Results 1 to 15 of 25
Thread: Νέα δίαιτα, πολύ καλή
-
12-12-2006, 20:33 #1
Νέα δίαιτα, πολύ καλή
katarxhn kalispera!
ithela na moirastw ta nea moy kai tin diaita mou giati pragmatika eixe apotelesmata!
eimai 162 kai zygiza 78 kila! Kanw diaita 21 hmeres shmera kai exw xasei 9 kila! stoxos na xasw alla 6.
h diaita einai poly kali vasizetai stis arxes toy atkins alla einai ligo tropopoiimeni wste na min pesoume kai kseres katw!!! ston prwto kyklo exasa 6.5 kila kai twra eimai sta misa tou deyterou kai exw xasei hdh 2.5.
einai enas kyklos 14 hmerwn kai mporei na epanalifthei mono gia alles 14 hmeres!!!! Koritsia an egw exasa tosa kila sto varos mou an exete parapanw tha xasete sigoura parapanw! H diaita se kathe kyklo exei apwleia apo 7 ews 13 kila analoga me to varos tou atomou (kai fysika thn pisti efarmogi tis diaitas! loipon tin parathetw:
1η Μέρα
prwi ΚΑΦΕΣ.
mesimeri 2 ΑΒΓΑ,ΒΡΑΣΤʼ ΣΠΑΝΑΚΙ,2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
vrady ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ.
2η Μέρα
prwi ΚΑΦΕΣ.
mesimeri ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
vrady 10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ 2%, 1 ΦΡΟΥΤΟ (ΟΧΙ ΜΠΑΝΑΝΑ)
3η Μέρα
prwi ΚΑΦΕΣ.
mesimeri 1 ΝΤΟΜΑΤΑ, 1 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΣΕΛΙΝΟ ΣΟΤΕ Η ΣΕΛΕΡΙ
vrady 2 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, 10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ, ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
4η Μέρα
prwi ΚΑΦΕΣ.
mesimeri ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ Η ΒΡΑΣΤΟ, ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
vrady 2 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ( 1 ΜΕΓʼΛΟ ΜΠΟΛ)
5η Μέρα
prwi ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ( 1 ΜΕΓʼΛΟ ΜΠΟΛ)
mesimeri ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ Η ΒΡΑΣΤΟ,2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
vrady ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ, ΣΕΛΙΝΟ ΣΟΤΕ
6η Μέρα
prwi ΚΑΦΕΣ
mesimeri ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ Η ΒΡΑΣΤΟ, ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
vrady 2 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ( 1 ΜΕΓʼΛΟ ΜΠΟΛ)
7η Μέρα
prwi ΤΣΑΪ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
mesimeri ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΨΗΤΟ, ΦΡΟΥΤ/ΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
vrady ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ!
*ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:
ΑΛΚΟΟΛ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΟΔΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΨΩΜΙ, ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ.
*ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ, ΧΡΗΣΗ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΒΡΑΔΥΝΟΥ!!!
ΑΥΤΑ!
ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΦΙΛΙΑ!
- 13-12-2006, 11:40 #2
Δεν λέω, σ'ευχαριστούμε πάαααρα πολυ που την μοιράστηκες μαζί μας, αλλα πες μου βρε πουλάκι μου, μπορεις να αρχισεις την μερα σου χωρίς πρωινο?? Για μενα ειναι αδιανόητο!!! Μπορει να μην φαω όλη την μερα, αλλα πρωινό θα φαω παση θυσία!!!
Κατα τ'αλλα, για οσους αρχιζουν την μερα τους με ενα καφε, καλη αρχή και καλή επιτυχια!!!!
Και για σενα ηλιαχτίδα μου καλη συνεχεια και ευχομαι αυτό το καλοκαίρι να κανεις μεγάλο μπαμ στις παραλίες!!!!!
Φιλια πολλα!!
13-12-2006, 11:50 #3
Έβελυν σωστό αυτό που λές! Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι μόνο του καφέ το πρωϊ! Η δίαιτα είχε αρχικά για την 2η - 3η - 4η ημέρα μια φρυγανιά σικάλεως με ένα κουταλάκι κότατζ. Αλλά εγώ αν φάω κάτι πολύ πρωί δεν το κρατάει το στομάχι μου! Οπότε αναγκαστικά τρώω μόνο την 5η ημέρα τα καρότα πρωι (δεν ξέρω γιατί αλλά για κάποιο λόγο η διαιτολόγος μου είπε ότι επιβάλεται)
και για να έχουμε καλό ερώτημα γιατί έχεις χάλια μαύρα διάθεση??? ε?????
13-12-2006, 12:21 #4
iliaxtis
καλωσορισες κι ευχαριστουμε που μοιραζεσαι μαζι μας την εμπειρια σου.
ισως εσενα σου ταιριαζει αυτη η διαιτα, κι εφοσον εχεις την διαθεση να την κανεις, ειναι δικο σου θεμα, (αν και, ελπιζω να τηρησεις τα χρονικα διαστηματα που θα τρεφεσαι με τοσο πολλα αυγα και τοσο λιγα γαλακτοκομικα, γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο)...
ειναι ομως μια στερητικη διαιτα κι επιπλεον αποφευγει εντελως τους υδατανθρακες.αυτες οι διαιτες εχουν το πολυ δυσαρεστο χαρακτηριστικο να βαζουν τον οργανισμο μας σε μια κατασταση νηστειας, με αποτελεσμα μολις τις σταματησουμε να εχουμε πελωρια ορεξη για αναπληρωση των χαμενων θερμιδων...γιαυτο θα ηθελα να σε ρωτησω, εσυ πως σκοπευεις να σταθεροποιησεις ολο αυτο το χασιμο βαρους οταν αρχισεις να τρεφεσαι φυσιολογικα? εχεις καποιο πλανο γι αυτο? οπως ισως ισως εχεις παρατηρησει, αυτο ειναι το σοβαρο προβλημα με τις διαιτες κι οχι τοσο το γρηγορο χασιμο των κιλων...
και μια απορια ακομα: τα κιλα που θες να χασεις δεν ειναι και λιγα αλλα ουτε και πολλα. θα μπροουσες ανετα να τα χασεις με μια απλως ισορροπημενη διατροφη, χωρις τοση πιεση. για ποιο λογο επελεξε τετοια διαιτα η διαιτολογος σου?
13-12-2006, 12:31 #5
ρε παιδια δεν ειναι και κακη αυτη η διαιτα διαιτα ειναι πως θα χασουμε τα κιλα αν δε πεινασουμε κι ολας οσο για το μετα ας χασει αυτα τα κιλα που θελει και βλεπουμε εσυ συνεχισε παντως κοιτα μη το βαλης κατω αντε
13-12-2006, 12:36 #6
κι ομως λιανα, δεν χρειαζεται να πεινασεις για να χασεις κιλα. δοκιμασμενο...
αλλα εμενα η αντιρρηση μου δεν ειναι μονο για την "πεινα" που λες. περισσοτερο ειναι για την επιλογη των τροφων. δεν μπροει να ειναι μονιμη κατασταση τοσα πολλα αυγα και τοσο λιγα γαλακτομομικα..χρειαζεται μια ισορροπια..
13-12-2006, 12:45 #7
2sweet2b4go10 ναι είναι στερητική και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελε να μου την δώσει για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις και εσύ αλλά έβαλα τα κιλά μέσα σε ένα χρόνο γιατί είχα σπάσει το πέλμα μου και ήμουν πολύ καιρό χωρίς να γυμνάζομαι και κινούμαι. Σημειωτέον έχω ένα πρόβλημα με τις αθρώσεις τις λεκάνης μου και δεν κάνει να είμαι πάνω από 65 κιλά (το μέγιστο) με αποτέλεσμα να έχω αρχίσει να πονάω. Οπότε ήθελα κάτι δραστικό. Για μετά την δίαιτα μου έδωσε συμπτωματικά σήμερα το πρωί την δίαιτα προσαρμογής που αρχίζω από Δευτέρα την οποία πρέπει να κάνω για 14 μέρες και μετά θα μου δώσει συμβουλές διατροφής. Εξάλλου τώρα έχω αρχίσει να αθλούμαι πάλι όχι όσο παλιά αλλά άρχισα το τένις μου 2 φορές την εβδομάδα, κάνω 20 λεπτά ποδήλατο καθημερινά. Δεν μπορεί να είναι δύσκολο να επιστρέψω στον παλιό μου εαυτό. Είμαι πεισματάρα!
παραθέτω την διαίτα προσαρμογής.
ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
1φ. Ψωμί σικ, 1 κουτ μέλι, 1 κ. μαργαρίνη
1 φρούτο
1 μπριζόλα, σαλάτα, 1 κουτ λάδι, 1 φ ψωμί
1 γιαούρτι 0-2%
1 τοστ (ντομάτα-τυρί), 1 φρούτο
ΤΡΙΤΗ
1φ ψωμί σικ, 1 φ τυρί, 1 ποτ γάλα 0%
1 ποτ χυμό
1 μερ μπάμιες, 1 κομ ανθότυρο, σαλάτα, 1 κουτ λάδι
1 φρούτο
2 σουβλ κοτόπουλο, σαλάτα, 1 κουτ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
ΤΕΤΑΡΤΗ
1φ ψωμί σικ, 1 αυγό βραστό ή 1 φ ζαμπόν γαλοπούλα
1 φρούτο
2 μ, ψάρια, σαλάτα, 1 κ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
1 γιαούρτι 0-2%
1 μ, ψάρια, σαλάτα, 1 κ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
ΠΕΜΠΤΗ
1 ποτ χυμό
1 μερ φασολάκια, 1 κομ ανθότυρο, 1 φ ψωμί σικ
1 φρούτο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1φ ψωμί σικ, 1 φ τυρί, 1 ποτ γάλα 0%
1 φρούτο
2 μπιφτέκια, σαλάτα, 1 κ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
1 φρούτο
1 μπιφτέκι, σαλάτα, 1 κ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
ΣΑΒΒΑΤΟ
1φ ψωμί σικ, 1 αυγό βραστό ή 1 φ ζαμπόν γαλοπούλα
1 ποτ χυμό
1 φλ αρακά, 1 κομ ανθότυρο, 1 φ ψωμί σικ
1 γιαούρτι 0-2%
2 σουβλ κοτόπουλο, σαλάτα, 1 κουτ λάδι, 1 φ ψωμί σικ
ΚΥΡΙΑΚΗ
1 φρούτο
1 μ κοτόπουλο, σαλάτα, 1 κουτ λάδι, 1 φ ψωμί
1 φρούτο
13-12-2006, 14:59 #8
Originally posted by iliaxtis
και για να έχουμε καλό ερώτημα γιατί έχεις χάλια μαύρα διάθεση??? ε?????
Για να ειμαι ειλικρινης, ηταν μαυρα χαλια την περασμενη εβδομαδα, γιατι ολα ηταν χαλια και τα νεα που μαθαινα απο τους φιλους μου ηταν ακομα πιο χαλια.......
Αυτη η εβδομαδα ειναι σαφώς καλυτερη, ομως ξεχασα να το αλλάξω και εδω.....
Υ.Γ. ειναι αρκετα καλη η συντηρηση παντως....καλη συνεχεια!
13-12-2006, 15:15 #9
iliaxtis,
καταρχάς καλώς ήλθες στο eatingdisorders.
Μια ερώτηση: έχεις αλήθεια αναρωτηθεί γιατί κυκλοφορούν χιλιάδες δίαιτες? Οπου κι αν σταθείς, όπου κι αν κοιτάξεις, σε περιοδικά, στην τηλεόραση, σε βιβλία, θα βρεις μια "καλή δίαιτα".
Γνωρίζεις ότι το 80% των ανθρώπων που επιλέγουν να χάσουν κιλά μέσω μια δίαιτας (στερητικής), ξαναπαίρνουν αυτά τα κιλά?
Δεν έχω πρόθεση να σε απογοητεύσω, έχω όμως την αίσθηση πως χρειάζεται να δεις το πρόβλημα λίγο πιο ολιστικά.
13-12-2006, 17:51 #10
Originally posted by iliaxtis
2sweet2b4go10 ναι είναι στερητική και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελε να μου την δώσει για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις και εσύ αλλά έβαλα τα κιλά μέσα σε ένα χρόνο γιατί είχα σπάσει το πέλμα μου και ήμουν πολύ καιρό χωρίς να γυμνάζομαι και κινούμαι. Σημειωτέον έχω ένα πρόβλημα με τις αθρώσεις τις λεκάνης μου και δεν κάνει να είμαι πάνω από 65 κιλά (το μέγιστο) με αποτέλεσμα να έχω αρχίσει να πονάω. Οπότε ήθελα κάτι δραστικό. Για μετά την δίαιτα μου έδωσε συμπτωματικά σήμερα το πρωί την δίαιτα προσαρμογής που αρχίζω από Δευτέρα την οποία πρέπει να κάνω για 14 μέρες και μετά θα μου δώσει συμβουλές διατροφής. Εξάλλου τώρα έχω αρχίσει να αθλούμαι πάλι όχι όσο παλιά αλλά άρχισα το τένις μου 2 φορές την εβδομάδα, κάνω 20 λεπτά ποδήλατο καθημερινά. Δεν μπορεί να είναι δύσκολο να επιστρέψω στον παλιό μου εαυτό. Είμαι πεισματάρα!
ειχες εναν ρυθμο ζωης και συνηθειες που σε διατηρουσαν σε καλο βαρος.
εφοσον το προβλημα με το ποδι λυθηκε(ευτυχως), επιστρεφοντας στις παλιες συνηθειες, θα επιστρεψεις συντομα και στα παλια κιλα σου..
ενω αντιθετα με μια τετοια διαιτα, κινδυνευεις να χαλασεις τον καλο μεταβολισμο σου και να μπλεξεις στο φαινομενο γιο-γιο με συνεχεις μεγαλες αυξομειωσεις του βαρους...
τα περισσοτερα υπερβαρα ατομα εχουν αποκτησει τα υπερβολικα κιλα τους με τετοιες διαιτες , ενω αρχικα ειχαν ενα μικρο υπερβαρο...
καλη επιτυχια σε οτι κι αν αποφασισεις
13-12-2006, 19:45 #11
Aυτο που ήθελα να πω ως διαιτολόγος,είναι πως είναι λάθος να δίνονται εδώ μέσα δίαιτες και συστάσεις.Το ότι κάτι είχε αποτέλεσμα σε κάποιον δεν σημαίνει πως θα έχει και σε κάποιον άλλον.Πέρανα αυτού σκοπός δεν είναι να χαθούν τα κιλά αλλα να μην προκληθεί κάποιο πρόβλημα απο την απώλειά τους.Το να κοιτάς μόνο την ζυγαριά παραβλέποντας τους κινδίνους που ενδεχομένως προκαλεί η δίαιτα που κάνεις είναι λάθος.Δεν ξέρω πόσοι έχουν ακουστά για θύματα απο άτομα που έκαναν την δίαιτα του Ατκινς.Χάνεις κιλά αλλά επιβαρύνεις και την υγεία σου.Δεν θα μπω στον κόπο να αναλύσω το τι στραβό έχει η δίαιτα όπως την παρουσιάζεις,απλά επισημαίνω πως είναι λάθος το να ακολουθούμε διάφορες δίαιτες που είδαμε ή ακούσαμε και πέρα απο αυτό είναι λάθος να πιστεύουμε πως ότι μας βοηθά να χάνουμε βάρος είναι και καλό για την υγεία μας.
13-12-2006, 22:19 #12
Ενταξει, ενα καλο ειπε να κανει η κοπελα, μην την αποπαρουμε κιολας.....
Νομιζω πως ο καθενας μπορει να κρινει αν του κανει η διαιτα (εμενα για παραδειγμα δεν υπαρχει περιπτωση να μου στερησει κανεις το γιαουρτακι μου με τα δημητριακουλια μου το πρωι) και αν θελει να την κανει......
14-12-2006, 00:02 #13
jvanis
αρα, συμφωνα με τα λεγομενα σου,πολυ καλα κανει η κοπελα και κανει αυτη την διαιτα, μιας και της ιδιας, της την εδωσε συναδερφος σου διαιτολογος, δεν την σκαρφιστηκε μονη της...
εβελυν
φυσικα και θα την κανει αφου το θελει. η αποφαση ειναι δικη της.
ο λογος που εγω ειπα ξεκαθαρα την αποψη μου ΕΙΔΙΚΑ στην ιλιαχτις, ενω συνηθως ειμαι πολυ πιο υποστηρικτικη σε οποιαδηποτε αποφαση, ειναι, οτι η κοπελα εχει μια μεγαλη τυχη μεσα στην ατυχια της...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, δεν εχει το προβληματικο υποβαθρο που εχουμε πολλοι απο μας(και εγω μαζι)ειτε λογω λαθος συνηθειων, αλλα παντα ΚΑΙ για ψυχολογικους λογους, ειχε απλα ενα ατυχημα..
θα μπορουσε ευκολα και ανωδυνα να επανερθει χωρις να ζοριστει καθολου, ενω με τετοιες επιλογες κινδυνευει να μπλεξει στον φαυλο κυκλο που εμπλεξαν πολλοι απο μας κανοντας τετοιες διαιτες...
14-12-2006, 09:26 #14
Originally posted by 2sweet2b4go10
εβελυν
φυσικα και θα την κανει αφου το θελει. η αποφαση ειναι δικη της.
ο λογος που εγω ειπα ξεκαθαρα την αποψη μου ΕΙΔΙΚΑ στην ιλιαχτις, ενω συνηθως ειμαι πολυ πιο υποστηρικτικη σε οποιαδηποτε αποφαση, ειναι, οτι η κοπελα εχει μια μεγαλη τυχη μεσα στην ατυχια της...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, δεν εχει το προβληματικο υποβαθρο που εχουμε πολλοι απο μας(και εγω μαζι)ειτε λογω λαθος συνηθειων, αλλα παντα ΚΑΙ για ψυχολογικους λογους, ειχε απλα ενα ατυχημα..
θα μπορουσε ευκολα και ανωδυνα να επανερθει χωρις να ζοριστει καθολου, ενω με τετοιες επιλογες κινδυνευει να μπλεξει στον φαυλο κυκλο που εμπλεξαν πολλοι απο μας κανοντας τετοιες διαιτες...
Και επιπλεον, ακομα και αν δεν εχεις διατροφική διαταραχη, καποια κιλα παραπανω που μας κανουν να νιωθουμε πως ειμαστε σε ενα αλλο σωμα, ξενο απο αυτο που ειχαμε συνηθισει, μας τρελλαινει και δεν υπερισχυει παντα η λογική και η σωστή αντιμετώπιση...
15-12-2006, 18:48 #15
δεν περίμενα να προκληθεί τόσο μεγάλο θέμα! Λυπάμαι αν προκάλεσα! Thanks anyway για όλα τα σχόλια! Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους που βρίσκονται σε δίαιτα και Καλές Γιορτές. Σήμερα ζυγίστηκα και έχω χάσει άλλα 2 κιλά!
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....