Results 76 to 90 of 229
Thread: ΑΤΑΚΕΣ...!!!!
-
22-07-2008, 14:15 #76
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες may,είναι όμως και μερικά παιδιά που θέλουν επειγόντως εξορκισμό γιατί κρύβουν μέσα τους από έναν "βελζεβούλη"...τις προάλλες στη γειτονιά συναντώ μια μαμά με το βλαστάρι της...λίγο πιο πέρα κοιμόταν ένα αδέσποτο,που όλοι το φροντίζουμε γιατί είναι πολύ ήρεμο και συμπαθέστατο...η μαμά και το παιδί περνάνε από δίπλα και ο μικρός το κλωτσάει....το σκυλάκι αντέδρασε με μια κραυγή πόνου και σηκώθηκε να φύγει....και αντί η μαμά του να το μαλώσει ή έστω κάτι να του πει για να το συνετίσει,γυρνάει με μια απάθεια και γελώντας του λέει "άντε τελείωνε,αργήσαμε..."Γιατί το λέω αυτό?...γιατί όπως και να το κάνουμε,ανήκουμε σε μια ομάδα ανθρώπων που κάποιοι "ανώτεροι" πάντα μας αντιμετωπίζουν σαν κάθε αδέσποτο...και οι γονείς θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα διδάξουν την έννοια της διαφορετικότητας.
- 22-07-2008, 23:00 #77
συμφωνω..απο κει ξεκινανε ολα σε καθε περιπτωση..απο τους γονεις.Οταν το παιδακι κανει ενα καποιο κακο σχολιο και δεν παρεμβουν οι γονεις,ειναι βεβαιο οτι απο καποια ηλικια και μετα θα το λεει συνειδητα και με κακια..
23-07-2008, 12:50 #78
Είναι τόσο θλιβερό!...
Πόσο μεγάλη η ευθύνη να είναι κανείς γονιός
και πόσο επιπόλαια κι αβίαστα παίρνουμε την απόφαση αυτή
συχνά ανώριμοι,ανασφαλείς,θολωμέ νοι από πάθη,εγκληματικά ανέτοιμοι...
Γονείς σε παρατεταμένη εφηβεία,γονείς παραδομένοι στο κυνήγι της ύλης,
υποταγμένοι στους κανόνες επιβολής του πιο ισχυρού
και της επίτευξης του στόχου με όποιο μέσο και τίμημα,
τι παράδειγμα να δώσουν στα παιδιά τους;
Αν το καλούπι είναι ατελές δε βγαίνει αψεγάδιαστο το δημιούργημα του...
Διαιωνίζεται το ελάττωμα και καλούπι το καλούπι απομακρύνεται στο πέρασμα του χρόνου
και των γενεών όλο και περισσότερο από το αρχικό ομοίωμα του Πλάστη του...
Από τη θέωση του...
23-07-2008, 14:09 #79
Ποτέ δεν είσαι έτοιμος να κάνεις ένα παιδί γιατί δεν ξέρεις τι είναι... αν όμως έχεις αρχές σαν άνθρωπος που τις έχεις πάρει από το σπίτι σου και εσύ, και ευαισθησίες για τη φύση, τα ζώα, τον συνάνθρωπο τότε τα μεταφέρεις και στα παιδιά σου, στα οποία ο καθένας φέρεται ανάλογα με την παιδεία που έχει. Είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές αλλά δυστυχώς όλες οι κοινωνίες έχουν πολλά "στρώματα"...... και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ανάλογα με τα δικά μας βιώματα... αναπόφευκτο και θλιβερό αλλά είναι η αλήθεια. Εγώ έχω κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου στο γιο μου για το περιβάλλον που μια μέρα κλαίγοντας μου λέει "μαμά αν καταστραφεί η γη μας εμείς που τη φροντίζουμε θα μείνουμε σε αυτή? και αν μείνουμε να πάρουμε τις γατούλες και τις κοτούλες από το εξοχικό, τον παπαγάλο της κ. Λένας, το σκύλο του κουμπάρου μας τα ξαδελφάκια και τους φίλους μου, το αδελφάκι μας στην Αφρική και αν μπορούμε να πάρουμε και τον φίλο του μαζί". Ενοιωσα συγκίνηση και από την άλλη λέω αυτά τα παιδιά ξεκινάνε με ευθύνες, δεν ξέρω αν είναι για καλό ή όχι αλλά είναι απαραίτητο πλέον. Οι παιδικές ψυχές είναι αθώες, δεν κλωτσάει το παιδάκι το σκυλί αλλά η μαμά που έχει κλωτσήσει πριν το δικό της παιδί. Λάθη κάνουμε όλοι σαν γονείς, δεν υπάρχει τέλειος γονιός αρκεί να μην τραυματίσουμε και κακοποιήσουμε τις ψυχούλες των παιδιών μας........
23-07-2008, 15:16 #80
Oυτε πρεπει να τραυματισουμε τις ψυχες τους βεβαιως,ουτε τιποτα..Αλλα θεωρω και κακους γονεις αυτους,που στο φοβο τους μην παθουν τιποτα τα βλασταρια τους,τα κανουν μαλθακα και βουτυρομπεμπεδες,κατω απο τα φουστανια της μαμας,χωρις ευθυνες κτλ..
Ολα με μετρο,λοιπον,και πανω απ'ολα πρεπει ο καθενας να ξερει να ελισσεται ανλογα με το παιδι που εχει μπροστα του και τις εκαστοτε καταστασεις..
Ετσι θα μαθει και ο γονιος μαζι με το παιδι του και με την εξελιξη αυτη θα γινεται ολο και καλυτερος..
20-08-2008, 12:14 #81
Οταν πρωτοηρθα σπιτι του αγοριου μου ημουν 90 κιλα περιπου...!!!(εγω ελεγα πως ημουν 85 χιχιχι) τελοσπαντων τυχαια με συναντησε η γιαγια του.
Το αγορι μου πηγε εξω να βαλει μπροστα την μηχανη και εμενα με σταματαει η γιαγια του και μου λεει...ποια εισαι εσυ..και εσυ δεν κανεις για τον εγγονο μου εισαι μια χοντρη...!! Φυσικα ειχα μεινει και με ειχε επηρρεασει τρομερα αυτο αφου οταν βγηκα εξω μια που το αγορι μου δεν ειχε παρει χαμπαρι τι ειχε συμβει με ειδε καπως και εγω του λεγα πως δεν κανω γι αυτον!!!!
Μετα απο λιγο καιρο ξεκινησαμε να συζουμε... κατεληξα να ζυγιζω 100 κιλα..(με ταιζε καλα χιχιχιχι) με τη γιαγια του εννοειται δεν μιλουσαμε! Αποφασισα τοτε να παω σε διαιτολογο και απο 100 φτανω στα 80. Η γιαγια ξεκινησε να εχει αλλη συμπερφορα απεναντι μου σαν να ειναι συγγενης μου ηταν ευγενεστατη πλεον...και ευτυχως πλεον ειναι μια χαρα μαζι μου!!!!
Τωρα πριν απο λιγο καιρο που απο 85 (γιατι εχω σκαμπανεβασματα...) πηγα 75 ηταν μια μεγαλη διαφορα... ειχαν κανει τραπεζι οποτε μου μ λεει ο θειος του δικου μου πως εχω αδυνατισει παρα πολυ και φαινεται και πως ποτε δεν ημουν ετσι!Οποτε πεταγεται ο παππους ... και λεει ... ναι εχει αδυνατισει αλλα ο κωλος δεν εχει πεσει......!!!!!!!!!!!!!!!Τι να του πεις?????!!!!
Επισης μιλουσα με ενα παιδι μεσω μσν και αυτος με εχει γνωρισει στα 75 κιλα!(ασχετως τωρα που ειμαι 78..σνιφ) και του λεω πως δεν ημουν ετσι..αλλα 100 κιλα και δεν με πιστευε! Οποτε του εστειλα μια παλια μου φωτογραφια που φοραγα ενα ασπρο μακρυ μπουφαν (το οποιο δεν εκλεινε....) και απο πισω η θαλασσα!
Οποτε αφου τη βλεπει την φωτογραφια μου λεει "δεν μπορω να σε δω γιατι ειναι το παγοβουνο μπροστα" .
συγνωμη για το μεγαλο ποστ!!!!!!
20-08-2008, 12:35 #82
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αστεία όλα αυτά έστω και τώρα...
Ο κόσμος δε βουτά τη γλώσσα στον εγκέφαλο του καθόλου πριν ανοίξει το στόμα του...
Είναι θέμα έλλειψης παιδείας...Δηλαδή ποιά είναι η χρησιμότητα της προσβολής;
Θα μας γνωστοποιήσουν το θέμα; Θα μας παρακινήσουν να κάνουμε κάτι γι'αυτό; Θα νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...Πόση κακοήθεια πια; Και πόση ανοχή από την πλευρά μας ή ακόμη χειρότερα,ενοχή;
20-08-2008, 13:06 #83
Το θεμα ειναι να μαθουμε να τα περνουμε λιγακι στην πλακα!!!
Η ζωη ειναι υπεροχη! Με το να στεναχωρεθουμε δεν θα διορθωσουμε κατι ισα ισα που θα τα κανουμε χειροτερα και θα κλειστουμε κι αλλο στον εαυτο μας!!!
Ξερω πως δεν ειναι ευκολο αλλα αξιζει μια προσπαθεια!!!!!!!!
Η χρησιμοτητα της προσβολης...χμμ μερικες φορες για να νιωσουν αυτοι καλυτερα..αλλες φορες απο ελλειψη παιδειας και αλλες αλλα σπανιες φορες για να μας κανουν να πεισμωσουμε και μπας και ξεκινησουμε να κανουμε κατι για εμας!
βεβαια αυτο δεν πιανει σε ολοους...αλλους τους ριχνει αλλους τους πεισμωνει!
Απλα πρεπει να ξεχωριζουμε ποιοι ανθρωποι ειναι αυτοι που το λενε για το καλο μας γιατι μας νοιαζονται!
20-08-2008, 13:18 #84
Ναι,δε λέω...το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι πολύ αποτελεσματικές μέθοδοι άμυνας.
Το θέμα είναι γιατί εξ'αρχής να υφιστάμεθα επίθεση...Κι αυτά τα "για το καλό μου" δεν τα μπορώ καθόλου...
Επιπρόσθετα, με τις καλύτερες προθέσεις εχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα...
Ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του κι αν του ζητηθεί βοήθεια να τη δώσει με όμορφο τρόπο...
Συγνώμη,αλλά τα έχω πάρει γενικότερα...
20-08-2008, 13:48 #85
Δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη! Ολοι μας τα περναμε αυτα και δεν διαφωνω καθολου μαζι σου!
Απλα ειτε το θελεις ειτε οχι υπαρχουν αυτοι οι ανθρωποι που δν σεβονται τιποτα και δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα!
Μπαινακης και Βγαινακης....
(αυτα τα λεω για να τα βλεπω και εγω.....)
20-08-2008, 14:17 #86
Ναι,ξέρω...κι εγώ το ίδιο κάνω...
Κι έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που κάποιος με πλήγωσε για την εικόνα μου..
Αυτό που κάνω είναι να μην ξεχνώ ότι δεν μπορώ να καθορίσω πώς θα συμπεριφέρονται οι άλλοι,
αλλά μπορώ να καθορίσω πώς θ'αντιδρώ εγώ στη δική τους συμπεριφορά.
Κι όχι μόνο την εξωτερική μου αντίδραση,αλλά κυρίως τις εσωτερικές διεργασίες που μου προκαλεί.
Όλα είναι μια αφορμή για προβληματισμό και εξέλιξη...Αλοίμονο στη στασιμότητα...
21-08-2008, 22:05 #87
Ξεχασα να αναφερω την κορυφαια ατακα που μ εχουν πει και πηγα να τους πλακωσω στο ξυλο!!!
Ημουν τοτε γυρω στα 85 κιλα και ημουν με ενα παιδι και ειμασταν αγκαλια!
Τελοσπαντων περναει ενας γυρω στα 40 με την γυναικα του και το παιδι του!Με κοιταζει και γυρναει και λεει "Αν κλασει αυτη θα ειναι λες και εσκασε βομβα"
Πραγματικα ηταν η πρωτη φορα που ηθελα να πλακωσω τον τυπο στο ξυλο αλλα ειπα πως δεν αξιζει γιατι μπορει να εχω τα κιλα μου αλλα ευτυχως εχω παιδεια .. και πολυ απλα θα χαλασω το σαλιο μου αν του πω τιποτα!!!!
Αν και ντραπηκα για το παιδι που ημουν μαζι του που φυσικα το μονο που μ ειπε ηταν να τους γραψω και πως δεν αξιζει να ασχοληθω μαζι τους!
21-08-2008, 22:25 #88
Και είχε και το παιδί του μαζί! Ωραίο πρώτυπο πατέρα,συντρόφου και ανθρώπου!
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται ρατσιστικά κι αδυσώπητα...
25-08-2008, 14:09 #89
Αυτό πάλι που με το που βλέπουν έναν παχουλό, να πηγαίνει το μυαλό τους κατευθείαν στις κλανιές , στα ρεψίματα και .... στην τουαλέτα, δεν το κατάλαβα ποτέ. Αρρωστημένα μυαλά!
26-08-2008, 10:53 #90
OLA AUTA OI KAKENTREXEIES KAI TA KAKOVOULA SXOLIA GIA MENA EINAI APOTHIMENA TON ALLON DEN EINAI EUXARISTIMENOI APO TI ZOI TOUS KAI KSESPOUN SE ALLOUS TORA AN KATHISEIS NA ASXOLEITHEIS ME TON KATHEENA ZITO POU KAIKAME...PROSOPIKA DEN EXO AKOUSEI KAPOIO TETOIO SXOLIO OMOS GENIKA STI ZOI MOU SINITHIZO NA STENOXORIEMAI OTAN ME PLIGONOUN ANTHROPOI POU AGAPO KAI EKTIMO(POLI SPANIA KAI AUTO)KAI OXI GIA TIN KATHE ANOISIA POU THA PETAKSEI O PROTOS TIXONTAS.TO SOMA MAS EINAI ENA DOXEIO POU KOUVALAEI TI PSIXI MAS,THELEI PERIPOIISI KAI FRONTIDA ENNOEITAI OMOS I PSIXI MAS TO KANEI MONADIKO ALLIOS THA ITAN APLA ENA DOXEIO ADEIO KAI ASIMANTO. GIAUTO KALO EINAI NA TA EXOUME EMEIS KALA ME TON EAUTO MAS KAI NA MIN AKOUME TIS KAKIES TON ALLON!!!!
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία