Results 1 to 10 of 10
Thread: Για όσους έχουν το βιβλίο του ʼτκινς και ξέρουν πέρι της συγκεκριμένης δίαιτας...Βοηθήστε!!!
-
10-01-2007, 13:44 #1
Για όσους έχουν το βιβλίο του ʼτκινς και ξέρουν πέρι της συγκεκριμένης δίαιτας...Βοηθήστε!!!
Παιδιά, S.O.S!!! Πήρα το βιβλίο του ʼτκινς και αποφάσισα να ξεκινήσω τη συγκεκριμένη δίατα!!!
Όμως, πρέπει λέει να παίρνεις και συγκεκριμένες βιταμίνες Atkins Basic #3, Atkins essential oils, καθώς και κάτι άλλες με Q10 και τέτοια.
Αυτά τα παραγγέλνεις απέξω μόνο;;Προσπάθησα, αλλά λέει ότι έχουν εξαντληθεί. Και τώρα εδώ στην Ελλάδα τι παραπλήσιο μπορεί κανείς να βρει;;
Όποιος την έχει κάνει, ας μου συστήσει τις πιο παρόμοιες βιταμίνες ή ένα site που να έχει για να τις παραγγείλω απέξω.
Ευχαριστώ πολύύύύύύύύύύύύύύύ!!!
- 10-01-2007, 16:19 #2
Τις Q10 μαζί με τζίσενγκ μπορείς να τις βρεις άνετα σε κάποιο φαρμακείο,νομίζω.Τώρα τα υπόλοιπα δε γνωρίζω γιατί ακριβώς τ' αναφέρει έτσι.Ίσως είναι κάποιο σύμπλεγμα ή ομάδα βιταμινών που τα έχει ονομάσει έτσι αυτός.
Γενικώς διάβασε αρκετά για την Ατκινς γιατί είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δίαιτα και πρέπει ν' ακολουθείται υπό προϋποθέσεις.
Νομίζω πως υπάρχει και σχετικό,πλήρες,θέμα στο φόρουμ.
10-01-2007, 16:29 #3
Κλεάνθη,
έχω διαβάσει αρκετά για ʼτκινς, το συζήτησα και με το διατροφολόγο μου.
Το Basic 3 λέει ότι είναι μια πολυβιταμίνη με διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μέσα, ενώ το essential oils είναι τα λίπη ωμέγα 3,6 και 9, κάτι τέτοιο λέει, με ιχθυέλαια και διάφορα άλλα. Αν τα ζητήσω έτσι στο φαρμακείο θα ξέρουν να μου συστήσουν κάτι σχετικό;
10-01-2007, 17:52 #4
atkins?
Καλησπέρα και από μένα.
Την στιγμή που απευθήνθηκες σε διατροφολόγο(όπως λές και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητώ) ,δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ψάχνεσαι με βιβλία και συμπληρώματα.Στην τελική μήπως πιάνεσαι λίγο κορόιδο και πληρώνεις τον διατροφολόγο;Να τον κάνεις ,τι; Να σε καθησυχάσει ότι η άτκινς είναι ακίνδυνη για λιγο καιρό; Δεν είναι ,πίστεψέ με.Την στιγμή που τον πληρώνεις για τις γνώσεις τους ας σου διαθέσει όσες έμαθε στο πανεπιστήμιο.Και γιατί να χρειάζόσουν συμπληρώματα ,αν η δίαιτα δεν είναι ελλιπής;
Σωστά σκέφτεσαι.Ναι είναι στερητική ,ναι είναι επικίνδυνη και ναι η εταιριούλα έκτος από το βιβλίο θέλει να προωθήσει και τα συμπληρώματα.Πληρώνεις την εταιρεία γιατι η ελιππής διατα σε κάνει να χρειάζεσαι τα συμπληρώματα.οκ.φαύλος κύκλος.εδώ κάνω στοπ.Αν ωστόσο ,είσαι αποφασισμένη τουλάχιστον πήγαινε και κάνε εξετάσεις (γενική αίματος και μια απλή βιοχημική) για να δείς που είσαι και να το τσεκάρεις πολύ συχνά.
πάντα με καλή διάθεση
fireball
11-01-2007, 14:17 #5
Δεν χρειάζεται να παραγγείλεις απέξω τις βιταμίνες. Στα φαρμακεία θα βρεις πλήθος από πολυβιταμινες ,Ω3-6 και ότι άλλο χρειαστείς.
Υποτίθεται ότι ο διαιτολόγος μπορεί να σε κατατοπίσει σχετικά με αυτό, αν και έχω την αίσθηση ότι κάνεις μάλλον αντίθετα από αυτά που σου λέει ο διαιτολόγος σου γιατί κανένας δεν συστήνει πλέον τέτοιες δίαιτες μια και θεωρούνται ανθυγιεινές
Πάντως θα έχεις αρκετή διψά και λαχτάρα για γλυκό. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη για αυτό που σου λέω πρέπει να έχει σχέση με τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα. Επίσης πρόσεξε το μετά γιατί τα κιλά που θα χάσεις θα τα πάρεις πολύ γρήγορα
11-01-2007, 15:15 #6
Παιδιά σιγά-σιγά, μην βαράτε!
Καταρχήν, δεν έχω λόγο να πω ψέμματα...Ο συγκεκριμένος διατροφολόγος που πάω έχει σπουδάσει έξω, θεωρείται από τους καλύτερους και την παραδέχεται πάρα πολύ τη συγκεκριμένη μέθοδο αδυνατίσματος υπό κάποιες βέβαια προϋποθέσεις που μου έχει επεξηγήσει και σύμφωνα με τις οποίες, όπως με έχει διαβεβαιώσει, τα κιλά διατηρούνται. Όσο για τις βιταμίνες, μου συνέστησε κάποιες, εννοείται. Απλά, επειδή διάβασα και το βιβλίο και επηρεάστηκα από την τόσο συγκεκριμένη σύσταση των βιταμινών που προτείνει ο ίδιος ο ʼτκινς, άνοιξα αυτή την κουβέντα εδώ... Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αμφισβήτησης των λεγομένων μου ή αποθάρρυνσης της προσπάθειας μου.
Φιλιά
10-02-2007, 11:57 #7
Αγαπητη ζουζουνα,
Εκανα Ατκινς με μεγαλη επιτυχια και επειδη ζουσα στην Αμερικη καποιο διαστημα, μου τη ειχε δωσει εκει διατροφολογος. Ειναι αληθεια οτι ειναι επικινδυνη εφοσον ομως δεν τηρεις τις αρχες της διαιτας και δεν ειναι στερητικη απο την στιγμη που σιγα-σιγα προσθετεις στην διατροφη σου ολους εκεινους τους "καλους" υδατανθρακες που στην αρχη σου απαγορευει για να μαθει ο οργανισμος να καιει λιπος αντι για υδατανθρακες.
Στον κυκλο μου υπαρχουν ατομα που κανουν Ατκινς για 4 χρονια και η συγκεκριμενη κοπελα ειχε προβλημα καρδιας και χρειαζοταν δραστικη λυση! Σημερα χαιρει ακρας υγειας και δεν εχει παρει γραμμαριο.
Αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις οτι εχει ομοιοτητες με το LapBand (δαχτυλιο), Herbalife κ.λ.π. που σε αποτρεπει να τρως γλυκακια, σε προτρεπει να τρως πολλες πρωτεινες κλπ. Πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι ενω πολλα φαγητα ειναι νοστιμα ειναι απογορευτικα για οποιαδηποτε διαιτα πως να το κανουμε! Αλλωστε ποιος το λεει οτι δεν θα ξαναφας μακαρονια, ψωμι κ.λ.π? Δεν υπαρχει ποιο επικινδυνο πραγμα απο την αγνοια!
Οσο για τις βιταμινες, ειναι απλο μαρκετινγκ η αναφορα στις συγκεκριμενες για κατοικους του εξωτερικου. Εντος Ελλαδος, μια Centrum πολυβιταμινη κανει ακριβως την ιδια δουλεια.
Καλη επιτυχια και ακολουθα πιστα τις οδηγιες για να μην εχεις προβληματα υγειας οπως αλλωστε σε οτιδηποτε που δεν θα τηρουσες σωστα.
12-02-2007, 09:15 #8
Δεν νομίζω ότι σε ?.βάρεσε κανένας.
Εφόσον έχεις την υποστήριξη φημισμένου διαιτολόγου δεν μένει παρά να προσπαθήσεις. Αφού λες κιόλας ότι σε έχει ενημερώσει για τους κίνδυνους της (κετωση κτλ.) και φαντάζομαι ότι με υποστήριξη και παρακολούθηση δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Τώρα το αν παίρνουμε κιλά μετά από δίαιτα δεν έχει σχέση τόσο με το είδος της δίαιτας που ακολουθήσαμε αλλά με την συντήρηση μετά. Αν μετά πέσει κανείς στα γλυκά για παράδειγμα εεε τότε θα τα πάρει τα κιλά σίγουρα.
Θα χαρώ πάντως να μαθαίνω νέα από την προσπάθεια σου.
Φιλικά
28-02-2007, 10:23 #9
Καλημέρα.......
Το πρόγραμμα αυτής της δίαιτας μήπως είναι εύκολο να μάθω και εγώ..........
01-03-2007, 09:56 #10
Την δίαιτα μπορείς να τη βρεις εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...tid=332&page=2 . Μόνο διάβασε όλες τις δημοσιεύσεις για να έχεις μια πλήρη άποψη.Επίσης καλό είναι να μην την κάνεις μόνη σου,χωρίς τη συμβουλή - υποστήριξη ειδικού, γιατί έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας. Καλή συνέχεια.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή