kalispra
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: kalispra

Junior Member

kalispra

apo pou na ksekiniso... bebaia,diabazontas edo..blepo pos iparxoun kai alloi san emena,kati poy den me xaropoiei ,alla isos ,me kanei na kseperaso efkolotera ti monaksia pou aisthanomai ,logo tis koinonikis fobias mou.to problima mou perissotero,xtypaei,stin ergaseia mou..pou edo kai ena mina,me exoun apolisei..agxos,tremoulo,moydiasma sta daxtila,fobos min kano lathos,ma to xeirotero...ti tha poune...an ..kano afto,an po afto..po po..istories eplatha me to mialo mou..zousa sinexeia to ti tha ginei sti douleia ,kai ektos douleias..friki...tora...fobamai,na ksanadoulepso..fobamai emena,min nomizeis...emena fobamai

Senior Member
    Κατερίνα, καλωόρισες στο forum. Θα σε παρακαλέσω να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαραχτήρες. Έχεις κάνει κάτι μέχρι σήμερα για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου?

Member
    Τα ίδια κι εγώ. Χτες πήγα πρώτη μέρα στη δουλεία και ήμουν πολύ αγχωμένη στο τι πρέπει να κάνω στο πως θα το κάνω στο αν κάνω λάθος τι θα πουν αν θα με απολύσουν στο πρώτο μου λάθος....ουφ

Junior Member
    :P

Senior Member
    Καλωσηρθες γλυκια Κατερινα! Θελεις να μας πεις περισσοτερα?
    Ποσο χρονων εισαι κι απο ποτε ενιωσες την κοινωνικη φοβια?
    Δοκιμασες να την αντιμετωπισεις με καποιους τροπους?
    Ειμαι παρελθοντικα ομοιοπαθούσα
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Κατερίνα κι εγώ με την δουλειά αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα, θα ήθελα να έχω παραιτηθεί, δεν το έχω κάνει, τον τελευταίο καιρό όμως δεν είμαι καθόλου αποδοτική, ξεχνάω και κάνω και λάθη, δε με νοιάζει όμως τί λένε για μένα, φτάνει που ξέρω εγώ τον λόγο που είμαι έτσι, δε με νοιάζει αν με θεωρήσουν χαζή ή ανίκανη, ξέρω πως αλλού είναι το πρόβλημά μου... δεν έχω καμία όρεξη,σκέφτομαι να αλλάξω δουλειά, φοβάμαι όμως κι εγώ το \'\'άγνωστο\'\', αλλά από την άλλη λέω δε βαριέσαι, στο πρόγραμμα είναι όλα. Και θα απολυθούμε και θα παραιτηθούμε και δουλειές θα αλλάξουμε και η ζωή συνεχίζεται! Εγώ σκέφτομαι να βρω μια δουλειά που δε θα απαιτεί το 100% των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μου για να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγοτερη πίεση. Η δουλειά μας απασχολέι το 1/3 της ημέρας μας και φυσικά θα πρέπει να την κάνουμε χωρίς άγχος και φόβο και να νιώθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με αυτήν!

Senior Member
    Αχ, πόσοι άνθρωποι τα έχουμε περάσει αυτά στην πρώτη μας εργασία. Όσο όμως μεγαλώνουμε και αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες συνειδητοποιούμε ότι και είμαστε καλύτεροι αλλά και οι άλλοι μας συμπεριφέρονται καλύτερα όταν δεν προσέχουμε τόσο το να είμαστε αρεστοί στους άλλους.
    Π.χ. μπορεί να ήμουν αγχωμένη συνέχεια τι θα σκεφτούν οι άλλοι για μένα, αν θα κάνω κανένα λάθος και τύχαινε μια μέρα που ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήμουν πιο δυναμική στο γραφείο και έβλεπα μεγάλη διαφορά στο πως με αντιμετωπίζανε οι άλλοι, στο τι κατάφερνα. Μετά μπορεί να έπεφτα πάλι στην ανασφάλεια για λίγο καιρό και πάλι να τύχαινε μια μέρα που θα ήταν διαφορετική. Ε, όσο περνάει ο καρός και μαζεύονται αυτές οι εμπειρίες και συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι καλύτερα τότε και ότι δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι τόσο πολύ γιατί οι άλλοι μυρίζονται το φόβο σου, τόσο πιο πολύ ενισχύεις τη συμπεριφορά που βλέπεις ότι αποδίδει.

Θυμάμαι μια φορά που έπρεπε να πάρω τηλέφωνο μια γραμματέα από μία άλλη εταιρία για να της ζητήσω να μας στείλουν κάτι χαρτιά που μας είχαν καθυστερήσει. Ένιωθα χάλια γιατί δε μου αρέσει να πιέζω τους άλλους, νιώθω άσχημα για τον εαυτό μου, το τι θα σκεφτόταν αυτή για μένα, ήθελα να είμαι πολύ ευγενική. Πήρα τηλέφωνο και κατέληξε στο να μου βάλει αυτή τις φωνές (αφού έβλεπε ότι εγώ είμαι δεκτική σε αυτό και ότι την παίρνει να μου το κάνει) και μου είπε ότι θα σας στείλουμε τα χαρτιά όταν μπορέσουμε.
    Περιγράφω πάνω κάτω πως μου μίλησε στο αφεντικό μου και έναν συνάδελφο (εγώ έτρεμα να την ξαναπάρω μετά αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει κιόλας ότι έφταιγε η συμπεριφορά μου για αυτή την κατάληξη) και μου λένε να την πάρω την επόμενη μέρα και να της μιλήσω δυναμικά και απαιτητικά. Ε, την πήρα ξανά και παίρνοντας θάρρος από αυτά που μου είχαν πει έκανα ότι έπρεπε και εκτός του ότι μου μίλησε με την πιο ευγενικό τρόπο που μπορεί κάποιος να φανταστεί και υποσχέθηκε ότι θα στείλει τα χαρτιά εκείνη τη στιγμή (που το έκανε) νόμιζε ότι δεν είχαμε μιλήσει ξανά μαζί και εξεπλάγη όταν της αποκάλυψα ότι ήμουν το ίδιο άτομο που της μίλησε την προηγούμενη μέρα.

Το θέμα είναι ότι καλή η ευγένεια και η έννοια για το να μην προσβάλλουμε τους άλλους και να είμαστε καλοί στις κοινωνικές μας σχέσεις αλλά όταν αρχίζουν να μας καβαλάνε και να μας εκμεταλλεύονται και να σκέφτονται ότι είμαστε τα θύματα τελικά συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και λίγο τον εαυτό μας και να είμαστε πιο απαιτητικοί από τους άλλους και όχι μόνο από εμάς.

Senior Member
    fobos min kano lathos
    Αν κάνεις λάθος τι πιστεύεις μπορεί να συμβεί?

Senior Member
    καταλαβαίνω την Κατερίνα, κι εγώ πανικοβάλομαι με το παραμικρό στη δουλειά και με επηρεάζει πολύ άσχημα ψυχολογικά και για μέρες... για μένα δεν έιναι ο φόβος της απόλυσης τόσο (αν και δεν το έχω ζήσει, οπότε ας κρατάω μια πισινή), όσο το ότι κάποιοί θα σκέφτονται για ΄σενα άσχημα, θα λένε \'\'είναι χαζή, ηλίθια κλπ\'\'.
    Νομίζω πως είναι πιο πολύ θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνιας, όταν σε επιπλήτουν νιώθεις αποτυχημένη, τουλάχιστον κάπως έτσι νιώθω εγώ. Αλλά από την άλλη και λίγο ζαμανφουτισμός δε βλάπτει, ας σκεφτούν και πουν ό,τι θέλουν, ας μας απολύσουν κιόλας, θα βρούμε αλλού!!!

Senior Member
    Originally posted by kely28
    όσο το ότι κάποιοί θα σκέφτονται για ΄σενα άσχημα, θα λένε \'\'είναι χαζή, ηλίθια κλπ\'\'.
    Και αν το σκέφτονται?
    Και εγώ σκέφτομαι συχνά και ψιλοσχολιάζω ότι το αφεντικό μου είναι ένας μ@κας και μισός, όμως από ότι φαίνεται η σκέψη/γνώμη μου για αυτόν δεν φαίνεται να του ρίχνει ούτε το κύρος του αφεντικού ούτε τις ικανότητες του.

Αν αναπτύξω τώρα έναν τρόπο ώστε να του στέλνω αρνητική ενέργεια μέσο της σκέψης μου.. (όπως ο αρχηγός των xmen!) , τότε.. κάτι μπορεί να γίνει.

όταν σε επιπλήτουν νιώθεις αποτυχημένη, τουλάχιστον κάπως έτσι
    Πως συνδέεις το γεγονός ότι όταν κάποιος σε επιπλήπτει, τότε εσύ κάνεις τον εαυτό σου να νοιώθεις ότι απέτυχες?

Senior Member
    όταν κάποιος σε επιπλήτει στον εργασιακό χώρο, αυτομάτως, εγώ τουλάχιστον, νιώθω χάλια!!! Δε λέω ότι είναι σωστό, ούτε λογικό, είναι μάλλον θέμα αυτοπεποίθησης, την οποία εγώ μάλλον δεν έχω και νιώθω έτσι... ειδικά αν ο άλλος έχει δίκαιο που στα χώνει, τότε πραγματικά αισθάνομαι χάλια!!! Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν πως είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στην δουλειά τους και να απολαμβάνουν θαυμασμού και αναγνώρισης στον εργασιακό χώρο...

Ναι, Κέλυ μου, οπότε τι κάνουμε; Δεν δίνουμε δικαίωμα να μας την πουν και έτσι έχουμε δυο σε ένα. Και αυτοπεποίθηση και καλύτερη απόδοση στη δουλειά....

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Ναι, Κέλυ μου, οπότε τι κάνουμε; Δεν δίνουμε δικαίωμα να μας την πουν και έτσι έχουμε δυο σε ένα.
    Και πώς το καταφέρνουμε αυτό?
    Μάκια...

Member
    Κατερινα να ξερεις πως οπως συμπεριφερομαστε μας συμπεριφέρονται. Δηλαδη αυτό που βγαζουμε προς τα εξω αυτο και εισπράτουμαι. Αν φοβόμαστε οτι θα μας απολύσουν και έχουμε πλάσει στο μυαλό μας χιλιάδες ιστορίες και σενάρια, τότε υποσυνείδητα αυμπεριφερόμαστε ανάλογα - κάνουμε λάθη, μιλάμε ασχημα ή δεν μιλάμε καθόλου ή δεν ειμαστε καλοι στην δουλεια μας με αποτέλεσμα να μας απολύουν και να επιβεβαιώνεται ο αρχικός μας φοβος.
    Οσο αρνητικά σκεφτόμαστε τον εαυτο μας τοσο θα συνεχίζουν τα γεγονότα να μας το αποδεικνύουν. Οσο μας απασχολει τι λενε οι αλλοι για μας και οτι μας κρίνουν συνεχώς αν ειμαστε καλοι ή οχι, τοσο θα εισπράτουμε αρνητικά σχόλια και θα ασχολούνται όλοι μαζί μας.

Αυτό που εχεις να κάνεις ειναι να πεισεις τον εαυτό σου οτι δεν σε νοιάζει η γνώμη τον άλλον γιατί απο εκει νομίζω πως ξεκινάνε όλα και να τονώσεις την αυτοπεποιθεση σου και στον τομέα αυτό. Να κανεις αυτό που θεωρεις εσυ σωστό χωρις να περιμένεις την επιβράβευση ή την παρατήρηση. Να δουλεύεις και να σκεφτεσαι πως αυτή ειμαι και εγω ξερω τι πρέπει να κανω και τι όχι. Τι ειναι σωστό και τι όχι. Γιατί σίγουρα και πολύ καλή εισαι και πολυ ευγενική μπορεις να εισαι και πολύ συνεργάσιμη και πολυ...οτι άλλο μπορεις να θελεις. Αν σκεφτεσαι αντιστροφα απο αυτα που σκεφτόσουν τότε θα δεις πως κάθε μερα θα επιβεβαιώνονται και οι σκέψεις σου. Μην ξεχνάς πως όλοι τα εχουμε περάσει αυτα και όλοι ειχαμε τετοιες φοβίες.

Senior Member
    Να ΄στε καλά βρε κορίτσια!!! Η από πάνω στιχομυθεία με έκανε να γελάσω!!! Λακωνική η Φοίβη, αλλά απολύτως εύστοχη... Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα σωστά, ειδικά αν σε ταλαιπωρεί μια ψύχωση, μια μανιοκατάθλιψη, ένα καταθληπτικό επεισόδιο ή ακόμη και απλό άγχος. Το οτί θα γίνουν λάθη και θα σου τα ψάλουν το θεωρώ δεδομένο, εκτός κι αν είσαι στην δουλειά πολλά χρόνια, που και πάλι παίζει. Εγώ προσωπικά δεν έχω κλείσει καν χρόνο, έχω κάνει λάθη 100% δικής μου ευθύνης, έχω κάνει όμως και λάθη γιατί δε μου έδωσαν ολοκληρωμένες ή σωστες οδηγίες. Όπως και να έχει πάντως, όταν δημιουργούνται εντάσεις στη δουλειά δε γίνεται να μη σε επηρεάσει ψυχολογικά. Κι αν είσαι ήδη \'\'κάπως\'\' ψυχολογικά τότε το παίρνεις πολύ κατάκαρδα...

Page 1 of 2 12 LastLast