγράφεις ηχούν τόσο γνώριμες στ' αυτιά μας...
Όλοι μας ,που έχουμε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιούσαμε ανάλογες καθημερινές πρακτικές για να επιτύχουμε, αυτό που στο μυαλό μας, υποτίθεται ότι θα είχε αποτέλεσμα.
Όμως ,ειλικρινά, απάντησε.Είχε ποτέ αποτέλεσμα;Υπήρξε περίοδος σταθερότητας,χωρίς διατροφικά ξεσπάσματα;Μήπως με τις στερητικές δίαιτες και τις διατροφικές αλχημείες συντηρείς το πρόβλημα ή το επιδεινώνεις;Μήπως αναπαράγεις τον φαύλο κύκλο της βουλιμίας;
Είναι καλό που έχεις σκεφθεί και αναγνωρίσει ( ενδεχομένως ) τα αίτια που σε οδηγούν στη βουλιμία.Είναι, επίσης, η αρχή στο να καταλάβεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που σε σπρώχνει στο φαγητό.Αυτή η ενδοσκόπιση ,στα εσώτερα σου, είναι που λύνει το πρόβλημα.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εξαντλητική νηστεία...
Μόνο η μεθοδική προσπάθεια,η καθοδήγηση ενός ειδικού,το σωστό και ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, μα το κυριότερο η υγιής σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε ρεαλιστικά αλλα και επιθυμητά αποτελέσματα...
Κάνε μία χάρη στον εαυτό σου,δώστου λίγη βοήθεια και αμέσως θα σε βοηθήσει κι εκείνος...
Ποτέ μη νομίσεις ότι σ' έχει ξεχάσει εντελώς...
29-10-2006, 15:54 #3
kalws hr8es katerina m!! den eisai h monh me tetoioy eidoys dyskolies, eimaste oloi sthn idia katastash thn opoi palevoyme na apotrepsoyme!( diavase t u2u soy)..filakia!
30-10-2006, 14:19 #4
Ο μονος ανθρωπος που πρεπει να σ'αγαπησει εισαι εσυ.Αν δεν αγαπας εσυ τον εαυτο σου,πως περιμενεις να σ'αγαπησει καποιος αλλος;
Σταθηκες ποτε μπροστα στον καθρεφτη να πεις -Κατερινα σ'αγαπω και σε δεχομαι οπως εισαι,και θα τα παμε καλα;-Οχι.Και ξερεις γιατι;Γιατι καταβαθος μισεις τον εαυτο σου.Η βουλιμια ,η ανορεξια και ολες αυτες οι διαιτες της συμφορας δειχνουν ενα βαθυ μισος για τον ιδιο μας τον εαυτο.
Δυστυχως απο κει πρεπει να ξεκινησεις.Η μονη διαιτα που σου χρειαζεται να κανεις ειναι κατα των αρνητικων σκεψεων.
Αυτο το εχω ξαναπει αλλα ειναι περα για περα αληθεια.Δεν εχω χρονο τωρα να σου πω και αλλα αλλα δεν θελω να πιστευεις οτι ειμαι καμμια ξερολα απλα τα εχω περασει ολα αυτα πολλα χρονια και μονο μετα απο αυτογνωσια και αγαπη για τον εαυτο μου νομιζω οτι ειδα φως στο τουνελ.και ακομα το παλευω.Πιο πολλα εχω πει στη Νασσια στο -ο γυιος μου με λυτρωσε- Θα χαρω να τα ξαναπουμε αν θελεις
30-10-2006, 14:24 #5
Πατησε αν θελεις Αlt + βελακι (swift)νομιζω γραφεται για να γραφεις ελληνικα,ειναι λιγο καλυτερα.Και εγω δεν το ηξερα,καποιος μου ειπε.Γινεται καλυτερη συννενοηση
10-04-2008, 11:25 #6
γεια!!!ειμαι καινουρια και ψιλοασχετη με την τεχνολογια αλλα ελπιζω να συνηθισω..Χαιρομαι τοσο που σας βρηκα γιατι ειναι ιδιαιτερως παρηγορο να συνειδητοποιω οτι δεν ειμαι μονη μου στον Γολγοθα της βουλιμιας αλλα υπαρχουν ατομα να μοιραστω τις σκεψεις μου!Ημουν παντα στρουμπουλο παιδακι αλλα οταν εγινα 18 αποφασισα να κανω διαιτα φτανοντας σε τετοιο σημειο που δεν ετρωγα τπτ για μερες..Απο 79 κιλα εφτασα 57 με υψος 1.71.Τωρα ειμαι 20 και τα πραγματα εχουν αλλαξει ριζικα.Αρχισα εδω και 1 χρονο τα βουλιμικα επεισοδια,προκαλω εμετους και χρησιμοποιω καθαρτικα σχεδον σε καθημερινη βαση.Τα χριστουγεννα νοσηλευτικα στο νοσοκομειο καθως λιποθυμησα απο τα πολλα υγρα που εχασα.Ειμαι περιπου 73 κιλα αν και εχω καιρο να ζυγιστω γιατι φοβαμαι αυτο που θα δω..Αναζητησα βοηθεια και ετσι πηγαινω σε ψυχιατρο σχεδον 6 μηνες.Επαθα καταθλιψη,ειχα τασεις αυτοκτονιας και παιρνω κατι χαπια που με βοηθανε τα Ladose.Νιωθω απαισια για το σωμα μου και κυριως νιωθω οτι δεν μπορω να το ελεγξω..Τις τελευταιες βδομαδες νιωθω να εχω χασει το πεισμα και τη δυναμη μου και εχω αφεθει εντελως στο φαγητο..μεσα σ ολα χωριζουν και οι δικοι μου με αποτελεσμα ο μπαμπας μου να φευγει για το εξωτερικο γιατι ειναι Σκανδιναβος..Δεν θελω να σας πρηζω με τη ζωη μου απλα ειχα αναγκη να εκφραστω σε ανθρωπους που καταλαβαινουν..Νιωθω ανημπορη...
10-04-2008, 13:13 #7
Νιωθω ανημπορη...
10-04-2008, 16:24 #8
ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ
kassi ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΥΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΤΑ LADOSE ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΙΑ
ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ;;;;;
ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;;;;
10-04-2008, 22:33 #9
Κassi καλώς ήλθες και μη νιώθεις ότι πρήζεις κανέναν. ( είμαστε ήδη πρησμένοι απο το φαί - συγγνώμη αυτό ήταν ένα κακόγουστο αστείο που έκανα προσπαθώντας να διασκεδάσω τη λύπη μου - ευθυφανώς αυτοκαταστροφική διάθεση που λέμε )
Καλή συνέχεια σε ό,τι και να κάνεις και καλή διατροφική πορεία να έχεις.Πολύς κόσμος που παλεύει με τη βουλιμία παίρνει Ladose και απ' ότι έχω διαβάσει και μιλήσει με άλλους, είναι ειδικά γι' αυτή την περίπτωση.
Προσωπικά δεν έχω πάρει φάρμακα και είμαι κάπως αρνητικός σε αυτά.Δεν ξέρω ίσως να είχα βοηθηθεί περισσότερο αν είχα μπει σε μια τέτοια φαρμακευτική αγωγή...
Καλή συνέχεια και κουράγιο!!!
11-04-2008, 10:51 #10
κοιτα τα Ladose τα παιρνω για την καταθλιψη γιατι για την βουλιμια πρεπει να τα παρω σε μεγαλυτερη δοση και μου ειπε ο ψυχιατρος να ξεκινησουμε ετσι και βλεπουμε..Παντως οσον αφορα την καταθλιψη βοηθανε πολυ..Τζενη σου επιστω την προσοχη μην κανεις το λαθος που εκανα εγω και οταν νιωσεις καλυτερα τα κοψεις γιατι μετα γινεσαι ακομα χειροτερα..θελει προσοχη και την συμβουλη ειδικου..κανω ψυχοθεραπεια και εχει αποτελεσμα..τωρα ομως εχω καιρο να παω και γι αυτο εχω πεσει λιγο..
11-04-2008, 22:41 #11
11-04-2008, 23:03 #12
ΠΑΝΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ kassi ΜΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΓΥΡΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ <<ΤΥΠΟΥ>> ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΚΛΕΑΝΘΗ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ -
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΟ-
ΤΡΕΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ-
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ
<ΝΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ>
ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
11-04-2008, 23:06 #13
κατά τη γνώμη μου, ένας ψυχολόγος είναι καλύτερος από ψυχοφάρμακα που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου αφησουν.....
11-04-2008, 23:14 #14
12-04-2008, 11:24 #15
Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν προκαλουν εξαρτηση τα συγκεκριμενα χαπια απλα υπαρχει ο κινδυνος να νιωσεις καλυτερα και εξαιτιας αυτου να παρεις αυθαιρετα την αποφαση να τα κοψεις..Επειδη ομως τα χαπια απο μονα τους δε σε κανουν καλα οταν τα κοψεις συνειδητοποιεις την κατασταση σου και γινεται φαυλος κυκλος,απογοητευεσαι και ξαναπεφτεις..νομιζω ψυχολογικο ειναι το θεμα..βεβαια αναφερομαι στα Ladose ως αντικαταθλιπτικα..τα παιρνω ηδη 3 μηνες αλλα δεν ξερω για ποσο ισως για κανενα τριμηνο ακομα...Εσυ Τζενη μου ποσα παιρνεις?1 τη μερα?
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία