Πειτε μου καλη αρχη..την χρειαζομαι!!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49
    Αγγελάκι... δεν ακούγεται καθόλου μα καθόλου χαζό. Το καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιος να ντρέπεται να μιλήσει... η ανωνυμία του ίντερνετ και το ότι δεν κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια είναι ώρες ώρες βολικό.

Αλλά με το χαζό μου το μυαλό σκέφτομαι ότι ένας ψυχολόγος/ψυχίατρος θα μπορέσει να σου δώσει πιο δομημένες συμβουλές... και να δει πράγματα που εμείς εδώ δε μπορούμε.
    Μην ντρέπεσαι... δες το σαν μία καταπληκτική ευκαιρία να βγαλεις βάρη από μέσα σου, απ'τις σκέψεις και την ψυχή σου, που σε κρατάνε δέσμια σε καταστάσεις... Θα γίνει κάτι σα την "κολλητή" σου αλλά με σούπερ γνώσεις και ετοιμοπόλεμος να βοηθήσει.
    Ο γιατρός είναι εχέμυθος... ούτε στον άντρα σου θα μιλήσει, ούτε σε κάποιον άλλον.
    Πιστεύω ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα είσαι πιο χαρούμενη και δυναμική στο ρόλο της μανούλας, της συζύγου αλλα κυρίως ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

(αν και να μου έπιτραπεί να πω ότι εγώ εμπιστεύομαι πιο πολύ ψυχιάτρους, παρά ψυχολόγους. Προτιμώ τον άνθρωπο που έχει σπουδάσει 6 χρόνια ιατρική και μετά πήρε ειδικότητα ψυχιάτρου, παρά κάποιον που πήγε σε ιδιωτική σχολή και σε 2 χρόνια τελείωσε. Κακώς ο ψυχίατρος συνδέεται με άσχημες καταστάσεις.)
    (δεν αμφιβάλλω με τα παραπάνω ότι όπως υπάρχουν κακοί ψυχίατροι, έτσι υπάρχουν και ταλαντούχοι ψυχολόγοι, απλώς είναι μια προσωπική εκτίμηση δίχως να θέλω να προσβάλλω κάποιον.)

Senior Member
    Kyveli,
    επέτρεψε μου να υπερασπιστώ την..επιστήμη μου!
    Οι Ψυχολόγοι αποφοιτούν από πανεπιστημιακή σχολή, τετραετούς φοίτησης. Ακολουθεί -για όσους επιλέξουν να γίνουν ψυχοθεραπευτές- 2ετής ή 3ετής εκαπίδευση σε κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής αποτελούν ψυχικές διαταραχές και η θεραπεία τους γίνεται κατά βάση ψυχοθεραπευτικά.
    Από τους ψυχιάτρους, ένα 3-7% μόνο έχει σχετική ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση. Πάρα πολύ συχνά, η σχετική ταμπέλα έξω από το ιατρείο, είναι δυστυχώς παραπλανητική και οφείλεται στην απουσία ελεγκτικών μηχανισμών από το ελληνικό κράτος.

Η μέθοδος των Ψυχιάτρων στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής, είναι κατά κανόνα η φαρμακευτική αντιμετώπιση και συνήθως με χορήγηση αντικαταθλιπτικών (πχ λαντόζ)
    Αυτό που με λυπεί, είναι ότι η μέθοδος αυτή
    1. θεωρείται τα τελευταία χρόνια ξεπερασμένη και με πρόσκαιρα μόνο αποτελέσματα
    2. κρύβει μερικούς κινδύνους, ειδικά αν δεν συνδυαστεί με συνεργασία ψυχολόγου για την ψυχολογική υποστήριξη του ατόμου.

Αυτά εν ολίγεις και με κάθε φιλικη πρόθεση.

Senior Member
    NIDO φυσικα και πρεπει να υπερασπιστεισ την επιστημη σου αλλα ειλικρινα πιστευεισ οτι μπορει να αντιμετωπιστει η ψυχογενησ βουλιμια χωρισ τα ladose?τα εχω παρει και με βοηθησαν να κοψω τουσ εμετουσ{ψυχιατροσ}και τωρα προσπαθω να περιορισω τισ τασεισ υπερφαγιασ{ψυχολογοσ}για μενα αυτη ειναι η σωστη σειρα για βουλιμικουσ...απαντησε μου αν μπορεισ σε παρακαλω

Senior Member
    Katerina,
    όταν μιλούμε για ψυχογενή βουλιμία χωρίς επιπλοκές όπως πχ μια κατάθλιψη ή κάποια άλλη διαταραχή, τότε η ενδεδειγμένη θεραπεία επιλογής είναι η ψυχοθεραπεία.
    Τα ladosse βοηθούν πρόσκαιρα, δίνουν ένα πρώτο σπρώξιμο αλλά κατά κάποιο τρόπο, κουκουλώνουν το πρόβλημα γιατί ως χημεία, παρεμβαίνουν στον οργανισμό χωρίς ωστόσο να μπορούν να παρέμβουν στο "σύστημα σκέψης" του βουλιμικού ανθρώπου.
    Ωστόσο, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν ανταποκρίνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο σε μια θεραπεία.
    Σε άλλους ταιριάζει καλύτερα η φαρμακοθεραπεία και σε άλλους η ψυχοθεραπεία.
    Μια μικρή μεριδφα ανθρώπων, έχει βοηθηθεί και με εναλλακτικές θεραπείες.

Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω θέμα όπου συζητούμε για τα αντικαταθλιπτικά.
    Εχω γράψει ένα αναλυτικό μήνυμα στην παρακάτω συζητηση, οπότε να μην το κοπιάρω και εδώ.
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=612#pid9174

Senior Member
    Αγγελακι, μη χανεις το κουραγιο σου, οπωσδήποτε θα ξεκολλησεις αργα η γρηγορα, και μη ξεχνας, οτι εισαι ηδη στη μεση.
    ακομα και να επιβραδυνεις, στο τελος θα τα καταφερεις.
    αλλα μιας και ηδη ξερεις οτι ειχες προβλημα με τον θυρεοειδη σου στο παρελθον, θα εκανες πολυ καλα να το ξανακοιταξεις μηπως φταιει αυτο για το κολλημα...
    οσο για τα 400γρ. τη βδομαδα, σε πληροφορω οτι ειναι μια ΠΑΡΑ πολυ καλη απωλεια για τα λιγα κιλα που θες να χασεις..ειδικα αν ειναι σταθερα..
    υπομονη!

Παιδια σας ευχαριστω ολους σας παρα πολυ για την συμπαρασταση !!! Μου δινετε πραγματικα κουραγιο!

2sweet2b4go10 δεν ειναι λιγα τα κιλα που θελω να χασω απλα για να μου ρχεται καλυτερα τα εχω χωρισει σε 10αδες ! Συνολικα θελω να χασω γυρω στα 30 κιλα.Κι εχω χασει μονο τα μισα της πρωτης δεκαδας σε διαστημα 2 μηνων

nido ευχαριστώ πολύ για τις διευκρυνίσεις... Μάλλον λοιπόν σας είχα αδικήσει! (πέρα από τις φιλοσοφικές σχολές με τμήματα ψυχολογίας, καθώς και Πάντειο, είχα την εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποιες ιδιωτικές σχολές που με 2-3 χρόνια επίσης σπουδάζεις το ίδιο.)
    Επίσης, ναι όντως πολλοί ψυχίατροι "προσπερνούν" το θεραπευτικό στάδιο της ψυχοθεραπείας και προσφεύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές, δυστυχώς.

Αγγελάκι μήπως ήρθε καιρός να αλλάξεις την "υπογραφή" σου "έκανα δίαιτα 15μέρες και έχασα 15μέρες"??? Πολύ απαισιόδοξο είναι βρε παιδάκι μου!

Αργά και σταθερά! μην απογοητεύεσαι... και εκείνον τον καλό άνθρωπο που θα του ανοίξεις την ψυχή σου και θα σε βοηθήσει μην παραβλέψεις να τον επισκεπτείς... θα σε βοηθήσει και θα σου συμπαρασταθεί.

Senior Member
    δηλαδη πρεπει να εχω σιγουρο οτι θα ξανακυλησω στον εμετο καποια στιγμη στο μελλον?ειναι προσκαιρο....ξενερωσα τωρα...

Παιδια Γεια σας !! Τι κανετε ??? Πως τα πατε με τις διαιτες σας ?

Λοιπον την διαιτα μου μεχρι στιγμης την κανω πολυ καλα!! Κατα ενα 85% την εχω ακολουθησει το υπολοιπο 15% που μου εχω ξεφυγει ειναι με λιγο παραπανω φαγητο απο αυτο που λεει η διαιτα μου πχ. μια φετα ψωμι παραπανω ή μισο φλυτζανι μακαρονια ή μια φετα τυρι.
    Καταφερα επισης να μην ζυγιστω καθολου αυτη την βδομαδα !! Δεν σας κρυβω ομως οτι το σκεφτομουν !
    Αυριο εχω ραντεβου με την διαιτολογο.Εχω πολυ μεγαλη αγωνια να δω τι εκανα κι ποσο εχασα.
    Μακαρι βρε παιδια να εχω χασει γιατι αν δεν εχασα θα απογοητευτω παρα πολυ κι ποσο θα αντεξω ετσι θα με παρει η κατω βολτα κι θα σταματησω...

Junior Member
    Aggelaki,
    επειδη υπαρξα σε παρομοια θεση με σενα ( ο γιος μου ειναι 3 ετων), τα περισσοτερα κιλα τα πηρα τα τελευταια χρονια που κλειστηκα μεσα στο σπιτι οπου τα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο ροδινα οσο δειχνουν στις αμερικανικες ταινιες.
    Τους τελευταιους μηνες εχω ξεκινησει ψυχοθεραπεια και με εχει βοηθησει παρα πολυ ωστε να αρχιζω να βαζω τα πραγματα σε μια σειρα. Βεβαια εχω ακομα δρομο μπροστα μου.
    Αggelaki, σε παρακαλω κανε κατι για τον εαυτο σου. Μην τον αφησεις ουτε για το μωρο σου ουτε για τον αντρα σου ουτε για κανεναν. Μην κανεις τα δικα μου λαθη.
    Ειμαι εδω για οτιδηποτε χρειαστεις αν μπορω να βοηθησω σε κατι.
    Νατασσα

Γεια σας !!
    Σημερα ειχα ζυγισμα! Πηγα σχετικα καλα.Εχασα 800γρ. Ξερω ειναι λιγα αλλα απο το τιποτα παιδια μου φαινηκε πολυ καλο!!
    Στο μεταξυ να σας ρωτησω κατι..υπαρχει περιπτωση βρε παιδια να χανει η ζυγαρια της διαιτολογου ή να κλεβει ?? Μου φαινεται λιγο απιθανο να χανει η δικη μου ειναι σχετικα καινουργια.
    Οταν ξεκινα την διαιτα ζυγιζομουν πρωτα με την δικη μου κι αμεσως μετα με την δικη της κι δεν υπηρχε διαφορα..τωρα εχει φτασει να εχει σχεδον 1,5 κιλο διαφορα η δικη μου.Αυτο γινεται τις τελευταιες βδομαδες..
    Την Προ περασμενη βδομαδα η δικη μου με εδειχνε 103,9- Την περασμενη το ιδιο 103,9 -Αυτη την βδομαδα 101,9.
    Την Προ περασμενη βδομαδα η δικη της με εδειχνε 105,3 -Την περασμενη το ιδιο 105,3-Αυτη την βδομαδα 104,5.
    Βγαζετε καμια ακρη ?
    Ξερεις κανεις πως μπορω να τσεκαρω την δικη μου ?

ΝΑΤΙΑV σε ευχαριστω παρα πολυ.Η αληθεια ειναι πως ναι χρειαζομαι ψυχοθεραπεια κι συμπαρασταση.Μου κανει καλο να μιλαω κι να με βοηθανε.Σε ευχαριστω κι παλι!!

Senior Member
    Koίτα και η δική μου ζυγαριά είχε διαφωνίες με την ζυγαριά της διαιτολόγου μου. Αλλά πολύ απλά έγω ζυγίζομαι πρωί, πριν το πρωινό και μόνο με τα εσώρουχα ενώ στη διαιτολόγο ντυμένη, φαγωμένη (μετά το πρωινό) και μεσημέρι... οπότε εμένα μου φαίνεται λογικό

Senior Member
    Αααα! Και 800 gr είναι super. Αν σκεφτείς ότι ο στόχος των διαιτολόγων για ασφαλές, μόνιμο και υγιές αδυνάτισμα είναι 1 κιλό την εβδομάδα μέσο όρο 200gr δεν σε βγάζουν εκτός στόχου και αυτού του τύπου η απώλεια είναι και αυτή που σε προφυλάσει από το να ξαναπάρεις

Ελπιδα μου ζυγιζομαι την ιδια ωρα κι με τα ιδια ρουχα! Η διαιτολογος ειναι απεναντι απο το σπιτι μου.Οποτε ζυγιζομαι κι φευγω αμεσως και σε 5 λεπτα ζυγιζομαι στη δικη της.

Ναι δεν λεω καλα ειναι τα 800γρ αλλα μου βγαινει η ψυχη για να τα χασω!!Κι σε σχεση με αυτα που τρωω η διαιτολογος μου περιμενε παραπανω να χασω.

Senior Member
    gggelaki που εισαι?
    Χαθηκες!!!!
    Πως παει η διαιτολογος και η διαιτα?
    Στειλε κανενα μυνημα να δουμε πως πας και εαν εισαι καλα!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast