Results 1 to 15 of 57
Thread: Oi teleutaies stagones elpidas
-
07-03-2007, 14:01 #1
Oi teleutaies stagones elpidas
Sas euxaristw olous pou uparxete!
Anakalupsa to site sxedon 1 mina prin se mia prospatheia autotherapeias kai omologw oti me boithate para polu mono kai mono diabazontas sas.
Mou itan duskolo na apofasisw na grapsw to problima mou dioti kathe fora pou to epixeirousa me pairnan ta klamata kai den mporousa na to kanw parousia twn paidiwn mou i twn synergatwn mou. Simera pira tin apofasi telos pantwn.
Eimai 38 xronwn, xwrismeni me 2 paidia kai exw mia polu kali sxesi ta teleytaia 3 xronia.
Eimai 1.65 kai 76.6 kila.
Ypirksa kai mallon sunithizw na uparxw boulimiki alla kata periodous.
Apo tote pou thumamai ton eauto mou (10 xronwn) kanw monimws diaites kai panta eixa parapanw kila.
Gymnazomai kai gymnazomoun panta polu.
Pisteuw akradanta oti i oli mou zwi tha itan teleiws diaforetiki ean imoun adunati kai thelw na ksefortwthw epitelous ta 14 pia kila pou me enoxloun kai den me afinoun na zisw.
Ta teleytaia 3 xronia kanw diaites me ti boitheia diaforwn diaitologwn kai enw akolouthw to programma epakribws den xanw grammario. Meta apo 4 mines me ton kathe diaitologo, opou den eixa xasei tipota (exw kanei kai eksetaseis thuroidous kai metabolismou kai einai kati parapanw apo "tzami" ola) kaneis tous den iksere na mou pei giati den xanw kai malista tsantizontousan giati egw apogoiteuomoun kai ebaza ta klamata sto grafeio tous. Etsi stamatousa.
O logos pou xreiazomai tin sumparastasi sas kai ti boitheia sas einai oti prosfata (prin 2 mines) arxisa na suneiditopoiw oti to problima prepei na einai kathara psyxologiko kai oxi swmatiko. 1 Flebari ksekinisa pali moni mou diaita thermidwn kai prospathw na sumperiferomai ston eauto mou me agapi kai upomoni para na ton mallwna kai na ton maxomai. Hmoun 77,8 kg kai se 3 meres egina 76,6 apo tote mexri kai simera synexizw kai to mono pou katwrthwsa einai na ftasw mexri xtes 75,8 kg. Simera pou zugistika imoun 76,6 xwris na exw kanei kamia atasthalia. Arxise na me pianei panikos kai prospathw mesw autou tou grammatos na diaxeiristw tin krisi kai na min ksespasw se boulimika epeisodia pali.
Kai erwtw, Einai dunaton enas anthrwpos tis ilikias mou me entoni drasthriotita (athloumai kai douleuw olimeris) pou sumfwna me iatrika tests xreiazomai 2240 thermides tin imera gia na suntirithw, na trww katw apo 1000 thermides imerisiws edw kai 5 bdomades, na exw xasei mono 1 kilo???
Giati mou sumbainei auto??? Ti na kanw???
Saw euxaristw polu!!!
Euxomai ta kalutera se olous sas.
(Ouf!! Den itan telika toso duskolo na grapseis to problima sou...)
- 07-03-2007, 19:36 #2
apo ton tropo poy grafeis katalavainw oti xeirizesai to 8ema me poly agxos glykia m..san emena kai san toys perissoteroys edw mesa...oloi omoiopa8eis..den afhneis ton eayto soy na hsyxasei kai na ferei eis peras mia prospa8eia..parallhla to 8ewreis toso aparaithto...ayto einai to la8os mas...oti 8ewroyme pws h zwh mas 8a ginei poly poly kalyterh an adynatisoyme...to 8ewroyme dhladh akrws aparaithto..ayth h emmonh mas ginetai agxos kai giayto den mporoyme na xasoyme...8ewroyme oti h zwh mas 8a nai wraia mono an adynatisoyme, anavaloyme pragmata gia otan 8a xasoyme varos, anavaloyme thn zwh mas gia otan 8a maste leptoi oysiastika...to 8ema einai na xaseis varos kai na eisai kala h na xaseis varos kai na xaneis kai thn zwh soy parallhla??..kseroyme oloi thn apanthsh..apla se stimges adynamias kai sygxyshs, den thn vlepoyme..den thn anagnwrizoyme kai oyte kan prospa8oyme an allaksoyme ayth thn katastash..exw kanei apeires diaites kai oles sxedon apotygxanoyn patagwdws...pote den ka8hsa na anarwth8w to giati symvainei ayto...apla synexiza ma agkomaxw na kanw diaites anti na dw tn aitia ths apotyxias moy...enas einai o logos...8ewrw toso aparaithto to na ginw adynath poy katalhgw na ksexnaw poia eimai...kai ayto einai poly sovaro..skepsoy hsyxa giati 8es na xaseis varos..gia sena h gia toys alloys??...? pragmatika anarwthsoy to ayto..giati an h8eles na xaseis gia sena toso poly, 8a ta xes kataferei...kane mia prospa8eia me thn ypodeiksh diaiologoy kai ola 8a pane kala mono an milhseis m sena kai katalhkseis sto ti 8es pragmatika...pistepse ston eayto soy...eimai sigoyrh pws 8a ta katafereis...oloi exoyme thn dynamh arkei na 8eloyme...kalh synexeia..!...(ksexna diaites me 8ermides k.t.l, phgaine se kapoion diaitologo poy 8a soy enepneysei empistosynh)..filika, free!
07-03-2007, 20:05 #3
Free, s'euxaristw polu pou mou apantises.... kai perissotero se euxaristw pou me katalabaineis...
Den kserw ton tropo na milisw me ton eauto mou kai na kataliksw sto ti thelw poso mallon na pistepsw s'auton...
Pisteuw pws thelw na adunatisw dioti etsi tha ginei i zwi mou omorfoteri... den tha mou apagoreuontai pragmata opws eipes... opws o xoros gia paradeigma pou agapw... kai diafora alla.... Mallon thelw na to kanw gia tous allous... gia na papsoun na me blepoun etsi... Tha stamatisoun ta kathimerina sxolia gia to baros mou kai gia to an kanw diaita pali... k.a. pou profanws ta ksereis.
Den thelw na paw se diaitologo pali... den pisteuw pws tha me boithisei... Oi perissoteroi apo autous den exoun idea apo psyxologia kai den gnwrizoun pws na xeiristoun atoma pou exoun apogoiteutei kai xreiazontai ena xeri boitheias...
S'euxaristw gia ola, free.
07-03-2007, 21:54 #4
RedCircle, καλώς μας ήλθες.
θερμή παράκληση, μη χρησιμοποείτε greeklish σε αυτό το φόρουμ.
Είναι δυσκολοδιάβαστα και καθιστούν αδύνατη την αναζήτηση του θέματος από οποιονδήποτε επισκέπτη.
08-03-2007, 08:04 #5
Καλημέρα RedCircle και καλώς ήρθες κοντά μας.
Είμαι κι εγώ χωρισμένη μητέρα 41 ετών, με τις ίδιες αγωνίες που διακρίνουν και σένα.
Έχω αναγάγει κι εγώ τη ζυγαριά και την καθημερινή της ένδειξη σε παράγοντα που ρυθμίζει την υπόλοιπη ημέρα μου.
Κατέβηκε έστω και λίγο? Όλα καλά σήμερα, είμαι δυνατή και αυτοελεγχόμενη.
Παρέμεινε στα ίδια με χθες? Αυτοεκτίμηση στο ναδίρ. Δεν προσπάθησες όσο έπρεπε, ντροπή σου.
Ανέβηκε παραδόξως λίγο? Ποια κατάρα με κυνηγάει τέλος πάντων? Και να πεινάω και να μη χάνω? Είμαι μια αποτυχία.
Συμβουλές δεν περισσεύουν. Στέρεψαν πια. Μόνο τεχνάσματα και πιθανά σενάρια επινοώ πλέον.
Μήπως, λοιπόν, το ότι δεν έχεις χάσει βάρος -ή το βάρος που ανέμενες- (παρά την υποθερμιδική διατροφή σου & την καθημερινή άσκηση) οφείλεται σε κατακράτηση υγρών?
Μήπως πλησιάζουν οι "δύσκολες" ημέρες του μήνα, γεγονός που συνεπακόλουθα αυξάνει το βάρος σου?
Μήπως ο μεταβολισμός σου έχει πέσει σε λήθαργο, λόγω της ελλειπούς διατροφής σου?
Μήπως η συχνή άσκηση που κάνεις οδηγεί σε ανάπτυξη μυϊκού ιστού και άρα, αυτό που θεωρείς ως μη-απώλεια βάρους είναι στην ουσία όχι λίπος/πάχος αλλά μυϊκή μάζα?
Εύχομαι όλα να είναι καλύτερα για σένα τις επόμενες ημέρες...
08-03-2007, 12:09 #6
Καλημέρα Μαρία (η "Γειά σου Μαρία" σαν πιο επίκαιρο :) )
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου....
Η ψυχολογία μου είναι ακριβώς όπως περίγραψες και την δική σου...
Όσο για τα πιθανά σενάρια:
Κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι. Όταν ακολουθούσα μια δίαιτα + γυμναστική από ένα διατροφικό κέντρο (το RSTS) μετά από 4 μήνες είχα χάσει (κατά τισ μετρήσεις τους) 7 κιλά λίπους αλλά η ζυγαριά εδειχνε ακριβώς τα ίδια και τα ρούχα μου δεν έδειχναν να μου είναι πιο χαλαρά. Όταν τους ρώτησα μου είπαν ότί είχαν κατακρατήσει υγρά + αυξήσει μυικό ιστό σε συνολο 7 κιλά. Τους εξήγησα ότι δεν με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω το λίπος με υγρά και μυικό ιστό και εξωτερικά να φαίνομαι ακριβώς ίδια και παραξηγήθηκαν που δεν είμαι ευχαριστημένη. Γι' αυτό και σταμάτησα.
Οι δύσκολες μέρες δεν πλησιάζουν και ξέρω ότι μόλις πλησιάσουν θα πάρς το κιλό που με τόσο κόπο έχασα και θα το ξαναχάσω μόλις φύγουν οι δύσκολες μέρες.
Ο μεταβολισμός μου είναι σούπερ, όπως με έχουν μετρήσει. Καίω 1450 θερμίδες στην ηρεμία.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο οργανισμός μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι υποτρέφεται και δεν πάει να καταναλώσει κάτι από πάνω μου. Γι' αυτό σκέπτομαι ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και ο οργανισμός αποθηκεύει το οτιδήποτε για να αμυνθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω. Υπομονή ίσως? Ίσως μετά από κάποιους μήνες να καταλάβει ότι πρέπει να καταναλώσει κάτι....
Εσύ τι κάνεις? Πως το αντιμετωπίζεις? Το αντιμετωπίζεις ή ίσως πρέπει να αποδεχτούμε ότι έτσι θα είμαστε για πάντα και να πάψουμε να ασχολούμαστε? Και να διαχειριστούμε κάπως τα βουλιμικά μας επεισόδια....
Αλλά πάλι, έτσι εγώ δεν θα μπορώ να κάνω αθλητικό χορό (να είμαι η χορεύτρια βόδα που όλοι θα μου λένε εμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να κάνω και λίγο δίαιτα... και τέτοια...
Και δεν θα μπορώ να φοράω τα ρούχα που θέλω και μου αρέσουν... Και θα ακούω σχόλια από τον πωλητή ρούχων "Πως άφησες ρε κοπέλα μου τον εαυτό σου κι έγινε έτσι??" (τον έβρισα βέβαια μετά από αυτό, εννοείται)
Και γενικά θα αισθάνομαι άσχημα και δεν θα κοιτάζομαι στον καθρέπτη...
Και τα χρόνια περνούν... Και οι ίδιες αυτές σκέψεις που έκανα από 15 χρονών με την ελπίδα ότι "φέτος θα αδυνατήσω επιτέλους" μέρα με τη μέρα ξημέρωσε και είμαι κοντά 40...
Εσύ τι σκεπτεσαι για σενα?
Φιλιά πολλά....
08-03-2007, 12:10 #7
Προς nipo....
Ευχαριστώ για την υπόδειξη nipo...
Το διόρθωσα....
08-03-2007, 13:23 #8
Originally posted by RedCircle
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο οργανισμός μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι υποτρέφεται και δεν πάει να καταναλώσει κάτι από πάνω μου.
08-03-2007, 14:00 #9
Έχει απόλυτο δίκιο η Ελπίδα.
Αυτό που κάνω εγώ RedCircle μου, είναι να πεισμώνω ακόμα περισσότερο.
Να πηγαίνω ακόμα πιο κόντρα στον ίδιο μου τον εαυτό. Να τον οδηγώ σε fasting. Πότε επιτυχημένα (η ζυγαριά πέφτει) πότε χωρίς νόημα (η ίδια ένδειξη κάθε πρωί, για μέρες κι εγώ να τρελαίνομαι).
Σήμερα ετοίμασα και μια νέα κατάσταση 50 οδηγιών προς τον εαυτό μου (ας είναι καλά τα sites των anorexics..).
Να την αναρτήσω εκεί στην κουζίνα, ελπίζοντας να μην "παρεκλίνω" της πορείας μου, να με πειθαναγκάσω, να αυτοελεγχθώ πλήρως...
Τι κατάντια θεέ μου...
08-03-2007, 20:03 #10
Μαράκι, κι εγώ έχω επιχειρήσει στο παρελθόν να ακολουθήσω τέτοιου είδους οδηγίες (προφανώς αναφέρεσαι στα sites pro-ana) και, πίστεψέ με, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να κάνεις όχι μόνο για τον οργανισμό σου αλλά και για την ψυχική σου υγεία, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πιέζεσαι περισσότερο με αποτέλεσμα να οδηγείσαι σε καινούργια βουλιμικά επεισόδια. Τουλάχιστον σε μένα αυτό συνέβη. Θυμάμαι αυτά που διάβαζα στις σελίδες αυτές και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποτε ήθελα να τα κάνω τρόπο ζωής: "Όταν αισθάνεσαι ότι κοντεύεις να λιποθυμήσεις, αυτό σημαίνει ότι πλησιάζεις στον σκοπό σου", "κανένα φαγητό δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο η αίσθηση του να φαίνονται τα κόκκαλά σου" και άλλα τέτοια ευχάριστα...
08-03-2007, 22:41 #11
Φίλοι μου σας ευχαριστω για αλλη μια φορά...
Για την elpida:
Ελπίδα μου ναι... το πιστευω κι εγω αυτό. Σίγουρα μετά από τοσα χρόνια καταπίεσης ο οργανισμός μας θα πρέπει να έχει φοβηθεί πάρα πολύ ώστε κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να κρατηθεί και να επιβιώσει σε μια ακόμα μελλοντική καταπίεση. Όμως τι πρέπει να κάνουμε? Έχω ακολουθήσει και δίαιτες από διαιτολόγους με τις σωστές θερμίδες και τίποτα δεν έγινε....
(και κάτι άσχετο... πως έβαλες την μπάρα κάτω από το ποστ σου με τα κιλά? αυτό με το γουρουνάκι)
Για τη Μαρία:
Μαράκι είσαι καταπληκτικό άτομο... Επισκέφτηκα το site σου... Είναι υπέροχο! Μπράβο σου...
Σου έχω απαντήσει και σε άλλο σου ποστ (εγώ κι εγώ τετ-α τετ)
Για τη smoke08:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Μόνο που δεν μπορώ να καταφέρω να μην πιέζομαι και να μην τα βάζω με τον εαυτό μου... Ενεργώ όπως η Μαρία ακριβώς...
Φιλάκια σε όλους σας.....
09-03-2007, 15:56 #12
Αν κάνεις κλικ πάνω στην μπάρα θα σε πάει στο www.3fatchicks.com στο link που φτιάχνουν τις μπάρες. όταν όλοκληρώσεις την μπάρα αντέγραψε τον κωδικό bb, πήγαινε στις επιλογές (πάνω αριστερά), επεξεργασία προφίλ και κάντο επικόλληση στην υπογραφή
09-03-2007, 16:06 #13
Θένξ Ελπίδα....
Θα το προσπαθήσω.....
Φιλάκια
09-03-2007, 16:07 #14
Τι μπορείς να κάνεις, πρέπει να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου. Βάλε λίγο παραπάνω άσκηση στην ζωή σου και προσπάθησε να μην παίρνεις πολύ λίγες θερμίδες. Η γυμναστική ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κατά ΄περίπου 20%. Αλλά το φαγητό με προσοχή, γιατί η πρώτη αντίδραση του οργανισμού θα είναι να αποθηκεύσει λίπος μέχρι την επόμενη κρίση. Δοκίμασε τροφές με ελάχιστο λίπος και πολλές ίνες. Αγγούρια, καρότα, μοσχαράκι ψητό, ξυνόμηλα και δοκίμασε να τρως κάθε 3 ώρες. Απο λίγο.
Αν αλλάξεις το πρόγραμμα της γυμναστικής που κάνεις (ειναι πολύ πιθανό να έχει συνηθήσει το σώμα σου και να του είναι πιο εύκολο το πρόγραμμα αυτό αν το κάνεις πολύ καιρό και έτσι να κάνει λιγότερες καύσεις) και μοιράσεις το διαιτολόγιο που σου έχουν δώσει σε 3ώρα μέσα στην ημέρα πιστεύω ότι μπορείς να δεις διαφορά. Αν μειώσεις αυτά που τρως μην κάνεις δραματικές μειώσεις γιατί αυξάνεις τις πιθανότητες για κάποιο βουλιμικό επεισόδιο.
Και εξαφάνισε τους πειρασμούς από το σπίτι. Με το παιδί φαντάζομαι ότι το σπίτι θα είναι πνιγμένο στις σοκολατίτσες τα φρουτένια γιαουρτάκια και τις κρέμες και τα γαριδάκια. Αν θέλει κάτι το παιδί να του το παίρνεις εκείνη την ώρα 1 μόνο και να το τρώει. Έτσι και δεν θα τα έχεις στο σπίτι να σε φωνάζουν στις δύσκολες στιγμές και θα ασκείσαι και λίγο παραπάνω κάθε φορά που θα πηγαίνεται στο περίπτερο.
Υ.Γ. Δεν είμαι ειδικός, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Είναι η άποψη μου, φιλικές συμβουλές.
09-03-2007, 16:29 #15
Ευχαριστώ Ελπίδα για όλα....
Θα δοκιμάσω να κάνω μια μικρή μεταβολή στον τρόπο που έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου...
Όσο για τα παιδια... έχεις δίκιο... Ασε που τα έχω ταράξει στα διαίτης... Φτιάχνω πολλά πράγματα και έχω γίνει εξπέρ σε νόστιμα φαγητά με πολύ λίγες θερμίδες... Μέχρι και γλυκό έχω επινοήσει που και τρώγεται και έχει μόνο 100 θερμίδες το κομμάτι...
Προσπαθώ βέβαια όσο μπορώ να μην τους μεταδίδω το αγχος μου διότι θα καταλήξουν σαν εμένα...
Νομίζω βέβαια (ας μην κοροιδευόμαστε...) ότι ξέρουν πως η μαμά έχει κόλημα στον εγκέφαλο και δεν είναι νορμάλ όπως τους άλλους γι' αυτό και δεν δέχεται να δοκιμάσει έστω και λίγο από το παγωτό τους ή το κρουασάν τους... Τα φοβάται μάλλον... Ασε που τα φαγητά της μαμάς δεν πρέπει να τα αγκίζουμε διότι τι άλλο έχει να φάει η καημένη....
Φιλακια...
(να δω αν πετυχα και την μπάρα μου...!!)
Le Meilleur Complément Pour Hommes en 2025 ?(Retour) ???? |...
30-06-2025, 13:49 in Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα