Results 631 to 645 of 739
Thread: ΕΙΜΑΙ Ο/Η ... ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!!
-
15-12-2008, 20:16 #631
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις συμβουλές! Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας!
Όντως ένας ψυχολόγος ίσως να μπορούσε να βοηθήσει μιας και είναι πολλά τα προβληματάκια γύρω από αυτό το θέμα (φοβερές ανασφάλειες, μια σχετική έλλειψη αυτοεκτίμησης, μεγάλες διακυμάνσεις στη διάθεση και άλλα πολλά...). Έχω κι ένα θέμα με το αλκοόλ, δηλαδή χρειάζομαι ένα δυο ποτάκια το βραδάκι σπίτι για να χαλαρώσω, χώρια από τα ποτά του σαββατοκύριακου, κι αυτό επιβαρύνει την όλη ιστορία του βάρους...
- 15-12-2008, 21:08 #632
Νομίζω ότι 1-2 ποτηράκια κρασιού τη μέρα είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια της μεσογειακής διατροφής και μάλιστα κάνουν και καλό. Ειδικότερα το κόκκινο κρασί.
16-12-2008, 07:17 #633
άλλη μια μέρα που είμαι καλά και ολοένα και πιο αισιόδοξη. Το ποτό το έχω κόψει εδώ και κανα μήνα (έπινα όσο κι εσύ το βράδυ και υποθέτω και για τους ίδιους λόγους). Για τις γυναίκες τα 2 ποτήρια την ημέρα είναι πολύ. Νομίζω πως ειναι 2-3 τη βδομάδα φυσιολογικό. Και το έκοψα με τη βοήθεια της γυμναστικής. Μαζί με τον ιδρώτα ένιωθα ότι έφευγαν τα άγχη μου, ο θυμός, οι ανασφάλειες.
Τώρα, όσο κι αν φαίνεται ότι απέχω από το στόχο μου, θεωρώ ότι είμαι καλά. Δεν ντρέπομαι πια για τα κιλά μου, δεν ντρέπομαι να πω ότι προσέχω τη διατροφή μου και όχι ούτε το κωλογλυκάκι θα πάρω από ντροπή, ούτε θα φάω την πίτσα άμα δεν τη θέλω. Δεν ξέρω αν το έχει νιώσει κανείς αλλά ντρεπόμουν να πω ότι προσέχω τη διατροφή μου επειδή είχα παραπανίσια κιλά! Λες και μόνο οι αδύνατες έχουν δικαίωμα στη διαιτα! Όπως και να χει άλλη μια μέρα χωρίς βουλημικό- άλλη μια κερδισμένη μέρα.
Παρατήρησα και το εξής: χτες κατά τις 12 θεώρησα ότι έπρεπε να φάω το δεκατιανό μου. Αφού είμαι εκτός Αθηνών, είπα να φάω ένα τοστάκι. Μόλις το έφαγα ένιωθα σαν να ήθελα άλλα 5 για να χορτάσω! Και πραγματικά έτσι είμαι, θέλω μεγάλες ποσότητες για να αισθανθώ κορεσμό. Αλλά αν το αγνοήσω για 10-15 λεπτά τότε και μόνο τότε νώθω τον κορεσμό.
Μια νέα μέρα ξεκινά! Καλημέρα σε όλους!
16-12-2008, 08:41 #634
Συγχαρητήρια device! Λοιπόν εχτές έφαγα προσεκτικά (αν και λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό) και ήπια μόνο δυο ποτηράκια κρασί με σόδα. Αποφάσισα να σταματήσω να πίνω αν δεν είναι μια εξαιρετική περίσταση για ένα (δηλ αν δεν είμαι έξω, αν δεν είμαι με φίλους ή με τον καλό μου και περνάω καλά). Βέβαια έρχονται δύσκολες μέρες ενόψει γιορτών...
16-12-2008, 09:11 #635
εγω εχω σταματησει να πινω εντελως
γιατι το ενα εφερνε τ αλλο και κατεληγα να εγω πιει τ αντερα μου
16-12-2008, 20:33 #636
Βασικά εγώ δεν πίνω πολύ. Πίνω όταν βγαίνω δηλ. 3-4 φορές την εβδομάδα από ένα ποτήρι κρασί. Απλά νομίζω ότι τελικά το αλκοολ φέρνει λιγούρα αν δεν έχεις φάει πριν.
16-12-2008, 20:44 #637
Originally posted by dolphin
Απλά νομίζω ότι τελικά το αλκοολ φέρνει λιγούρα αν δεν έχεις φάει πριν.
17-12-2008, 01:00 #638
Originally posted by device
Παρατήρησα και το εξής: χτες κατά τις 12 θεώρησα ότι έπρεπε να φάω το δεκατιανό μου. Αφού είμαι εκτός Αθηνών, είπα να φάω ένα τοστάκι. Μόλις το έφαγα ένιωθα σαν να ήθελα άλλα 5 για να χορτάσω! Και πραγματικά έτσι είμαι, θέλω μεγάλες ποσότητες για να αισθανθώ κορεσμό. Αλλά αν το αγνοήσω για 10-15 λεπτά τότε και μόνο τότε νώθω τον κορεσμό.
αλλά εμείς εντωμεταξύ συνεχίζουμε το φαγητό μας,λαμβάνοντας έτσι περιττές θερμίδες...
Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι γιατροί συνιστούν να μασάμε πολλές φορές κάθε μπουκιά
ώστε να καθυστερούμε χρονικά τη διαδικασία του φαγητού.
Επίσης ο δικός μου σαν ένα ακόμη κολπάκι μου είπε πριν φάω να πίνω κανα δυό ποτήρια νερό
και να κάνω και κάποιες 9γύρω στις δέκα)καλές εισπνοές-εκπνοές...
17-12-2008, 08:25 #639
Ξεκινάει μια ωραία μέρα! Ζυγίστηκα και διαπίστωσα ότι έχασα 800gr!!! Να'ναι ο αέρας της επαρχίας που ήμουν χτες και προχτες, να ναι ότι προπονούμαι συστηματικά; Οπου και να οφείλεται είμαι χαρούμενη και πιο πολύ χαρούμενη επειδή έχω κρατήσει μια διατροφή 17 μέρες. Ο στόχος μου πλέον δεν έιναι να χάσω κιλά άμεσα. Είμαι καλά κι εδώ που είμαι, αλλά το σημαντικότερο είναι να κρατήσω τη διατροφή μου αυτή για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα χωρίς βουλημικό. Να σπάσω το προηγούμενο ρεκόρ μου των 3 μηνών.
17-12-2008, 15:29 #640
device,
το'χεις πιάσει το νόημα!Και η απώλεια βάρους είναι απλά η συνέπεια...
Είμαι πολύ αισιόδοξη για το ρεκόρ σου!Καλή συνέχεια,κούκλα μου!
17-12-2008, 18:00 #641
Μπραβο device!Μου δινεις κουραγιο να ελπιζω πως υπαρχει φως στο τουνελ..καποτε να ειμαι συνεπης στο προγραμμα για τοσο πολυ καιρο....Σε θευμαζω για τη δυναμη που δειχνεις και φανταζομαι οσα κατορθωνεις τονωνουν την αυτοπεποιθηση σου..Μπραβο!Αντε να παρουμε σειρα και οι υπολοιποι!!
18-12-2008, 06:18 #642
Device,
είσαι φοβερή!!! 3 μήνες χωρίς βουλιμικό είναι άθλος! Εμένα το δικό μου ρεκόρ είναι 1 μήνας και 1 εβδομάδα. Μπράβο σου! Σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα το σπάσεις κι αυτό το ρεκόρ. Σύντομα εύχομαι.
Καλή σου συνέχεια!
18-12-2008, 07:52 #643
Αφού έφαγα το μεσημεριανό μου (μια κανονική μερίδα και μια σαλάτα) συνέχισα να πεινάω. Λέω "κάτσε και θα σου περάσει". Αμ δε!!! Μετά απ'ο 3 ώρες έφαγα ένα γιαούρτι, ένα μήλο αλλά πεινούσα κι άλλο. Μετά από 1 ώρα ήμουν σπίτι είχα φάει ένα πιάτο ρεβύθια και ετοιμαζόμουν για το δεύτερο (φυσικά και έφαγα δεύτερο πιάτο)! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήθελα να φάω κι άλλο!!! Με τη φόρα που είχα πάρει θα άδειαζα όλο το ψυγείο! Είπα να μη βιάσω την πείνα μου και να φάω όσι θελήσω με τον όρο ότι θα έτρωγα μόνο σαλάτα χωρίς λάδι, το οποίον και έκανα. Φτιάχνω ένα μπολ με μαρούλι, ρόκα και ψιλοκομμμένη ντομάτα ώστε να πάρει γεύση και να μη βάλω λάδι. Ευτυχώς σταμάτησα στη μισή σαλάτα! (χωρίς όμως να αισθάνομαι και ότι φούσκωσα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι με πιάνει ώρες ώρες. Και πάλι θεωρώ ότι σε θερμίδες δεν ξέφυγα, αλλά με τρομάζζει ώρες ώρες η διάθεσή μου να φάω τον αγλέορα:(. Ας είναι ότι και να γινε χτες σήμερα είναι μια καινούρια μέρα!!!
18-12-2008, 09:03 #644
Αυτό το αίσθημα οτι υποφέρω χωρίς να μπορώ να χορτάσω το απέκτησα όταν άρχισα να παίρνω κιλά.
Ακόμα και τώρα που τα έχασα με κατατρέχει.
Δεν παραλείπω γεύματα εκτός και αν είμαι αναγκασμένη από κάποια περίσταση.
Τις προάλλες δεν επέστρεψα σπίτι μετά τη δουλειά και είχα φροντίσει να τσιμπήσω κάτι στο γραφείο πριν σχολάσω γιατί ήξερα οτι θα κάνω ώρες νηστική.
Τι πείνα, τί φούρνοι στο δρόμο μου, τί γκούντυς, τι σουβλατζίδικα..πως ξεφύτρωναν έτσι μπροστά μου, απίστευτο!!
Ούτε η βιτρίνα της εσκάντα δεν μου δημιουργούσε τέτοια θέλξη..πωπω, τι ήτανε κι αυτό.
Περπατούσα και διπλωνόμουνα από την πείνα που ένιωθα, απίστευτο..
Τελικά γύρισα στο σπίτι έχοντας ξεχάσει αυτήν την απίστευτη πείνα κι έφαγα ένα κανονικό βραδυνό, happy end.
18-12-2008, 13:19 #645
daBubbleBlue με τοση προσπαθεια νομιζω το δικαιουσαι. αντε και εις ανωτερα!
[img=200x200]http://www.sylviarimm.com/images/medal.gif[/img]
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία