Results 16 to 20 of 20
Thread: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΡΕΨΕΙΣ?
-
10-11-2006, 14:45 #16
dimitrhskai έχεις δει την ταινία \'ενας υπέροχος ανθρωπος\'?
αν οχι να την δεις είναι φοβερη.αναφερεται στην ιστορία του john nash ο οποιος επασχε απο σχιζοφρενια.αυτος ο ανθρωπος ερωτευτηκε,παντρευτηκε εκανε οικογενεια και επειδη συν τοις αλλοις ηταν και διάνοια πήρε νομπελ μαθηματικων.ειναι υπαρκτό προσωπο ο nash και μαλιστα στην σχολη που σπουδαζω οι καθηγητες μας έχουν αναφερθει απειρες φορες στην θεωρία του...η συμβολή του στην θεωρία \'παιγνίων\' είναι τεράστια!
dimitrh όλα μπορεις να τα κάνεις σε αυτή τη ζωη!ολοι μας εδω μέσα μπορουμε να τα κάνουμε όλα,απλα ισως πρεπει να παλέψουμε λίγο πιο σκληρα από τους υπολοιπους ανθρώπους...καλό κουραγιο!
- 03-12-2006, 16:44 #17
Πφφ! Βαρέθηκα τις ταμπέλες. Στην αρχή έψαχνα αυτά τα πράγματα. Ήθελα να βρώ τι είμαι τι κάνω που θα καταλήξω. Αγόρασα το Kaplan & Sadock Comprehensive Textbook of Psychiatry προσπαθούσα να βρω που ανήκω. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή άργησα πολύ να πάω σε γιατρό δεν θυμάμαι ακριβως τι προηγήθηκε τίνος. Το μόνο που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι είχα δυσθυμία και ίσως αποπροσωποποίηση από μικρή ηλικία- ισως έφταιγε ότι ήμουν υποθυρεοειδικός από μικρός. Δεν θυμάμαι όμως πότε ακριβως άρχισα να ακούω φωνές, ποτε άρχισα να αισθάνομαι διαφορετικά. Θυμάμαι καλά μόνο αυτά που έγιναν από τα 24 και μετά (είμαι 30 τώρα). Η πρώτη μου διάγνωση στα 24 ηταν κατάθλιψη και αγχώδης διαταραχή από ιδιώτη γιατρο. Στα 26 καταθλιπτική συνδρομή με βαρεία διαταραχή προσωπικότητας από δημόσιο νοσοκομείο. Στα 27 μανιοκαταθλιπτική ψυχωση (από την ψυχοθεραπευτριά μου που με ξέρει χρόνια τώρα) και στα 28 ψυχωσική συνδρομή από άλλο ιδιώτη γιατρό. Αυτή η ασυνέπεια οφείλεται στην αδυναμία μου να καταλάβω την ασθενειά και κυρίως τις παραισθήσεις που την συνόδευαν ώστε να μπορώ να τις εκφράσω. Νόμιζα ότι όλοι ακούν τις φωνές και ότι ήμουν φυσιολογικός (αν και ένοιωθα κατι να με βαραίνει), έτσι ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να μπω στον κόπο να μιλήσω για το θέμα αυτό στους διάφορους γιατρούς που με εξέταζαν. Ακόμα νιώθω μπερδεμένος αλλά δεν νομίζω ότι η ταμπέλα προσφέρει σε τίποτα. Και να σκεφτει κσνείς ότι μέχρι τα 26 παρά τις υπερβολές και τις εμμονές μου φαινόμουν φυσιολογικός στους άλλους. Πήρα πολλά λάθος φάρμακα.
03-12-2006, 18:02 #18
Η ταμπέλα προσφέρει
Κι όμως αυτή η ταμπέλα όσο βαριά κι αν είναι για μένα ήταν κάτι το σπουδαίο. Θυμάμαι μάλιστα τότε που ρώτησα τον ψυχίατρό μου αν έχει όνομα αυτό που έχω ύστερα από 2 χρόνια ψυχοθεραπείας (μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί να ρωτήσω και ούτε μου είχε πει) και μου είπε για κυκλοθυμική διαταραχή. Ίσως φαίνεται παράξενο αλλά τότε ξαφνικά άρχισε να ξεδιπλώνεται διαφορετικά όλη αυτή η συμπεριφορά μου στα μάτια μου. Δεν πέρασε καιρός -μόλις 2 μήνες από τότε που ρώτησα πρώτη φορά- και η διάγνωση έγινε μανιοκατάθλιψη (πλέον όμως γνώριζα τη διάγνωση πριν να μου την ανακοινώσει ο γιατρός). Τη λέξη μανιοκατάθλιψη μπορεί να την πέρασα και σε 30 διαφορετικές μηχανές αναζήτησης. Διάβασα αρκετά γι\' αυτήν. Δυστυχώς, όλη αυτή η γνώση που έχω δεν θα με βοηθήσει σε τίποτα όταν πέσω αλλά πραχτικά με έχει βοηθήσει ήδη στο να βάλω κάτω τα πράγματα και να τα κατανοήσω σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτό το υπέρτατο δημιούργημα που λέγεται διαδίκτυο έγινε για μια περίοδο το στήριγμά μου. Με λίγη τύχη και λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό το φόρουμ. Επικοινώνησα με άλλους ανθρώπους. Βοήθησα, βοηθήθηκα. Έδωσα, πήρα. Γέλασα, έκλαψα. Κι όλα αυτά λόγω της ταμπέλας. Διαφορετικά, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Διαφορετικά, μπορεί και να μην ήμουν καλά τώρα.
06-12-2006, 11:52 #19
Παρά την φαρμακευτική αγωγή έχω υποτροπιάσει σε τέτοιο βαθμό (όχι τοσο αλλαγές διάθεσης όσο ψυχωσικά συμπτώματα) ώστε κρίθηκε απαραίτητο να αλλάξω φαρμακα 4 φορές. Τώρα με τα risperdal νιώθω καλύτερα και οι παρενέργιες σιγά σιγά γίνονται ανεκτές. Η ικανότητα μου να εργάζομαι όμως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Επίσης έχασα την ερωτική μου διάθεση. Απλά δεν αισθάνομαι ότι έχω επανέλθει πλήρως. Νοσταλγω τις φάσεις τις μανίας και την ευφορική διάθεση που αυτές φέρνουν. Πολλές φορές έχω έλθει σε πειρασμό να κόψω τα φάρμακα.
08-12-2006, 03:23 #20
σε νιωθω αδερφε difool76 δωστου χρονο εγω μετα απο 15 μηνες κοβω πλεον το ρισπερνταλ και νιωθω να εχω επανελθει τελειως.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)